האם אתן הולכות לתזונאי?

טליטר

New member
תודה, ועוד שאלה

היי, מבחינת עומס על הגוף- 5 אימונים זה לא הרבה (במיוחד ששחייה היא אימון לא מאד קשה) אני חושבת שיש נשים שמתחילות הרבה יותר חזק,אני מניחה שזה שילוב של הספורט ההריונות תזונה ועייפות מצטברת (כל מה שאמרתן למעשה)- כמו גם שינה לא רציפה - כיאפילו אם אני קמה בלילה רק בשביל לתת לו חלב וחוזרת לישון עדיין זה קוטע את הרצף, פשוט כשראיתי את מה שאפרת כתבה חשבתי שאולי זו תופעה ידועה . המלצתן לי על נטורופתיה- אני לא מכירה לעומק את התחום וזה נשמע לי מעניין- האם זה במקום תזונאי ספורט? (בהנחה שאני רוצה גם לרזות מהספורט) האם יש משהו שאתן ממליצות? תודה רבה על העיצות מיטל

חניתס

New member
המוגלובין 20?

בס"ד זה לא הרבה מידי? המוגלובין הכי גבוה שהי'ה לי זה 10-11 ובלידה הקודמת שלי ההמוגלובין הי'ה 6 (הכינו לי מנות דם ליתר ביטחון) תמיד לקחתי ברזל וחומצה פולית אבל רק טבעיים לא סינטטים אצלי מצב הבשר גרוע מאוד יש לי העדפה מוגברת למוצרי חלב! מה את ממליצה כדי לאזן ולשפר את ההמוגלובין (כיום אני עדין מניקה את הקטנה שלי שהיא בת שנה וחודשיים)

susieada

New member
רמת המוגלובין ../images/Emo70.gif

היי חנה, רמת המוגלובין שלך נמוך, במיוחד לספורטאית. מגן דוד למשל, לא מקבל תרומות דם כשרמת ההמוגלובין מתחת ל11. אני ממליצה על התייצות עם תזוניאת ספורט, ובינתיים, חיפוש באינטרנט לסוגי מזון עם "מנת" חלבון גבוהה. אני, כמוך, מתמודדת עם רמות נמוכות של המוגלובין. היתרון של המצב הבריאות שלי כעט, עם לרוב אימונים מאוד קלים, שהגעתי ל14! (מיד ירד ל13, אך יושב לי שם). Take care of yourself! שבת שלום וחיבוק, סוזי

חניתס

New member
../images/Emo140.gifתודה סוזי

בס"ד זה אחד הסיבות כיום שאני לא ניגשת לתרום דם אך בהיותי נערה זכורני שהיגיע ניידת להתרמת דם לבית הספר בו למדתי (הי'ה מבצע התרמה) וכן תרמתי דם אני אישיתי לא ידעתי באותו מעמד מה רמת ההמוגלובין שלי. אחרי ההתרמה התעלתי והייתי חיבת מנוחה ולשתות קפה. האם יש קשר בין ההתרמה שתרמתי לרמת ההמגלובין הנמוכה שלי? או שזה לא שייך אחד לשני וזה ענין גנטי? אף פעם אני לא זוכרת את עצמי ברמת המוגלובין של 14 תודה סוזי ושבת שלום!

susieada

New member
קשר בין התרמת דם והמוגלובין נמוך

היי חנה, לא, אין קשר לטווח רחוק בין התרמת דם ורמת המוגגלובין. חבל שאין הסבר קל. גם אני התעלפתי פעם אחת אחרי התרמה, אך בד"כ אין לי שום בעייה, הולך לי בקלות. בקשר לתרומה שאפשרו לך בבית הספר, יתכן שהנוהל של "מעל 11" הוא יחסי חדש. כדאי לך לבדוק כל ערוץ אפשרי להעלת את רמת ההמוגלובין, אם הסיבה היא גנטית או אם לא. כן. ה14 שלי היה שיא נחמד (אם חולף). אחרי הניתוחים שלי בחודשים האחרונים, ירדה ל9. בכייף ובשבת שלום, סוזי

