האם אתם שומרים על מסורת (לפחות באופן חלקי)?

doughnuts

New member
לא הבנתי

"ששואלים אותך מה שלומך"... אוקיי, אז X ניגש ל-Y ושאל אותו לשלומו. איפה המצב הנפשי הכללי?

doughnuts

New member
אתה מתכוון למצב רוח (mood)?

אגב, התשובה עצמה היא התנהגות ולכן קשה לי לראות כיצד היא יכולה להיות מצב נפשי. אבל אני מקווה שהבנתי למה אתה מתכוון למרות הניסוח הלא מדויק.

doughnuts

New member
נפש זה soul או mind?

במקרה הראשון זה משהו כנראה לא קיים. ואילו mind זה משהו מורכב יותר מאשר מצב רוח.

doughnuts

New member
אם כבר אנחנו מדברים עם מצב רוח

אז נראה שלגבי מצב רוח יש שאיפה לרמה מסוימת (לכל אדם יש רמה שונה, אבל לכל אחד היא בערך שווה לעצמה מעבר לזמן). חוץ מזה, מצב רוח ניתן למדידה ואם הוא יכול להשתנות מעבר לזמן אז אפשר לדבר על עליות וירידות. שזה סותר את אחת הטענות שלך למעלה.

EdisonGirl

New member
אני לא חושבת שאני מכירה מספיק מושגים מתמטיים

בשביל שאצליח לאנוס אותם לעולם הנפשי
זה דווקא יכול להיות מעניין. ראה ערך: תורת המשחקים.

בכל אופן, כמו שכתבתי לך בסוף ההודעה הקודמת (כי כבר הבנתי לאן אתה חותר) ההודעה שלי נכתבה בפן הפילוסופי יותר מאשר הריאלי. לא התייחסתי למוטיב הזמן כמשתנה שאני מציבה במשוואת החיים. בסה"כ ניסיתי להעביר נקודה "מנטלית" באמצעות שימוש במושגים "גשמיים".

אם נהיה לרגע "down to earth", כשאתה מובטל ולא עושה כלום בחיים שלך, אתה בעלייה או בירידה? על פניו יכולת לומר: "אני במישור" (מכמה מובנים- לא עושה שום דבר, לא מרוויח ולא מפסיד, לא רע לי ולא טוב לי), אבל בגלל שבינתיים השנים חולפות להן, אתה לא באמת יכול "לעמוד במקום". אתה מתבגר בינתיים, אתה מפספס הזדמנויות.. אתה לא נשאר באותה נקודה גם אם לא גרעת ולא הוספת דבר בחייך.

אז זה הדבר הראשון שילדת הפלא כתבה (מה שגרר מלכתחילה לתגובתי): זה שלא טוב לא אומר שרע.. למרות שזה לא נשמע הגיוני
היא התכוונה בהקשר המקורי של הדיון (ותקני אותי אם אני טועה, האני) שאם אין משהו שעושה לה טוב, זה לא אומר שיהיה לה רע, ואני עניתי חצי כתשובה וחצי כהצהרה תלושה, שאם לא טוב, ככל שהזמן עובר, התוצאה היא שיהיה רע, כי בגלל שהזמן עובר, זה לא יכול להיות שתישאר באותו מצב בדיוק.

ועכשיו סתם שאלה, מה אתה מבלבל לי ת'שכל שאני לא יכולה להשאיל חוקים פיזיקליים כדי לתאר מצבים נפשיים?!
אתה דתי במקרה? מאיפה נראה לך שהנפש מגיעה ואיפה בדיוק היא שוכנת? אם אנחנו יכולים לראות פיזית ביטוי של רגשות במוח ב- MRI, סימן שחוקי הפיזיקה בהחלט תקפים על העולם הספיריטואלי שלנו, או לכל הפחות מסוגלים לתרגם אותו.

EdisonGirl

New member
אמממ

מה?

<ולרקורד: עוד לא אכלתי סופגניות השנה. מחכה לחנוכה
>

mad alot

New member
אני מתווכח עם doughnuts

במקום להתווכח איתך:)
אפילו שקיוויתי להתווכח איתך, אבל הוא התערב באמצע.

ולרקורד עוד לא אכלתי סופגניה גם, ואני ממש מאוכזב מעצמי:(

EdisonGirl

New member
על מה בדיוק יש לך להתווכח איתי?

זה הרי מובן וידוע לכל שאני צודקת עוד בטרם הדיון החל

<אם כבר קיימת הסטיגמה הזו, למה לא לנצל אותה?
>

<אל תהיה מאוכזב. חנוכה אלה 8 ימים לפצות בהם על החסך. זה כבר הגיע אצלי לשיא של 40 סופגניות בתקופת הזמן הקצרצרה הזו. חשב לבד..
>

Puskas

New member
מסכים שאין מישור

אם אתה לא הולך קדימה, אתה הולך בהכרח אחורה.
כי אם אדם עומד במקום ואלו שסביבו ממשיכים להתקדם אז ההפרש ביניהם גדל ולפיכך הוא הלך אחורה גם אם לא זז בעצמו.
לא מבין למה צריך את כל בלבולי השכל של הפסיכולוגיה (תחום שלא שייך למדעים המדויקים וככזה לא ממש שונה מפילוסופיה) בשביל להבין את זה..

EdisonGirl

New member
*פושקש

וכמו שאמרתי לך קודם, כל אחד יכול לטעות חוץ ממני, כך שאם פושקש מסכים איתי, הוא צודק הפעם

mad alot

New member
רואה, שוב ההגיון של לוקה.

אני מבין שזו נקודה קשה שפושקש לצידך, אבל תצטרכי להיות חזקה ולהתמודד עם זה.

למעלה