האם אלוהים יודע את עתיד?

G o v er n o r

New member
איני יכול לומר דבר על גיל פיסי,

אולם על סמך אוצר מלים, התנהגות (הצגת שטות ודחיקה מידית בכולם להגיב), אמוץ רעיונות הבל מזעזעים, העדר מוחלט של חשיבה בקורתית אני מעדכן את הערכתי ל- 10 עד 13 ומערכת חנוך כמקודם. איני יכול להגיע למסקנות אחרות. גלה לנו את הגיל ואת מערכת החנוך בבקשה. איך אין אדם מתביש להסתובב במאה העשרים ואחת מפוטם-הבלים כאלה?

G o v er n o r

New member
איני יכול לומר דבר על גיל פיסי,

אולם על סמך אוצר מלים, התנהגות (הצגת שטות ודחיקה מידית בכולם להגיב), אמוץ רעיונות הבל מזעזעים, העדר מוחלט של חשיבה בקורתית אני מעדכן את הערכתי ל- 10 עד 13 ומערכת חנוך כמקודם. איני יכול להגיע למסקנות אחרות. גלה לנו את הגיל ואת מערכת החנוך בבקשה. איך אין אדם מתביש להסתובב במאה העשרים ואחת מפוטם-הבלים כאלה?

dar האחת

New member
לגיל ביולוגי לא כדאי לקשור אותו

כיון שאני מכירה בני 13 בעלי ידע יכולת חשיבה וניתוח מבריקים. באלבמה העלו את סף הגיל בי מותר לקנות אלכוהול ל- 32 כיון שרצו להרחיק את האלכוהול מבית ספר תיכון!!

רוני חץ

New member
שוב אותו דרך נלוזה גוברנורית

מי שמתווכח עם הוד מעלתו גוברנור אז השיטות הנלוזות הם להקטין את המתווכח בכינויים שכמה שיותר יקטינו את המתוכוח איתו. כמו מגהתח.., אימבציל, דלעת, ועוד האם זה מראה על חינוך? האם זה מראה על בגרות נפשית? האם זה מראה על חתירה לאמת או התנצחות לשמה ולמען רדיפת כבוד? האם זה לא חולנות נפשית להיות יומם ולילה מול האינטרנט ולהתכווכח ולכנות בשמות גנאי את מי שמתווכחים איתם ולבסוף להתנהג כטווס בגן חיוות המראה לכוללללם את "גאונותו" פורום נטעים נושאים נבחרים (נבחרים על ידי מי?) ואז לשאול בן כמה ולהעלות השערות המקטינות את המתווכח עד מתי להתנהגות שמתאימה לגן מתי כבר אנשים יבינו שכאן זה לא גן חיות ולא גן ילדים?

G o v er n o r

New member
מיקרומוח פרץ לפורומנו בסערה

ב- 10/12/2002 שחצן ובטוח מופרזות בטיב התחמושת אשר באשפתו. על כל "אתגר" שהציג (הכל אידיוטי, מה אעשה?) רדה מידית במשתתפים "היכן התגובות?", או "מה יש לכם לומר על זה?", או "אתם נכנעים?" וכיו"ב. למרבה הפלא היה הוא הקל והרך בעגלים שיצא לי מעולם לטרוף. אתה, רוני, פרצת לפורום ה- 23/11/2002 תחילה עם הבלים אמוניים מינוריים, אולם לבסוף משכת שימת לבי ב"הסבריך" על התקשור עם אוטיסטים. אתה יכול להאמין בזאת אישית, אולם לא תוכל למנוע התקפה על תופעה התקשור שהיא נוכלות הניתנת לרסוק תוך דקות. העדר חשיבה בקורתית בכלל וביחס לתקשור עם אוטיסטים בפרט, אינו מזכה אותך בכבוד. בשביל כבוד, צריך לעבוד. אגב, אילו "מסרים" ישמיעו, לדעתך, אוטיסטים נוצרים שמעולם לא היו בסביבה בה מושמעת ונכתבת עברית? לחבך/קלארק/בוש/קראוט - כל מלה מיותרת. בועז מצגר עם הדלוגים שלו - כל מלה מיותרת. איני יכול לגרש את הרעיון הטורדני כי איזה נגע סקטוריאלי נגף את התאים האפורים שלכם, ואיני אומר זאת בקנטור, אלא בעצב. ואגב, מה רע בהתענינות בגילכם? כאשר אני מזהה אינפנטיליות (כמונח קליני, לא כגדוף) מזעזעת, מטבע הדברים, אני מיד מסתקרן לדעת מהו הגיל הביולוגי. אם הגיל הביולוגי אינו גדול מן הגיל המנטאלי, יש בכך אפילו חן, אולם, אם הגיל הביולוגי גדול במאות אחוזים מן הגיל המנטאלי, זה מעציב...

