האם הייתם מהגרים במצבנו ?

האם הייתם מהגרים במצבנו ?

שלום, אנחנו בני 36 ו-41, עם 3 ילדים בגילאי 9, 6 ו-1. יש לנו PR שתוקפו עד קיץ 2016. לי יש מקצוע regulated שאם עוברים מיבחני הסמכה אפשר להתפרנס ממנו בצורה טובה מאד, בעלי עוסק בתחום שמאד לא מפותח בקנדה ומפותח בישראל ונראה שהתואר שלו ממכללה לא שווה כלום בלי ניסיון (כמו בישראל).
במהלך הביקור ב-2013 ניבחנתי במיבחן הסמכה ראשון אחרי שהתכוננתי אלי ונכשלתי בו. רק אחרי הבחינה הבנתי עד כמה המסלול של הסמכה במקצוע שלי הוא מפרך - בכל מיבחן עוברים רק כ-20% מהניבחנים, ונראה שהבחינה נועדה להכשיל ולא לבחון. מדובר ב-3 מיבחנים כאלה, ומותר עד 3 ניסיונות בכל בחינה.
אז החלטתי שאני מוותרת על הגירה - לא הסכמתי להפוך את החיים שלנו לשנים של לימודים במקביל לעבודה בלי יכולת להרחיב משפחה (בינתיים נולד ילד שלישי), בלי יכולת להקדיש תשומת לב מספקת לילדים הגדולים ולעצר את החיים בלי לדעת אם בכלל אצליח להגיע לנקודת הסיום של ההסמכה - ואני שלמה עם מה שעשיתי עד עכשיו.
בינתיים קרו כמה דברים ביניהם ההסכם עם איראן, מלחמה בקיץ 2014, ההבנה שיש עכשיו 2 בנים שיתגייסו לצבא, הפחדים שהיו לילד הגדול במלחמה שגורמים לנו לחשוב שוב על הנושא.
אני שנים קוראת את הפורום, התיעצתי במסר עם כמה משתתפים בעבר שמאד עזרו , אז לפני שתגידו שלא מהגרים בגלל רמת חיים אלא בגלל איכות חיים - בעיר שלנו (אשכול 8) לדעתנו הניקיון, רמת הפארקים, רמת מערכת החינוך, רמת האלימות במערכת החינוך והאדיבות של אנשים - הם לא פחות טובים מאלה של איזורים טובים של טורונטו.
אנחנו עכשיו ברמה 8 מתוך 10 מבחינת ההכנסה,אם ניהגר נראה שנרוויח קרוב למינימום וכנראה גם נעבוד בעבודות הרבה פחות נעימות מעכשיו (חרשנו את אתרי הדרושים) אז ההתלבטות בין חיים בעוני במדינה בלי מלחמות (בעלי מעדיף) ובין חיים ברווחה במדינה עם מלחמות ( נראה לי עדיף אך לא בטוחה).
עוד נתון שמצאתי - תוחלת חיים בקנדה ובישראל דומות בגלל אחוז התאבדויות יותר גבוה בקנדה ( בארצות עם אקלים קר ומיעוט שעות וימי שמש יש יותר דיכאון וחלק מהלוקים בדיכאון מתאבדים - קיים בכל שכבות האוכלוסיה , יותר גברים מנשים). אז נראה שאין מקום מושלם בעולם ובכל מקום יתרונות וחיסרונות.
אז מה הייתם עושים ולמה? תודה

PuffDragon

New member
דבר ראשון את צריכה לברר האם בכלל יחדשו לכם את הPR

גרתם שנתיים בקנדה בחמש שנים האחרונות ?
מתי עשיתם LANDING וקבלתם את ה PR ?

