האם הייתם מהגרים במצבנו ?

estee from ynet

New member
Not true

There are many programs both at Community Colleges as well as at Universities that offer Diplomas/Certificates that are designed to provide current skills to mature students in order for them to be more competitive in the workplace.
As PR holders, you'll pay less in tuition fees, and you can attend fulltime or part-time.

תודה, האם

תוכלי לתת דוגמא? דיברתי עם מישהי שהיגרה עם מקצוע לא נדרש בקנדה, היא בדקה את כל הקורסים המוצעים ולא מצאה אף קורס שמאפשר פרנסה מספיק טבה, אחרי הקורסים היה אפשר לצפות לשכר שבמעט יותר גבוה משכר מינימום (כמו בישראל), בסוף היא עשתה קורס פרטי ויקר ועכשיו היא עצמאית - לא יודעת האם השתלם לה, בכל מיקרה הם היגרו עם סכומים יותר גבוהים משלנו ונראה לי שבמצבנו לתכנן להיות עצמאים זה די risky כלכלית.

estee from ynet

New member
Employment opportunities

You and your husband can check the U of T website and the Seneca College website for Diploma/Certificate courses, in addition to the websites of other Community Colleges. If your husband would like to be self-employed, he ought to first get a job working for someone else. Property Management companies regularly hire electricians, and many of them are new immigrants. Once he gains some Canadian experience, he could find a better job, or start his own business.

However, in your specific situation, I would get a job as a technician/assistant in the setting where you need to be certified. While it only pays around $30,000 a year, it's an easy and not a stressful job. You would have a foot in the door, become familiar with the job that you actually want, and have the time to study for and be able to successfully pass your certification exams. A good employer may even pay for you to attend school in order be re-trained.

עונה לך ולכולם - רוצים להגר אבל מנסים

להיות אחראים ולחשוב מה יהיה הכי טוב לילדים במצב הקיים.
אחרי הבחינה דיברתי עם נבחנת נחמדה מאיראן שגילה היה בערך 10 שנים מעלי. היא סיפרה שהיו מסודרים כלכלית באיראן, כאשר היגרו השכירו שם בית שלא התכוונו למכור, לבעלה גם לא היה ניסיון רלוונטי לקנדה וההשכלה בלי ניסיון רלוונטי לא שווה הרבה בשוק העבודה. ושנים הם גרים באיזור זול והיא לא הצליחה אפילו להתכונן לבחינה הראשונה במקביל לגידול ילדים + עבודה לא מקצועית, בינתיים היו הוצאות כולל מספר טיסות שלה לבקר את אמה שהייתה חולה אז בסוף מכרו את הבית. באיראן. היא באה בלי רכב והמתינה לבעלה שחזר ממשמרת לילה בעבודה כמעט לא מקצועית כדי לאסוף אותה. היא אמרה שהם לא מתחרתים - מבחינתם היה שווה כדי לעזוב את איראן ולתת עתיד טוב יותר לבנות שלה שעכשיו לומדות באוניברסיטה. אז היא המליצה שנחשוב היטב עד כמה רע לנו בישראל ולפי זה נחליט. אז אני מודה שכרגע לא רע לנו, אבל החשש מהעתיד בנוגע לילדים קיים. וכולכם מכירים את המציאות בישראל, לכן שואלת אתכם - מה הייתם עושים?
אגב, יש לנו ידיד בעיר שאומר שאי אפשר לחזות עתיד ועובדה ששואה התרחשה דווקא במדינה הכי נאורה באירופה ולא כדאי להגר רק מחשש לעתיד לא ידוע. הוא היה בטורונטו מספר שבועות במסגרת נסיעה מעבודה והתרשם שהעיר מוצפת מוסלמים ושאם נהיה עניים כנראה חלקם יהיו שכנים/ עמיתים לעבודה שלנו. כשאנחנו הגשנו מסמכים להגירה - גם הם יכלו להגיש דרך מקצוע של אישתו אבל לא רצו ועדיין באותה דיעה.

