מסתבר שיש לנו תמימות דעים...
זה מה שחשבתי באמת. אבל כוונתי המלאה היא לא לאדם משובט, אלא לאדם שאפילו אבני הבנין של מוחו וגופו נוצרו בתהליך מעבדתי (ולא מגופו של אדם אחר). הרעיון זהה לשיבוט, מחוץ לכך שתהיתי אם תגדיר את הנשמה והתודעה כמצויה רק אם המקור לשיבוט הוא אדם אחר. אני חושב שתסכים כי גם במקרה שתיארתי תהיה כנראה מודעות ונשמה. (כמובן שאני מביא רק מקרים העומדים במצב ביניים, מאחר שרק על אלו יש מה לדבר). ככל הידוע לי על כך - לאנדרואיד עם מוח אלקטרוני אכן לא תהיה נשמה או מודעות. אני מצטרף לצד שלך בנושא ספציפי זה. גם מוסכם להערכתי, שהגוף ללא המוח אינו מהווה משכן לנשמה או למודעות. זה אומר שמוח אנושי שהורכב לגוף בעל חיים - יחשב לבעל תודעה ונשמה. מאידך גיסא - אני טוען שתתכן אולי מודעות מסוג אחר לא מוכר (יתכן ובעתיד הרחוק יבנו או יתגלו יצורים/חוצנים ללא מוח אנושי או אלקטרוני, אבל דווקא כן בעלי משהו אחר המספק מודעות מסוג אחר). ראיה לתמיכה, זה שהאמונה בנשמה גורסת בדרך כלל גם המצאותם של שדים/מלאכים ודברים בעלי מודעות מסוג שונה (המקורות מתארים שתפקודם הכללי בכלל שונה). אם אתה מסכים לכל מה שהעליתי, אעלה נושאים אחרים: *בהנחה ששינו את תפקודיו ומבנהו של מוח אנושי של בן אדם, עד כדי שזה יפעל בצורה שונה לחלוטין. האם עדיין תהיה לו מודעות ו/או נשמה? ואם כן, מה במקרה שבנו מלכתחילה במעבדה מוח כפי שתיארתי בתחילת הודעה זו (אבני הבנין של המוח לא הגיעו מאדם אחר אלא פותחו במעבדה), תהיה לו מודעות / נשמה? -שאלה זו תתרחב עוד, ותכלול מוח אנושי או אנושי שפותח במעבדה, שעירבו בו רכיבים אלקטרוניים. איפה יעבור הגבול בין אדם מודע לבין אדם שמוחו בעצם מת, ורק המחשב מתפקד שם? *מה לדעתך קורה אצל הנשמה עצמה לאחר שהאדם מת, האם עדיין יש לו מודעות מאותה סוג כפי שהיה לו בחייו? *האם לבעלי חיים יש לדעתך נשמה, או נפש, ואם כן - במה נפשם שונה מנפש האדם?