האם אתם בעד/נגד

Tanya 18

New member
אז למה בבעלי חיים מותר?

הם לא מרגישים? לא כואב להם? מספיק להיות אטומים, מספיק. גם להם כואב, תבינו. לעזאזל.

noosh

New member
נו בסדר, בגלל זה שאלתי

אם הויכוח פה הוא האפליה, או לא לעשות בכלל. כי ממה שאת אמרת השתמע שאם נעשה ניסויים גם בבני אדם אז זה יהיה בסדר.

Tanya 18

New member
זה לא בסדר לא בבעלי חיים ולא בבני אדם.

בבעלי חיים הרבה יותר פשוט ו"נוח" לבצע ניסויים, כי הם לא מסוגלים לעשות שומדבר.

Tanya 18

New member
את לא מבינה אותי,

אולי תביני את מה שכתבו למטה ותפנימי.

noosh

New member
אני חושבת שזה הכרחי

(אני מדברת על מחקרים מדעיים, על תרופות וכד', לא על שמפו או משחת שיניים, כן?) לדעתי, ולפי מה שהספקתי ללמוד (כשלמדתי חקר המוח) הדברים האלה בלתי-נמנעים. לא משנה לאיזו רמת טכנולוגיה נגיע, בחיים לא נצליח לדמות משהו שיהיה אמיתי-באמת. וזה נוראי להגיד את זה, אבל כן, אנחנו צריכים את זה.

Tanya 18

New member
איזה שטויות.

גם מוח של קוף הוא לא הכי קרוב למוח של האדם. אתם פשוט חסרי לב שאתם מדברים שזה כן הכרחי אם זה נגד סרטן, אז זהו, שזה לא. אלפי ניסויים בבעלי חיים שהומתו סתם ככה, נו, איפה התרופה נגד הסרטן שלנו?

noosh

New member
וכמה אנשים יש שהם חולי

פרקינסון או אלצהיימר והם מצליחים לחיות יותר שנים? יותר בכבוד? ולכמה אנשים יש בעיות רפואיות שאולי אפילו לא שמענו עליהם בכלל, והחיים שלהם ניצלו, או לפחות השתפרו או התארכו? כמה אנשים שיש שכן נרפאים מסרטן, כמה אנשים יש שכן חיים חיים טובים יותר? לא הכל יכול לקרות ביום, בשנה, בעשור. זה שאפשר לעשות ניסויים על בעלי חיים לא אומר שתמיד יהיה לנו את הפתרון ואני משערת שתמיד יהיה משהו שלא נצליח להגיע אליו. זה אומר שצריך לוותר מראש? אני לא מאמינה בזה.

Tanya 18

New member
זה גם לא אומר שצריך להרוג סתם,

מילא אתם עושים ניסויים אכזריים שכאלה, לפחות תעשו אותם כמו שצריך, ולא לדקור כמה ברגים במוח של קוף, וגם אחר כך לא לתת לו קערת מים.

הורסמאן

New member
את קוראת אנגלית?

זאת חוצפה יוצאת מגדר הרגיל שאנשים מוכנים להקריב חיי בני אדם, על מזבח הזב"ח. את רוצה להמנע מנסויים? תמנעי מעצמך תרפות וטיפולים שנוסו על בעלי חיים, אך אין לך שום זכות להתעלל בבני אדם חולים וסובלים, בדרישה להמנע מניסויים בבעלי חיים. תקראי כאן ולהבא תחשבי קצת לפני שאת משמתשמשת במילה סתם. http://www.rds-online.org.uk/pages/page.asp?i_ToolbarID=3&i_PageID=37

B0NB0N

New member
אם זה הכרחי ונכון.... אז למה

תסבירי למה מבין המתנגדים לניסויים בבע"ח ישנם רופאים רבים ? סתם דוגמא פרוזאית, התנדבתי בעבר בעמותה שעוזרת לחולי ALS (ניוון שרירים סופני, ללא תרופה). נמצאה סוף, סוף תרופה שמעכבת משמעותית את המחלה......... אך היא הצליחה אך ורק על עכברים........... לא על בני אדם ולא מעטים ניסו ומנסים את התרופה שמתאימה אך ורק לעכברים. למה? כי האנטומיה של עכברים שונה לגמרי מזו של בני האדם. עוד חומר למחשבה? אם אנחנו כ"כ דומים לבעלי חיים, למה יש וטרינרים לחוד ורופאי משפחה? הרי יכל להיות רופא אחד לכולם, לא? תפנימו דבר אחד:
מי שתומך בניסויים בבעלי חיים - תומך בניסויים בבני האדם. כי היו תרופות לא מעטות שהצליחו על בעלי חיים וגרמו לנזקים בלתי הפיכים אצל בני האדם. וחוץ מזה, לדעתי האישית לגמרי? מי אמר שלנו יש זכות לחיות יותר מאשר לבעלי החיים?
מה הפתרון? מסתבר שישנם פתרונות לא מעטים, אך הם לא כלכליים למדענים והחוקרים. תרומת רקמות אדם (חי ו/או מת) למשל..... כתבתי בזמנו לכמה מכונים והם ענו לי שהרעיון מבורך ויעיל, אבל אין תקן לזה....... מי שיפשפש בעלויות והרווחים הכספיים של ביצוע ניסויים בבע"ח, יבין שמדובר פה שוב על נושא עיקרי וכמעט בלעדי שהוא - כסף
.

למען האמת

שיטות של in silico - הדמיית מחשב - הן זולות יותר מניסויים בבע"ח. הבעיה היא שאינן יכולות, גם בשילוב עם שיטות אחרות שלא דורשות ניסויים בבע"ח, כגון תרביות רקמה, אפידימיולוגיה ועוד, להחליף את כל הניסויים בבע"ח. לפחות - לא לפי מה שכתוב באתרים של חברות כאלה.

B0NB0N

New member
לא להאמין למה שכותבים

אני מאמינה לאנשי מקצוע בעלי ניסיון.

כלוב הוא לא "בית" של אף אחד

סבל הוא סבל, דיכוי הוא דיכוי תקראי שוב את המשפט האחרון שלך: "וזה נוראי להגיד זה, אבל כן, אנחנו צריכים את זה". מי נתן לך זכות לעשות דבר נוראי ליצור אחר? אם לך מותר, אין שום סיבה שבעולם שמישהו אחר לא יוכל לעשות לך את אותם דברים (כלומר, יענה אותך עינויי תופת) בדיוק. מה, בגלל שאת ממין אנושי, אז מותר לך? אם את דוגלת בעמדות כאלו, את סוגנית (אחת המפלה על רקע מין). סוגנות היא לא פחות גרועה מגזענות. תתנתקי לכמה דקות ממה שלימדו אותך מגיל צעיר (שאת עליונה ונעלה על בעלי חיים אחרים) ותחשבי על הנושא בהגיון.

TheWorker

New member
ניסויים בבעלי חיים אינם הכרחיים ואינם מועילים

כפי שחושבים אנשים רבים... האנטומיה שונה הגוף שונה.. ולא משנה כמה ינסו את זה על בעלי חיים בסוף יבוא הבן אדם הראשון שיקח את זה. ולפעמים האנשים הראשונים או אפילו אלפים נפגעים בגלל המדע הלא מדוייק הזה. צר לי להגיד שבימינו המחקר על בעלי חיים לא שווה הרבה... וככה חושבים גם רבים אחרים בינהם רופאים וחוקרים. צר לי על ההרג המיותר וההתעללות.

למעלה