האם הרגנו את ישו?

masorti

New member
מה פה "קונספירציה"?

ששניים-שלושה פעילי ארגון "חופש" כותבים באתר אינטרנט העוסק בתיאולוגיה? הרי ידוע שהפורומים בנושאי-דת זוכים להתעניינות של אנטי-דתיים קיצוניים.

Lu Tze

New member
Get it through your thick scull

אין לי קשר לאתר חופש. תגיד, אתה באמת חושב שכל מי שיש לו דעה שונה משלך מנסה להכפיש את היהדות? שכל המטרה של 0000000 ושלי זה לתפוס אותך? אתה יושב באיזה חדר קטן עם עכבר ביד אחת וסכין ביד שנייה, מביט מסביבך בחשדנות ומחפש אתאיסטים בפינות מוצללות? אתה? פרנואיד? בטח שלא...

masorti

New member
לא "כל מי", אלא 00000...

גוברנור, ויזיני, וכנראה שגם אתה. אני לא מחפש אתאיסטים "בפינות מוצללות", אבל אני לא נדהם מהתגלית הטריביאלית שאתיאיסטים רדיקלים כותבים בפורומי אינטרנט העוסקים בדת. חוץ מזה, אם אינך שותף לשנאת הדת של 00000 - מדוע נזעקת להגן עליו בחירוף נפש?

Lu Tze

New member
אני לא מגן עליו,

אני תוקף אותך. אני פשוט מוצא את הפראנויה שלך מאוד משעשעת ואם תשים לב, כל ההודעות שלי מלגלגות עליך. היכולת של בני האדם לסווג כל מי שלא מסכים לדעותיהם כאויב של השקפת העולם שלהם היא מדהימה. תגיד, קרה פעם שמישהו לא הסכים איתך ואתה לא הכרזת עליו ג'יהד?

masorti

New member
אני מוצא את ההתנשאות שלך...

מאוד מעצבנת. במחשבה שנייה, אני שם *** עליך ועל הלגלוג שלך.

L e s t a t

New member
אתה רק נותן לו תירוץ

בזה שאתה בכל עונה לו, אני לא רואה שום דבר מועיל בדיון שהופך לגן ילדים.

Lu Tze

New member
טוב, מצטער.

סתם צחקתי, פשוט לא יכלתי להתאפק והייתי חייב לראות איך תגיב. יש לי חוש הומור מעוות. זה באמת לא משהו אישי נגדך.

masorti

New member
ואני מוצא את שנאת-הדת שלך...

מאוד לא משעשעת. וגם עליך אין בעיה לשים *** .

arifell

New member
אני לא הייתי לוקח את masorti

כל מי שמתווכח איתו (לפחות על גבי הפורום הזה) נחשב בעיניו כעוכר ישראל או הדת.

L e s t a t

New member
If I remember correctly

It weren't just signs of Atheism. Socretes' Atheism wasn't a Secret, also his Sexual Orientation, he was sentenced under the charge of "Corrupting the Youth", eventually he was made to drink a cup of poison (this was pretty customary at that time), so you can't say that he prevent declaration of his disbelief. Atheism wasn't a common thing as it is today or was 50 or 100 years, it was rare - but it was still there in the Ancient times.

Lu Tze

New member
סתם לידע כללי

(וכדי להראות כמה שאני חכם
) סוקרטס הואשם בהשחתת הנוער בגלל סיבות פוליטיות-כלכליות גרידא, הוא לא דרש כסף כדי ללמד פילוסופיה (כפי שעשו אחרים). זה כעיס את השלטונות כי זה מנע הפילוסופים אחרים להרוויח כסף וכי התורה שלו הופצה מהר בקרב "פשוטי העם". באותם זמנים המילה אתאיזם הייתה מילה נרדפת לאדם חסר מוסר (כי המוסר נבע מהאלים). עוד משהו, במשפט שלו נתנו לו אפשרות לבחור גלות או במוות והוא זה שבחר במוות. וכוסית הרעל הייתה דרך הוצאה להורג, כמו הזרקת חומר קטלני היום. ועוד דבר, הומוסקסואליות הייתה דבר מקובל ואף רצוי ביוון העתיקה (כי גבר נחשב לנעלה מהאישה ולכן אהבת גברים נחשבת ליותר נעלה מאהבת נשים)

סוקראטס הואשם בהשחתת

או מה שבזמננו היה נקרא "הרעלת" רוחו של הנוער. הוא הנהיג את שיטת הוויכוח הסוקראטית, שמשמעותה לשאול שאלות ולסתור רציונאלית את העובדות. עד כמה שידוע לי הוא לא היה הומוסקסואל.

פירוט:

אזכיר לך בדיוק מה שכתבתי: "צריך עוד לזכור כי כל זה מתייחס לפרשנות מסויימת של המאורעות כפי שידוע לנו ממסמכים ביורוקרטיים שנשארו מהימים ההם, מהתלמוד, מכתבי יוספוס פלביוס, מממצאים ארכיאולוגיים, ועוד. פרשנות עשויה בכל זאת שלא לקלוע למה שהיה באמת, אך הצגתי את מה שנתפס בעיני מאשימי היהודים - כעובדה." מי שהראש שלו אינו עקום, לא יגיע למסקנות המופרכות שלך. ---- הבאתי מקורות, והצעתי להביא עוד. אלו אכן המקורות שהתיאוריה יושבת עליהן. אם הראש שלך עקום מדי בשביל להבין אותן - אל תבין.

masorti

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

כתבת ש... "כל זה מתייחס לפרשנות מסויימת של המאורעות כפי שידוע לנו ממסמכים ביורוקרטיים שנשארו מהימים ההם, מהתלמוד, מכתבי יוספוס פלביוס, מממצאים ארכיאולוגיים, ועוד." כלומר, התיאוריה שלך נתמכת-לכאורה ע"י המסמכים הביורוקרטיים, התלמוד, יוספוס פלביוס, והארכיאולוגיה. רק בסוף הואלת להכניס הערה מיתממת שאולי הפרשנות הזו "עשויה בכל זאת שלא לקלוע לאמת". נו בטח... כל קורא יניח שפרשנות המגובה בכל סוגי המקורות כנראה אינה קולעת לאמת. נכון? --- הבאת מקורות? שטויות. הבאת גיבוב של ציטוטים מהברית החדשה + קטעים לא רלוונטיים מהתלמוד ומכתבי יוספוס, תוך פרשנות מעוותת שלהם והצגת חצאי-אמיתות.

אהמ...

תבין מה שבא לך. אם אתה מסרב לקבל את הפרשנות שלי למה שהתכוונתי לומר - תמציא ותחיה בדמיונות שלך. המקורות שהבאתי הם הינם המקורות של התיאוריה שהצגתי. אתה יכול לטעון שהתאוריה הינה פרשנות מעוותת וחצאי אמיתות, ועליך לומר זאת לאלו שמתבססים על התיאוריה הזו. תפקידי התמצא בלהביא לידיעת הפורום על מה מתבססת התיאוריה. הקטעים שהבאתי כולם רלוונטיים, אך לא על כולם הסברתי למה. אם יש לך שאלה על קטע מסוים - שאל ואסביר.

masorti

New member
בין דבריך לבי ןהאמת אין ולא כלום...

א. אתה טענת שהתיאוריה הזו מגובה ע"י מקורות אמינים מכל הסוגים. ב. לא הבאת שום מקורות. רק אוסף ציטוטים מהברית החדשה + קטעים לא רלוונטיים מהתלמוד ומיוספוס פלביוס שהוצאו מהקשרם וניתנה להם פרשנות מעוותת.

למעלה