האם אתן הולכות לתזונאי?

shaxuca

New member
האם אתן הולכות לתזונאי?

היי לכולן חדשה כאן :) האם אתן מתייעצות עם תזונאי?

moran ashur

New member
כן בהחלט מומלץ

אני באופן אישי כל החיים 58-61 ק"ג על 176 ס"מ ובכל זאת מדי פעם נכנסת לתוכנית ריענון, בדיקה, ומקצה שיפורים כשמתווספים כמה ק"ג מיותרים לא מזיק ויכול רק להועיל בפרט אם את עוסקת בספורט סיבולת שדי מערער את המאזנים בגוף. ממליצה גם עם השינויים בעונות לקחת פגישה ייעוץ כדי להתאים תפריט מיוחד לנזקים שנגרמים לנו כתוצאה ממגז האויר. מה שכן, הייתי מאוד ממליצה ללכת רק לתזונאי ספורט ורק אחד כזה שמבין בספורט הספציפי שלך!!! לא כולם מבינים בהכל. באופן אישי, הייתי אצל תזונאית ספורט מאוד מאוד מאוד מאוד מוכרת שנתנה לי ברכיבת נפח בשבת 4 שעות, חופן תמרים.... ֿ אם את מתעסקת ברכיבת אופניים או בטרי אז במסרים אוכל להמליץ על מישהי נהדרת שמבינה בתחום. מורן

efroch99

New member
הלכתי מספר פעמים

תזונאית ספורט אחת מאוד עזרה לי בתקופה שעשיתי ספינינג, אבל הייתי חלשה והצטננתי/חליתי אחת לחודש. היא הוסיפה לי הרבה חלבון לתפריט והבעיה נפתרה. אצל תזונאי ספורט נוסף הייתי לפני מספר חודשים, אבל התאכזבתי, כי באתי אליו במטרה מסוימת - לעשות בדיקה של תוכנית האימונים שלי באופן כללי, לא רק מבחינת תזונה, וכנראה לא הצלחתי להבהיר לו את הנקודה הזאת. אני באופן כללי שומרת על משקל קבוע לאורך השנים(לרוב מעלה 2-3 בחורף, יורדת אותם שוב בקיץ), אבל אני אשמח להיפטר מ 2-3 קילו נוספים באופן קבוע (הכוונה ממשקל ה"קיץ" שלי, ואחרי זה לשמור את זה גם בחורף
).

הלכתי לדיאטנית

היא כל הזמן אמרה לי "אני לא מבינה איך את לא מרזה, את אוכלת בריא ועושה המון ספורט" ניסיתי להסביר לה שאם היתה לי תשובה לשאלה הזאת, לא הייתי באה אליה מתכתחילה... בכל זאת הורדתי איתה 4 קילו שהייתי מאד צריכה להוריד אז אני די מרוצה. לא נראה לי שמישהו יצליח לשכנע אותי לאכול באמצע אימון, למרות שאני מנסה להשתכנע... זה נראה לי ממש לא טיבעי לעשות את זה.

moran ashur

New member
לאכול במהלך אימון../images/Emo94.gif

לי באופן אישי אין בעיה בכלל לאכול בזמן אימון אבל זה כאמור דבר שנרכש עם הזמן, יש כמה שיטות לנסות ולהתגבר אם את לא מצליחה: 1. נסי לאכול אחרי שאת מורידה קצת את הדופק, כלומר אם את רוכבת, פשוט הורידי קצב, תרגעי ואז תנסי לאכול 2. לאכול דבר טעים - תשתדלי לקחת איתך דברים שהם טעימים לך זה יכול להיות חטיף, סנדוויץ, ג'ל, פרי יבש, חתיכת לחם, עוגיית אנרגיה, בננה ועוד.. 3. לאכול בביסים קטנים מאוד - לא למלא את הפה בביס גדול כי זה מעורר תחושת גועל כשהדופק גבוה, אני ממש הרגלתי את עצמי לנגוס נגיסות קטנטנות שלא מקשות על הבליעה. 4. שכנעי את עצמך במישור הפסיכולוגי שזה מאוד מועיל לביצועים שלך ובלי זה את שפוט לא תצליחי להביא את עצמך למיצוי, בתחרויות למשל, ממש אין תאבון וגם חייבים לאכול בדופק פראי, לכן, אני פשוט עובדת על אוטומט כלומר מציבה עובדה שבלי זה פשוט לא אצליח. בקשר לתזונאית ספורט, די הרבה בנות בקשו את הטלפון שלה ואני ממש שמחה כי היא טובה ואיכפתית מאוד ומעל הכל היא מבינה עיניין בתחום (רכיבה, טריאתלון), שזה מבחינתי הכי חשוב. אם יש עוד דרישה אשמח להמליץ עליה כאן בפורום בהצלחה!!

