האם אלוהים יודע את עתיד?

G o v er n o r

New member
ואני בכ"ז מעונין לדעת מה גילכם.

מה אכפת לכם? הרי זה לא חושף אתכם כהוא-זה. מה גילכם (אם אתה מכיר את יתר הנפשות הפועלות) ? אל תאמר לי כי אתם מתבישים לומר בני כמה אתם. מדוע שתתבישו? הרי תורה אמת מאחוריכם...

רוני חץ

New member
שוב אותו דרך נלוזה גוברנורית

מי שמתווכח עם הוד מעלתו גוברנור אז השיטות הנלוזות הם להקטין את המתווכח בכינויים שכמה שיותר יקטינו את המתוכוח איתו. כמו מגהתח.., אימבציל, דלעת, ועוד האם זה מראה על חינוך? האם זה מראה על בגרות נפשית? האם זה מראה על חתירה לאמת או התנצחות לשמה ולמען רדיפת כבוד? האם זה לא חולנות נפשית להיות יומם ולילה מול האינטרנט ולהתכווכח ולכנות בשמות גנאי את מי שמתווכחים איתם ולבסוף להתנהג כטווס בגן חיוות המראה לכוללללם את "גאונותו" פורום נטעים נושאים נבחרים (נבחרים על ידי מי?) ואז לשאול בן כמה ולהעלות השערות המקטינות את המתווכח עד מתי להתנהגות שמתאימה לגן מתי כבר אנשים יבינו שכאן זה לא גן חיות ולא גן ילדים?

רוני חץ

New member
אם תשים לב לתאריך

שלחתי פעמיים באותה פעם באותו יום את אותו מסר ובעניין אורגניזם חי שכתבת שאינו מחומר דומם ושלחת אותו למאמר באנגלית שקראתי את חלקו ולא הצלחתי למצוא שם את העניין מה שמצאתי זה נסיון של כותב המאמר להגביה את רף הסיכויים של ייותר עצמי של תא חי מאחר שכמה מדענים כמו פרד הוייל וועד כמה אמרו שייצור של תא חי בצורה עצמית הוא לא אפשרי והוא לא מסכים איתם. אז אשמח אם תצביע לי במאמר היכן כתוב שאורגניזם חי לא התפתח מדומם ואם כן ממה הוא התפתח? ומהו החומר שאינו חומר דומם שממנו הוא התפתח

רון סי

New member
קח משל:

נניח שאתה אופה שמכין עוגה. אתה מכין אותה שלמה, ויודע עליה כל מה שיש לדעת. עכשיו אתה לוקח את העוגה ומחלק אותה לחלקים. לפניך, כמו כן, עשרה אנשים. לראשון אתה נותן את החלק הראשון. לשני אתה נותן את השני וכן הלאה. כל אחד מקבל חלק. נאמר שהאנשים עומדים בטור עורפי, כך שהראשון בראש הטור, השני מאחוריו וכן הלאה. הראשון לא יכול לראות אף אחד, וכך הוא מודע רק לחתיכת העוגה שלו. השני רואה את הראשון ויודע על החתיכה שלו, וגם על החתיכה שהוא עצמו קיבל. השלישי יודע על החתיכות של השניים שלפניו ועל שלו. כולם קיבלו את החלקים שלהם באותו זמן, אבל הם לא מודעים לחלקים של אלה שבאים אחריהם. אתה היחיד שיודע על העוגה הכל "מראש". פיסות העוגה הן פיסות הזמן שאלוהים מחלק לבני האדם. כל אחד מודע רק לזמן שלו ושל קודמיו.

phantom2003

New member
דבר ראשון בה נגיד שזה שטויות

חקר הזמן לא קיים דבר ראשון דבר שני ה" לא קיים לפי תורת האבולוציה לפי המדע כי יש סתירה בין הוכחות מדעיות לבין סיפורים של דוסים.

dar האחת

New member
זה כל העניין שהם, כלומר המאמינים

טוענים, שאין כל סתירה להפך, כל מה שמדען מגלה בימים אלו היה כבר ידוע מרגע הבריאה ומתי הגיע הרגע ואיך בעצם נוצר האלוהים מתי היה הרגע הזה עניין שולי כי זה די מגמד לחשוב שאלוהים נברא במוחו של האדם עוד כשהיה די שעיר כנראה!

vizini

New member
אז ככה: קודם כל לומר "אלוהים ברא את

המושג זמן" זו שטות גמורה. האם אלוהים ברא את המושג ברא? האם אלוהים ברא את המושג אלוהים? לגבי שאר הדברים, ראה הודעתי לרון סי למעלה.

מגהמוח

New member
לא התכוונתי שהוא בורא מושגים

אלא הוא יצר את מה שאנו מכנים בפינו "זמן" - עבר הווה עתיד. והוא מעל זה כי הוא יצר את זה.

vizini

New member
באמת? ומה הם בדיוק אותם "עבר הווה

עתיד"? בהנתן שני מאורעות, איך אתה קובע מי מהם קודם למי, ומי בעברו של מי?

