האם אתם שומרים על מסורת (לפחות באופן חלקי)?

doughnuts

New member
למה?

מי אמר שאמונה טפלה זה לא דבר שצריך לכבד? ואיך היא שונה ממסורת? לדעתי או שצריך לכבד אמונות טפלות של אנשים או להסכים שרוב המסורת היא אוסף של אמונות טפלות שהחלטנו לא לכבד (אחרת זו צביעות)...

h a j b i

New member
למה? עצם זה שאתה רואה בזה זילזול

דווקא מראה על זילזול מצידך (ואני לא מאשים אותך, המינוח אמונה טפלה הוא מזלזל לכשעצמו).

בעיני אין שום הבדל בין זה שמנשק מזוזה או לחם לפני שהוא זורק לפח לבין מי שיורק כשהוא רואה חתול שחור וגם אין שום הבדל בין מי ששם תהילים באוטו או איזו חמסה עם ברכת הדרך למי שתולה נעל של תינוק על האגזוז.

Optimistic Girl

New member
מסורת זה דבר הכי יפה שיש

כי זה למידה מהאבות

למשל אוהבת את היהדות שלנו
במיוחד שמירת לשון הרע שאני מיישמת

גם בודהיזם וטאואיזם
אלו מסורות עתיקות יומין
ויפות
אוהבת את הפילוסופיה שלהם
אנשים חכמים ייסדו את הבוזהיזם וטאואיזם
למדתי טיפה מכל אחד

Optimistic Girl

New member
בקשר לאמונות טפלות

זה משהו שאנשים המציאו ויש היסטוריה גם מאחוריהם
למשל אסור לשפוך מלח
אז מאחורי זה עמד שפעם המלח היה יקר מאוד.

ויש עוד שאפשר לחפש בגוגל

mad alot

New member
אם אנשים שומרים מסורת כמסורת

כי ככה הם מרגישים חלק מהמשפחה או מהעם אז סבבה.
אם אנשים שומרים מסורת כי הם חושבים שככה אלוהים יאהב אותם יותר, הם חלשים ולא יודעים להתמודד עם המציאות. :)

spaysi8

New member
כן

גדלתי בבית דתי,
אני אוהבת את היהדות ואת המסורת.

להבדיל לגמרי מדת-
אני לא שומרת בכלל.

אני אוהבת קידוש (לא כי זה ברכה לאלוהים, כי זה מסורת נחמדה ומאחדת את המשפחה בערב שבת),
אני אוהבת חגים (סופגניות, נרות, סביבון, הגדה, תחפושות וכו'),
כי זה נחמד וכי זה מיוחד לעם שלנו..

בכללי מבחינתי מסורת מאחדת את העם והמשפחה וזה נחמד,
אבל אני ממש ממש לא עושה את זה מקטע שקשור לדת או לאמונה טפלה,
פשוט כי זה נחמד וזה מאחד.

כנ"ל!!!!!

רק שאני לא באתי מבית דתי, אבל אני מאוד אוהבת את היהדות והמסורת, אנחנו מדליקים נרות בשבת,לצערי אמא לא כזה מבשלת לכבוד שבת,רק אם יש מאורע חשוב... כשאחי לא היה גר בבית היא היתה מבשלת כשהוא היה מגיע,השבת בטח היא תבשל כי חברה של אחי באה לבקר...
הקיצר שיש אירועים חשובים יש קידוש וארוחה בשישי...אבל נרות שבת היא תמיד מדליקה.

לגבי חגים,חוגגים...
יום כיפור בזמן האחרון-לא צמים פה,אבל בעבר כן..

Puskas

New member
לא ממש שומר

אני חילוני לחלוטין אבל כן נהנה מהחגים של היהודים סתם כי זה כיף לאכול אוכל מגוון וטוב עם כל המשפחה באווירה כיפית.
מעבר לזה באמת שאני לא שומר כלום...

doughnuts

New member
טוב, זה משהו אחר

אני לא מדבר על מסורת במובן של תירוצים למפגשים חברתיים; יותר לגבי דברים כמו לשמור כשרות, להדליק נרות בשבת או לעשות ברית מילה לילד. לא חייבים לעשות אותם בכדי להיפגש עם המשפחה או חברים (אפשר להיפגש גם בלי הדברים האלה) ומעבר לזה זה לא שונה מאמונה טפלה, כי גם זו פעולה שאנשים מאמינים שיש לה משמעות אבל זאת המשמעות היחידה שלה.