ken sloe

New member
אירוניה

מעניין, את כותבת על שיחה עניינית וחביבה שהיתה לך עם אירנית, ומיד אחרי זה מוסיפה שאת חוששת משכנים מוסלמים. לא יודע אם שמת לב, אבל מדינת ישראל מוצפת מוסלמים..
&nbsp
אז את צריכה להחליט מה את חושבת שיהיה המצב בישראל עוד 10, 20 שנה, ולבצע לפי זה. עדיף להגר לפני שרע, כי יש לך כסף וזמן, ויש לך הזדמנות. אם תסגר הדלת בקיץ הבא כנראה שלא תהגרו כבר.
&nbsp
אני במצבכם היתי מהגר, מתוך הבנה שגם אם בישראל יהיה מתישהו יותר טוב, זה כבר לא יהיה בדור הזה - אבל לחזות את העתיד קשה, אז תחליטי לפי התחושה שלך. זה קשה ויקר להגר אז את צריכה להיות שלמה עם עצמך. ובכל מקרה, תמיד אם כלו כל הקיצין יש לך לאן לחזור. להגר זו החלטה הפיכה, לא להגר היא לא.
&nbsp
אגב, הזכרת את ההסכם עם אירן כנקודה לרעה - דווקא חשבתי שההסכם הוא טוב לישראל - דברים שלא רואים מכאן רואים משם אולי?

הסכם עם איראן -

מתייחסים לזה כאלה סוג של "נטישה" של ארה"ב את ישראל כמדיניות של שנים אחרונות לא להתערב בסכסוכים של אחרים.
לאיראן יהיה קל מאד להפר את ההסכם עם צוות פיקוח שיודיע לה מראש מתי הוא מגיע , וישראל תצטרך להגן על עצמה - כלומר אם תחליט שאיראן קרובה מדי לאטום - היא תפציץ את הכור באיראן - ואז ייתכן שאיראן תגיב...

oyveyzmir

New member
את נראת לי מאוד הסטרית והגירה היא דבר קשה

בנוסף, קנדה לא זולה למחיה למרות מה שנדמה.
אני מאוד שמחה שעברתי לפה אבל לא נראה לי שזה מתאים לך:
קר פה הרבה חודשים בשנה
הכניסה לחופים עולה כסף (לאלה שהמים בהם חמים)
הקוטג' לא טעים
הבתים בנויים מעץ ולא מבטון
הקנדים עומדים בתור בסבלנות
צריך לתאם מראש פגישות ואי אפשר פשוט לקפוץ אל מישהו ופשוט להתנחל ולדרוש שיכין משהו שבא לך לארוחת ערב
אסור להתקשר לנייד הפרטי של המורים וגם אי אפשר כי לא נותנים את המספר
עולה כסף למלא אויר בצמיגים
אני אחשוב על דברים שליליים בשבילך כי נראה לי שאת עושה מחקר מקיף ומחפשת סיבות למה לא להגר. מכיון שבכל מקום יש פלוסים ומינוסים אני יכולה לאסוף בשבילך את כל המינוסים כי נראה לי שהם יותר סקסיים עבורך
&nbsp
בקיצור, ועכשיו בלי סרקזם, אם את חושבת רק על עצמך תשארי בישראל, אם את חושבת על הילדים ויכולה להסתדר בלי המשפחה (לא קל) תאספי את הביצים שלך ותעברי כמה שיותר מהר לפני שיגמר לכם הפי אר כי הקנדים מקפידים על הכללים (את יכולה להוסיף את זה לרשימת הדברים שלא מוצאים חן בעיניך בקנדה)
&nbsp

TrigATUSA

New member
שכחת גם

יש כאן המון מוסלמים והם לאט לאט משתלטים על הכל והקנדים לא מבינים מה קורה להם מול העיניים
&nbsp
שורה תחתונה - אין לך מה לחפש בקנדה, את רק תהיי מסכנה כאן
אין טעם להרוס לעצמך את החיים לגמרי רק בשביל איזה סיכוי שאולי בעתיד יהיה משהו אחר
&nbsp

