האם יש אלוהים?

גנדרן

New member
אלוהים לא עובד אצלנו

תראי התשובה שענה פעם פרופ' ליבוביץ המנוח, לשאלות כאלה ואחרות כמו איפה היה אלוהים בשואה וכ"ו שאלוהים לא עובד אצלנו, ולא חייב לנו דו"ח את מי הוא מציל ואת מי לא וכמאמר הנביא "לא מחשבותיי מחשבותיכם ולא דרכי דרכיכם" רק תזכרי שהאוייב הגדול ביותר של ישראל בשלושים שנים האחרונות, מיסטר סאדם חוסיין, שרצה"לשרוף את ישראל", וגם ניסה לבצע, בשולחו 39 טילים לעבר מרכז הארץ שעשו הרבה רעש אבל למזלנו לא נזק כבד הוצא להורג על חבל כאחד הגנבים בבגאדד, בי' בטבת כשמשרתיו ועבדיו יורקים ודורכים על גופתו(בקרוב אצל הצורר האירני) כשיש לאויב שלך טילים ארוכי טווח, ויכולת גרעינית, להשמיד ח"ו את מרכז הארץ. היית בוודאי רוצה שהמחזה הזה יחזור שנית?

סוג ב

New member
הוא לא חייב לנו דו"ח?

גם המשפחה של הסבים שלי, מתו בשואה... ותמיד התשובה לשאלת השואה, שאנחנו לא יכולים להבין את החשבונות של הקב"ה.. (לכן מראש גם לא הבאתי את הדוגמא של השואה, כי זה נפוץ..) אז לא ניזוק מרכז הארץ במלחמת המפרץ, אבל איפה אלוהים ביחס לגלעד שליט? תמיד כשקורה משהו רע, חובשי הכיפות והמאמינים ישמחו להגיד, שאנחנו לא מבינים את חשבונות האלוקים. וכשניצלים ממשהו, רצים לברך הגומל ואיזה נס היה... ממש נוח, יש אלוהים כשקורה "ניסים", אבל נשגב מבינתו להבין את אותו האלוקים, כשמשפחה שלמה נרצחת רק כנקמה... האמונה הזאות, היא סוג של נוחות, להגיד תודה על ניסים, אבל להתעלם לרגע מאלוקים בזמן האסונות שהוא לא ניסה למנוע... אז איפה הבחירה החופשית שלנו כאדם, אם אלוקים מתערב ועושה ניסי חנוכה? נסה לדמיין נהג שיכור, מודע להיותו לא כשיר לנהיגה, לוקח אחריות ונוהג. מצב ראשון, הנהג מתרסק בתאונה ונהרג- יגידו "טוב, הוא היה שיכור.. הוא בחר לנהוג" מצב שני, הנהג מתרסק בתאונה ונשאר נכה- לא יגידו 'טוב הוא היה שיכור...' יגידו, "יש אלוהים, איזה נס, הוא יכל למות.. מהר לברך הגומל..."

גנדרן

New member
תראי יש לכל זה תשובה

לגבי גלעד שליט, אני מקווה שיחזור בקרוב לביתו ולהוריו בריא ושלם, לא אכנס לזה, אבל תדעי שעפ"י ההוראות הקרביות של צה"ל זה נס שבכלל הבחור הזה חי עד עכשיו(איני נכנס לשאלה כיצד היה עליו לנהוג כשהאויב מסתער עליו, היות ואין לי די אינפורמציה מה קרה שם, שאר חבריו נפצעו קשה או מתו) רק לידיעתך ההוראות היום ליחידות הלוחמות הן חד משמעיות, אין נפילה בשבי בכל מצב....... אם הוא יחזור בריא ושלם זה יהיה נס גדול...... לגבי השואה אל תשכחי שהיו סימנים קודם השואה... רק היהודים באירופה כולל רבים מבני משפחתי שהיו מבוססים שם, לא רצו לעזוב. אפילו כשהצורר הגרמני שאט לתוך אירופה יהודים עדיין נדבקו למקומות שלהם דרך אגב ה"פתרון הסופי" כלל גם את יהדות ה- מזרח, משום מה רומל הגנרל הגרמני "נתקע" במדבריות לוב, ולא הגיע ליהדות זו שכידוע כמו אחינו מתימן וממרוקו ותוניס עבדו את ה' בתמימות בלי שום שאלות. הם כמעט שלא נפגעו.... כ שלכל השאלות יש תשובה לוגית, כזו או אחרת . אלא שצריך להפנים שאלוהים לא עובד לפי הדרכים והשיטות שלנו בני התמותה. דרך אגב נס הוא בדרך כלל דבר היוצא מגדר הטבע ומה שהזכרצ כניסים.... הם טבע לגמרי. אנשים קוראים לזה נס אבל זה הנהגה טבעית לגמרי