רוני חץ

New member
אתה ממשיך?

אינך יכול לדון עם אנשים בלי לזלזל בהם? אתה לא מבין שזה רק גורם לך להררות מי באמת קטן וקטנוני? אם יש לך טענות תאמר אותם אבל למה לקרוא בכינויי גנאי? האם זה מוסיף לרמתו של הויכוח? זה לעניות דעתי רק מוסיף לחוסר רציונאליות ולחוסר רצינות בתשובות אליך כי אתה מגרה כך את היצרים, ואם שמת לב נדמה שכמעט מעולם לא החזירו לך כינוי כמו כל אדם ברחוב כי אתה דן עם אנשים שומרי מצוות האמונים על כבוד ונקיות הדיבור. אז למה נכבד אחד את השני להיפך לטובתך דוקא שמתי לב שאתה נהנה להתווכח, אז בכנותך כוניי גנאי אתה מונע ומבריח אנשים מלהתווכח איתך ולדון איתך. אני לדוגמא נהנה מאוד לקרוא את דיונים עם רון סי כי הוא משתשמש בלשון נקיה ובכבוד לכל אחד שדן איתו הייתי מציע לכולנו לנהוג כך עכשיו לעניינינו: 1) בנוגע לאוטיסטים כל עוד לא ערכת ניסוי על אוטיסטים, יהיה זה לא צודק לטעון שהאוטיסטים והתקשור איתם אינו אמת כי לא היית בתקשור. ואני כן הייתי ושם כן הוכח לי האמת בתקשור והם מסרו מסרים ופרטים שאף אחד לא יכל לדעת, אתה יכול לא להאמין לי, אתה גם יכול לטעון שלא בדקתי טוב ולא חקרתי טוב והייתי תמים ועוד טענות, אבל זכותי לומר מה ראיתי ממקור ראשון כי אני כן השתתפתי בתקשור בירושלים כמה פעמים וגם עשינו הסעות לתקשור (3 טרנזיטים) 2) בעניין התאים האפורים וכולי כל טענה כזו יכולה להיות בדיוק על כך חילוני ואין זה קשור לעניין אם יש לך טענות תאמר אות אבל לשייך גיל ולזלזל אין זה קשור לדיון וזה רק מוריד מרמת הדיון, ומוסיף סתם כעס וכדומה. ושמתי לב שיש לך ידע בעניין האבולוציה הייתי שמח אם היית מראה לי אתר או דוגמא מהטבע ששם נהפך דומם לחי (כך כתבת, וגם שלחת לינק בעניין לאתר שנגד עניין הבריאה )

G o v er n o r

New member
רוני יקירי, אין מה לעשות אתכם.

אוטיסטים - נראה שהעדר יכולת לקרוא חומר באנגלית הוא לברכה לקהילתכם, אחרת היית עומד על כך שהתקשור הוא רמאות. אני מעונין להיות נוכח בתקשור ומשוכנע שאקרע את המסווה בתוך דקות. אין לי רחמים על "סוחרי נשמות" ואיני לוקח שבויים. "ושמתי לב שיש לך ידע בעניין האבולוציה הייתי שמח אם היית מראה לי אתר או דוגמא מהטבע ששם נהפך דומם לחי" OK, שוב הסגרת את בורותך (מצטער, איני מכיר נסוח מעודן יותר). הענין בו אתה מבקש מידע _אינו_ אבולוציה, אלא abiogenesis. "כך כתבת, וגם שלחת לינק בעניין לאתר שנגד עניין הבריאה" האתר אינו נגד בריאה, אלא נגד הבלים. הדרך היחידה לרדת לעמקם של עניני-טבע היא חקירה מדעית ולא עיון בכתבי הקודש. איני מתנגד ל"בורא" ו"בריאה" כיוון שאני מבקש להצדיק את סגנון חיי. אני טוען שהם יצירי דמיונו של האדם ובכל מקרה, _לא_ יתנו לנו תשובות לתעלומות טבע. מדוע, אם כן, להקדיש לכך אנרגיה?

