האם אתן הולכות לתזונאי?

קבענו טנטטיבית ל8.9 בערב - 8 ק"מ

מתאים לך? קרוב יותר נקבע מיקום מדוייק. מי שתרצה להצטרף, מוזמנת.

efroch99

New member
גם לא ילך

בשבוע הזה אנחנו באילת (שיגיע כבר....). אגב, יום שני עדיף לי, אפשר טנטטיבית ל - 14.9? ועד אז אני גם אמצא מסלול יפה בהוד השרון/גבעת חן. 8 ק"מ זה מעולה.

יום שני הוא יום ספינינג

אי אפשר להזיז כי אני מסיעה את המדריך שכרגע נטול רשיון.

MayaShuShu

New member
למה את חושבת שהם ממליצים על מוצרי דיאט?

לא חושבת שכולם ככה. חבר שלי עכשיו הלך לתזונאית שנתנה לו תפריט ולא היה שום דבר דיאט. מה גם דיברי דיאט כיוגורט 0% שומן הסידן לא נספג. תרשמי לך כל מה שאת אוכלת באותו יום ותראי מה נכנס. לפעמים לא שמים לב לנישנושים ולביס פה שלוקחים.

כבר רשמתי ועברתי על זה עם חברה

עוד לפני זה קיצצתי וקיצצתי. הפינוק שלי הוא ארוחת בוקר של יוגורט+ארבע כפות גרנולה של מרב. בצהרים זה חזה עוף עם אורז מלא או קינואה. לפעמים העוף הוא לא חזה ולפעמים אני משתמשת בטופו (הילדים מתים על טופו מוקפץ) משתדלת שלא להגזים בכמויות. זו היתה בעבר בעיה ואני מנסה להשתלט. פעם בשבוע גם תפוחי אדמה. באלו ממש קיצצתי. הורדתי תירס מהסלט שאחרי האימון. כבר חודשיים שהטונה רק במים. כדי שיהיו קצת פחמימות ועוד קצת חלבון, אשמה בו גם קינואה תפוחה אבל בכמויות קטנות. הבנתי שאי אפשר לותר על הארוחה שאחרי האימון, גם אם היא בלילה. משתדלת לשים מעט שמן זית בסלט ולפצות על זה בהרבה לימון. חוצמזה מנה או שתיים של פרי ביום. המון מים או סודה ופעמיים נס קפה (גדול, חזק עם מעט חלב ובלי סוכר). איך עם זה, ארבע ריצות ופעמיים ספינינג אני לא יורדת כמעט? זה ממש לא ברור לי. בינתיים מנסה להתנחם שבריצות יש לי יותר שליטה והדקות לק"מ מצטמצמות והולכות. מקווה שכשהק"מ ילכו ויאריכו אותן, אני אראה ירידה. כרגע אני מפרידה בין הדברים. אני רצה בשביל הכושר ובשביל ההנאה ושומרת על האוכל כדי לרזות. לא רוצה שהתסכולים שלי יעברו לריצה....

efroch99

New member
נשמע לי שזה פשוט פחות מדי....../images/Emo2.gif

אולי הגוף שלך בסטרס - מעט מדי אוכל ויותר מדי פעילות - ולכן עבר לתקן מצב חרום - חסכון באנרגיה? חישבת כמה קלוריות זה יוצא? אני לא יודעת אם את עוברת את ה - 1000 - וזה ממש מעט מדי למישהי עם רמת הפעילות שלך!!! הייתי אומרת שבאמת כדאי לך להתיעץ עם תזונאית ספורט....

נראה לי שזה יותר מ1000

אפילו הרבה יותר. אולי באמת צריך למצוא עם מי להתייעץ. נורא קשה לי עם תפריטים מובנים אבל גם קשה לי עם לא לרדת.... הקטע שאני מרגישה מצויין. שכחתי להוסיף שלפני אימון אני אוכלת שתי פרוסות לחם. אם יש לי שעתיים, אז עם ביצה. אם לא - עם ממרח אחר, אפילו חמאת בוטנים (אמיתית, שעשויה מבוטנים ולא מתחליפים זולים) משהו כמו כפית וחצי. אם אני עדיין מרגישה שלא אכלתי מספיק, אני אוכלת שני תמרים מיובשים.