סוג ב

New member
גנדי, אתה לא עונה לעניין

אני לא מחפשת לדעת למה קרתה השואה ואיך גלעד נפל בשבי. דיברנו על אלוקים, השאלות הם: איפה הוא כשהוא לא עושה ניסים (אפילו טביעים) ולמה לא מדברים בגנותו ואומרים ש'לא נכנסים לו לחשבונות'.. אבל כשקורה ניסים, פתאום כן זוקפים לזכותו.

יוניבי

New member
דווקא כשקורים אסונות מדברים אליו יותר

במוות ובלויות ובאסונות ישר פונים אליו, ויודעים שהוא שם, שהוא עשה את זה, וכשאדם הולך לו טוב, בדר"כ הוא תולה את זה בכישורים שלו,

גנדרן

New member
אהבתי את גנדי....

לאיזה גנדי התכוונת?.... בכל אופן אהבתי.... לגבי ניסים, כל זה אינו נסי עפ"י הגדרות הרמב"ם, נס זה כשים סוף נבקע לשניים וכ"ו אנחנו קוראים לזה נס אלוהים לא חייב להתערב בכל מה שנעשה פה, יש סדר לעולם הסדר כולל רע וטוב. ואת שניהם צריך לקבל. רק שאנשים שוכחים שכשהם קמים בבוקר והכל תקין אצלם ..... שזה גם סוג של נס וכשתינוק נולד(בכלל לידה של תינוק זה דבר הכי פלאי לדעתי שקיים בסביבה שלנו) והוא בריא ונורמלי זה לא נס? יש המון ניסים כל יום כל היום

סוג ב

New member
../images/Emo5.gif אז אין לך מה להגיד

ואתה נתפס בקטנות של מה בעצם השווה ערך האמתי של ניסים? לא התכוונתי לים סוף, אבל אתה זה שסיפרת על הנס חנוכה הפלוגתי שלך בלבנון.. ואני המשכתי עם עוד דוגמאות כנס שלך. אל תביא לי את הג'ננה
זה עושה לי אאוצ' בבלוטה של המכה מאתמול

גנדרן

New member
נשמה הסברתי לך

ההסבר הוא כזה, אולי לא הסברתי טוב יש סדר לעולם הנקרא טבע, מעין רכבת שנעה אם תרצי אחרי ההתנעה בכוחות עצמה, יש לה נהג קטר. שלפעמים מנחה אותה עם ההגה שלו לכאן ולכאן. אבל י לרכבת יש מסלול הנקרא פסים (טבע) היא בדרך כלל לא יוצאת לטייל מהפסים. אלא נעה עליהם. אין אפשרות רגילה לצאת מהפסים, המובילים את הרכבת, ונדיר שניתן לעצור אותה, או לשנות מסלול באמצע(נס) הרכבת הזו תגיע לתחנה תרצי או לא,ובשעה היעודה שכיוון מנהל הרכבת דוגמא נוספת כמו שבתוך הגוף שלך כבר טמון בצופן הגנטי שלך מתי ואיך תחיי איזה צבע שערות יש לך גובה משקל, וכן של ילדייך(בהתאם לבן זוגך) את חייך וכמה זמן תחיי על פני האדמה.מתי תאיי הגוף של יזדקנו וכ"ו.... הם לא מכילים את ההחלטה אם לעבור כביש באדום ולהיפגע ממכונית למשל, החלטה שגויה שלך לעבור באדום בכביש סואן זו החלטה שלך.שיכולה להרוס את כל מה שאלוהים נתן לך במתנה, ובאהבה רבה: שכל , יופי, גוף בריא ורענן, היכולת להביא ילדים, כשרון ספרותי ועוד.אל תצפי שאם החלטת החלטה שגויה לקפוץ לכביש סואן ,שאלוהים בכבודו ובעצמו ירד להציל אותך? את אברהם אבינו? משה רבינו? קצת צניעות.... וזה פירוש העניין הכל צפוי והרשות נתונה