כן זה הרבה מאד לאישה

ועוד לסוף הריון ראשון, אבל לפחות אז כולם למדו לא לתת לי תוספי ברזל ולא להגיד שחייבים לאכול כבדי עוף בהריון וכך את השני סיימתי עם הערכים "הנורמליים" שלי = 15. ועד כמה שידוע לי גם על עצמי מהיותי בעלת לחץ דם נמוך טיבעי (90/60), מהיותי בעלת תעודת מגישת עזרה ראשונה (חובה כחלק מלימודי ההכשרה למדריכי חד"כ) + קורס פראמדיקים דרגה 1 - אין קשר לרמת המוגולבין ותרומת דם, אבל יש קשר ללחץ דם נמוך ותרומת דם וממני לא מקבלים תרומת דם בגלל זה. במבחינת המלצות לשיפור רמות המוגלובין, B12 וכד'-כמובן דברי בשר. יש בבשר אנזים מסויים שאינו קיים בשום תחליף (סויה, אגוזים וכד'), תוספים טיבעיים יכולים לשפר את הרמות. כל האמור אינו 100% מגובה ברפואה וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. כל בכל דבר ועניין קיים המרכיב הגנטי. הבת "הקטנה" שלי (בדיוק היום בת 18.5
) צימחונית הרבה שנים ואני עוקבת בדאגה רבה אחרי בדיקות הדם שלה, כדי להוכיח לה כמה רע להיות צימחונית, אבל לא מצליחה. לאורך השנים, אין שינוי לרעה ברמות תמונת הדם שלה והרופאה אומרת שזה חלק מגנטיקה ותורשה (ממני) ואין שום השפעה עקב היותה צימחונית... צריך לדעת גם למי להיוולד

חניתס

New member
../images/Emo45.gif

בס"ד אני חייבת תוספת ברזל בהריונות ותמיד לקחתי אחרת יש לי סחרחורות וחולשה. מה שכן גם אצלי הלחץ דם נמוך 50/60 ולפעמים עולה ל60/80 אבל תמיד מרגיעים אותי שעדיף לחץ דם נמוך מאשר גבוה אז אני מתנחמת. היתה תקופה שלקחתי כדורים של סולגאר B12 בעקבות בדיקות דם אבל כיום המצב מאוזן תודה על ההסבר היעיל ובהצלחה לבת שלך כל עוד הכל תקין והיא נולדה במקום הנכון
אז תהיי רגועה שבת שלום

hartzitzit

New member
תבדקי גם B12

מחסור עלול לגרום לעייפות, עצבנות, דיכאון ועוד ועוד.

efroch99

New member
היי מיטל../images/Emo140.gif

זה נשמע לי די דומה למה שהיה לי - רק שאני לא עברתי לידות. אני כבר לא זוכרת את הלוגיקה, אבל הייתי באמת עם ברזל והמוגלובין נמוכים (כלומר בתוך הנורמה של הבדיקות, אבל נמוך יחסית למישהי שעושה ספורט אינטנסיבי). ועל ידי זה שבנינו תפריט שיש בו חלבון בכל ארוחה, זה איכשהו שיפר את המצב פלאים, ההמוגלובין השתפר וההצטננויות נעלמו. אני כבר לא זוכרת אם לקחתי אז תוספי ברזל או לא - יש סיכוי שכן. בדיעבד, לא הייתי חוזרת לעשות ספינינג באולם מלא אנשים, עם המיזוג המקפיא שיש שם - זה נראה לי בפני עצמו מתכון למחלות.

ofec bar

New member
תשובה מכיוון אחר

כתבת שהתחלת להתאמן ברצינות לפני שלושה חודשים, ובאותה שורה כתבת חמישה אימונים שבועיים. אולי העומס לא היה הדרגתי מספיק? האימון עצמו הוא פעולה קטבולית, הגוף נבנה ומתחזק בהתאוששות בין האימונים. אך התאוששות מאימונים זאת יכולת שמתפתחת עם הזמן. אם התחלת מההתחלה עם חמישה אימונים שבועיים ייתכן שהגוף שלך באוברטריינינג ולכן את סובלת. הוא פשוט לא עומד בעומס...