זה ממש פשוט לחשב

יש מלא אתרים באינטרנט שמחשבים לך את כמות הקלוריות בדיוק של איש מקצוע הבעיה שלי היא להאמין להם... סה"כ שני הדברים שהדיאטנית שלי אמרה לי שעזרו זה לאכול מלא ירקות ופחות טחינה... חולה על טחינה ושקדים... היא גם אמרה מלא שטויות, כמו לאכול לחם קל, שזה לדעתי צמר גפן בצבע חום. אבל היא היתה מישהו שאומר "זה מה שאת אוכלת וזהו" (ואז הייתי אוכלת עוד פרוסת לחם, בחייאת, אני אחרי אימון ורעבה!!!) זה עזר לכמה קילואים ולבד לא הייתי מצליחה. אם את מרגישה מצויין - מה הבעיה?

אוי, שונאת כאלה

לרוב אין לי כוח לתזונאיות. הייתה רק אחת שפגשתי שממש אהבתי והיא שינתה לי את החיים, אבל היא טיפוס מיוחד (ולמרבה הצער, אני לא זוכרת את שמה המלא אז אין לי דרך לאתר אותה). אגב, אני מכירה לא מעט תזונאיות שדווקא נגד לחם קל, כי הוא לא באמת משביע. בקשר לאתרים שמחשבים, בחודשיים האחרונים אני משתמשת באתר נטוגרין וזה ממש עוזר לי, בעיקר נפשית.

איך מוצאים תזונאי מומחה?

פשוט לרשום בגוגל? אני גרה קרוב לנהריה מישהי מכירה תזונאי מומחה בספורט? בעבר לפני שרצתי עשיתי דיאטה עם תזונאי. אח"כ התחלתי לרוץ וכשכל "המיותר" ירד נפרדתי מהתזונאי. הוא גם בא מתחום אחר ולא ידע לתת לי תשובות מותאמות לריצה. היום נראה לי שאני במשקל בסדר אבל לא נבדקתי. פוחדת מה אני אגלה שם
אם מישהי מכירה מצפון - אשמח לשמוע. תודות. נעמי

moran ashur

New member
תזונאי זה לא רק למשקל...

להתייעץ עם תזונאית ספורט זה בעיקר כדי להתאים לך תזונה נכונה שתתן מענה לכל החסרים שנוצרים כתוצאה מהפעילות שלך ובמקביל תאפשר לך לאכול מספיק על מנת להיות מסוגלת לבצע את האימונים שלך ולהתקדם. אנסה לברר לך מישהי או מישהו צפוני.. מורן

כן אני יודעת

פשוט ציינתי את התקופה הזו שאז הוא גם נתן לי קצת יעוץ לגבי תזונה ולא רק בהקשר של ירידה במשקל. העניין הוא ששתמחות שלו היא בבאדי בילדינג כך שהוא לא יכול לתת לי כלים המתאמים למאמץ אירובי ממושך. אשמח לכל המלצה ותודה על המאמץ. נעמי

orlu

New member
עדיין לא נתקלתי בתזונאי שנתן תפריט

אחר מזה של כל שלוש שעות לאכול ...ארוחץ צהרים חלבון ופחמימה ארוחת עשר מעדן ארבע מעדן ערב דומה,,, משעמם לא יצירתי ולא מתאים לספורט בתכלס..לכן אני באופן אישי לא מחזיקה מהתזונאים בעיקר של קופות החולים ננסה תזונאי ספורט בקרוב וניראה מה ילד יום

שלום לך וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמחה שהחלטת להצטרף אלינו. לגבי תזונאי ספורט, כבר במקום האחר המליצו לך על יאיר להב, ראש תחום תזונה בוינגייט. אם הייתי חושבת ללכת למישהו, הייתי הולכת ל- רעות בר-לב או DIETME. את רעות אני מכירה באופן אישי גם כנטורופטית וגם כמאמנת ספינינג וכושר. מדהימה, נולדה לשליחות הזו, עם הצלחות יפות מאד בתחום. אחת ממטופלות DIETME מאמנת בכירה בהולמס פלייס גבעתיים וניתן לצפות בתמונותיה לפני ואחרי - פשוט מדהים והיום מעבר להיותה מאמנת היא גם דוגמנית בגדי ספורט.

efroch99

New member
יעל דרורי פתרה לי את עניין החולשה וההצטננויות

אבל כן נתקעתי איתה בעניין המשקל באיזה שלב.

