האם אנחנו

מענין אותי לדעת

החיים הם חלום , לדבריך זה יעורר בך צורך לחיות אחרת . איך אחרת?

gurke

New member
אם החיים הם חלום

לאנשים שמסביבנו אין שום משמעותית. אין להם חיים, הם פרי דמיונני ותו-לא. אם כך, עלינו להתייחס אליהם בכלל? אני הייתי רוצה לדעת אם יש בכלל ישויות כמוני, שחולמות גם הן חלומות שכאלו, אולי אפילו למצוא אותם..

kaenar

New member
מה פתאום

אם אנחנו חיים בשקר זה לא אומר שאנשים הם בלי משמעות, זה אומר שיש הרבה משמעות, אבל אנחנו לא מפענחים אותה, אנחנו פשוט חיים ככה כי ככה הורגלנו. מה שמצחיק זה שבין אם אתה מודע לזה או לא- אתה אדם שלם! (לא זוכרת מי כתב את המשפט הזה..) יש משמעות בכל דבר, בכל דבר קטן, זה שאנחנו חיים בחלום, זה לא אומר שאנחנו דמיוניים. מצחיק לומר אבל יש גם חלומות לא דמיוניים, חלומות מציאותיים. אנחנו מציאותיים- החיים לא. החיים זאת מציאות לא מציאותית (נקרא לזה ככה..) כלומר, אנחנו זה האמת והחלומות שלנו זאת האמת. לכן אנחנו צריכים לשאוף למשהו בחיים שלנו, ולא לחיות סתם כך, כי כך זה לא נכון! זה מה שמשגע אותי, שאנשים לא מבינים שמה שקורה עכשיו זאת לא האמת. אני לא יודעת אולי כן מבינים, אבל בסדר. יש כוח אדיר ברגע, אני מאמינה, לכן אני מרשה לעצמי לומר שכל רגע יכול להיות שינוי. אנחנו כאילו חיים במן סרט כזה , לא יודעת אני מתלבטת, אני מחכה שמישהו יגיד "אקשן" , אף פעם לא חשבת על זה? ממש אני כל הזמן מחכה שכאילו משהו ייקרה, לא יודעת...

kaenar

New member
אולי

אחרת מבחינה רוחנית, אני יודעת.. אם אני יודעת שאני חיה בחלום, צריך להתעורר מתישהו! לפעמים המציאות היא כמו חלום בלהות. לפעמים אנחנו עושים דברים וחושבים שזה מה שנכון לעשות, אבל זה בכלל לא, כי זה חלום, תעתוע. אז כן לדעתי לפעמים המציאות היא כמו חלום.. אפשר לחיות אחרת, לדוגמא: אחרת עם תכלית, אחרת- להתעורר מהחלום וליצור מציאות חדשה. אחרת בלי מלחמות, אחרת עם שלום בין כולם. עם אהבה. איך עושים את זה? זאת השאלה..

מה?

לא הבנתי כמעט כלום "לפעמים אנחנו עושים דברים וחושבים שזה מה שנכון לעשות, אבל זה בכלל לא, כי זה חלום, תעתוע. אז כן לדעתי לפעמים המציאות היא כמו חלום.." אז המציאות היא כמו חלום כי אנחנו עושים טעויות? ומה מונע ממך לחיות עם תכלית ? - החלום? ואחרון חביב ," איך עושים את זה? זאת השאלה.. " - מבינים שאנחנו לא חיים בחלום שנכפה עלינו ומתחילים לפעול , לא?

kaenar

New member
לא,

המציאות היא חלום כי אנחנו לא עושים כלום כדי שהיא לא תהיה. אנחנו חיים כמו עבדים של החיים, מחכים לעונג הבא, טעויות זה משהו אחר, אני לא יודעת אם כל אחד עושה טעות, הרוב פשוט לא עושים כלום, הבנת? מה שמונע ממני לחיות עם תכלית הוא ממש לא החלום, אני חושבת שאנחנו חיים בלי תכלית בגלל שאנחנו לא הולכים עם החלום. אנחנו הולכים עם "הזרם".. אממ זה נכון. מבינים. אבל מי מבין?
להבין זה השלב הכי חשוב, אי אפשר פשוט להתחיל לפעול אם לא מבינים מה הבעיה. אני מנסה להבהיר בנושא שפתחתי, שקודם כל- יש בעייה. מסכים איתי? או שלא?

אכן יש בעיה

והעלת פה שאלות שופנהאואריות מענינות , אך זה לדיון אחר . עדיין אני מתקשה להבין אותך אבל אם כבר הזכרתי שופנהאואר הינה מאמר מומלץ לכולם שיעזור לך להבין קצת יותר את העולם הזה

gurke

New member
לשום שאלה פילוסופית אין תשובה

התועלת שנובעת מהשאלות שאנחנו שואלים היא המעשים שנובעים מהמחשבות שלנו תוך כדי השאלות. לכן גם שאלות של מה יש מעבר ליקום, מה הוא הגורל, מהו המוות, הן שאלות פילוסופיות.

זה מוזר , בטח שיש תשובה .

