האם יש אלוהים? / דרור הלוי

Ronit FL

New member
אני משתמשת במשפטים האלה

רק מכיון שהם מטבעות לשון.
אני לא מאמינה שיש אלוהים. נקודה. סימן קריאה!
&nbsp
מצד שני, וזה לא פוסל, אני יהודייה גאה מאוד. נקודה. סימן קריאה!

את בדרך המפוקחת הנכונה.

אתמול הצלחתי להשיג את פירוט תוכנית הלימודים בתורה לכתה ג', זו הכיתה בה לומדים את מתן תורה, מה שנשאר לאנשים בזכרון כל החיים ("ומשה ירד מההר ואור פניו קרן...").

העתקתי למחקר שלי את רשימת הפרקים שמלמדים, ויצא לי סיפור מתן תורה כאשר הם מדלגים על עשרת הדיברות הנכונות שניתנו לעם .....
כעת להשלמה אני ממתין לספר ממנו לומדים זאת, והתמונה תיסגר סופית על השקר הגדול.

זה שאת מתייחסת לקריאות הללו כמטבעות לשון זה בסדר, כיוון שמדובר בפולקלור יהודי, אני רק הצגתי את האמירות הנפוצות הללו.

א ב י ב ן

New member
משהו היה פה... לא נראה הגיוני, שאנשים מהתקופה הקדומה הצליחו

לבנות פירמידות או כל מיני דברים, שרמת הדיוק שלהם לא מסתדרת עם רמת
ההתקדמות של אותה תקופה.
אז רגע נניח שהשואה באה על היהודים כתוצאה מהתנהלות שלא בדרך הבורא.
אז למה רבנים נרצחו? למה מאמינים ושומרי מצוות לא שרדו?
ובכלל, למה רע לצדיקים וטוב לרשעים? חלאס. מבחן איוב היה ונגמר. למה זה נמשך?
וממש בתחילת השבוע ראיתי את הסרט על סטיבן הוקינג "התאוריה של הכל". גישתו
לאמונה בבורא מעניינת, ואני מציע להסתכל ולהפנים את גישתו.

תחפש את:"אלוהים על דוכן הנאשמים"

זהו סירטון ביו-טיוב שמציג שיחזור של שיחה בין אסירים במחנה ריכוז על אלוהים, ומסקנתם שאין אלוהים.

המענין הוא שגם דתיים מודים שבשואה "החבר הדמיוני" שלהם היה לטובת הגרמנים וזה בא להיות שיעור לציות לחוקיהם של הרבנות בשם "החבר הדמיוני", התרחשות שבה נרצחו גם רבנים מפורסמים, וגם אלפי תינוקות שזה עתה נולדו.....

הדבר הראשון ששמעתי לעיתים מזומנות כילד מבני משפחתי:"אלוהים מת באושוויץ"

איך אמר איינשטיין :"אלוהים נולד במפגש הראשון בין נוכל לטיפש".....

Ronit FL

New member
אני לא חושבת שאפשר לשפוט לפי זה.

יש אנשים שיצאו מהשואה ואמונתם התחזקה. אני חושבת שכל אחד והרגשתו האישית.
&nbsp
תראה, אחד הדברים שגרמו לי לא להאמין שיש אלוהים היה שהבת של גיסתי נפטרה בגיל 11 מסרטן.
אותה טרגדיה עצמה, גרמה לאמא של הילדה הזו, לגיסתי, להתחזק באמונתה והיא אף חזרה בתשובה למשך כמה שנים (וחזרה חזרה לחילוניות, אבל היא מאמינה באלוהים).
&nbsp
אתה קורא לאלוהים ׳חבר דמיוני׳, אני חושבת שאתה טועה בזה.
אני לא חושבת שיש יהודי מאמין אחד או מאמין דתי אחר מכל דת אחרת, שחושב שהאלוהים הוא חבר דמיוני.
אני חושבת שהשימוש בחבר דמיוני הוא לא השמוש שעושים באמונה באלוהים.
ומה שהרבנות עושה בארץ זה הכל חוץ מאמונה, כל מה שקשור ברבנות בארץ קשור לדבר אחד, כסף והרבה ממנו!

אולי המילה "חבר" מיותרת...

זה נלקח מחיי הילדים שבגיל מסויים הם ממציאים חבר דמיוני אבל זה עובר להם אחרי שנה-שנה וחצי.
אצל מליוני מבוגרים זה לא עובר.....

ולא רק לא עובר, אלא מירב הנרצחים בעולם הם מסיבות דתיות הזויות , כאשר היהודים מאמינים שהאלוהים שלהם הוא היחיד, הערבים ירצחו מי שידבר סרה באללה, האינדיאנים יטבחו מי שפוגע במניטו, ההודים ידירו מי שידבר רעות על בודהה וכן הלאה.