רוני חץ

New member
ה´ אוהב אותכם

דווקא אני כן יודע אנגלית ברמה טובה אבל כמו כל ישראלי מצוי אין את הכוח לקרוא ולא כל כך כך לקרוא אנגלית. זה בנוגע לאנגלית. ודווקא מהאתרים של אוניבסיטת SYRYCUS שום הם כן מוכיחים את התופעה וכבר אלפי בוגרים משתמשים בפועל בשיטה זו. פרופסור דאגלס ביקלין ראש המחלקה כותב שם על עובדות בעניין ולא רק זה הוא כותב בעצמו שמספר בתי משפט בארה"ב קיבלו עדות מאוטיסט על התעללות מינית דרך תקשור זה. אז אני מתפלא שאתה אומר שהעדר יכולת לקרוא אנגלית מונע ממני לדעת על התקשור הרי אני קראתי חלק מהמאמרים באנגלית של מגלת השיטת תקשור וכן של פרופסור ביקלין המאמתים את השיטה. אז אולי תסביר לי? מה כוונתך? לפי מה שאני מבין צריך חיבור של התיאוריות גם של abiogenesis וגם של אבולוציה כדי לנסות להסביר את אפשרות היקום למי שלא מאמין ובכן הייתי שמח אם תסביר את התיאוריה בלי לשלוח לאתרים אחרים במיוחד באנגלית שלוקח הרבה זמן ומאמץ להבין אותם. האם אין הסבר לכך בעברית? או שיש פה איזה נסיון שלא יקשו קושיות על "אמונת האתאיסתים" ככל שאני חוקר במקורות המתאימים ורואה את הקשיים וחוסר ההסתברות וההגיון בעניין האבולוציה וכל מילה אחרת שתקרא לזה שמתוכה ינסו להסביר בריאה ללא בורא, אני יותר משתכנע בביראה על ידי בורא עולם אבל לא כרגע באתי לשכנע אותך בעניין בורא עולם אבל הייתי שמח לשמוע על מה מבססים את הבריאה ללא בורא.

G o v er n o r

New member
רוני, אתה יודע מה? עזוב מאמרים.

ה- FC הוא תרמית והפרופ´ לחנוך מיוחד, Douglas Biklen, ובית הספר לחנוך מיוחד בראשו הוא עומד באוניב´ Syracuse, ניו-יורק, הפכו לבדיחה. הפרופ´, בית הספר והאוניב´ פשוט נלחמים כדובים שכולים על שאריות הקרדיט האקדמאי. עזוב. אתה תציג לי את השטויות שלך ושל אמא של גליה. אני אציג לך מאמרים התוקפים את התרמית. חבל על הזמן של שנינו. הנה מה אני מציע, Read my lips, please: אני _מתחיב_ לקרוע את המסווה מעל פניה של אמא של גליה, או מעל פניו של כל מתקשר, לפי בחירתך, תוך 180 שניות. _זו_ _התחיבות_. אבוא לנסוי תקשור עם לוח אותיות משלי בו האותיות מסודרות באופן אקראי _שונה_ מן המוכר לאמא של גליה ואראה אותו _רק_ לגליה, _לא_ לאמא שלה. אמא של גליה תתמוך בידה של גליה כאוות נפשה, _אבל_ הלוח יהיה _מוסתר_ מעיניה באמצעות מחיצה קטנה, ומשקיפים (אתה ואני) ירשמו בשקט (לא נדווח בקול, כדי למנוע ממנה איתור האותיות בגישוש) כל אות עליה "הצביעה" גליה. אני רוצה לראות אילו "מסרים" מ"עולמות עליונים" נקבל. אם יופק משפט יחיד תקני בעברית (ללא קשר למשמעותו), אשקול לידיך 1000 שקלים טבין ותקילין, עובר לסוחר. אתה לא צריך לסכן דבר ולא תשלם לי אגורה אם אצדק, וכל מה שיופק יהיה ג´יבריש. ?Do we have a deal אני מועיד (מאתגר) אותך קבל הפורום כולו. "לפי מה שאני מבין צריך חיבור של התיאוריות גם של abiogenesis וגם של אבולוציה כדי לנסות להסביר את אפשרות היקום למי שלא מאמין " לא. אתה שוב עושה סלט מכל המושגים. תאורית המפץ הגדול מנסה להסביר את היווצרות היקום. לתאוריה זו הרבה ראיות תצפיתיות. חלק מן התצפיות שנתקבלו אימתו השערות שנעשו על סמך התאוריה, לפני שנים. abiogenesis הנו יצירת תא פרימיטיבי, שאינו דומה לתאים פשוטים של היום, מדומם. evolution היא התאוריה המנסה להסביר את מוצא המינים וגיוונם האדיר על כדה"א. תאורית המפץ הגדול "נראית טוב", ואינה תלויה ב- abiogenesis ול- evolution. הסברתי לך כי abiogenesis _אינו_ מורכב משני שלבים הצגתי לך ראיות ל- evolution אתה הרי יודע שאת עניני-הטבע אי אפשר לחקור בעזרת כתבי הקודש. אם ימצא משהו - יהיה זה רק הודות למחקר. אני תקוה כי עוד בימיך נזכה לראות את המציאות טופחת בצלצול על פניך ועיניך קמות. "אבל הייתי שמח לשמוע על מה מבססים את הבריאה ללא בורא" פשוט מאד. בדקתי את כל משוואות המצב בפיסיקה, את כל נוסחאות התהליכים בכימיה, את כל התאוריות בביולוגיה של התא ולא מצאתי אף באחת מהן coefficient הקרוי God. פשוט אין צורך בו ושום קבוע פיסיקלי אינו תלוי בו. הוא מצוי רק בין אזני מאמיניו...

