האם ה' הוא לא מן תירוץ

masorti

New member
המונח "יהודי" לא היה קיים בתקופתו..

ולכן אינו רלוונטי לאברהם. אברהם היה בן לאותה דת שבהמשך ההסטוריה כונו מאמיניה בשם "יהודים". --- אתה גם יכול לשאול האם תושב צרפת בתקופה הרומית היה צרפתי. מה פתאום... הוא היה תושב של פרובינציה גאליה.

יהודי...

בס"ד המונח יהודי מקורו משבט יהודה. אנחנו שייכים לשבט יהודה ולכן נקראים יהודים. השבטים עוד לא היו בתקופת אברהם אבינו ולכן אברהם לא נקרא יהודי.... שנה טובה וגמר חתימה טובה, מיכל.

suki da yo

New member
אוקיי

אני שמחה לדיון הזה:) זה דיון משחיז אצבעות בעליל, תמיד רציתי לדעת אם בעולם הדתי עונים על זה בדרך שאני אקבל: ככה, אלוהים הוא האל היחיד כמובן. אני לא מטילה בזה ספק (יותר נכון, לשם הדיון..). עכשיו- אם הוא כל יכול וכל זה, והוא בעצם קובע מהי התוכנית האלוהית הגדולה- למה הוא לא הופך את כל הנשים הלא יהודיות לעקרות, ופשוט נפטר מכל השאר? ואם הוא לא עושה את זה, אולי זה כי הוא מבין את האנשים שרובם יאמינו במה שהם גדלו איתו, בלי לעצור לבחור אחרת? מה גם, אם אלוהים יודע שהתפילה שלי באה מהלב, כי אני אוהבת אותו ומאמינה בו בכל ליבי, הוא באמת יפנה לי עורף כי גדלתי בתרבות הנוצרית, או אפילו, רחמנא ליצלן, בתרבות עובדת אלילים, ואני רואה את האלוהות באופן אחר? אלוהים בודאי יודע שמה שמשנה זה מה שבלב שלי, לא? ואם זה ככה, אז הוא בטח מקשיב לתפילות של כולם, או של כל מי שבאמת מתכוון לזה. ואם זה ככה, למה בעצם לבחור שרק דת אחת היא נכונה, אם כולן מדברות על אהבה לאל?

grwa

New member
אבל זהו שאין לך זכות בחירה...כי

הדת בחרה אותך. (אם את אכן יהודיה...) את יהודיה לא משום שבחרת להיות את נולדת לא משום שבחרת להיוולד "על כרחך אתה נולד ועל כרחך אתה מת ועל כרחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון לפני אבינו שבשמים" (פרקי אבות) אני רק רוצה לתת חיזוקים לחבר'ה החילונים כאן. השאלות שלכם מדהימות אותי כל פעם מחדש כי זה בדיוק מה שפילוסופים יהודים דגולים עמלו לפני מאות ואלפי שנה לענות לעצמם על אותן שאלות! לעבוד את ה' מאהבה זו דרגה גבוהה יש נדמה לי 9 דרגות בעבודת ה': עבודה מיראה עבודה מאהבה מיראה זו דרגה פחותה יותר כמובן..

suki da yo

New member
ואם לא הייתי נולדת יהודיה

אתה מתחמק מהנקודה שלי. הנקודה היא לא אם זה כן או לא טוב להיות יהודיה, אלה אם אני לא כזו שלא באשמתי, מה דעתו של אלוהים על זה?

grwa

New member
נהפוכו

בהחלט הבנתי ואני אשה !
אמרתי שגם כאשר בנאדם נולד יהודי (ומשתמע מכך שגם אם לא ) הרי שזה לא בשליטתו ! אם כך מובן שגם אם את לא יהודיה אפאחד חס וחלילה לא יכול להאשים אותך בזה. מה שכן יש דרך להסתפח לעם היהודי למי שדוקא מעוניין וזה לא קל, ראו הוזהרתם.

suki da yo

New member
או אבל שוב לא הבנת..

הכוונה היתה לא אם יסלח לאותו אדם על כך שהיה לא יהודי, אחרי שיתגייר. הכוונה היתה- האם אלוהים יעניש אדם שגדל לתוך דת אחרת, רק כי היא דת אחרת?

grwa

New member
זה ברור שלא-גוי אמור לקיים 7 מצוות

בני נח. וכבר כתבתי על זה קדם

suki da yo

New member
ואז הוא זוכה למה שנקרא בנצרות

החסד האלוהי? גן עדן או נירוונה או מה שזה לא יהיה? אז , בעצם, הוא יוצא ווה ערך ליהודי ששמר על כל אלפי המצוות, פסקי ההלכה, וכו'?

