האם אתם שומרים על מסורת (לפחות באופן חלקי)?

doughnuts

New member
האם אתם שומרים על מסורת (לפחות באופן חלקי)?

אם כן, כיצד לדעתכם הדבר שונה מאמונות טפלות?
השאלה שלי לא נובעת מתוך זלזול; אני מנסה להבין כיצד אנשים ששומרים על מסורת לא לתת לגטימיות למסורת או אמונות טפלות של אנשים אחרים.

תודה ויום נעים!

EdisonGirl

New member
קודם כל,

זה מזכיר לי רשומה קצרה וקולעת שכתבתי לפני מיליון שנה בערך. כנס אם בא לך:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=629402

כתבתי שם שאדם צריך לעשות את מעשי אביו מהסיבה שאביו עשה אותם, ולא מפני שעשה אותם!

אמונות טפלות הן דבר שונה. תמיד זה מעלה בי תהיה כשאנשים אומרים שהם מאמינים באמונות טפלות. הרי זה אבסורד...
אתה אומר שיש לך אמונה במשהו שאין בו ממש, טפל. אם הוא טפל, למה שתאמין בו? איך אנשים יכולים לכנות את האמונות שלהם ט/תפלות?

ולגבי השאלה שלך, זה פשוט. אנשים עושים דברים בגלל בני אדם, ולא מתוך הבנה של הדברים. אחרת היינו הרבה יותר עצמאיים במחשבות ובמעשים שלנו, והרי איך אנחנו מכנים את עצמנו? עדר. קבוצה עושה משהו, וכל היתר עושים בעקבותיה, בלי לעצור ולחשוב למה. אתה תלך ותעמוד בתור הכי ארוך, אתה תעלה במדרגות שכולם עולים בהם - זה אותו הדבר.
הזלזול באמונות של אנשים אחרים הוא בעיניי מילים אחרות ל"אתה לא עושה מה שכולם עושים". הזלזול הזה בעיניי נובע מחוסר ביטחון, מהפחד להיות "לא מקובל". הרי שים שני אנשים עם אמונות שונות בשיחה לבבית אחד על אחד- לא יהיה שם זלזול כי לא יהיה שם את הפחד הזה שלא להתקבל, פשוט כי אין קהל בסביבה. הכל תמיד מתנהל ביחס ל...

doughnuts

New member
זה לא פותר כלום

כי אז אפשר לשאול למה צריך לעשות את מה שאבותי עשו ואנחנו חוזרים לאותו מקום. בכל מקרה, אני לא מבין למה בכלל העבר צריך לקבוע את העתיד שלי רק בגלל שהוא היה?

EdisonGirl

New member
אני איתך לגמרי

וזה לא פותר כלום. התשובה שלי רק באה להגיד שזה טבע האדם.

פופאפ

New member
נו באמת למה בכלל עשו אותך ?

יש שלב שמתמרדים ומטילים ספק ואח"כ מבינים שיש לנו זכות ומחויבות
להיות ממשיכים של משהו. הרי כל הידע וההתכוונות וההקרבה של הדורות
הקודמים נוצרו כדי להעביר אותם הלאה. זה כבוד בסיסי למקום ממנו באנו.
אמונות תפלות זה משחק בנדמה לי ומשחק די מפגר.

אגב בשיחה יחידנית עם אנשים מאמינים ששומרים ממש, לא רק כמסורת,
יש כאלו שאין להם בכלל ספק ומגנים את זולתם - זה גרוע באותה מידה
של מי שמזלזל בהם לגמרי.

אז אני שומר קצת לפי מה שנראה לי ומעשי לממש. לחגוג חגים להדליק נרות
ומצוות שיש בהן כיף :- לא התייסרות, המנעות או קפדנות יתרה.

doughnuts

New member
איך זה קשור להתמרדות?

אתה אומר שהדורות הקודמים היו לשם מטרה מסוימת בעתיד (בעתיד שלהם), ואני אומר שכל מה שאנחנו עושים מוסבר בדיוק בעזרת אותם החוקים, המסבירים היווצרות הרים או יערות. אם זאת, אני מסכים איתך שהדורות הקודמים השאירו ידע שלא צריך להתעלם ממנו - אבל גם לא לספור אותו באופן אוטומטי. יש הרבה דברים שאני "שומר" עליהם - מדע, תרבות מסוימת, אומנות מסוימת, נורמות חברתיות שימושיות. אבל בכל מקרה, אני מרגיש שבכדי לאמץ משהו מהעבר אני צריך סיבה טובה לכך - ועצם הקיום בלבד או קרבה גאוגרפית או גנטית היא לא דבר שחשוב לי. לגבי הטיעון שלשמור מסורת זה כיף, יש לי הרבה מאוד דברים שאני נהנה לעשות אותם: יותר מאשר הזמן הפנוי שברשותי. לכן, אני מעדיף לבזבז את הזמן שלי על דברים יותר חשובים או נעימים מאשר מסורת, למרות שגם אני יכול להנות ממה במידה מסוימת.

מסורת

מסורת בעיניי זה לא איזה "חוק" שאני מחויבת לבצע..
שמירה על מסורת בשבילי זה להדליק נרות שבת+קידוש בארוחת שישי+ ביקור מדי פעם בבית כנסת ותפילות קטנות לאלוהים..
והסיבה שאני עושה את זה (או מתכוונת לעשות את זה בבית שיהיה לי בעתיד) היא שוב לא בגלל שאני מרגישה מחויבת אלא כי ככה אני מרגישה קרובה לאלוהים..וזה כיף לי. זה גורם לי להאמין יותר (בדברים טובים שאני מייחלת לעצמי), גורם לי להיות אופטימית. במילים אחרות זה פשוט עושה לי טוב.
ואמונה טפלה זה בעיקרון להימנע ממשהו רע שיקרה לא? אז מה הקשר?

EdisonGirl

New member
אז אם מסורת עושה לך טוב

את בעצם נמנעת ממשהו רע, שזו ההגדרה שלך לאמונה טפלה.

סתם, נו, הייתי חייבת..

לא.... זה שאין משהו שמחזק אותי

עוד יותר..לא יגרום לזה שיהיה לי רע

זה שלא טוב לא אומר שרע.. למרות שזה לא נשמע הגיוני

EdisonGirl

New member
זה לא הגיוני :)

אם את לא בעלייה - את בירידה. אולי לא דרסטית, אולי לא מורגשת, אבל את בירידה...

EdisonGirl

New member
המציאות מתקדמת בינתיים, איזה מישור בדיוק?

אני לא בטוחה על מה אנחנו מדברות, אבל באופן כללי, יש לנו את אפקט הזמן, ולכן אנחנו אף פעם לא באמת עומדים במקום. אולי אם את בהתקדמות מתונה בקו מקביל עם הזמן, אפשר להגיד שאת במישור, אבל אז את גם כן בהתקדמות- מבחינתך, כי בכל זאת את משקיעה איזושהי אנרגיה כדי לשמור על המישור.

mad alot

New member
מה הקשר בין התקדמות למישור?

בין אפקט זמן ללעמוד במקום?
בין אנרגיה למישור?
בין קו מקביל וזמן?

עזבי, אני ממש מבולבל :)

Puskas

New member
אה לא הכרת?

חחח חשבתי שכן ובגלל זה רשמת מה שרשמת.. :)

למעלה