michaelbl

New member
לא הבנתי מה אתה נעלב בשם המוסלמים

השאלה שלה מאד לגיטימית בהתחשה בעובדה שבאירופה יש ערים עם ריכוזים מאד גבוהים של מוסלמים. אתה מסתכל מנקודת מבט של מישהו בלי ילדים שיכול לחיות איפה שבא לו, אבל מה אתה חושב יקרה לילדים שלה אם היא תגור באיזור מלא מוסלמים? הילדים החביבים יגידו להם אהלן וסהלן או שיחטיפו להם מכות?
לא כל המוסלמים רעים, אבל אף אחד מהחוכמולוגים כאן לא היה רוצה לגור בשיכון של רבי קומות בסקארבורו ובטח עם ילדים.
מה שכן המוסלמים כרגע מהווים מיעוט קטן באוכלוסיה וממשלת קנדה לא נותנת להם להרים את הראש. אין מה להתייפייף, מרבית המוסלמים מגיעים ממדינות עולם שלישי, נמצאים בשולי החברה וברגע שיש מסה קריטית שלהם מתחילים לעשות בלאגן כי ככה זה עובד במדינות שמהן הם באו, מבינים רק כח והחזק שולט והם לא השתחררו מהמנטליות הזאת, גם כאלה שנמצאים כאן עשרות שנים.
אז כן, החשש שלה ממוסלמים לגיטימי, אבל מכאן אפשר לומר שמדינת ישראל היא המדינה הלא מוסלמית עם אחוז המוסלמים הגדול ביותר באוכלוסיה וכמו שהיא לא היתה חושבת לגור בכפר ערבי ככה היא יכולה לא לגור בשכונה מוסלמית. גם אם אין כסף לבית באיזור טוב יש מספיק איזורים זולים שאין בהם מוסלמים.

TrigATUSA

New member
באירופה אין ערים "עם ריכוז מאוד גבוה של ערבים"

אולי תמצא עיר וחצי כזו עם מעל 10%
&nbsp
ומהאחוזים הבודדים של מוסלמים באירופה (מוסלמים ולא ערבים...) הרוב הענק מאוקלמים בחברה ומתנהגים בדיוק כמו כל אחד אחר.
&nbsp
לחיות בשכונה ענייה עם פשע זה לא כיף לא משנה אם השכנים הם "מוסלמים" או "סתם" משפחות מצוקה, ובתכלס עם סיכויי ההשתכרות הלא טובים שלה, יש סיכוי די סביר שככה היא תגמור
&nbsp
&nbsp
&nbsp

עונה לכם ולכולם

מסכימה שבכל עדה יש אנשים נעימים ומתורבתים וכאלה שלא. בכל מקום בעולם. מודה שזאת לא הדאגה הכי גדולה שלי. הדאגה היותר גדולה היא מגורים באיזור זול - שבו רוב ההורים עובדים כצווארון כחול + עבודה הרבה שעות כדי לגמור את החודש + לימודים בבי" ס שנחשב בינוני ומטה מבחינת ההישגים - סיכוי לא גבוה שילדים ימשיכו לאקדמיה ויהיו עם נתונים טובים בסיום בי"ס (כמו בישראל). הייתי שמחה למצוא איזור שהוא תומך בסטיגמה אבל לא מצאתי עד עכשיו.

estee from ynet

New member
Midtown Toronto

The midtown area is relatively not expensive. It's on the Subway line. While having a car is important when you have small children, you can even manage without a car. There are a number of supermarkets within walking distance. If you buy a shopping cart, you'll not have to carry your groceries. You can get them on sale for around $10:
http://www.kitchenstuffplus.com/search/shopping carts.aspx

There are medical buildings nearby. There is no violence. The schools are good and provide support to new immigrants. Most of the kids (even those who came from third-world countries) are well-behaved, well-educated, and go on to university.

תודה,האם

תוכלי לתת לינק ספציפי לדירה ספציפית כדי שאבדוק מה עם בי"ס? האם יש באיזור יהודים? לא עקרוני לי שיהיו יהודים אבל מישהו אמר לנו שלא סתם יהודים מעדיפים לגור ליד עוד יהודים , כי אם הילדים יהיו יהודים יחידים בבי"ס עם רוב מוסלמי לדוגמא - לא בטוחה שירגישו בנוח.

estee from ynet

New member
There are many apartment buildings in the area

I gave you these links and lots of additional information in 2013:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1712

Two new luxurious towers are currently being built on Davisville/Balliol. By the time you get to Toronto they too will be ready to move into.

You could rent an apartment and live there for a year until you find jobs and know where you'd like or could afford to settle down permanently.