selgarat

New member
אל יחיד

אם אין אלים אחרים למה לא מספיק להגיד שאתה האל וצריך להוסיף אל יחיד? הכוונה שלי שאם באמת לא קיימים אלים פרט לאלוהים למה הוא צריך לדרוש להיות האל היחיד? תמיד מדברים עליו כאל עליון, זה אומר שיש גם אלים נחותים יותר? הרי כדי להיות עליון למשהו צריך שיהיו נחותים ממך, ואם אתה אל עליון אז צריכים להיות אלים נחותים. סתם להתיחס לנקודה קטנה, הייתה גם אישה שהלכה אחרי ישו, לא זוכר כרגע איך קראו לה אני חושב שמרים. והומואים? בחייך הרי כל עולם ההלכה הוא עולם של גברים מה זה אומר? דת ופילוסופיה בעולם הקדמון היו עניינים לגברים. ישו דווקא היה מאוד מחתרתי ומהפכני בעובדה שהחזיק אישה במעמד כל כך גבוה.

grwa

New member
לטענתם מריה היא אמו שהרתה לאלוהים

עליון =מעל כל הברואים. אל יחיד= משום שהכיר טבעם של אנשים שאוהבים לסגוד לדבר שניתן לחוש באחד החושים. שלושה עבירות שהעובר עליהם דינו כרת (למות בגיל צעיר) עבודה זרה (עבודת אלילים לאלים אחרים) גילוי עריות שפיכות דמים ה עברות בה' הידיעה. לילה טוב

selgarat

New member
מריה זו לא מרים

כשאני אומר אדם עליון ברור לך לחלוטין שאני מתכוון שהוא יותר טוב מאנשים אחרים, לא שאני בא להשוות אותו לכלבים וחתולים. אם כך באל עליון לא אמור להיות קשר השוואתי לברואים, ובטח שאם נתחשב בכך שאל איננו אחד הברואים. גם את כותבת שהכתיבה אל יחיד מרמזת על התיחסות לאלים אחרים. למה לעשות מעבודה זרה פשע כל כך חמור אם לא קיימים אלים אחרים. הרי אם אין אלים אחרים אותה עבודה זרה היא פשוט השתחוות לפסלים, משהו ריק שאין בו תועלת והגיוני שיעלם לבד בכל מקרה. לפני יציאת מצרים כשמשה מנסה להראות לפרעה את כוחו של אלוהים הופך המטה שלו לנחש, משהו שמסמל את כוח אלוהים לברוא חיים מדומם. אבל אז עושים את זה גם שאר היועצים של פרעה מה שמראה על כוח דומה של האלים של המצרים. הדבר היחיד שמצליח באותו אקט להוכיח משה הוא שהאל שלו חזק יותר כשהנחש שלו אוכל את הנחשים שלהם.

selgarat

New member
אם אני מבין נכון

אז ישו שהיה יהודי צריך להענש על השינויים שעשה בדת. אבל ההולכים אחריו הם לא יהודים אז אין ממש מה להעניש אותם. אבל כמובן שישו נענש, הוא אפילו אמר שהוא שמח להענש בשביל כל הדורות שאחריו, לקחת עליו את חטאיהם כי הם כמו ילדים טועים.

grwa

New member
ישו וחטאיו אינם מעניני

אני לא נכנסת לנושא של מי צריך להענש ועל מה. אותנו הדריכו איך צריך לחיות ומה זה מחייב אותנו .ביום יום אנו חיים את זה ונהנים! אחרת היינו עוזבים ברור לך. מה שבטוח שגוי הוא לא בדרגה של יהודי לכן לא יתנסה באותם נסיונות של יהודי וגם כמובן לא יזכה לאותו שכר. אני מאמינה שהציפיות מגוי השכר והעונש הם יחסיים. אצל יהודים הדרישה השכר והעונש גדולים יותר. אלה עובדות ובכל הדורות זה קרה כך שאין סיבה שהדור שלנו יהיה שונה במשהו. ואנו עדים לכך בעצמינו.

הוא קיים אבל לא נתן שום תורה

לא תורת מוחמד ולא תורת בודהא ולא תורת משה וגם לא יתר התורות. לגבי השאלה מי ברא את היקום: קודם כל צריך להוכיח שהיקום אכן נברא (ולא היה תמיד) ואחר כך נדון מי ברא אותו.

cha ching

New member
אתה מתכוון שלדעתך הוא קיים,

כי באותה המידה יכולתי להגיד שאלוהים לא קיים, ולכן לקח ליקום להתגבש לאט לאט ולהיווצר לאט לאט (במשך מליוני שנים (סודות הכימיה))...

התולעת 1

New member
the pristאתה צודק..הוא לא נתן שום

תורה למוחמד ולא ליושקה פישר אלה אך ורק לעם ישראל(בין כך לא תבין זאת) קודם כל תוכיח לי שהיקום היה תמיד.

למעלה