לדעתי הסיבות אם כן או לא תלויות בסיבות הראשונות שהיו לכם

במילים אחרות, למה רציתים מלכתחילה להגר?
לפי מה שאת מספרת (עבודה טובה, מגורים באזור טוב, יש לכם גם משפחה בישראל: סבא, סבתא, דודים וכד') לא ממש היה טעם להגר מהתחלה. אם רציתם להגר בזמנו, כנראה שהייתה סיבה. מה היא?

michaelbl

New member
אנחנו היגרנו בערך במצבכם

אני בגיל 39 אישתי 35 ועם שלושה ילדים ותינוקת. היתה לי עבודה בהייטק עם משכורת מאד גבוהה, בית בלי משכנתא וכל המסביב, גרנו בישוב מצויין ועברנו לפני 5 שנים.
בקנדה התחום הספציפי שלי (אמבדד) מאד עלוב יחסית לישראל, לאישתי יש תואר בחינוך אבל אחרי כמה שנות עבודה בארץ עשתה הסבה לקונדיטורית כי זאת היתה התשוקה שלה. אנחנו לא מצטערים לרגע שעברנו, והקושי היחיד הוא המרחק מהמשפחה. אתם לא עוברים בשביל עצמכם, כשעוברים בגיל כזה לעולם תהיו מהגרים ולא תרגישו שייכים. תסתכלו על רוסים בארץ שהגיעו בגילכם לישראל ואתם תהיו כאלה, לא מתחברים לתרבות, לא צוחקים מבדיחות, לא מסוגלים סמול טוק בלי שתתקעו בלי המילה הנכונה שחסרה לכם ותרגישו כמו מפגרים, אבל אתם עושים את זה בשביל הילדים שלכם, הם ירגישו (אחרי תקופה קשה ראשונית) כמו בבית ואחרי כמה שנים ישראל תיראה להם כמו מקום מוזר בחול. גם אם במקרה השכונה או הישוב בו אתם גרים נראה לכם מצויין רוב הסיכויים שהילדים שלכם לו יגורו בו.
כיום לאחר גלגולים שונים לי יש עבודה מאד נוחה וריווחית בתחום, לאישתי יש עסק (מסעדה-מאפיה) הילדים מאושרים, ולא חוו תקרית אלימה אחד ב5 שנים שהם כאן, לא פיזית ולא מילולית.
עכשיו לגבי הסייגים, באנו עם לא מעט כסף כך שלא היו לנו יותר מדי דאגות כלכליות ועדיין נסיטואציה של ההגירה מאד לחוצה ומלחיצה ובעיות כלכליות יכולות לדרדר הכל כך שזה צריך להיכנס למשוואה גם, אין טעם לשפר איכות חיים אם רמת החיים צונחת דראסטית, וזה כבר עניין אישי. אמרת שיש לכם pr מ2013, התוקף אמור להיות ל5 שנים, אז איך 2016? אני גם חושב שיש לכם בעיה אחרי כי עד שהוא יפוג לא יהיה לכם מספיק זמן בקנדה.
ועוד הערת שוליים, אני לא יודע מה אחוז ההתאבדויות אבל מעבר לכך שהחורף אכן קר, לפחות בטורונטו יש בחורף הרבה מאד ימי שמש, ואני מדבר על שמיים כחולים צלולים, והשמש זורחת בסביבות 7 בבוקר ושוקעת בסביבות 4, לא הבדל כל כך גדול מישראל, כשהפיק של החורף נמשך בין חודש לשלושה תלוי בשנה.

מיכאל, לגבי הון עצמי -

אחרי שנמכור את הדירה יהיה לנו בערך 850 אש"ח - להבנתנו מעט מדי כדי לשמור על אותה רמת חיים עם שכר נמוך. מיכאל, מה היית עושה בנתונים האלה בבקשה?

michaelbl

New member
זה רק אתם יכולים לדעת

ואכן זה יהיה מלחיץ עם סכום כזה, אבל כאן נשאלת השאלה כמה אתם רוצים להגר ועד כמה יהיה קל למצוא עבודה.

Anonymizer

New member
850 אלף שקל יהיה מלחיץ?

