האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

מה הם הנתונים ה"נכונים"

ומהיכן הם נלקחו? (שים לב ש"הוא יודע שהחרדים עובדים דוקא קשה למחיתם" זה לא נתון סטטיסטי...)

גוססי2

New member
Followup

בעקבות חיפוש קצר ברשת העליתי בחכתי את דוח ועדת החקירה הפרלמנטרית לנושא הפערים החברתיים בישראל. להלן ציטוטים נבחרים מתוכו: "בשנת 1998 היה שיעור האי-השתתפות בכוח העבודה של גברים חרדים 79.7% (כמעט 80%); לשם השוואה, בשנת 1993 היה השיעור 67.1%, ובשנת 1980 היה השיעור 49.6% בלבד." "הגידול בשיעור האי-השתתפות של גברים חרדים בכוח העבודה בשנת 1998, בהשוואה ל-1980, הוא יותר מ-60%. על-פי הערכות שונות, מספר הגברים החרדים הלא-עובדים בגיל 18+ מגיע לכ-75,000." ניתן להבין מדוע ח"כ אייכלר כעס; אחרי הכל, אלה נתונים קשים ביותר. מצד שני, לא ברור מדוע רשות השידור מצאה לנכון להתנצל - ככל שניתן לקבוע מתוך ההודעה שפתחה פתיל זה, הנתונים שהוצגו בכתבה היו מדוייקים. אז מה בדיוק קורה פה?

מתנדב

New member
גוססי, אם הייתה קורה טוב טוב

את ההודעה שלי הייתה רואה, שרשות השידור בדקו את זה והם גילו שהסקרים לא נכונים ולא אמיתיים, ועל כך הם התנצלו, והרי הם לה התנצלו רק בגלל שח"כ אייכלר ביקש זאת ללא בדיקה, נכון?, זה חייב להיות שהם בדקו את זה והם גילו שהסקרים האלו משקרים ולא מדוייקים.... ואני בטוח בעצמי שגם מה שהבאתי כאן, זה לא נכון וזה שקר וכזב....

מתנדב

New member
גוססי, ועוד דבר שנזכרתי כרגע....

לפני כמה שנים, היה סקר (אינני זוכר היכן), ובסקר נאמר שרוב החרדים עובדים וזה שהם לא מתגייסים לצה"ל, זה בגלל שהם משתמטים מהצבא, אז לכאורא סקר זה מתנגש עם הסקר מה שאתה הצגת עכשיו, אז תחליטו מה הסקרים אומרים שרוב החרדים לא עובדים? או שרוב החרדים כן עובדים?... הוי אומר שבכל תקופה ותקופה ממציאים סקרים שדופק את הציבור החרדי, אבל הם לא מבינים שזה רק דופק את עצמם ואת מי שקונה את הסיפורים האלו, שבמקרה זה, זה אתה וחבריך, אבל החרדים שיודעים את האמת, (כפי שח"כ אייכלר דרש התנצלות וקיבל התנצלות לאחר שרשות השידור בדקה את זה), והם לא קונים את הסיפורים האלו, אז מי יוצא כאן מושפע?

גוססי2

New member
אני לא צריך להחליט כלום

לא שמעתי על הסקר שאתה מתייחס אליו. מה שאני יודע הוא מה שראיתי במו עיני - דוח של ועדת חקירה פרלמנטרית, דוח של ד"ר מומי דהאן ממכון ירושלים לחקר ישראל ודוח של הביטוח הלאומי, ובכולם התמונה דומה. האם עלי לחשוב שכולם טועים, וזאת ע"ס נתונים שלא הובאו בפני ושרק ח"כ אייכלר ראה אותם?

גוססי2

New member
אז אני שוב שואל:

מה הם הנתונים האמיתיים כביכול עליהם הסתמך ח"כ אייכלר? ראה נא, את הנתונים שנמצאו בדו"ח ועדת החקירה הנ"ל מצאתי כבר בכמה מקורות, כולל מחקר שנערך ע"י הביטוח הלאומי, ויש מתאם גבוה בין כל המקורות הנ"ל. פתאום אנחנו שומעים שהכל לא נכון, אבל טרם זכינו לראות את המספרים הנכונים או לשמוע מי אסף אותם. איך אפשר להתייחס ברצינות לסיפור אם אין בו שום מידע שאפשר להתייחס אליו?

למעלה