אני לא חושבת שאני מכירה מספיק מושגים מתמטיים
בשביל שאצליח לאנוס אותם לעולם הנפשי
זה דווקא יכול להיות מעניין. ראה ערך: תורת המשחקים.
בכל אופן, כמו שכתבתי לך בסוף ההודעה הקודמת (כי כבר הבנתי לאן אתה חותר) ההודעה שלי נכתבה בפן הפילוסופי יותר מאשר הריאלי. לא התייחסתי למוטיב הזמן כמשתנה שאני מציבה במשוואת החיים. בסה"כ ניסיתי להעביר נקודה "מנטלית" באמצעות שימוש במושגים "גשמיים".
אם נהיה לרגע "down to earth", כשאתה מובטל ולא עושה כלום בחיים שלך, אתה בעלייה או בירידה? על פניו יכולת לומר: "אני במישור" (מכמה מובנים- לא עושה שום דבר, לא מרוויח ולא מפסיד, לא רע לי ולא טוב לי), אבל בגלל שבינתיים השנים חולפות להן, אתה לא באמת יכול "לעמוד במקום". אתה מתבגר בינתיים, אתה מפספס הזדמנויות.. אתה לא נשאר באותה נקודה גם אם לא גרעת ולא הוספת דבר בחייך.
אז זה הדבר הראשון שילדת הפלא כתבה (מה שגרר מלכתחילה לתגובתי):
זה שלא טוב לא אומר שרע.. למרות שזה לא נשמע הגיוני
היא התכוונה בהקשר המקורי של הדיון (ותקני אותי אם אני טועה, האני) שאם אין משהו שעושה לה טוב, זה לא אומר שיהיה לה רע, ואני עניתי חצי כתשובה וחצי כהצהרה תלושה, שאם לא טוב, ככל שהזמן עובר, התוצאה היא שיהיה רע, כי בגלל שהזמן עובר, זה לא יכול להיות שתישאר באותו מצב בדיוק.
ועכשיו סתם שאלה, מה אתה מבלבל לי ת'שכל שאני לא יכולה להשאיל חוקים פיזיקליים כדי לתאר מצבים נפשיים?!
אתה דתי במקרה? מאיפה נראה לך שהנפש מגיעה ואיפה בדיוק היא שוכנת? אם אנחנו יכולים לראות פיזית ביטוי של רגשות במוח ב- MRI, סימן שחוקי הפיזיקה בהחלט תקפים על העולם הספיריטואלי שלנו, או לכל הפחות מסוגלים לתרגם אותו.