האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

lala897

New member
סבלנות. בנאדם. מה קורה איתך?

יש שתי דרכים:תורה עם דרך ארץ- שכך חשב רש"ר הירש שצריך לעשות ויש- מסירות מוחלטת ללימוד תורה עד שאין ברירה וצריך ללכת לעבוד- בדרך הזאת נקט החת"ם סופר,למשל. בכל אופן כל אחד בוחר את דרכו לפי דעותיו, השקפתו והערכים שלו.

lala897

New member
בקיצור:

יש "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון" ויש "עוזב אני כל אומנות שבעולם ואיני עוסק אלא בתורה."

blablash

New member
יש עוד כמה...

ב"ה (סתם ככה מי ענה לך את התשובה הזאת?) סתם לידע כללי הם לא היחידים שדנו בסוגיה הזאת... מה הנימוק של החת"ם סופר איך זה מיישב את המשניות שהבאתי? אם את נותנת תשובה תתני אותה עד הסוף ולא חצי מקוטעת.. עד עכשיו זה היה לגוף התשובה. אבל סתם ככה התשובה הזאת לא משקפת את המציאות בשטח, ואת זה אפשר להוכיח בקלות תסתכלי על כל עלוני הצדקה, אברכים שהגיעו לפת לחם, אוספים בשבילם צדקה כדי שיוכלו להמשיך ללמוד, והם עדיין לא יוצאים לעבוד!!! זה אומר שהיום זו אפילו לא שיטת החת"ם סופר אלא שיטה חדשה שאין לאף אחד מושג מי המציא אותה...

lala897

New member
אף אחד לא ענה לי את התשובה הזאת.

אתה נשמע לי כמו אחת מהמורות שלי. אמרתי לך כבר שגם לדעתי זה לא הדרך ללמוד ולבקש צדקה. אתה מצחיק אותי. מזכיר לי שבכיתה ט' עשיתי עבודה והמורה שלי שאלה אותי אם אבאשלי כתב לי אותה. שיא המעליב. אני כתבתי אותה לבד לבד. כנ"ל על התשובה. חשבתי עליה לבד לבד.

blablash

New member
באמת מעליב כשמורה שואלת

ב"ה דבר כזה... שאלתי את זה כי זה היה נראה לי מוזר שמההתחלה לא אמרת את זה ורק עכשיו פתאום נזכרת?

lala897

New member
אמרתי את זה בהתחלה אבל לא באותם

מילים. או לפחות חשבתי שאמרתי.

blablash

New member
אז את מסכימה...

ב"ה אז את מסכימה איתי שכל אדם חוץ מבודדים צריך לעבוד? ושהדרך שהיום החברה החרדית נוהגת בה היא מעוותת? או שאת עדיין לא חושבת כך? או שאת סתם מתחמקת...(וזה הכי מגעיל.)

lala897

New member
אין בעיה- סיכום-

לדעתי: א. זה החלטה של הזוג- זה דבר ראשון. ב. אם הבעל רוצה ויכול ללמוד שילמד עד כמה שהוא יכול וברגע שיש צורך שהוא יצא לעבוד- שיצא לעבוד. זהו.

blablash

New member
אני מצטער להגיד לך את זה אבל...

ב"ה אני חושב שאת ממש לא בסדר ואני מצפה ממך לתקן אצלי את הרושם הזה. ואני מסביר למה. התחלנו בכלל את הוויכוח אם רוב החרדים עובדים או לא עובדים, את טענת שהם עובדים, הוכחתי לך שזה לא נכון, ואז פתאום בלי שום הודעה מוקדמת הייתה מצדך איזושהיא הודאה שבשתיקה והדיון המשיך שהעובדה היא שרוב החרדים לא עובדים אבל השאלה האם כך באמת התורה מדריכה אותנו, ואז גם את זה הוכחתי לך שהתורה מדריכה שכן צריך לעבוד, והמשפטים שאת מסכמת בהם את הדיון פשוט מצחיקים, שזה החלטה של הזוג?! על זה התווכחנו? אם זה החלטה של הזוג או של מישהו אחר? ברור שזו החלטה של הזוג השאלה האם ההחלטה הזאת היא ע"פ הדרכת התורה? וב' אני גם מסכים איתך שלפי אחת מהדיעות ביהדות צריך ללמוד עד שאין כסף ואז לעבוד אבל למעשה זה לא מה שקורה, מה שקורה הוא שמשפחות קורסות ובכל זאת הבעל ממשיך ללמוד, כאילו שזה מה שהתורה דורשת ממנו.

blablash

New member
המשך...

