האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

blablash

New member
אני יסביר לך בדיוק מז'תומרת.

ב"ה הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה(גוף שאינו תלוי בשום מוסד) קבעה, של50% מהחרדים יש טלוויזיה בבית. עכשיו שינינו יודעים שזה פשוט לא הגיוני ולא נכון. ואנחנו גם יודעים שללישכה אין שום אינטרס לשקר או לעוות נתונים בצורה כלכך דרסטית, אז מה ההסבר? ההסבר הוא, איך מגדירים את המילה חרדי, הלישכה צירפה, למונח "חרדים" את כל האמריקאיים לשעבר(בארה"ב אין מושג כזה דתי לאומי, חרדי וכו' יש אורתודוקסים) ולהרבה שנקראים אורתודוקסים יש טלוויזיה וגם כשהם עלו לארץ יש להם טלווזיה. אותו הדבר משפחות שמרגישות קרובות לחברה החרדית וקוראות לעצמן חרדיות ובכל זאת יש להן טלווזיה, יוצא של50% מהחרדים יש טלווזיה. אותו דבר לגביי אלה שעובדים, זה לא חכמה להגיד שלדוגמא50% מהחרדים עובדים, כי אלה שעובדים זה לא הגרעין האמיתי של החרדים, אלא כל מיני שוליים וקצוות של החברה, כגון אמריקאיים או מודרנים למיניהם, ולכן לא ייתכן לקחת אותם בשכלול הכללי של "החברה החרדית"

lala897

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifיאו יאו!!

א. אבאשלי עובד- אז אנחנו כאילו מהשוליים של החברה? ב. אני לא בעד טלויזיה בכלל בכלל אבל בא לא נפסול את כל מי שיש לו טלויזיה זה קצת מוגזם,לא? אני רוצה הגדרה מדויקת אם לט'כפת לך על אמריקאים ומודרנים למיניהם,טוב? זה מהזה מסקרן אותי לדעת אם אני בתוכו או לא! חחחח

lala897

New member
הי בבקשה- תענה לי!

אתה לא יודע כמה סיקרנת אותי!!!!!!!!!!!!! אני לא יעלב מפטיחה! אני רק חייבת לדעת- זה מצחיק אותי.

blablash

New member
יש לי מה לענות אבל אני עשה הפסקה.

ב"ה כמה דקות עד חצי שעה שעה ואני חוזר, עם תשובות.

lala897

New member
הי- והגבתי לך איפה שרצית

ואם אתה לא חסיד סאטמר אז מה אתה- רבאהרלך? סתם מענין אותי.

blablash

New member
את פשוט לא יכולה לקלוט

ב"ה שיש חרדי שהוא לא סאטמר לא ר' אהרלך ואפילו לא ירושלמי, ובכל זאת הוא לא מקובע לדיעות המעוותות שקיימות היום בציבור החרדי... וזה שאני מכיר את כל המקומות במא"ש וזה שיש לי חברים סאטמר או ר' אהרלך זה לא אומר שאני גם כזה. אני גם יכול למנות לך כמה עשרות שמות של מועדונים בת"א, זה לא אומר שאני חילוני נכון? אני גם יכול להרצות לך על הנצרות, וזה לא אומר שאני נוצרי...

blablash

New member
מי חרדי? אני או אתם?!

ב"ה כל אלה שטוענים שאני לא חרדי... נשאל את זה ככה, לדוגמא, מי מכם היה בהכתרה של הגאב"ד י-ם הרב יצחק טוביה וויס שליט"א? אני הייתי נראה מי עוד היה... ואז נדע מי חרדי ומי לא....

lala897

New member
אתה חרדי,טוב?

אני כנראה פחות חרדית ממך-חחחח בדעות שלי ובעקרונות שלי אני עצמאית. נכון, אני לא החרדית הטיפוסית. אז אתה ביינתים הכי חרדי פה- יבושם לך. לדעתי זה לא מחמאה גדולה..חחחח- זה היה קצת עוקצני אבל זה נאמר בידידות
(ויקומו המלפפונים ויכו את הגנן)

blablash

New member
מעניין מאוד...