יכול להיות שהיא אינדיבידואלית או שהיא מוסכמה , תשובה לא חייבת להיות נכונה או לא אלא היא באה לענות על השאלה . תאוריה היא סוג של תשובה ולכן גם שאלות פילוסופיות לדוגמת מהו המוות היא בעלת תשובות אפשריות.

gurke

New member
הגדרה לתשובה לשאלה היא לפי דעתי

תשובה שמישהו יוכל להשתמש בה מבלי להבין אותה. בשאלות פילוסופיות אתה לא יכול (זה פשוט לא פילוסופי ולא נכון) להשתמש בתשובות של אחרים, אתה חייב לשאול את עצמך את השאלות ולענות עליהן בעצמך. לעולם לא תהיה תשובה אוניברסלית

gurke

New member
כל הטכנולוגיה שלנו בנויה על זה.

למשל, אתה לא יודע איך טוש או עט בדיוק עובדים, ואתה משתמש בהם. אתה לא יודע איך בדיוק מיוצר המחשב שלך, או איך עובדות התוכנות. מישהו עלה על פתרון כזה אחר ואתה משתמש בפיתרון הזה. זו המטרה של המדע. למצוא פתרונות, תשובות אוניברסליות שנכונות תמיד ולכל אחד. התמורה של הפילוסופיה היא אישית בלבד, כל אחד צריך להשיג אותה בעצמו, ותמורה היא לא תשובה שאתה יכול להשתמש בה - תמיד תצטרך לחקור עוד ולשאול שוב..אף פעם לא תוכל לומר לעצמך "זהו, הגעתי לפיתרון" כי תמיד אתה תשאל את עצמך שוב אם זה נכון ותחקור עוד... מבין את הרעיון?

הבעיה היא שטוב , מחשב או כל דבר אחר

הן לא תשובות אלא פיתרונות . איזו שאלה נשאלה על המחשב שהוא התשובה ? - לא שאלו פשוט יצרו וזו התוצאה אבל לא התשובה . חוץ מזה אם כבר אתה הולך בראש הזה תביא דוגמא מילולית .. כי אם מישהו היה מצביע על אבן והיה שואל "מה זה " והייתי מניח לו את זה ביד , אני לא בטח שהוא היה מבין משהו . מלבד זאת , שאלה באה כדי להבין דבר מה ועל כן תושבה מחייבת הבנה , לא כך?

gurke

New member
אוקי, מישהו מצביע על אבן ושואל "מה זה?"

אתה עונה לו את התשובה: אבן. עכשיו הוא יודע - הדבר שהוא מחזיק בידו זהו אבן. אך האם הוא יודע מהי אבן? האם הוא יודע איך היא נוצרה, מאיפה היא באה, מאיזה חומר היא עשויה, מה השימושים שלה? לא. והוא עדיין הוא יודע את התשובה לשאלה "מה זה" - אבן. בפילוסופיה אין דבר כזה (אם כן תן לי דוגמה). שהרי מישהו שאל את השאלות ששאלתי כלפי האבן כדי לדעת מהי אבן - אך אין צורך יותר לשאול את השאלות האלו על מנת לדעת שזו אבן. והתעלמת לגמרי מהחלק החשוב לפי דעתי..שפילוסוף לעולם לא יוכל להגיע לתשובה ממשים, הוא תמיד ישאל את השאלה שוב ויבחן אותה מחדש, כל יום שוב.

הוא יודע מה זה אבן

הדבר שהוא מחזיק ביד הוא אבן והוא "מבין" את המשקל שלה , את החוזק את צורתה , את מקומה .. הוא יבין בפעם הבא שיראה עוד משהו כזה שגם לזה קוראים אבן וזה עשוי מאותו החומר שזה דומה וכו' . אין תשובה בלי הבנה שעל כן תשובה היא הבנה של משהו , הרי שוב , שואלים כדי להבין . בעצם כל דבר העונה על שאלה המתחילה במילת שאלה מצריך הבנה שאם לא , לא היתה נוצרת השאלה כלל וכלל . לא משנה איזו שאלה . חוץ מזה תשובה ממשית לא קיימת , קימות תשובות , חלקן נכונות וחלקן לא נכונות , הפילוסוף פשוט מחפש את התשובה שתתאים הכי הרבה למערכת האמונות שלו, להגיוניות שלו וכו'..

gurke

New member
אוף

כתבתי תשובה ארוכה, מנומקת, נכונה (לדעתי
) ותפוז לא שלח אותה, שוב. ררררר! ֿ בקצרה - הוא יכל לשאול אותך מה זה אבן, בפילוסופיה אתה חייב לשאול את עצמך על מנת להבין דברים ואוף כתבתי כל כך יפה ועכשיו הכל נהרס ואין לי כוח אני אכתוב בפעם אחרת.

gurke

New member
אם כבר זה..

יש תשובה שההגדרה שלה היא "מענה", כלומר, מישהו אומר משהו ומישהו מחזיר לו תשובה, ויש תשובה שההגדרה שלה היא "פתרון", שזה מה שדיברנו עליו

למעלה