רוני חץ

New member
לא קיבלתי עדיין תשובות

גם בעניין התפתחות אורגניזם חי מהיכן אם לא מדומם? (אלא אם תקרא למרק אורגני משהו חי?) ועל 7 השאלות בעניין תיאוריית האבולוציה אם תרתה שאחזור עליהם אחזור ומה שאמרת שאין זה קשור למציאות הבורא והבריאה, אשמח אם תסביר לי אם יש עוד אפשרות ליקום חוץ מבריאה עצמית או בריאה של בורא עולם. לפי מה שאני חוקר וחוקר אני מוצא יותר ויותר דחיות לאבלוציה אז או שתסביר את האבולוציה או שתביא תיאוריה אחרת אבל להגיד לי מעבדה וכדומה אני לא חושב שזה קשור לעניין.

G o v er n o r

New member
לפני שנמשיך עם abiogenesis ועם

evolution, האם נחה דעתך בענין תקשור מסויע עם אוטיסטים ? האם אתה מקבל את האתגר שאיתגרתי אותך (אני עלול להפסיד 1000 שקל, אולם עשוי להרויח את ההנאה להיות עד לחורבן התיאוריה שלך בענין זה) ? האם אני יכול גם להבין שאינך מקשה עוד בענין היווצרות היקום בדרך של ה- big bang ?