חדשה ועונה(=

ראשית, שוב כמו רבות לפני עלי לציין שהפורום והבנות בו מקסים, מקצועי, תומך וכייף לקרוא בו. אני חדשה, אני בת 20 ומאז שאני זוכרת את עצמי עסקתי בספורט ברמה תחרותית. (כדור-מים, כדור-רגל, שחייה וכו'). כרגע אני לא מתאמנת באופן מקצועי/תחרותי בשום ענף אבל מכורה קשות לספורט ורצה/רוכבת/שוחה למטרת הנאה, בריאות וירידה במשקל. אני כרגע לא נעזרת בתזונאי, יש לי קושי (בעיקר מנטלי) עם העיניין. לרוב התפריטים שקיבלתי היו עיתרים בסוגי מזון שאני לא מסוגלת לאכול (אין לא מסוגלת יש לא רוצה). ואף תזונאי לא הצליח להתחשב בעובדה שמסיבות גנטיות ואחרות השילוב של ספורט ופחמימות גורם לי להחזיר את כל שרירי השחייה שכ"כ התאמצתי להיפטר מהם. אבל אני כן מתכננת להיוועץ עם תזונאי לאחר תחילת הסמסטר הבא בתקווה שנצליח להגיע לעמק השווה בנושא הפחמימות.

susieada

New member
ברוכה הבאה לאין מקום אחר18 ../images/Emo140.gif

כייף שהחלטת להצטרף לפורום! בקשר להתאמת תפריט למי שפונה לתזונאי * אני ממליצה על תזונאי ספורט * בעיני הטובים בצקצוע בונות/ים את התפריט סביב האוכל שאת כבר אוכלת ואוהבת! (כגון יעל דרור-סרוסי)ץ כמו בבחירת מאמן/ת או קבוצה, אפדר לראיין את הבן-אדם קודם! זכותינו. יום נפלא, סוזי

הסבר:

"שרירי שחייה" הם הכינוי שלי לכל אותם השרירים שמתפתחים מהשחייה (בעיקר גב, זרועות וחגורת כתפיים). שילוב של גנטיקה (שאם תשאלו אותי עושה את רוב העבודה במה שקשור בפיתוח גוף) ועוד כל מיני דברים שאיני מעונינת לפרט בפורום זה, הןבילו לכך שיהיה לי המון מסת שריר שתשאר גם שנים רבות אחרי שהפסקתי לשחות. לא אהבתי את המסת שריר הזו, וכילדה ספק אינטילגנטית ספק טיפשה הבנתי שאם אעשה את כל מה שאומרים לא לעשות כדי לא לפגוע במסת השריר אז המסת שריר שלי תרד. היום עדין יש לי מסת שריר רבה שהייתי שמחה להריד, אבל חוץ מלעשות ספורט, לאכול בריא ולהמעיט בפחמימות וחלבונים אני לאהולכת לעשות משהו דרסטי מתוך זה שלמדתי במרוצת השנים לכבד את גופי ולשאוף לתת לו את הטוב ביותר.

efroch99

New member
הבנתי

גם לי יש שרירי כתפיים וזרועות די מפותחים, וגם בשוק. אני נעה בין לחשוב שזה יותר מדי, שזה מוגזם, לבין לחשוב שזה דווקא יפה ומעוצב. יש ימים ויש ימים....

זה באמת אינדוודואלי...

אני לפעמים מרגישה קצת כמו טרנסג'נדר(= אישה בגוף של גבר. (לא שיש לי גוף גברי, אומנם אבא הוריש לי גנטיקת שריר אבל אמא בהחלט תפקדה גם היא ביצירת המטען הגנטי שיהיה מספיק נשי). הבעיה היא שחוץ מהמסת שריר הגדולה שמסרבת לרדת יש לי גם עודף משקל. (לא ברמה בריאותית אבל בהחלט חמש קילו פחות יטיבו עמי), והרבה שריר שמכוסה בקצת שומן נראה "משמין" יותר מסתם קצת שומן(= אני מקווה שכשהמשיך לרדת במשקל צמצום ההקפים יעזור...

למעלה