את יודעת\
אני לא חושבת שיש גיוס שלא מלווה בטראומות, כי בסופו של דבר זה שינוי מסגרת קיצוני, ודראסטי, ונורא נורא מהיר. ויש סיבה לזה, לא אומרים לך "20 שניות זוז" ומגבילים אותך אלפי הגבלות סתם. יש מסגרת להכניס אותך אליה, יש משמעת שצריכה להיות, יש שינויים שצריך לעשות וצריך לעשות אותם מהרגע הראשון, כי הרבה יותר קל להחזיק קצר-קצר ואז להתחיל לשחרר, מאשר לתת את כל המרחב ולאט לאט להדק. עם כמה שסבלתי (ואלוהים, כמה סבלתי, ואלוהים, כמה טראומות, ובואי נגיד שהטירונות והקורס לא הביאו אותי למקומות נפשיים בריאים כ"כ), אני יודעת שזה היה הכרחי. וגם כשישבתי על מיטת הברזל העקומה בלילה ולא הצלחתי לישון וחשבתי על איך שאני כלואה פה, איך שמשפילים אותי וצועקים עליי ואיך שאני לא נספרת, אבל ידעתי שזה חייב להיות ככה. ושאח"כ זה יהיה אחרת. כן, יש אנשים שלא טוב לתת להם כוח בידיים ויש אנשים שנפגעים, אני לא אומרת שהכל בצבא מושלם, ממש לא. המערכת הזאת לא תמיד מתפקדת כמו שצריך, אבל המרחק בין זה לבין "לא נתגייס כי לא נחמדים אלינו שם" (הקצנתי, למרות שאינ בטוחה שיש אנשים שאומרים את זה) הוא די גדול. זה כלכך מרתיח אותי, שיש אנשים שחושבים שאם לא נוח להם להתגייס אז הם לא צריכים.ף זה כאילו שהם מסתובבים עם בועה כזאת שמקיפה את הראש שלהם ולא רואים מה קורה סביבם, איפה אנחנו חיים, עם מה אנחנו מתמודדים. שמגנים על האינטרסים האישיים שלהם. בחיי, אנשים שאומרים שהם יכולים לפתח את הקריירה שלהם בשנתיים-שלושה האלה?! מה?! קריירה?! מה קרה, תנו שנתיים-שלוש למדינה, זהו, לא תהיה לכם קריירה בעתיד? זה פשוט מרתיח אותי. האגואיסטיות הזאת, האיטנרסנטיות. כן, לא כיף בצבא, בטח לא לכולם. אבל לומדים המון, המון, המון. ואני רואה את ההבדלים בין חברים שלי ששירתו לאלה שלא, את הבגרות האחרת, את המחשבה החכמה יותר, את האחריות שהם יודעים לקחת, את איך שמשהו בהם נבט והשתנה. וזה פשוט מזעזע אותי, שאנשים משתמטים כי לא נוח להם לשרת. כי זה לא מתאים לסדר החיים שהם בחרו לעצמם. אוקיי, אם הקריירה לשכם *באמת* תלויה בזה (ספוראטים / רקדנים), יש תכניות מיוחדות בצבא בשביל זה. כל שאר הקריירות שלא תלויות בגיל יכולות לחכות. (כן, אני יודעת שיש אנשים שבאמת לא יכולים לשרת. לא מדובר עליהם פה).