האם הייתם מהגרים במצבנו ?

sagi dekel

New member
אפשר להשכיר את הדירה אבל...

לי נראה שאת מחפשת כל הצדקה בכדי להישאר בישראל. אז מדוע לא להישאר? . יש עבודה טובה, בטחון כלכלי,אתם גרים בעיר ללא פשע כמעט ולצאת להרפתקאות בגיל די מאוחר לא יהיה קל. תחליטי להשאר וזהו ותשתדלי לא לעסוק בזה כי זה יקלקל לך את הבריאות.

ken sloe

New member
פעמיים (לשתי ההודעות שלך)

תודה, בקשר להשכרת דירה -

השכירות תכסה את המשכנתא אבל אז לא נוכל להביא איתנו הון עצמי גבוה. לכן אני מנסה להבין האם זה בכלל אפשרי. אני רגילה לעשות פרויקטים בצורה יסודית וזה מבחינתי פרויקט סופר חשוב כאז בבקשה אל תיעלבו על "החפירה".

lisi1818

New member
חשמלאי באונטריו

זה תהליך לא פשוט לקבל רשיון לעסוק בחשמלאות. קראי כאן מידע על כך
מאגודת החשמלאים. https://www.ecao.org/electrician.asp
למרות נסיונו כחשמלאי בישראל עליו להיות עוזר חשמלאי כחמש שנים
לעבור בחינות באנגלית ולקבל הסמכה.
בהצלחה

עונה לך ולכולם

אתה בעצמך כתבת שקיבלת 600 קו"ח למשרה של שטיפת כלים בשכר מינימום וחלק ממועמדים היו בעלי השכלה גבוהה , ושאתה מעדיף לקבל למשרה כזאת יוצאי עולם שלישי שלא יתלוננו שקשה להם, ושרבים עובדים ב-2 משרות כדי לגמור את החודש ( מקווה שאני זוכרת נכון). ונראה לי שאם נעבוד בשכר מינימום - זה לא שינוי שיהיה לנו טוב איתו. ומשרה שקרובה למקצוע נראה לי יקח שנים למצוא - יש עוד המון אנשים כמוני וכמו בעלי בטורונטו והתחרות עצומה.

CANADA101010

New member
מנסיוני צריך לסבול בישראל

אם אתה לא סובל בתור
אם אתה לא סובל בנהיגה
אם אתה חי במערב וליבך במזרח
אם אתה איש כפות וסחבוקים
אם אתה מאמין שהעולם נברא לפני 4669 שנים
אם אתה מאמין שאנטי שמיות זה שונה מאנטי איסלמיות
אל תבואו

lido11

New member
אשמח לדבר איתך באופן פרטי

הפורום הוא מקום לא-רע בשביל לשאול שאלות ברמה המעשית - טכנית.
אנחנו עברנו לקנדה לפני כשלוש שנים, ומאחר שאנחנו היינו במצב מאוד דומה לשלכם - גם מבחינה משפחתית וגם מבחינת ההתלבטויות (ונראה לי שגם המקצוע שדורש רישוי) - אשמח לחלוק איתך את התובנות שלנו. הן אמנם לא מוחלטות וכל העניין הוא מאוד אינדיווידואלי, כמובן, אבל לפחות לא יהיו סרקאזם, שחצנות ויומרנות.

מעניין

אם לא אכפת לך לכתוב על גבי הפורום אם בשורה התחתונה, אתה מרגיש שהבחירה שלכם היתה נכונה? כמה קשה היתה אצלכם ההתחלה? האם אחרי 3 שנים עדיין קשה? האם זה היה שווה את זה?

lido11

New member
אנסה לספק שורה תחתונה

השורה התחתונה היא אידיווידואלית לכל אחד. איש איש ומבנה האישיות שלו, המטענים שלו והחוויות שלו וכו'.
הסיבה שבגללה עזבנו את ישראל היתה תחושת מיאוס עמוקה מהמדינה ומהחברה הישראלית, ומעל הכל - ההכרה שלא הולך להיות שם טוב יותר בתקופת חיינו, והדאגה לילדינו. במקרה שלי - לולא היו לי ילדים, לא הייתי נפרד ממשפחתי בישראל, למרות המצב שם. עד היום, כמעט 3 שנים וחצי אחרי, עוד לא הצלחתי ליישב עם עצמי את הקונפליקט הזה, של הבחירה בין טובת ילדיי (ובעקיפין גם טובתי שלי) ע"י הגירה לקנדה ובין טובתי וטובת שאר המשפחה לו הייתי נשאר בישראל.
טכנית, ההתחלה לא הייתה קשה. זה היה אגרוף ברזל בכפפה של משי. לאשתי יש כאן משפחה (אחים שהיגרו מזמן) וחיכה לה מקום עבודה (כמעט כמו רילוקיישן). אני, לעומת זאת, ויתרתי על מקצוע מכניס ומכובד (שלא בטוח שממש אהבתי) ומצאתי עיסוק אחר שאני מתפרנס ונהנה ממנו. לילדים לקח זמן - אבל גם הם הסתדרו. בסה"כ - הסתדרנו לא רע בכלל, ובזמן קצר מאוד.
אישית, אני חושב שחוויית המעבר והחיים בארץ אחרת לתקופה ממושכת היא נסיון חשוב, מעשיר ומעצים. בינתיים - היה שווה את זה. אם חו"ח מי מבני המשפחה שנשארו בארץ יהיה חולה מאוד ולא אוכל להיות לידו - התשובה כנראה תהייה אחרת.
האם הבחירה היתה נכונה? אין לי מושג. השכן הישראלי לשעבר שלי, בן 60, שעבר לכאן לפני כ-30 שנה, עדיין לא יודע אם עשה בחירה נכונה. בקיץ לפני שנה, בעת המבצע האחרון בעזה, הרגשתי שהבחירה הייתה נכונה, אפילו נכונה מאוד. זה לא מפחית מהגעגועים היומיומיים למשפחה ולמולדת (ולא במובן הלאומי / לאומני). אין ספק שהגירה - ואפילו אם נגדיר את זה רק כ"נסיון" לתקופה מסויימת - יש לה מחיר. את המחיר הכספי קל יחסית לחשב, אבל את שאר המחירים לא בטוח שתדעו עד שלא תנסו בעצמכם. וגם אז - לא בטוח שתוכלו להגיע למסקנה אם היה כדאי.