גם המגוחך בדבר שהדתיים טוענים שהתורה קדושה, אבל מליוני פרשנים לא מהססים לתת מיליארדים של פרשנויות כשאף אחד לא מוסמך לפרש והם גורמים לזילות התורה , כל הפרשנויות מדמיונם הפרטי ורובם הזויים באופן מוחלט, ולא משנה מעמדו של ההוזה, שאת פרי הזייתו הוא מחייב את אנשיו לקבל ולציית.....

והמשפט שאומר שאי אפשר לרמות את כולם כל הזמן, התגלה כלא-רציני, עובדה שמרמים את כולם כל הזמן וממציאים שקרים בלי להסס אפילו.

א ב י ב ן

New member
אני יודע שאני מזמין כעת סקילה באבנים לעצמי, אבל אגיד דבר מה

בכל זאת...
היהודים מבכים את תקופת השואה ואת מעשי הצורר הנאצי, ובצדק.
אבל היהודים שוכחים את מצוות הבורא, שציווה עליהם להשמיד את כל יושבי הארץ המובטחת,
כאשר שבו ממצרים כדי להתיישב בה. אבל אין מה לעשות. הוא הרי "בחר בנו מכל העמים"
ולכן יש למלא אחר מצוותיו. וכשהגבעונים שיטו בבני ישראל וגרמו להם לכרות עמם ברית,
על בסיס מיידי ובטרם בקשו את עצת הבורא בנדון,,, הבורא כעס והעניש. כי ככה זה.
כי לנו מותר. כי אנו בני העם הנבחר והלוא הצטווינו.

רק שאתה לא מציין א, הפרטים החשובים.

השמדת העמים שישבו בארץ הייתה בגלל רשעותם כלומר - הבורא העניש אותם. נכון או לא? כתוב שחור על גבי קלף.
&nbsp
תקופת השואה - גם היא חלק מעונש שקבלנו.
&nbsp
איך שלא תהפוך את זה - זה לא כי לנו מותר ולהם לא. אלא זה כי הם הרשיעו ואנחנו לא (אנד וייס ורסה).

לא בכניסה לארץ

לפי הסיפורת התנ"כית, מי שאמור לסלק את יושבי הארץ לפני הכניסה אליה הוא החבר הדמיוני עצמו:
י וַיֹּאמֶר, הִנֵּה אָנֹכִי כֹּרֵת בְּרִית, נֶגֶד כָּל-עַמְּךָ אֶעֱשֶׂה נִפְלָאֹת, אֲשֶׁר לֹא-נִבְרְאוּ בְכָל-הָאָרֶץ וּבְכָל-הַגּוֹיִם; וְרָאָה כָל-הָעָם אֲשֶׁר-אַתָּה בְקִרְבּוֹ אֶת-מַעֲשֵׂה יְהוָה, כִּי-נוֹרָא הוּא, אֲשֶׁר אֲנִי, עֹשֶׂה עִמָּךְ. יא שְׁמָר-לְךָ--אֵת אֲשֶׁר אָנֹכִי, מְצַוְּךָ הַיּוֹם; הִנְנִי גֹרֵשׁ מִפָּנֶיךָ, אֶת-הָאֱמֹרִי וְהַכְּנַעֲנִי, וְהַחִתִּי וְהַפְּרִזִּי, וְהַחִוִּי וְהַיְבוּסִי. (שמות לד י-יא)

החבר הדמיוני מבטיח שהוא יגרש את כל העמים שיושבים בארץ, וכמובן שהוא לא עושה זאת. למה שיעשה ? הרי הם לא עושים כל מה שהוא אומר וצריך להענישם פעם אחר פעם.... וזה מתחיל מ-נח שעשה מה שהתחשק לו בניגוד להוראות החבר הדמיוני, ועוד בסוף יש לו את החוצפה לאמר שביצע מה שהחבר הדמיוני הטיל עליו.....

כאשר מדובר שמעשה של האנשים, דובר בפרשת הפלישתים, שם החבר הדמיוני נותן הוראה להשמיד את כולם וזה לא מתבצע.....

לא נראה לי מר מאיר...

במקום אחר כתוב: "הנני שולח מלאך לפניך..."
ובמקום אחר כתוב: "הוא ההולך עמך..."
ובמקום אחר כתוב על יהושע: "...ואתה תנחילנה אותם"
&nbsp
אני חושב שזנחת את התורה שבע"פ - מה שגורם לך להבין לא כל כך טוב את הכתוב...

נו, שיהיה

אם אמירות מעורפלות טובות מאמירה ישירה, לא בעיה שלי.
כן, גם את הפרשנויות ההזויות זנחתי.....
אבל, עזוב.

איך רציונאל כמוך...