מגהמוח

New member
הבט ידידי היקר

מה שאנו יודעים במוחנו שארע כבר - אנו כבני אדם קוראים לו "עבר". מה שאנחנו לא יודעים זה מה יקרה? - אנו כבני אדם קוראים לן "עתיד". ומה שקורה ברגעים אלה - אנו כבני אדם קוראים לו "הווה". (דוגמת 2 מאורעות שכבר ארעו שהבאת קודם לכן מה שאנו יודעים שקרה לפני יותר זמן מהשני - מסקנה לוגית פשוטה - המאורע שארע קודם למאורע השני זה העבר היותר רחוק אך שניהם נקראים "עבר" - כך בני באדם מכנים את כל מה שכבר קרה.) אתה יכול ליקרוא ל 3 קטגוריות אלו איך שאתה רוצה אבל איך שלא תיקרא להם האלוקים יצר את זה.

vizini

New member
באמת?

אני הרמתי יד. מישהו באוסטרליה גם הרים יד. מי מהמאורעות קרה קודם ומי קרה אחר כך?

מגהמוח

New member
אתה שואל אותי? תגיד לי מי

הרים ראשון את היד ואז שנינו נדע. אם אנו לא יודעים מי הרים ראשון אז זה לא אומר שאין סדר להרמת הידיים אלא אנחנו בעצמנו לא יודעים את הסדר. סדר ההרמה קיים אך במקרה שלא יודעים מי הרים ראשון זה רק נעלם מידיעתנו - אך הסדר לכשעצמו קיים.

vizini

New member
אני לא יודע מי הרים ראשון את היד.

אבל שני אנשים ראו את שנינו מרימים את היד. אחד מהם טוען שאני הרמתי ראשון את היד, ואילו השני טוען בתוקף שדווקא זה באוסטליה הרים ראשון את היד. ושניהם אינם משקרים. אז מי הרים ראשון את היד?

מגהמוח

New member
בטוח אחד מהם טועה. אומנם

כל אחד טוען שהוא דובר אמת אבל אחד מהם בטוח טועה. כיוון שיש 2 אפשרויות: 1- אתה הרמת ראשון 2-הוא הרים ראשון (ואני לא מדבר על זה שיכול להיות ששניכם הרמתם באותו זמן) האמת היא 100% נכון? אם כל אחד אומר שהוא צודק 100% אז האמת נהייתה 200% וזה בלתי אפשרי כי רק אחד מהם צודק. לכן אחד מהם בטוח טועה למרות שהוא בטוח בטענתו ולא משנה נאיזה סיבה הוא טועה(שיקר, לא ראה טוב וכד´ - אבל מה שבטוח שאחד מהם טועה).

vizini

New member
אם יש מישהו שטועה, זה אתה.

שני האנשים דוברי אמת. באמת אחד מהם ראה אותי מרים יד קודם, והשני ראה את האוסטרלי מרים יד קודם. אז מי הרים יד קודם?

מגהמוח

New member
לדבריך אין כלל אחיזה במציאות

כיוון ששנינו יודעים שאו אתה או הוא הרמתם זהו. אז גם אם אחד אומר שהוא דובר אמת באמת ובתמים - מוכרח שהוא טועה - מוכרח.(ולא משנה מאיזו סיבה, או שהוא לא ראה טוב או כל סיבה אחרת למרות שהוא משוכנע שהוא צודק) כי אם האמת היא רק 100% היא וכל אחד אומר אמת ב-100% האמת לא יכולה פתאום להיות 200%-מוכרח שאחד מהם טועה -מוכרח. (כיוון ששנינו יודעים שאו אתה או הוא הרמתם את היד)

vizini

New member
להיפך. לדברי יש אחיזה חזקה מאוד

במציאות. למעשה, זו היא המציאות. ניסויים דומים לאלה שתיארתי נעשו ונעשים כל הזמן. והם מלמדים אותנו שזמן זה דבר יחסי לצופה. אז איזה זמן בדיוק ברא אלוהים?

dar האחת

New member
לאיש שיודע להתוכח בכל פעם רק עם

אדם אחד אז כל מה שיש לי לומר לך שהמסתור תחת זה נעלם מידעתנו אבל זה קיים מתאים רק לויכוח בין שטופי מוח המכונים דתיים שלא מסוגלים כלל להתמודד עם המציאות ואם אלוהים לא מזהיר באופן ברור משפחה דתית שלמה שהיא עומדת להרצח כי העתיד אצלו זה הווה אז נורא ואיום הואאלוקיך!! נקודות זכות ממנו על הויכוחים שלך כאן בפורם הוא ודאי לא יתן לך

למעלה