הבעיה היא לא חוסר נוחות אלא חוסר הרגל

כלומר, אולי תהיה לי בחילה אם אני אוכל תוך כדי אבל מעולם לא ניסיתי. כנראה שזה בגלל שאף אחד בסביבה שלי לא עושה את זה. אני גם לא אוהבת "להסתבך", למשל אם אני יוצאת לרוץ זה יוצא סיבוב של שעתיים (הליכה לפארק, ריצה, חזרה) אבל לא בא לי לסחוב איתי דברים לריצה. אני ממש לא רואה את עצמי מוציאה תמרים באמצע אימון קונג פו ומתחילה לאכול ליד כולם, זה פשוט לא יקרה... אם אני יודעת שלא אכלתי כמו שצריך קודם אני אוכל משהו קטן מיד לפני אבל זה המקסימום... אגב, בסין הם גם לא שותים תוך כדי (אימון של 3 שעות בקיץ!!!) וכשהייתי שם גם שתיתי רק בהפסקות ולא כל 10 דקות כמו בארץ. להגיד שזה פגע לי משמעותית ביכולת? לא נראה לי, זה עניין של הרגל. אני לא משוכנעת שלא לאכול ממש מזיק או פוגע בביצועים (בהנחה שאני לא מתחרה).

אני מתחילה להשבר.... אולי בכל זאת אלך....

לא מצליחה לרדת במשקל. כבר כמה שבועות שאני על אותו משקל למרות הקפדה יתרה על כל מה שנכנס לפה, ארבע ריצות בשבוע, פעמיים ספינינג ואיזו שחיה בקטנה. יש לי עוד לפחות שני ק"ג עד שהBMI יתחיל להיות תקין. בארגומטריה מצאו לי 33% שומן - מה שאומר שאני צריכה לרדת 8-10 ק"ג. מאז הצלחתי לרדת אחד. האחרים לא רוצים להפרד. הבעיה שלי היא דיאטניות שממליצות על כל מיני מוצרי דיאט שלא נכנסים אלי הביתה. הפסקתי לצרוך כל דבר שמכיל ממתיקים מלאכותיים ואני משתדלת לא להכניס לפה אוכל מתועש. קמח לבן, סוכר לבן ושאר מרעין בישין לא קיימים בבית שלנו. מקווה ששנת הלימודים והחזרה לעבודה יעזרו לתהליך לקרות. מאמצע מאי ועד היום הצלחתי לרדת כ5 ק"ג אבל נראה שכל המאמצים נכשלים כרגע.... לפחות אני לא עולה....

מתרוצצת

New member
הי נועה

בתור מישהי שירדה למעלה מ-30 קילו, פעמיים (!!! יו יו זוועתי) אני חייבת להגיד לך שאין מה לעשות, זה דורש סבלנות, התמדה, עור של פיל.... אבל!!!!!!!!!!!! התוצאות כל כך מצדיקות את זה, בעיקר באיך שזה גורם לך להרגיש. אני זוכרת את התקופה שלא יכלתי להתכופף ולקשור שרוכים... והיום, כשאני במידה 40 ובכושר... החיים פשוט אחרים.

