האם ברית מילה זהו תהליך טוב או רע מבחינה בריאותית?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא עובדות, חרטוטים

א. אין מה לנמק קביעה מחורטטת שאינה מנומקת או מבוססת. אתה החלטת שזה אותו הדבר ואני צריכה לנמק? נו באמת...
&nbsp
ב. החרטוט, לא הייחוד. וכפלים יש בחשבון. נראה לי ששוב התכוונת לקפלים.
&nbsp
ג. שוב, לא, ולא צריך מניקור. אפשר להוציא אפילו עם סתם קיסם, וגם מברשת פשוטה (שיש בד"כ באמבטיה) עושה את העבודה מצוין.
&nbsp
ד. לא אמרתי שרק שלך...

דיברגנט חדש

Well-known member
את יכולה להיות יותר ענווה ולכתוב שלא הבנת במקום המגעילות שלך

א. לכלוך גורם להצטברות זיהומים, קרי המשיכי לבד, מסוגלת?
&nbsp
ב. אכן קפלים, לא יודע למה כתבתי עם 'כ', כנראה שאני יותר מידיי אנליטי

&nbsp
ג. האם את מכירה גבר, שאינו הומו, שמנקה את ציפורניו עם קיסם או מברשת?
&nbsp
ד. "אז זו ההעדפה שלך, לא של כולם..."

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, כי אין לי על מה ואין לי סיבה. בניגוד אליכם, למדתי וחקרתי

את הנושא לעומק, קראתי מחקרים, דיברתי עם אנשים, שמעתי עדויות ולא הנפצתי השוואות מגוחכות או טענות לא מבוססות. אני אגלה עכשיו ענווה ופשוט אפסיק להתייחס לחרטוטים שלך וחסל, כי חלאס, באמת נמאס. אני מבינה שעורלה דוחה אתכם ואתם נימולים מרוצים, שיהיה לבריאות.

דיברגנט חדש

Well-known member
למדת וחקרת? אפשר להכתיר אותך בתוך חקלאית השנה?

(עם הקטיף דובדבנים שלך)
&nbsp
אגב, החיים שלך כאלו משועממים, שאת מתעסקת בשטויות?
עפ"י הכרטיס שלך, את אפילו לא נשואה, שזה דיי משיב לשאלתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
שום קטיף דובדבנים, אלה העובדות מהעולם הגדול, לא מישראל הקטנה

והנימולה שבה כולנו הורגלנו מגיל 0 שפין מגיע נימול וזה הכי טוב ונכון, בריא ונקי, וככה אמר אלוהים, ו"כולנו יהודים וכל כך נחמדים".
&nbsp
ולא, זכויות אדם אינן שטויות בעיניי.
&nbsp
אני אכן לא נשואה (כמו לא מעט גולשים בפורום הזה, אגב), כי אפשר לחיות מצוין גם בלי להוציא הון על טקס יקר, בפרט שבישראל יהודים יכולים להתחתן ולהתגרש רק בחסות הרבנות, מוסד משוקץ שאין לי שום רצון שתהיה לו יד ורגל בחיי (ואם אפשר גם לא במותי).

דיברגנט חדש

Well-known member
בסדר, ילדים יש לך?

אם לא, לא מובן לי ההתעסקות האובססיבית שלך בנושא כה זניח של למידה (קטיף דובדבנים) וחקירה לעומק, כאילו שמדובר על דוקטוראט.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא עניינך... אני לא מפרטת על חיי האישיים בתפוז.

ושוב, זכויות אדם הם נושא חשוב עקרונית, לא רק ברמה האישית של אדם ומשפחתו. אתה יכול לא להבין או לא להסכים, זה בסדר גמור.

דיברגנט חדש

Well-known member
ברור בתגובה הקודמת שלך פרטיותך לא הייתה חשובה לך ורק כאשר

התחלת להבין את הפואנטה, פתאום נהפכה לחשובה.
&nbsp
מה אגיד לך, זה מאוד לא מכבד אותך ...

trilliane

Well-known member
מנהל
פרטיותי הייתה חשובה לי גם בתגובה הקודמת. אני מחליטה מה וכמה

לפרט, ואני לא חייבת לך שום דין וחשבון. בלאו הכי למצבי המשפחתי אין שום חשיבות לנושאים שחשובים לי. הרי אין לי זין, לא חתכו לי כלום (תודה לאל) ועדיין אני חושבת שחשוב לקדם את המודעות לנזקי ברית מילה ואת האפשרות לוותר עליה.