TearGarden

New member
שני הסנט שלי...

אחרי 5 שנים בקנדה ומגורים בשתי ערים.
אמנם לא היגרנו במצבכם אלא היגרנו כזוג צעיר ללא ילדים, ואמנם אני לא ממש ויתרתי על קריירה בארץ כי התחלתי הכל כאן בקנדה, אבל בעלי ויתר על קריירה ופנסיה טובה ומובטחת בשביל ההגירה.
בסופו של דבר שנינו מצאנו את מקומנו פה הן מבחינת תעסוקה והן מבחינת כל השאר ואני לא יכולה לדמיין את עצמי אפילו חוזרת לישראל, ובטח לא רוצה שהבת שלי תגדל שם. אבל אני מכירה הרבה אנשים שמרגישים הפוך. אני אפילו לא מדברת על אלה שלא הסתדרו (שגם כאלה יש לא מעט לצערי) אלא על אלה שכן הסתדרו עם מקומות עבודה טובים ועדיין לא טוב להם כי אין משפחה קרובה, אין חברים כמו בארץ, הקוטג' מגעיל, מזג האויר לא עושה להם טוב (בכל עיר אפשר למצוא מה לומר על מזג האויר) וכו' וכו' וכו'.
אז מה אני מנסה בעצם לומר? שיכול להיות שתסתדרו מהר מאוד מבחינה טכנית עם עבודות טובות, בית נחמד וחיים נוחים אבל תשנאו את כל השאר, ויכול להיות הפוך (שזה התסריט שלך עם עבודות השרדות ומגורים בשכונות פחות טובות). הגירה זה לקיחת סיכון ואף אחד לא יכול לחזות מה יהיה. במקרה הטוב תסתדרו ויהיה לכם פה טוב ואם לא לכם אז לילדים שלכם. במקרה הפחות טוב תחזרו לישראל עם הרבה פחות שקלים בבנק. השאלה האם את מוכנה לקחת את הסיכון הזה? נשמע שלא כל כך (וזה בסדר).

תודה, האם

אתה חושב שהסיכון הזה הוא בסבירות גבוהה או נמוכה (the vorse scenario). אני לא נגד לקחת סיכונים מחושבים אבל אני נגד להמר. לי נראה שבמיקרה שלנו מדובר יותר על הימור ועל סבירות נמוכה שהסתדר כלכלית ( לא רוצה להתעשר אבל כן חשוב לנו לא לפגוע בילדים ובחינוך שלהם - כלומר שלא יהיו בבי"ס לא טוב).

TearGarden

New member
אני באמת לא יודעת...

ולא מתיימרת לדעת.
מה גם שאני לא מאיזור טורונטו.

sagi dekel

New member
תגובה אחרונה בהחלט

אתם עוברים נניח לאלברטה, אחרי חודשיים שלשה שבהם אתם מוציאים כ 20000 עד 30000 לרכישת שני רכבים,רהיטים,כלי בית ובגדים ומשלמים שכירות אתם מתחילים לעבוד, בעלך כ חשמלאי או איש מיזוג ירוויח מינימום של 25 לשעה ואת ברשת קוסקו נניח כ 15 יחד40 לשעה. הבית בישראל יושכר ויכסה את רוב עלות השכירות כאן. תחיו בפרוור של אדמונטון נניח בו איכות החיים מעולה. הילדים ילכו לבתי ספר שרמתם עולה על כל מה שיש בישראל. ובא לציון גואל. מכאן אפשר רק לעלות ותאמינו לי מ9 שנות ניסיון למדתי שכל ההערכה שהייתה לי לאיכות ורמת החיים בישראל היה שגויה. החיים כאן טובים הרבה יותר!.

sagi dekel

New member
חלק 2

עלויות: שכירות בית 4 חדרים בשכונה מעולה 2000, רכב קניה ראשון - 10000 שני- 5000, ריהוט חדש באיקאה 5000-10000, מכולת לחודש 1000, חינוך כמעט חינם, ביטוח בריאות בסיסי- חינם. משלים 200, ביטוח רכב בשנה הראשונה יקר - 300 לחודש, משכורת חודשית 4500- 5000 נטו בבנק. אפשר לחיות בכבוד. אבל - ההתחלות תמיד קשות. צריך לשבור כמה ביצים בשביל להכין חביתה. ב ה צ ל ח האם תרצי לשוחח תמצאי את הטלפון שלי באתר החברה. Dekelconstruction.com

oyveyzmir

New member
אלה סכומים נכונים גם לטורונטו (פרברים) אבל יש עוד ששכחת

אחזקת בית נגיד 500 לחודש
ביגוד חורף לכל המשפחה יקר מאוד
דלק
הגן של בן השנה 1100 $ נגיד (באונטריו עד גיל 4, פרובינציה אחרת עד גיל 5)
מצד שני יש סובסידות, קצבת ילדים נדיבה, החזרי מס וכולי
ועוד לא דיברנו על חוגים ובילויים.
אני בדיעה שלך, היא לא צריכה לעבור כי היא לא מוכנה נפשית

למעלה