תודה, האם

באיזורים האלה יש יהודים? כשהיינו ב-2013, אמרו לנו קרובי משפחה מפורסט היל שברחובות האלה אין יהודים ושלילדים יהיה לא נעים לחיות באיזור ואני מודה שלא מצאנו זמן להסתובב שם ברגל כדי להרגיש את המקום מקרוב. בכל מקרה עד כמה שאני זוכרת מחירי דירת 2 חדרי שינה קטנים היו סביב 1500 ואם אני יוצאת מהנחה ששנינו נרוויח קרוב למינימום - זה לא ייכנס לתקציב. בנוסף, עם 3 ילדים יהיה לנו צפוף בדירה כזאת.
תראי, אני עשיתי את הבחירה שלי - העדפתי להרחיב משפחה אפילו במחיר של לא להגר ואני שלמה עם הבחירה הזאת, לא הייתי עושה אחרת. עכשיו פשוט מנסה לתת עוד סיכוי אחרון מתוך מחשבה שקנדה היא ענקית ואולי יש עוד מקום שיכול להתאים ולהרכיב את הפאזל.
אגב, אז טרם הביקור פניתי במייל לפי העצה שלך לאנשים שהמלצת והם לא חזרו אלי.
הקרוב משפחה שלנו מפורסט היל אמר שכדי להכנס לעבוד בבית חולים בלי הסמכה למשרה שלא דורשת הסמכה - צריך קשרים אישיים ואין טעם לפנות בלי היכרות אישית...

estee from ynet

New member
Your relative is wrong

There are many Jews & Israelis in the entire midtown area. A number of Israeli doctors in Toronto on Fellowships live in the area.
You can go into the different schools and see for yourself.

Renting a 3-bedroom penthouse at Davisville Village would probably be much too expensive for you. But, you may be able to manage in a 2-beddroom apartment. There are also a number of townhouses and regular houses for rent in the area.
You can also check out apartment buildings at Yonge & Eglinton.

Davisville Village:
http://www.greenrockpm.ca/properties/45-balliol-street
But, you could manage in a 2-bedroom apartment:
http://www.greenrockpm.ca/properties/77-davisville-avenue
https://www.youtube.com/watch?v=WVKTNT6abHo

Having looked at the website, I realize that leaving your beautiful little town in Israel may be difficult, but you'll have a place to return to if you decide that Canada is not for you. Still, you need to take into account that this is your last opportunity to immigrate to Canada and to make it possible for your kids to have access to Canadian citizenship.

TrigATUSA

New member
זה נאמר ברצינות מספיקה

אם חברתם של מוסלמים מטרידה אותך קנדה לא תפטור אותך מזה, נהפוך הוא. בקנדה את תבלי בחברתם של הרבה יותר מוסלמים ממה שיוצא לך בישראל המופרדת
&nbsp
והחששות שלך מבחינה מקצועית מאוד מאוד מוצדקים
התסריט של עבודות השרדות --> מגורים בשכונה לא טובה --> מוקפים במוסלמים ושאר אנשים לא לבנים ומפחידים הוא בתכלס תסריט מאוד ריאליסטי
&nbsp
בחישוב רווח הפסד, מי שאלו הן ההעדפות שלו יותר סביר שיחמיר את מצבו אם יעבור לקנדה

sagi dekel

New member
ממש לא מסכים עם כל רואי השחורות

למה שלא תעברו לקנדה לשנה שנתיים ניסיון ותקראו לזה טיול ארוך? אם הולך תשארו ותרומתו חיים חדשים , אם לא - זה רק כסף שתפסידו. ההימור כאן אינו ממש גבוה. ו יש בקנדה יותר מעיר אחת. אתם יכולים רק להרוויח מהעניין או חיים חדשים או חוויות לספר לחברים

עונה לך ולכולם

נראה שיש מה להפסיד - לשנינו עבודות טובות שלקח שנים למצוא ובינתיים נאבד אותן - אני עובדת בעיר שבה אנחנו גרים וזה מאד נוח ובשעות נוחות, והכסף הגדול יושב בדירה שאם נמכור ונשרוף את חלקו (הוצאות מעבר, הוצאות לא צפויות כמו טיפולי שיניים / תרופות)- נצטרך משכנתא עם החזר יותר גבוה/ לאורך יותר שנים.
זה בדיוק מה שבעלי מציע, ואני בדיעה שאפשר לעשות מהלך כזה רק יש סבירות מספיק גבוהה להצלחה שלו.
החשבון שלי שכדי לא למכור את הדירה ולשמור על תקציב נמוך נצטרך לוותר על רכבים (שנינו רגילים להיות עם רכב) - וזה מרתיע, בעיקר בחורף קנדי , להמתין לאוטובוס, לסחוב שקיות מסופר וכו'.

למעלה