(וזה כי אין אייקון של לסת נשמטת.
בלי להתייחס לעניין הPR שעומד לפקוע וכו', מבחינת ההון הראשוני? אנחנו הגענו עם סכום שהספיק לשנת לימודים אחת בסנקה כולל מחיה (מתוך שנתיים של הדיפלומה). זה קשה. מלחיץ. ואפילו על גבול טעות. אבל 850 אלף שקל?!

michaelbl

New member
כן כי יש הבדל

בין זוג צעיר שמגיע בלי ילדים ללימודים לזוג עם 3 ילדים שכבר עבר כברת דרך בחיים וחסך כסף. בוא נמיר לדולרים, זה בערך 280 אלף. ההוצאות שלהם כולל מגורים יהיו בסדר גודל של 60-70 בשנה ומדובר על חיים צנועים. אז כל שנה רבע מחסכונות החיים שלהם נמחקים עד שהם מוצאים עבודה, ובהנחה שהם לא מעוניינים לעבוד בטים הורטון, זה יכול לקחת הרבה זמן בהתחשב בתאור המקצועות שלהם.

מיכאל, אני כ"כ מעריכה את העזרה והיושר שלך!

בזמנו פתחת לנו את העיניים - מאז שהיגרת והתחלת לכתוב מספרים ולא סיסמאות - נהיה לנו ברור עניין ההוצאות הצפויות שזה המון. התכתבתנו לפני שנתיים במסר ועזרת לי מאד אז עם תשובות לא מתחמקות ובלי לנסות להפוך לנוצץ כל מה שהוא לא.

Anonymizer

New member
אני מסתכל מנקודת מבט שונה

אם רוצים להגר, אבל באמת, ממש ממש רוצים להגר, מוכנים לשבור את הכלים. גם אם זה לעבוד בהתחלה בכל עבודה שהיא ורק אח"כ לאט לאט לתפס חזרה בסולם.
ואם, לפי החישוב שלך, יש להם תקציב לחיות פה 4.5 שנים בלי לעבוד יום אחד, זה ההפך הגמור ממלחיץ. לדעתי אם אחרי שנה, גג שנתיים הם לא מצאו את עצמם, אין טעם להשאר. צריך לקחת את הרגליים ולחזור לארץ. ככה שיש להם דיי והותר.
&nbsp

Anonymizer

New member
ומספיק שאחד מהם

עובד בעבודה שמכניסה 60, או שניהם ב 30 + 30 והם מגיעים לברייק איוון ויכולים להמשיך לחיות ככה בכיף.
אבל כן, ברור שיש פה הקרבה עצומה (ולא רק מבחינה כלכלית כמו שידוע לכל מי שעשה את זה). בשביל זה צריך באמת לרצות את זה...
&nbsp

תודה, האם

תוכל בבקשה לתת דוגמא להוצאות של 60K שנה שמאפשרות לגמור את החודש? ובאיזה איזור בערך לגור - אם תוכל לתת דוגמא לדירה מסוימת או כתובת מסוימת כדי שאוכל לבדוק איזה בי"ס שייך לכתובת הזאת. כפי שכתבתי כבר, לא מצאתי איזור עם דירה זולה ובי"ס טוב - אחרי שיחה עם מספר מתווכים. אבל אני בטוחה שיש עוד הרבה אפשרויות שלא חשבנו עליהן - אז אני מודה לך שוב על העזרה.

עונה לך ולכולם

אולי יש לכם הצעה למסלול לימודים הגיוני שיכול להוביל להכנסה הגיונית? הבנתי שהמצב דומה לישראל - לימודים קצרים ולא קשים במכללות שקל להתקבל אליהם מובילים לשכר די נמוך בסיומם, ולימודים אוניבסיטאים שמובילים למקצועות שמפרנסים היטב הם מפרכים וקשה להתקבל אליהם ומצריכים לא לעבוד במקביל.

oyveyzmir

New member
שיננית זה לימודים של פחות משנה וההכנסה טובה

לא יודעת כמה קל או קשה למצוא בזה עבודה, נראה לי שיש הרבה שינניות פה כי הביטוחים משלמים להן

אודרי11

New member
אתה מתכוון לסייעת רופא שיניים, יש הבדל

שיננית לומדת 3 שנים, או בקולג' שמצרף 3 שנים לשנה וחצי בלי חופשות בכלל.

אכן מקצוע טוב, משלמים טוב, אבל הלימודים לא זולים.

למעלה