רוני חץ

New member
כבר כתבתי לך נדמה לי

שכל עוד לא היית בתקשור אתה לא יכול לטעון שום עטנה לשום צד שהוא אלא השערות הלב ורצון הלב שלך. אני בשונה ממך הייתי בתקשור כמה פעמים וסענו בקבוצות 3 פעמים לתקשור ושם אני ועוד ראינו את התקשור והאוטיסט כן אמר דברים שהמתקשרת לא יכלה לדעת כמו שמות של אנשים שמעולם לא הגיעו לתקשור ועוד פרטים שלא יכולים להגיע מהמתקשרת. זה שלא הצלחת להגיע לתקשור זה לא מוכיח שהתקשור לא נכון. דווקא בקישור ששלת אלי בעניין הביקורת על התקשור היית נראה לי מפסיד את ה-1000 ש"ח ב-23 מקרים הם כתוב שם במאמר כך: A total of 23 individuals with various disabilities in nine different evaluations made accurate responses on some occasions when their facilitators did not know the answers, but most of those productions were commensurate with or less advanced than the individuals´ documented skills without FC אם אני מבין נכון מתוך הניסויים שלהם ענו 23 תשובות מדוייקות אך החסרון לדעתם שהאוטיסט יודע את הדברים בלי תקשור. ולפי מה שכתבת אתם מוכן לשלם 1000 ש"ח אם יצא משפט אחד נכן ושם יצאו משפטים נכונים. ושוב אני חוזר כל עוד אדם לא היה בניסוי הוא אינו יכול לטעון לכשלון הניסוי. ואני כן הייתי בניסוי ובכמה פעמים עם כמה אוטיסטים (למרות שלרוב התקשור נעשה עם בנימין גולדן המפורסם) בנוסך בעניין המאמר שהבאת לך יש מאמר אבל אם תראה את קובץ המאמרים הענק של אוניברסיטת מריקיוס ובנוסף את זה שבתי המשפט בארה"ב מקבלים עדות של אוטיסטים דרך תקשור בנוסף לאלפי מתקשרים בוגרי האוניברסיטה שמשתמשים יום יום בשיטת התקשור. אני חושב שאחרי כל אלה אין לי עוד מה להוסיף ואם יש לך את דעתך שיערב לך זכותך, אבל תידע שזו דיעה אישית ואם אתה מציג אותה בתור הפרכה או משהו כזה זו הטעיה לדעתי. לא שאלתי שעניין הביג באנג, מה ששאלתי : ) האם מצאנו בעולם דוגמא של מעבר מדומם לצומח? ומצומח לחי? 2) מדוע אין את אלפי השלבי בניים במעברים בין היצורים שלא שרדו לבין היצורים שכן שרדו? 3) האם כל ה"ממצאים" שאמרוים להוכיח את האבולוציה הם בסדר גודל של עשרות מאות או אלפים או מליונים? בבקשה אם אפשר לא לשלוח לאתרים אחרים אלא לכתוב את התשובה ועוד שאלות שאשמח לדעת עליהם תשובה א. כיצד יתכן שבתהליך התפתחות מקרי, "יידעו" שיני כל חי, לצמוח בדיוק בפה, ולא במעיים או באוזן למשל? האם יש להתפתחות "שכל" להציבם בין שער כניסת המאכל הבלתי מעובד ובין מערכת העיכול? אגב, גם לדאוג לשיניים חותכות ולשינים טוחנות "ידעה" ההתפתחות, ואף לקבוע את כל אחד מהם במקום הראוי ביותר לתיפקודו התקין... אותה שאלה ניתן להציב ביחס לכל האברים וחלקיהם, כיצד "ידעו" העינים כי המקום האידיאלי ביותר עבורם הוא בראש המוביל ולא בכף הרגל למשל? ובעין עצמה, הכיצד קרה שהאישון "החליט" להתייצב בתוכה ולא בחלל האף הסמוך? ניתן להמשיך ולהרחיב בדבר מערכות השרירים, העצבים, החיסון, השמיעה, ההרחה, מיצי העיכול, וכו´ וכו´ ובכל אחד מהם אין ספור פרטים ופרטי פרטים אשר בשינוי קל של מיקומם או צורתם או חומרם חיינו היו בלתי אפשריים או קשים מנשוא. (לדוגמא, כיצד היינו מתפקדים לו היו השינים שבפינו נצבים אמנם במקומם, אך היו עשויים מבשר רך כאליית האוזן? בהפעלה קלה של המחשבה ניתן להגיע לדוגמאות למכביר). האין די בסדר ובדיוק הנפלאים שבעולמינו בכדי להצביע על מתכנן אביר הנעלה ממושגינו בעל יכולת בלתי מוגבלת? ב. כיצד יתכן שלגמרי במקרה יסומנו היצורים בעלי הארס בצבעי אזהרה (צהוב-שחור-כתום). למן המסוכנים שבהם כנחשים ועקרבים, ועד המכאיבים כדבורים וצרעות, למען יתרחקו הבריות מהן. העד כדי כך פקחית ודאגנית "ההתפתחות המקרית"?! ג. ועוד דוגמא לפקחות ודאגת ה"התפתחות המקרית": האדם נולד מרחם אמו שלם בגופו כבבגרותו. מלבד... - השיניים. מדוע? כדי שלא יכאיב לאמו בעת ההנקה. למרבה הפלא, כאשר הוא מגיע לגיל הלעיסה, צומחות שיניים בפיו. בגיל שש שיני החלב הקטנות נושרות וצומחות שיני קבע גדולות הראויות ללוותו כל חייו. במקרה?! ואגב הזכרת ההנקה. הכיצד יתכן שחלב גוף זה ישנה את סמיכותו ואת מרכיביו בהתאם לצרכי והתפתחות גוף אחר. וגם מסוגל הוא להגביר ולמעט את תפוקת החלב בהתאם לדרישת הילד. גם במקרה?!? ד. האם שמנו לב לעובדה כי האויר הנצרך בכל שניה לנשמת כל חי, נמצא בשפע על פני כל חלל כדור הארץ. המזון הנצרך לעיתים מזומנות, מפוזר ומצוי פחות. ואילו המותרות כזהב ויהלומים מצויים בכמות מצומצמת ואף טמונים במעמקי האדמה. האם לא ברור שמישהו תכנן?? ה. הכיצד קרה ששני גופים הדומים אך שונים זה מזה במבניהם, אשר כל אחד מהם התפתח לגמרי במקרה, נמצאו בסוף תהליך התפתחותם מותאמים זה לזה מכמה וכמה בחינות, ואף מרגישים הם דחף פנימי להתקרב זה לזה, ובכך מובטח קיום מינם על ידי צירוף של אין ספור תנאים. תופעת "התפתחות מקרית" זו התרחשה לא רק בקרב בעל חי אחד מזן מסויים, אלא חזרה על עצמה "למרבה הפלא" בכל רבבות סוגי וזני בעלי החיים... ו. איך יתכן שמיצי הקיבה מעכלים כל בשר הנכנס לקיבה, ואילו את הקיבה אשר בה הם שוהים אינם מעכלים?