ב"ה עד היום קפצת בכל הזדמנות לצרוח שכוווווולם ישמעו שBLABLASH לא חרדי!!! כדי שח"ו לא יחשבו שדעותיו המוזרות הן דעות שיוצאות מפי חרדי... אז עכשיו השתנתה דעתך? אני החרדי ואת לא? מוזר מאוד, מוזר מאוד...

lala897

New member
הי את מתבלבל ביני לבין מישהי אחרת

אני לא אמרתי כלום בקשר לחרדיות שלך. מצידי- קח את כל הקרדיט. אז אתה עכשיו צריך לתת לי התנצלות. אבל אני מוותרת לך ובזה נגמר הויכוח הטיפשי הזה,טוב?

lala897

New member
לא לזה התכוונתי

לא'כפת לי אם אתה סאטמר או ר'אהרלך ואין לי נגדם משהו אישית רק היה נראה לי לפי הדעות שלך על הציונות שזה דעות של הרבא סאטמר. זה הכל. אוקיי?

blablash

New member
תשובות...

ב"ה כבר אמרתי 70% מהחרדים לא עובדים יש 30% של חרדים (לא מודרנים או אמריקאיים) שעובדים לדוגמא, הרבה מחסידי גור עובדים. אני לא מכיר אותך או את אבא שלך אז אני לא יודע למה ולמי אתם משתייכים, אבל זה שאבא שלך עובד זה לא אומר שהוא מהשוליים הוא אולי מה30% שהם לא מהשוליים ובכל זאת עובדים. לא פסלתי אף אחד שיש לו טלווזיה, מי אני בכלל שאפסול יהודי? רק אמרתי, מי שחרדי בד"כ אין לו טלווזיה ומי שיש לו טלווזיה בד"כ אינו חרדי. הגדרה מדויקת לכאלה שהם לא חרדים ממש? אני אתן לך דוגמאות לדברים ברורים שמאפיינים חרדים אמיתיים ושבשוליים הם פחות מצויים, לחרדי אמיתי למשל אין טלווזיה, לאמריקאיים או המודרנים- יש. חרדים אמיתיים יש להם ביטול מוחלט כלפי הראשי ישיבות/אדמור"ים שלהם, לאלה שבשוליים- הרבה פחות. חרדי אמיתי בין ליטאי בין חסיד, לא יילך לאירועים המוניים או למקומות הומי אדם של חילונים שיש שם חוסר צניעות אלה שמהשוליים- נמצאים שם הרבה. יש עוד הרבה דוגמאות. את כבר יכולה לדעת בדיוק למי את שייכת?

lala897

New member
אוקיי. הבנתי לאן אני שייכת-

לאמצע. וסתם ככה אתה מדבר בהכללות ענקיות ואתה די קובע כל מיני סטיגמות.

blablash

New member
אויש את ממש מצחיקה...

ב"ה סליחה, יש הרבה אמריקאיים שאין להם טלווזיה. בסדר? כבר אין הכללות? הרי ברור שלכל מה שאמרתי יש הרבה יוצא דופן וגם אמרתי שאני מדבר בכלליות. אבל כנראה שיש הרבה יוצא דופן אבל לא מספיק כדי להפוך את הקערה על פיה.

דב מאיר

New member
אחים

ראוי לעשות במושג "אחים" שימוש מושכל. במשפחה אחים הם כאלו שיש להם לפחות 50% כרומוזומים תואמים. מה עושה אנשים בעם היהודי לאחים?!. התשובה היא מה שהוא ששייך לרוחם, להליכות חייהם, לאמונותיהם. הדבר הזה קוראים לו תורה ומצוות. לכן אם יהודי שומר לפחות מחצית מן המצוות ומעלה הרי יש לו משותף עם רוח האומה קשר של מחצית לפחות ולכן הוא נכנס לגדר של אחוה ישראלית. זה בתנאי שבין המצוות הללו לא נעדרות מצוות המוכיחות שהמקויים מקויים מן השפה ולחוץ (כמו עבודה זרה, אפיקורסות, מינות, כפירה בתורה מן השמים וגם כנראה שבת). אם אינו בגדר הזה, אזי יש להניח שהוא בגדר רע אבל לא בדיוק בגדר אח.

למעלה