האם אתן הולכות לתזונאי?

כן, לאחרונה תזונאית ספורט

התחלתי לפני מספר חודשים ללכת לשומרי משקל, זאת הייתה דיאטה שמאוד התאימה לי בהתחלה כי הייתה צריכה שמישהו פשוט ישים לי גבול. לאחר ירידה של כ 5 ק"ג (מתוך 10 שרציתי) נתקעתי וייעצו לי ללכת לתזונאית ספורט, היום אני אכן עושה זאת והיא בעיקר שינתה לי את סדר אכילת אבות המזון (פחמימות, חלבונים וכו') בהתאם לשעות, כמות ועצימות הספורט. בינתיים חזרתי לרדת במשקל (!!!!!) מקווה שאמשיך ככה, נשארו עוד 3.5 ק"ג! התוזנאית שהלכתי אליה היא לימור- תזונאית מרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב

susieada

New member
תזונאית ספורט - יפית גלילי ../images/Emo13.gif

שלום בנות, עוד המלמה חמה לתזוניאת ספורט היא יפית לילי שהתארחה אצלינו בפורום בהתחלת דרכינו. הנה לינק למאמר וראייון שמור כתבה: http://www.shvoongnet.co.il/profiles/blogs/tzont-sport-lnsym-m-ypyt-glyly תהנו, סוזי

hartzitzit

New member
הלכתי פעם אחת לבנות תפריט

עד אז, השתתפתי בפגישות של שומרי משקל. בשלב מסוים ידעתי שהשיטה לא מתאימה לאורח החיים החדש שלי. הייתי עייפה כל הזמן, עצבנית, ובעיקר - לא הצלחתי להחזיק עם כמות האוכל המתוכננת. כל היום חיפשתי פחמימות. הדיאטנית (טופז) קודם כל אמרה לי שאני לא אוכלת מספיק (!).בעיקר לא מספיק חלבון, אבל גם שאני חייבת לקחת ברזל (תמיד חסר לי) ןגם B12 (גם תמיד בחוסר). חוץ מזה - היא הסבירה לי מה צריך לאכול מתי (לפני ואחרי אימון וגם תוך כדי). אני עוד מנסה להתרגל לתפריט החדש ולעשות לו קצת fine tunning, אבל אני כבר מרגישה שיש שיפור ברמת האנרגיה שלי באימון ואחריו.

moran ashur

New member
../images/Emo91.gif טופז - תזונאית ספורט

כשמה כן היא. מבינה עיניין בתחומי אופניים וטרי. יודעת להתאים את חלוקת האוכל והכי חשוב ה כ מ ו י ו ת לאדם שמתאמן ורוכב. יודעת להמליץ מה לבחור מתי, מה מתאים לאיזה סוג של עצימות אימון. לי היא התאימה את התפריט ממש לפני דפי האקסל של המאמן שלי!! אין יריות באויר בתקוה לפגוע. יש דיוק! שיניתי גם את הרגלי השתיה שלי מבחינת כמויות ותמהיל המשקה בזמן האימונים השונים. בקיצור טופז עשתה איתי עבודה "כירוגית" רצינית - בדיוק מה שחיפשתי. לכן אני ממליצה עליה בחום
טופז - תזונאית ספורט - 052-2783636

מיכאלה07

New member
גם אני ממליצה על טופז

שמשילה ממני את אחוזי השומן וכך אני רצה בקלילות יתרה טופז מחנכת לאכילה ושתיה נכונה- סביב הספורט ובכלל רק כשהגעתי אליה ראיתי כמה חסרים יש לי... טופז מבינה לליבנו (ולשגעונותינו) וזה חשוב. ממליצה, בחום, בחום.

ממליצה רק על תזונאי עם זיקה לספורט

אני הלכתי ליאיר קרני במסגרת "דרך הכושר". ירדתי 38 ק"ג במה שהגדרתי כדיאטה הכי קלה שעשיתי אי פעם. אני כבר לא שם אך ממשיכה לבד לפי העקרונות שלמדתי שם (למעשה זה לא דיאטה אלא אורח חיים שילווה אותי לכל החיים). אין מה להשוות את זה למסגרות האחרות שניסיתי בעבר (שומרי משקל, דיאטניות של קופ"ח) אגב- שמתי לב שלא מעט דיאטניות שנתקלתי בהן במהלך חיי היו, כמה אירוני, עם עודף משקל די נדיב. לדעתי ועוד בתור מי שחובבת ספורט, צריך ללכת לתזונאי/דיאטן עם זיקה/ידע בספורט, שידע גם לכוון אותך מבחינת אימון נכון ואפקטיבי לירידה במשקל. יש לא מעט כאלו ויש גם את וינגייט. לדעתי עדיף להשקיע בזה.

לגמרי איתך

אין עוד מישהו בעל אחוזי הצלחה והתאמה כמו יאיר להב (למרות שלא ניסיתי באופן אישי, אבל רבים וטובים ניסו) רק העלויות שלו מטורפות. אז כמו כל דבר בחיים הכל עניין של עלות תועלת וגם אני בעד להשקיע בטוב ביותר. אגב, עדיין לא סגור סופית, אבל 99% שבאוקטובר אתחיל ללמוד לימודי תזונה עם מיקוד בתזונת ספורט במטרה להיות יאיר להב הבת
...

אשמח אם תוכלי לפרט בכמה משפטים

במה היה שונה הייעוץ שקיבלת מתזונאי ספורט מהייעוץ שקיבלת במקומות אחרים.

למעלה