G o v er n o r

New member
לענין הדגמות התקשור בהן נכחת:

מכיוון שאתה, כמו יתר הצופים, בן לאוכלוסיה חסרת יכולת חשיבה בקורתית ובעלת נטיה טבעית להאמין במעשיות מופת שמימיות - אינך כשיר לזהות רמאויות ממין זה. באותם מקרים בהן נרשמה "הצלחה" היה זה עם אנשים בעלי "various disabilities" ולאו דווקא אוטיזם. אני מדבר רק על אוטיזם קשה (כמו גליה). לא על דרגות שונות של פגיעה מוחית סתם. הנה, יואב קריים, פגוע שתוק מוחין, אולם לא אוטיסט, "רץ" לכנסת. בנוסף, הקטע אותו ציטטת אומר כי ההשגים אצל אותם בעלי "various disabilities" ש"ענו" נכון מבלי שהמתקשר "ידע" את התשובה, היו לא טובים יותר (commensurate with or less advanced) מ"השגי" הנבחנים ללא FC. אף אחד לא עשה את הנסוי _שלי_. בנסוי שלי המתקשר הסייען _אינו_ יודע כלל היכן האותיות ולכן זה "חוסם" ומנטרל לחלוטין גם אפשרות של נחוש מוצלח מצד המתקשר, באותו מקרה בו אינו יודע את התשובה. אם תפקידו של המתקשר הסייען הוא כטענתו, רק "להגביר" (amplify) את הדחף הרפה בידו של האוטיסט שמקורו באוטיסט עצמו - לא צריך להפריע לו למתקשר שאינו רואה את לוח האותיות. אני מגדיל את סכום ההתערבות ל- 2000 שקל ומאתגר את _כל_ צבור המתקשרים בארץ להתיצב לנסוי על פי המתכונת שלי. איני מעונין עוד ב"מאמריך" על אוניב´ Syracuse. אני מכיר את כל החומר. הגיע הזמן ל- showdown, ואני בטוח בנצחוני מעמד התקשור המסויע בבית המשפט? הצבע על דוגמאות ספציפיות. איני יודע מי זה "בנימין גולדן המפורסם". הראה את מכתבי זה לו ולמתקשר שלו ואני _מבטיח_ לך שיקרה אחד משנים: (1) תחול "הרעה פתאומית" במצבו של האוטיסט ויבצר ממנו "להופיע" (זה מה שקרה עם גליה ועם אמא שלה), או (2) הצמד ירד למחתרת, או יהגר בחשאי לקמצ´אטקה... לענין שאלותיך האחרות: הסיפא, החל מ- ´א. כיצד יתכן שבתהליך התפתחות מקרי, "יידעו" שיני כל חי, לצמוח בדיוק בפה, ולא במעיים או באוזן למשל?´ הוא מן האתר המדעי "שופר", האין זאת? נדבר בערב...

G o v er n o r

New member
מעמד ה- FC בבית המשפט:

תועמלני ה- FC ניסו, מאז הופיעה "טכניקת" תקשורת זו, לחזק את מעמדה ע"י דחיקתה לזירות משפטיות. רוממות האל אשר בגרונם זימרה ברוב פאתוס וללא הרף "גם לבני אנוש פגועים יש זכות להישמע במשפט". הבעיה שעמדה בפני בית המשפט בהקרות סוגיה זו על דרכו היתה: (1) מה טיבה של ה- FC? (2) כיצד לוודא שהעדות המופקת היא של הפגוע ולא של סייען-התקשור? לענין (1), נשקל תחילה אפיה של ה- FC, לאור תקדים Frye מ- 1923. תקדים Frye דן במקובלות של טכניקה מדעית, או תאוריה כזו, בקרב הקהילה המדעית (התקדים נסב במקור על קבילות פוליגרף). לא נדרש כי הקהילה המדעית תהיה תמימת דעים, אולם יש להניח דעתו של בית המשפט כי השיטה השיגה מקובלות (reached a point of general acceptance). כל בתי המשפט קבעו כי FC אינה עומד בקריטריוני Frye, ולכן לא תוכל להתקבל, מה גם שנועדה במקור לעזור לנפגעי שתוק מוחי (Cerebral Palsy) שהם בעלי יכולת קוגניטיבית נורמלית, אלא שסובלים מלקויים מוטוריים חריפים בכתיבה ודבור (וראו שוב את יואב קריים המדהים) ולא לאוטיסטים או פגועים מסוג אחר אשר מעולם לא הדגימו יכולת קוגניטיבית. אשר על כן, נסו הלובייסטים תקיפה מכיוון אחר. הם העלו טענה כי לא נכון הוא להעמיד את FC למבחן Frye, מכיוון שה- FC אנלוגית לשמוש במתורגמן לצורך גבית עדות בשפה זרה. בתי משפט לא נטו לקבל טענה זו ושיבצו את ה- FC במשבצת של Frye Rule, שם נכשלה. לענין (2), כדאי לקרוא גם זאת (לחפש When the facilitator could not see what the person with disability) כללית, יש לחפש "court admissibility "Facilitated Communication היש לך חומר מעודכן יותר? ןמכאן לענין העין: איזה יסוד לוגי מצוי מאחורי השאלה הרטורית "וכי מה ההסבר למורכבות העין, אם לא אצבע אלוהים?" ואם נניח כי אין לי הסבר מלא _עדיין_ לנקודות מסוימות באבולוציה - במה זה עוזר ל"תאורית" בריאה ש_אין_ בכלל מה לחקור בה ? ואגב, יש תרחיש אפשרי להשתכללות עין, אבל אני מודה שתרחיש אפשרי _אינו_ הוכחה חותכת שכך קרה במציאות. מכל מקום, חקירה מדעית בנושא זה עדיפה על נשיאת כפיים למרום ובקשת מידע אלוהי ודי בכך להפריך את שאלתך הרטורית "וכי מה ההסבר למורכבות העין, אם לא אצבע אלוהים?"