30../images/Emo35.gif כבוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אולי אני סתם מקטרת. למידה 40 הגעתי. בשבוע שעבר נכנסתי לרשת אופנה ידועה. בתחילת הקיץ התלבטתי אם לקנות שם מכנסים במידה 44 או 42. המוכרת שכנעה אותי לקחת 42 כי סיפרתי לה שאני מקווה לרזות. תוך כמה שבועות הם נהיו גדולים עלי. אז נכנסתי לחנות אחרת באותה הרשת והיה שם מבצע על אותם המכנסיים ונשאר רק באדום. מדדתי אותם והמוכרת הסתכלה עלי ואמרה "מידה 40 נכון
איך הכל נראה עליכן טוב...." אז התעודדתי ממך מאד. משתדלת לא לקטר יותר ולקוות שהתקיעה הזו תעבור כבר ואצליח לראות את הק"ג יורדים. תודה

אסור להתייאש

אני יודעת שזאת קלישאה קצת אבל אני מרשה לעצמי כי גם אני עברתי כמה שבועות תקועים, לא התייאשתי בדקתי את עצמי, שיניתי קצת וחזרתי לרדת. גם אני באזור ה 40 ועדיין מקטרת, זה לא המספר של המכנסיים או שעל המשקל, זה איך שאת מרגישה עם עצמך. שולחת לך אנרגיות בתקווה שזה יעזור

../images/Emo51.gifאני יודעת ועדיין זה מחזק מאד לקרוא שוב

ועוד לקבל אנרגיות - נהדר. אשמח לשמוע מה שינית - אולי זה יתן לי רעיון. אולי זה הקיץ והחום הגדול שתוקעים אותי. אבל בקרוב סתו ויהיה הרבה יותר נעים לזוז. בינתיים אני מתרכזת בלהעלות קילומטרים בריצה ולהוריד דקות ריצה על כל קילומטרים. לפחות בשטח הזה אני מצליחה...

efroch99

New member
כל הכבוד על מה שכבר ירדת

לרדת שתי מידות זה לא עניין של מה בכך.... זה בהחלט שינוי עצום! וגם לי אתמול ב"טפרון" היה אגו טריפ קטן, כי הכל פשוט ישב עליי ממש יפה... גם מכנסי ריצה מהודקים פתאום נראו ממש טוב...
... היה כיף (למרות שגיליתי באיזה שלב שיש שם skinny mirror אחת, אז מי שמגיעה לשם - להזהר מהמראה בתא המדידה השמאלי....)

יש לי רעיון../images/Emo62.gif

אני אגיע לטפרון - חייבת עוד גופיית ריצה. נמאס לי מה"מכבסת צ'ולה". אאל"ט זה בכיוון שאת גרה. עם הקניות שלי אגיע אלייך לריצה. חייבת לעשות את זה מתישהו. את רצה בבוקר או אחה"צ?

efroch99

New member
זה נשמע ממש מגניב

אבל דורש קצת אדמיניסטרציה, כי הערבים שלי מלאים מאוד. אני לרוב רצה בבוקר אצלנו בישוב. אולי אפשר ביום שלישי בערב... זה יכול להתאים?

לא שלישי הזה - אנחנו בחופשה

אבל אולי שלישי אחריו. אני אמורה לרוץ 6 ק"מ. באותו שבוע יש לי גם ריצה של 7 אז אפשר להחליף. בונה על זה ש7 ק"מ בשטוח יהיו קלים יותר מ6 בעליות וירידות. חשבתי לעבור למסרים אבל אולי ירצו לבוא עוד בנות. נעשה מפגש
איזה שעה מוגדרת אצלך כ"ערב"?

efroch99

New member
הנה זה מסתבך....../images/Emo13.gif

כל השבוע שאחריו כבר תפוס בפעילויות ערב. ערב זה מבחינתי מתחיל ב- 6-7 (לפני זה נראה לי שלא נעים לרוץ בחוץ).

אני בדרך כלל רצה אחרי שמונה

אבל מקווה שעכשיו, כשאפילו החצבים פורחים (תקראי בבלוג אם את לא מאמינה...), בקרוב אפשר יהיה לרוץ גם בשש. שבע גם בסדר. הבעיה היא שאני לא יכולה בשבוע הזה, את לא בשבוע הבא ועוד שבועיים הראשון בספמטמבר וצריך להחזיר ילדים לשגרה. נאלץ לדחות בכמה שבועות ובתקווה שעד אז יהיה קריר יותר, יבואו עוד בנות ונרוץ יותר קילומטרים כי התכנית שלי תאפשר את זה....

למעלה