טליטר

New member
קפץ לי מה שאמרת

היי שמי מיטל, התחלתי להתאמן ברצינות לפני כ- 3 חודשים,(רצה בקבוצה פעמים בשבוע רוכבת פעמיים ושוחה פעם אחת) ומאז כל הזמן אני חולה- כמו שלא הייתי בחיים. מצינו לצינון- שיעולים שלא עוברים, עייפות בלתי נסבלת- והייתי אנרגייזר קודם. עשיתי בדיקות ומאגרי ברזל נמוכים התחלתי לקחת ברזל(כחודש) אך לא ממש עוזר. אני ייחסתי את זה ללידות (שתיים די קרובות) אבל לאור זה שהקטן כבר בן שנה וחצי אז אי אפשר להאשים בזה את הכל( מספיק הקיוגרמים שאני מאשימה את ההריונות ולא את עצמי שטחנתי בלי הכרה
אז חשבתי שזה קשור לספורט ופתאום ראיתי את מה שכתבת אז נפלתי עליך- אשמח לשמוע ממך או בכלל ממי שיש לה תשובה על היחלשות הגוף כתוצאה מספורט ומה עושים תודה מיטל אגב- אני לא מאד אקטיבית פה אבל אני קוראת פה כל תגובה ואני ממש מרגישה שאני מכירה פה כל אחת ואחת

מקרה מעניין

אצלי היו מזמן 2 לידות בהפרש של שנה ו"הצלחתי" לסיים הריון עם המוגלובין 20 שהביא למצוקת עובר. ידוע שהריונות "אוכלים" את המאגרים של האם, אבל אחרי הלידות היה אמור לחזור למצב הנורמלי. אצלי חזר ל-15 וזה נורמלי... אבל אולי אני לא דוגמא כי אני קרניבורית. מה מצבך עם בשר? אגב, תוספי ברזל-- אני ממש לא מומחית בנושא בשל המאגרים הטבעיים שלי אבל שמעתי שתלוי גם איזה לוקחים. למשל, אילו שנמכרים בקופות החולים לא עוזרים לשיפור הרמות. כאן הייתי מתייעצת עם נטורופטית. ולגבי כל הזמן חולה-נטורופטים ממליצים מנה קבועה של ויטמין C, משהו כמו 1000 מחולק ל-2 מנות בוקר וערב ובזמן מחלה לתגבר לכיוון 3000-4000. אני אישית מאד בעד תוספים, כמובן אם צריך וכמובן כמה שפחות סינטטיים. בהצלחה לך

זה לאו דווקא בשר וקרניבוריות

את שני ההריונות שלי עברתי בתור צמחונית אדוקה. סיימתי עם המוגלובין 14 - הגבול העליון של המוגלובין בריא לאשה. אצלי זה בזכות כמויות של ירקות עליים שאני פשוט מאד אוהבת ואוכלת בכמויות. מכירה קרניבורים מושבעים עם בעיות ברזל. שתי לידות בהפרש קטן הן בהחלט עומס גדול על הגוף שהוא גם עומס מצטבר. חברי את זה לחוסר שינה מסודר אחרי כל לידה ותקבלי גוף מותש שתופס כל וירוס בסביבה. מה שאני אומרת בהחלט מעוגן במחקרים. בקורס מדריכות הנקה קראנו מחקר על הקשר בין צפיפות ההריונות לקשיים שיכולים להתעורר בהם מכיוון שגוף האם לא התאושש מהלידה הקודמת. הפתרון כמובן הוא הקפדה יתרה על תזונה כדי לתת לגוף את מה שהוא צריך. ממליצה בחום ללכת לנטורופתית ולסדר את התזונה. אני שומעת דיאטנים שונים, כאלו שמתמחים בספורט ובמיוחד כאלו שלא, שממליצים על אוכל מתועש או דיאט שלא נכנס אלי הביתה. חשוב מאד שמעבר לספורט ולהרזיה לא נאבד את הבריאות.

למעלה