רוני חץ

New member
כמה אפשרויות יש?

כמה אפשרויות יש למשהו שאתה רואה או אדם בנה או? איזה עו דאפשרויות יש? אולי תוכל לומר לי.

רוני חץ

New member
דבר נוסף עדיין לצערי לא נענתי

בעניין השאלותבתיאוריית האבולוציה ועוד שאלה קטנה האם יש יותר מ-2 אפשרויות שלהלן בבריאת היקום 1. בריאה עצמית 2. בריאה אלוקית האם יש עוד?

G o v er n o r

New member
איננו יודעים מה קרה לפני המפץ הגדול

יתכן שקדם לו big crunch. מכל מקום, הרבה תצפיות מאשרות את רעיון ה- big bang. הנה משהו שנתקלתי בו, עבורך: הועלתה קושיה בענין אבולוציה וניתנה תשובה...

G o v er n o r

New member
שעון? ברור כי נבנה ע"י שען.

אורגניזם חי? אין ספק כי המנגנון הוא אבולוציה כפופה ללחץ סביבתי (environmental selection pressure). לו קראת את החומר שהצעתי לך היית רואה, בין היתר, כי לכל המינים השונים הקימים היום של דגי cichlid באגם ויקטוריה, מוצא משותף. האב הקדמון של כל המינים השונים האלה באגם מתוארך ללפני 200000 שנה, בעוד האגם נוצר לפני 250000 עד 275000 שנה. קיים שוני בין דגי cichlid באגם ויקטוריה לבין אלה באגמים הסמוכים. קבלת תשובה על אפשרות התפתחות העין. העין לא "בחרה" להתפתח בראש, במקום בעקב. אותן מוטציות לא פיבוריטיות שיצרו משטח רגיש לאור במקום בו אין תועלת, נדחקו מפני נושאי מוטציות מוצלחות יותר, שכן המשאבים מוגבלים. איך התפתח משטח רגיש לאור? ובכן העור כולו רגיש לחום, וחום אינו אלא קרינה אינפרא-אדומה. משמע, העור כבר רגיש לאור אינפרא-אדום, וכל מה שנדרש הוא מוטציה המשנה את הרגישות ו"מזיזה" אותה לתחום האור הנראה. האם יש לך הערות נוספות על Facilitated Communication עם אוטיסטים? האם אתה יכול להצביע, כטענתך, על court admissibility של עדות אוטיסט? האתגר שלי - בעינו עומד. אני _מתחיב_ לחשוף כל מתקשר המעביר לנו "מסרים" שמימיים באמצעות אוטיסט. הראה זאת לרב שלך. נסה לארגן לי מפגש עם אוטיסט והמתקשר שלו...

G o v er n o r

New member
sorry, את זה החמצתי. אני מעונין

שתציין מהן "7 השאלות בעניין תיאוריית האבולוציה"...