שחוקר שנים את התנ"ך - טוען לאמירות מעורפלות?
חוקר - צריך להיות עקשן. לחפש את האמת...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אבל עזוב. עזבתי.

ככה מעוותים את הנכתב.....

אני שמח שאתה מלמד אותי לחקור.....

אני יודע את האמת, אתה מביא מובאות מעורפלות ואפילו בלי מראי מקום, לא שיש לזה ערך כאשר אני מציג את המפורש.

אבל איחן צורך, גם כשאני מביא ראיות מהכתובים , לא מוכנים לקבל,
אז כמו שאמרתי, עזוב, כל המשך הויכוח הוא חסר תכלית..

אתה לא אמור לזכור בע"פ?

כשאתה מתעלם במכוון מהחלק השני של התורה - ברור שיתעלמו ממך.
כי הדברים שאתה מביא לא "רציונליים".
&nbsp
ואני אתן דוגמא קטנה על קצה המזלג:
בציווי שקבלנו בנוגע לשור מודח: "וכי-ייגוף שור-איש את-שור ריעהו, ומת--ומכרו את-השור החי, וחצו את-כספו, וגם את-המת, יחצון:"
במילים פשוטות - לשיטתך - אתה אמור לקבל חצי גופה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אז אני אומר: נראה לך?

זה פעם היה קרוי קראות. אותם קראים שהיו אוכלים אוכל קר ויושבים בחושך בשבת.
כי החליטו שלא טוב להם עם ה"פרשנים".

א ב י ב ן

New member
לפני מספר ימים דיבר ב"אנשים" אדם דתי שחולה בסרטן.

הוא דיבר בשבחו של הבורא, וטען, שהבורא הביא עליו את המחלה כ"ברכה" וכדי לחזק את
אמונתו בבורא... הנה. הוא מצליח להתפלל. הוא מצליח להניח תפילין ומצליח לשמוח חרף
מצבו הקשה ומחלתו המתקדמת. אז אם כך, אין זו אלא ברכה. הלוא כן?
ואני חייב לך ווידוי קטן.
ממש במקרה, לפני מספר ימים, שוחחתי עם חבר, על רגעים שונים בחיי, שבהם ניצלתי
ממצב של מוות "כמנט" וודאי. ואיך אומרים? עניין של מרחק, של חלקיק שניה או של מזל
וניצלתי. ולא פעם. לא פעמיים אלא כמה פעמים שכאלה.
האם הבורא מחכה לרגע שבו אשתכנע שהוא קיים ואז אתחיל להאמין בו?
האם יש לו באמת זמן כדי לשחק עם כופר שכמותי?
לא נראה לי. אז תגידי מזל? תגידי (לא יודע מה תגידי)... אבל בינתיים, זה לא שיכנע אותי
להפוך למאמין. ועובדה. אני כאן.

Ronit FL

New member
אי אפשר להתווכח עם אמונה,

וזו הסיבה שאיני מתווכחת עם אף דתי.
אני מכבדת מי שמאמין ומצפה שיכבדו את האמונה שלי שאין אלוהים. בד״כ זה לא קורה.
&nbsp
ולסיפור שלך. ככה זה בחיים. קורים דברים רעים וקורים דברים טובים, השאלה אם אתה נותן קרדיט למישהו או לא.
אני לא נוהגת לתת קרדיט למי שלא מגיע

התופעה הזו מוכרת

אנשים עברו שטיפת מח כל כך מרוכזת משך שנות חייהם, שהם מוכנים להאמין לכל מה שהרבי או המוסדות הדתיים יאמרו לו, כל דבר , מאירוע רע ועד אירוע של אסון נורא, הכל בהשגחת החבר הדמיוני שמעמיד אותו במבחן , והם מודים לו.
כך שטיפת מח גורמת למזוכיזם.....

ממש לא מענין אותי באלו דברי הבל הוא מאמין (גם קבוצת בני יהודה מהתקווה מאמינים בתרנגול...) כל זמן שהוא לא מנסה לכפות עלי את דיעותיו ואמונות ההבל שלו (אני מבטיח לך שאנשים רבים שקראו את הספר שלי "התנ"ך כתוב עברית שכל אחד מבין", פשוט הזדעזעו, הם לא חלמו שהדברים כל כך רעים ומטורפים)

הבעיה המרכזית היא שהחרדים כן מנסים לכפות עלי את מנהגי האלילות שלהם ואת החוקים האפלים והם עושים הכל על מנת להשתלט על חיי הציבור בארץ, ובגלל הפוליטיקאים תאבי הבצע והשלטון שמכרו את הציבור לחרדים, הם גם מצליחים, והיום הם שולטים על כל צומת מרכזי בחיי הציבור בישראל.

אני רק רוצה להזכיר:

למעלה