דיברגנט חדש

Well-known member
בדר"כ חוקרים משהו שקשור למקצועך או שזה נוגע לעצמך או לילדייך

כאשר 3 הדברים האלו לא מתקיימים, סימן שיש כאן פאנטיות ...

trilliane

Well-known member
מנהל
או כשזה מעניין אותך או חשוב לך אישית או מסיבות אחרות

שאתה כנראה לא מסוגל להבין, והרי אם זה לא קשור אליך אתה כבר מדביק לזה שלל כינויים, כי איך ייתכן שאנשים שאינם אתה חושבים, מרגישים ופועלים אחרת ממך?
תעלומה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, מדובר בזכותו של אדם לאיבר מין שלם וטבעי

זו לא רק "חתיכת עור", זו בדיוק ההקטנה והזלזול של המצדדים במילה שלא למדו דבר וחצי דבר על העורלה ותפקידה.
&nbsp
גם לו זו הייתה רק חתיכת עור, ואפילו מילה הייתה ניתוח פלסטי גרידא שאין לו שום השפעה על הפין, והיא לא הייתה כואבת כלל, ונטולת סיכונים לחלוטין (כל הנ"ל לא נכונים, למען הסר הספק) עדיין לא הייתי חושבת שזו זכותם של הורים לקבל כזאת החלטה עבור ילדם לכל חייו. אני חושבת שזו צריכה להישאר החלטה של בעל האיבר איך הוא רוצה שהוא ייראה, יתפקד, ירגיש, איך להתגונן מפני מחלות מין, איך לשמור על הגיינה וכל מה שקשור בכך.

דיברגנט חדש

Well-known member
את הקשבת לעצמך?

טוב שאין לך ילדים, אם את לא חושבת שזו זכותם של הורים לקבל כזאת החלטה עבור ילדם לכל חייו ושתתבגרי, למרות שגילך עפ"י כרטיסך הוא לא של ילדה ותביני שהורים מחויבים לקבל החלטות הרבה יותר רציניות על ילדם מאשר הסרה של חתיכת עור, אז תחזרי לכאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מקשיבה לעצמי כל הזמן, ולא אמרתי אם יש או אין לי ילדים...

אני חושבת שלחתוך בבשר החי של תינוק שאך נולד (שלא לדבר על מי שעושה זאת עם אדם שאינו רופא במקום שאינו חדר ניתוח) באופן שישנה את איבר מינו לכל חייו זו החלטה רצינית מאוד. צר לי על מי שאינו מבין זאת ועוד יותר צר לי על ילדיו, שאין לו שום רגישות או הבנה לזכויותיהם. בניגוד אליך, יש כיום יותר ויותר הורים שמבינים זאת ונמנעים ממילה. אכן, יש גם החלטות הרבה יותר רציניות שצריך לקבל כהורה, וגם אותן, אני מקווה, הורים מקבלים בכובד ראש, אחרי למידה מעמיקה של הנושא, ולא כי "זה מה שכולם עושים" או "אלוהים אמר".

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל לא ברור לי איך זה משנה משהו ממה שכתבתי

גם הגדלת חזה לא נעשית מסיבות רפואיות ואף על פי כן מבצע אותה רופא בחדר ניתוח, כי זו פעולה כירורגית. כל מילה היא פעולה כירורגית, אבל מכיוון שהיא טקס דתי מבצע אותה בד"כ אדם שאינו רופא בתנאים שאינם חדר ניתוח, וזה בעיניי מזעזע (מעבר להליך עצמו שהוא מזעזע; זה כבר להוסיף חטא על פשע).
&nbsp
גם לפני שנים, כשעוד לא ידעתי הרבה על מילה וחשבתי שאמול את ילדיי, היה לי ברור שזה יהיה אצל רופא ולא אצל מוהל. כמובן, אחרי שלמדתי על הנושא איבדתי את הרצון (ואת הזכות) לחתוך משהו למישהו.
&nbsp
בעיניך זה קליפת השום? נו טוב, מה עוד חדש? מאנשים שמוכנים שאדם שאינו רופא יחתוך בגופו של בנם שאך נולד ועוד ימצוץ אותו אח"כ בפה אני לא מצפה להרבה. בוא נסכם שהסטנדרטים שלנו *קצת* שונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
ידוע... ולא משנה דבר ממה שכתבתי.

והואיל ובלאו הכי אני אתאיסטית ולא כורתת שום ברית עם ישות דמיונית, אני גם לא מתכוונת לכרות שום דבר לאף אחד, אם אם זו רק "חתיכת עור"
.

למעלה