רוני חץ

New member
טוב נתחיל בזה ששלחת אותי

למאמר בעניין ייצור החי ולא מצאתי את מה שאמרת אבל אם תוכל להצביע לי במאמר מהיכן הגיע/התחיל החי, והיכן כתוב במאמר שלא שהחי לא נהיה מאוסף מולקולות על פי תיאוריית האבולוציה, אשמח מאוד והשאלות: ) האם מצאנו בעולם דוגמא של מעבר מדומם לצומח? ומצומח לחי? 2) מדוע אין את אלפי השלבי בניים במעברים בין היצורים שלא שרדו לבין היצורים שכן שרדו? 3) האם כל ה"ממצאים" שאמרוים להוכיח את האבולוציה הם בסדר גודל של עשרות מאות או אלפים או מליונים? בבקשה אם אפשר לא לשלוח לאתרים אחרים אלא לכתוב את התשובה ועוד שאלות שאשמח לדעת עליהם תשובה א. כיצד יתכן שבתהליך התפתחות מקרי, "יידעו" שיני כל חי, לצמוח בדיוק בפה, ולא במעיים או באוזן למשל? האם יש להתפתחות "שכל" להציבם בין שער כניסת המאכל הבלתי מעובד ובין מערכת העיכול? אגב, גם לדאוג לשיניים חותכות ולשינים טוחנות "ידעה" ההתפתחות, ואף לקבוע את כל אחד מהם במקום הראוי ביותר לתיפקודו התקין... אותה שאלה ניתן להציב ביחס לכל האברים וחלקיהם, כיצד "ידעו" העינים כי המקום האידיאלי ביותר עבורם הוא בראש המוביל ולא בכף הרגל למשל? ובעין עצמה, הכיצד קרה שהאישון "החליט" להתייצב בתוכה ולא בחלל האף הסמוך? ניתן להמשיך ולהרחיב בדבר מערכות השרירים, העצבים, החיסון, השמיעה, ההרחה, מיצי העיכול, וכו´ וכו´ ובכל אחד מהם אין ספור פרטים ופרטי פרטים אשר בשינוי קל של מיקומם או צורתם או חומרם חיינו היו בלתי אפשריים או קשים מנשוא. (לדוגמא, כיצד היינו מתפקדים לו היו השינים שבפינו נצבים אמנם במקומם, אך היו עשויים מבשר רך כאליית האוזן? בהפעלה קלה של המחשבה ניתן להגיע לדוגמאות למכביר). האין די בסדר ובדיוק הנפלאים שבעולמינו בכדי להצביע על מתכנן אביר הנעלה ממושגינו בעל יכולת בלתי מוגבלת? ב. כיצד יתכן שלגמרי במקרה יסומנו היצורים בעלי הארס בצבעי אזהרה (צהוב-שחור-כתום). למן המסוכנים שבהם כנחשים ועקרבים, ועד המכאיבים כדבורים וצרעות, למען יתרחקו הבריות מהן. העד כדי כך פקחית ודאגנית "ההתפתחות המקרית"?! ג. ועוד דוגמא לפקחות ודאגת ה"התפתחות המקרית": האדם נולד מרחם אמו שלם בגופו כבבגרותו. מלבד... - השיניים. מדוע? כדי שלא יכאיב לאמו בעת ההנקה. למרבה הפלא, כאשר הוא מגיע לגיל הלעיסה, צומחות שיניים בפיו. בגיל שש שיני החלב הקטנות נושרות וצומחות שיני קבע גדולות הראויות ללוותו כל חייו. במקרה?! ואגב הזכרת ההנקה. הכיצד יתכן שחלב גוף זה ישנה את סמיכותו ואת מרכיביו בהתאם לצרכי והתפתחות גוף אחר. וגם מסוגל הוא להגביר ולמעט את תפוקת החלב בהתאם לדרישת הילד. גם במקרה?!? ד. האם שמנו לב לעובדה כי האויר הנצרך בכל שניה לנשמת כל חי, נמצא בשפע על פני כל חלל כדור הארץ. המזון הנצרך לעיתים מזומנות, מפוזר ומצוי פחות. ואילו המותרות כזהב ויהלומים מצויים בכמות מצומצמת ואף טמונים במעמקי האדמה. האם לא ברור שמישהו תכנן?? ה. הכיצד קרה ששני גופים הדומים אך שונים זה מזה במבניהם, אשר כל אחד מהם התפתח לגמרי במקרה, נמצאו בסוף תהליך התפתחותם מותאמים זה לזה מכמה וכמה בחינות, ואף מרגישים הם דחף פנימי להתקרב זה לזה, ובכך מובטח קיום מינם על ידי צירוף של אין ספור תנאים. תופעת "התפתחות מקרית" זו התרחשה לא רק בקרב בעל חי אחד מזן מסויים, אלא חזרה על עצמה "למרבה הפלא" בכל רבבות סוגי וזני בעלי החיים... ו. איך יתכן שמיצי הקיבה מעכלים כל בשר הנכנס לקיבה, ואילו את הקיבה אשר בה הם שוהים אינם מעכלים?

למעלה