Puskas

New member
כן הבנתי

אני אומר שאני אוהב את האווירה של החגים ושאני אמשיך לציין אותם.
החגים הם חלק מהמסורת היהודית :)

doughnuts

New member
נניח שאתה גר בחו"ל

ויש לך הרבה חברים שחוגגים חג דתי לא-יהודי כלשהו. רוח החג מאוד נעימה, אתה נהנה ממנה, והחברים מזמינים אותך אליהם. היית מצטרף? האם היית עושה זאת בדרך קבע? אם זה אירוע הכולל את כל המשפחה, האם היית מגיע עם הילדים כמו השאר (נניח שיש לך)?

Puskas

New member
לא חושב..

אולי בשביל חוויה חד פעמית הייתי זורם אבל באופן כללי כנראה שלא..

לא באופן רשמי, אבל כן נהנית מדברים מסויימים.

אין אצלנו קידוש במשפחה הקטנה, אבל בצד של אמא יש במפגשים מורחבים מעט יותר.
מקפידים על ארוחות שישי וחגים משותפים, שמבחינתי זה גם משהו מסורתי, אם כי לא דתי.

ואני אישית לא מבינה למה החלטת ששמירת מסורת=זלזול באמונות טפלות.
רוב האנשים ששומרי מסורת סביבי מחזירים גם במאגר נכבד של אמונות טפלות. הרבה פעמים זה מגיע ביחד...

h a j b i

New member

כמו הדוגמא שכתבתי בהודעה למעלה: חמסה באוטו עם תפילת הדרך עליו. שילוב של אמונה טפלה ומסורת.

einat162

New member
מחשבה שלא קשורה ישירות לשאלה (חפירה)

אני יהודייה.
מה זה אומר?
אני חוגגת את החגים היהודיים, כי ככה גדלתי זה מה שאני מכירה- אני לא הולכת לשים עץ אשוח בבית אבל אני כן נהנית להסתובב באיזורים עם אוכלסיה רוסית בחג כדי "לשטוף את העיניים" (הרבה רוסים יהודיים כן חוגגים כריסמס- ולא בתור הולדת ישו).
מצד שני אני לא מדליקה נרות שבת אצלי בבית למרות שאצלי בבית החילוני כן עשו את זה (אחותי למשל מקפידה להדליק- אבל יכול להיות שזה בגלל שיש לה בת ועניין חינוך ושורשים יותר קריטי לה). אחותי אומרת ש"לא אכפת לה להדליק", זה לא מפריע. ואם היא לא תדליק- יפריע לה? אני לא טורחת.

אני מתלבשת סולידי, בלי יותר מידי מחשופים (יש לי אולי-2-3 פריטים בארון שיכולים להחשב בעיניים חילוניות כמחשוף ובד"כ נלבשים לאירוע).
מצד שני בעיני דתיים או חרדים אני "שיקסע" לכל דבר (גברים, תלמדו לשלוט ביצרים שלכם ולא לרסן את הסביבה מגירויים!).

אני יהודייה, וישראלית - יש לי נטייה לנכס כל אירוע / מורשת / מנהג / הישג יהודי, יש לי חררה מגילוי אנטישמיות... ומצד שני אם אני לא "יהודייה כשרה" (אני אנטי ממסד חרדי בהרבה היבטים) - יש לי בכלל את הזכות?

doughnuts

New member
למה לא?

מה זה "זכויות" ולמה זה חשוב לך?
האם יש דברים שאת רוצה לעשות אבל לא נותנים לך? או שאת רוצה לגיטימציה על זה שאת בסדרת ומה שאת עושה זה באמת "יהודי"?

einat162

New member
זאת היתה שאלה רטורית,

לא באמת חיפשתי אישור מאנשי הפורום פה.... אני רק אומרת שיש מקום לכל אחד (ומלכתחילה ציינתי בכותרת שמדובר על מחשבה שלא קשורה לשאלה שהוצבה).

בכל מקרה, אם אני אתייחס להודעה המקורית- אין לי בעיה עם אחרים, כל עוד לא מתערבים \ פוגעים בחיים שלי (ולכן אני אנטי רבנות) :
הזכות להפיל אם נכנסים להריון בטעות,
הזכות לבוא בברית נישואין בלי להיות חפץ שנקנה,
הזכות לאכול מה ומתי שבא לי (כשרות היא ברירת המחדל בבתי אוכל יהודיים- וזאת לדעתי היום פיקציה),
הזכות לאישה לצאת לכבוד ולא רק לעשות ילדים ולטפל במשק הבית (שזה פחות רלוונטי לאוכלוסיה החילונית, אבל אני חורקת שיניים ובד"כ סותמת את הפה כשאני רואה נשים שפשוט לא יודעות אחרת).

למעלה