האם הרגנו את ישו?

אלי ו.

New member
לא יודע מה בקשר אלייך, אני בכלל לא

הכרתי אותו ולא נגעתי בו
(זה אולי מצחיק, אבל לפי פרשנויות נוצריות ה"יהודים" שרצחו את ישו, זה גם אני) יש מספר שאלות: 1) האם ה"סנהדרין" ששפטה אותו היתה סנהדרין לגיטימית של 23 או בימ"ש אד-הוק שגוייס ע"י הכהן הגדול? השאלה הזו חשובה לשאלה אם כהן גדול ממונה מטעם הנציב הרומאי בכלל יכול לייצג את היהודים. 2) האם לרומאים שלמעשה בצעו את הצליבה אין אחריות? האם הנציב הרומאי היה "שפוט" של הסנהדרין, ולמעשה פונטיוס פילטוס היה התלין של בית דין יהודי? (אגב, אם זכור לי נכון, גם בברית החדשה מופיע הליך שיפוטי מקוצר בו פונטיוס מתחקר את ישו) 3) האם לא עדיף שהשאלה הזו תעלה בפורום ערוץ ההסטוריה? (או שמה יסרבו לדון שם בנושא בטענה שזה נושא טעון
) 4) עד כמה המקור העיקרי שלנו (הברית החדשה) שנכתב תחת שלטון רומי אמין. אני רחוק מלהיות מומחה לכתבים נוצריים אבל ראיתי דוגמאות לפחד של כותבי הברית החדשה מהשלטון הרומי, שלא לדבר ע"כ שהספרים נכתבו הרבה אחרי האירוע. 5) האם האמת ההסטורית משנה משהו? במשך השנים הנצרות טענה שהיהודים רצחו את ישו וזו היתה אחת הסיבות העקריות לרצח יהודים.

התיחסות:

1. לא ברור אם התקיים משפט סנהדרין או רק בירור אצל קייפה הכהן הגדול לפני המשפט העיקרי. זה נתון במחלוקת. 2. כל דבר בסיפור הזה שנוי במחלוקת, אך הבאתי את המקורות לגירסת ה"מאשימים" את הסנהדרין כאן. 3.
4. מקורות היסטוריים עתיקים אינם אמינים אף פעם. בדרך כלל הם נכתבו במגמתיות או מפחד השלטונות, ולעיתים קרובות אין מקורות נוספים כדי להשוות. חלק מהמאמינים בנצרות מתייחסים לברית החדשה כשוות ערך בדיוק ובחוסר המגמטיות לברית הישנה (שלמעשה בעצמה נתונה למחלוקת דומה). 5. צריך בכלל תירוצים בשביל לרצוח יהודים?...

masorti

New member
כרגיל, אתה משרשר בלופים...

ואת סיפורי הבדים שהבאת בשירשור, כבר סתרתי אחד לאחד כאן.

05021990

New member
טעותתתתתתתת

האמת כולה נמצאת בכתבי הקודש שהם הברית החדשה

masorti

New member
בוא ונביא את הטענה עד לאבסורד...

לפי התיאוריה של 00000, לסנהדרין היתה סמכות שיפוט מלאה על היהודים (כולל עונש מוות) והנציב היה רק בחזקת תליין מבחינת הסנהדרין. לפי הטענה הזו, הסנהדרין יכלה לשפוט למוות כל את משתפי הפעולה עם השלטון הרומי (תוך שימוש באשמות שונות ומשונות) והנציב הרומי היה נאלץ להוציאם להורג וכך לחסל את מערך המודיעין שלו עצמו. אתה מכיר שלטון כיבוש שהיה נותן לעם הכבוש כלים חוקיים לחסל את מערך הסייענים שלו? כנראה שמר 00000 מכיר שלטון שכזה.

אתה אכן מדבר באבסורדיות.

זאת לא "התיאוריה" שלי, וכתבתי זאת בגוף התיאוריה עצמה. כנראה שלא הבנת כלום... לסנהדרין היתה זכות שיפוט כולל עונש מוות. אבל לא זכות החלטה סופית, ולא זכות ביצוע. זה היה שמור לנציב. הבנת?

masorti

New member
כרגיל, חצאי אמיתות וסילופים...

"לסנהדרין היתה זכות שיפוט כולל עונש מוות. אבל לא זכות החלטה סופית, ולא זכות ביצוע". אם לסנהדרין היתה זכות לשפוט, אבל לא זכות לקבוע גזר דין כלשהו באופן סופי - הרי שלא היתה לה שום סמכות מעשית. לכל היותר היה מדובר בועדה ממליצה. חוץ מזה, כבר סיכמנו שהסנהדרין באותה תקופה "לא דנו בדיני נפשות". כלומר: היה להם אסור לקיים דיון בעבירה שיכולה לגרור עונש מוות. לא כל שכן לגזור עונש שכזה.

כרגיל, הבלים.

"ועדה ממליצה" זה רק שם נרדף למה שכבר אמרתי. הנקודה היא שעל פי התיאוריה שהבאתי, הם הפעילו לחצים מסוגים שונים כדי שלפונטיוס לא תהיה ברירה אלא להרוג אותו. אכן, סיכמנו שלסנהדרין היתה זכות שיפוט כולל עונש מוות. אבל לא זכות החלטה סופית, ולא זכות ביצוע. זה היה שמור לנציב. הבנת?

arifell

New member
מי זה סיכמנו

אני למשל חושב ש'ועדה ממליצה' זה שם נרדף ל: "בואו נעשה ככה שהיהודים יחשבו שיש להם עוד השפעה, כדי שנוכל לשלוט בלי בעיות..."

שאל את masorti. זה הביטוי שלו.

ואתה באמת צודק. זאת כנראה היתה כוונת הרומאים. במקרה הספציפי הזה (לפי התיאוריה שהבאתי) הסנהדרין המליצו, אבל גם דאגו שלא תהיה לפונטיוס ברירה אלא לבצע את המלצתם.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

אף אחד לא הפעיל שום לחץ, וכל ה"הוכחות" להפעלת לחץ הן ציטוטים מהברית החדשה. לא "סיכמנו" שום דבר. חזרת בפעם האלף על אותה שטות, וכנראה ששכנעת את עצמך שהיא נכונה. מה לעשות.. לסנהדרין פשוט לא היתה באותה תקופה זכות לדון בעבירות שדינן מוות. וממילא ברור שגם לא היתה להם זכות לגזור דין כזה.

masorti

New member
הטענות שלך הן התיאוריה שלך.

מותר לך להאמין באיזו תיאוריה שאתה רוצה.

Lu Tze

New member
לא הבנתי,

לפי האמונה הנוצרית ישוע מת כדי לכפר על כל חטאי האנושות, נכון? אז למה הנוצרים מתלוננים על זה שהיהודים הרגו אותו? לדעתי כל הוויכוח הזה הוא טיפשי, חוץ מהשלכות פרקטיות שלו (סיבה אחת פחות לשנוא יהודים), למי אכפת אם כמה יהודים הרגו בנאדם שחי לפני 2000 שנה? כן, אני יודע, ישוע לא היה סתם בנאדם (צריך לתת קצת קרדיט למישהו שהפך מים ליין), אבל זה באמת כל כך חשוב למצוא אשמים 2000 שנה אחרי הרצח?

למעלה