ב"ה התחלנו לדון האם רוב החרדים עובדים או לא. הגענו למסקנה שלא. נכון? המשכנו לדון האם הדרך הזאת שלא צריך לעבוד בכלל היא ע"פ תורה או נגד התורה הגענו למסקנה שהיא נגד התורה. נכון? המשכנו לדון שיש דיעות בהלכה שצריך ללמוד עד שאין כסף והסכמתי איתך על זה. נכון? המשכנו לדון שלמרות שהרבה אברכים היו כבר צריכים לצאת לעבוד כי באמת אין להם כסף וכמו שאמרנו ע"פ הדיעה הזאת שעד עכשיו הם למדו ועכשיו היו צריכים לצאת לעבוד, והם בכל זאת לא יוצאים לעבוד וזה לא בסדר, וכבר היו צריכים לצאת לעבוד. נכון?

lala897

New member
לא יודעת מה התפלספות הגדולה

זה ההחלטה של הזוג והיא לפי תורה מאד מאד כל עוד הזוג מסתדר מבחינת פרנסה(כל משפחה כמה שמספיק לה) וכשזה בא בהסכמה וברצון שניהם. ברגע שלא מצליחים להסתדר מבחינת פרנסה הבעל צריך לצאת לעבוד. זאת דעתי. לא יודעת למה אני לא בסדר אבל לא משנה.

blablash

New member
לעזאזל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב"ה למה את לא עונה על השאלות?
(בשביל להרגיע) את פשוט מתחמקת מהשאלות שלי באופן בוטה וברור לעין. שאלתי, האם הגענו למסקנה שזה נכון שרוב החרדים לא עובדים. שאלתי, האם הגענו למסקנה שגם ע"פ דעת החת"ם סופר כשאין מספיק כסף הגבר צריך לצאת לעבוד? שאלתי האם הגענו למסקנה שהיום הרבה משפחות של אברכים למרות שאין כסף וע"פ דעת החת"ם סופר היה הבעל צריך לצאת לעבוד בכל זאת אינו יוצא לעבוד אלא אוספים בשבילו כסף כדי שיוכל להמשיך ללמוד.? אני מבקש תשובה על כל אחת מהשאלות. ואת עוד אומרת לי שאני מתפלסף???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? אני שואל אותך פשווט מאוד שאלות פשוטות מאוד שהתשובות עליהן צריכות להיות מקסימום בכן ולא ואלי אם קצת הסבר אחרי הכן או הלא. ואני מתפלסף?!

lala897

New member
לא יודעת.

מה שאתה אומר, טוב? האמת- נמאס לי קצת מהויכוח. אני שלא כמוך לא יודעת נתונים ברורים ואין לי הוכחות סטטיסטיות. אני רק יודעת מה צריך להיות- מה שכתבתי וזה איך שבעז"ה אני מתכוונת לפעול בהמשך החיים שלי.

blablash

New member
סבבה...

ב"ה אז אני מבין שאת מרשה לי לסכם את הוויכוח בהודעה נפרדת, תודה.

lala897

New member
אין לך טיפת סבלנות הא?

יש לך צורת התבטאות מצחיקה כזאת. מקודם התעצבנתי עליה עכשיו אני מבינה שזה איך שאתה מתבטא.

blablash

New member
סתם ככה מעניין אותי..

ב"ה מה בדיוק בצורת ההתבטאות שלי מצחיק אותך. ונכון יש לי בעיה עם הסבלנות גם הרב'ע שלי אמר לי את זה. למרות שפה נראה לי שזה לא כלכך קשור לסבלנות אל יותר כדי למנוע ח"ו נסיון של התחמקות מצידך, לא שח"ו אני חושב שתתחמקי, אבל ליתר בטחון כששירשורים הופכים לארוכים מידי אנשים רגילים לעבור הלאה, מה שכאן אני לא רוצה שיקרה.

lala897

New member
לא- זה דוקא כן קשור לסבלנות שלך

צורת ההתבטאות שלך היא- מהירה, חותכת, חסרת סבלנות, ממהרת לקבוע דברים גם על אנשים וגם על נושאים ושוב חסרת סבלנות. אבל לא באתי להטיף לך על שום דבר. סתם אתה מזכיר המון פה שאולי אני מגעילה קצת או לא בסדר- אין לי בעיה עם הקביעות האלה הם לא מעליבות אותי בכלל רק מאד מהירות כאלה. אם אתה מבין למה אני מתכוונת. דרך אגב באיזה חסידות אתה?

blablash

New member
לא נכון

ב"ה אמרתי שאם את מנסה להתחמק זה מגעיל וגם את תסכימי איתי על זה. לא אמרתי שאת מתחמקת אבל אחת מהאפשרויות שחשבתי עליהן שבגללן את לא עונה בצורה אובייקטיבית לשאלות שלי היא התחמקות, למרות שציינתי עוד אפשרויות. כמישהו מחמק באמצע וויכוח, או מסיט את נושא הוויכוח ברגע שהוא קולט שידו על התחתונה- הוא לא בסדר!

lala897

New member
סליחה?

מהז'תומרת לא על כל מיני מ ו ד ר נ ים עם כיפה או אמריקאים??

למעלה