סוג ב

New member
יפה אמרת

אז כשאתה נכנס ללבנון במודעות מפורשת שאתם עלולים לחזור הביתה בשלום או לא לחזור בכלל, אל תצפה שאלוהים יעטוף אותך בזכוכית חסינת אש ואל תרוץ אח"כ לברך הגומל. זה בדיוק אותו דבר לפי מה שאתה אומר- זה לא קשור באלוהים וזה שהטיל לא פגע בכם, זה גם לא נס או מעל הטבע... אז מה קשורה השאלה על אלוהות בסיפור שלך?

גנדרן

New member
לא בדיוק

לא נכנסנו ללבנון כדי לטייל שם.... נכנסנו כדי להגן על צפון הארץ, ובשליחות העם המדינה וכ"ו כ"ו בהחלט ידענו מה מצפה לנו, כשניצלנו חשבנו שמנהל הרכבת עשה לנו "טובה" והזיז אותה קצת ימינה שני סנטימטרים. הוא לא היה "חייב" לעשות זאת..... לכן מבחינתנו זה היה "נס" או נס אישי. שאני וחבריי לפלוגה חייבים להודות עליו.(הרגשה אישית, שיד ההשגחה או אם תרצי מנהל הרכבות הייתה בעניין) כמו שכתבו לי בעבר כמעט לכל אחד היה מקרה דומה ברכב , בכביש וכ"ו

סוג ב

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

ו... ו.... מה אני אמרתי??? שכשקורה נס אישי, יודעים להצביע לעבר הקטר ולהגיד השגחה פרטית/נס/מזל=הכל אלוקים. כשזה אסון, פתאום לא כ"כ נוח להאשים את אותו אלוקים, כולם הופכים למליצי היושר שלו ואומרים שאין להבין את הנהגות ה'...

גנדרן

New member
תחשבי על זה סוגי

תחשבי שוב נשמה, נחשוב לא על רכבת אחת אלא על "מטרו" שלם כמו בפריז..... למה שמנהל הרכבת יעצור לך את כל התחנה הענקית כי שכחת שקית בגדים בתחנה? את נשיא צרפת או מלכת אנגליה? אז אם שכחת משהו בדרך ולא עצרו לך זו בעייתך.ואין לך מה להלין על מנהל ה"מטרו" יש לו עבודה רבה לעשות חוץ מלהתעסק באיזה מזוודה שאיזה, בחורה שכחה... אם המנהל התרשם מהדמעות ששפכת לפניו וריחם עלייך ועצר את הרכבת, אז הוא עשה לך פרוטקציה, לא תודי לו?

משל כושל, לגמרי

כי בדוגמה שלך, מנהל הרכבת "אשם" בזה ששכחת את השקית! שהרי האלוהים שלך, אחראי על הההההההכככככככוווווווווווווווווווולללללללללל

גנדרן

New member
יש תרגום סימולטני ליידיש

יש תרגום סימולטני ליידיש אם התקשת בהבנת המשל,

אJוכי

New member
מותר להתערב??

גנדי היקר, לפני שאגע במה אני אכן חושב על טיעונך.. תרשה לי לומר, שהרי גם אדם מאמין יודע, שלו הייתה איזשהי הוכחה לוגית. המוכיחה את מציאות האל ב100% הייתה ניטלת מן האדם אפשרות הבחירה. כלומר, שגם בייצוג הצד המאמין, קיימת ההבנה, שאין כאן 1+1 = 2. היות וזה חלק מהקאץ'...

גנדרן

New member
כן אפשר קדימה

תראה בימים הקרובים תזכה בנובל פרופסורית מוכשרת, שהצליחה ל"צלם" ריבוזום אחד של תא בודד. יופי עכשיו אתה רוצה להגיד לי שכל המבנה המסועף הזה של תא בודד מבקטריה מים המלח נוצר במקרה... אין הוכחה מאה אחוז כי אז אין אפשרות בחירה יותר עיין משל "מטרו הרכבות" למעלה

אJוכי

New member
לא הבנתי, איך משל הרכבת

הנחמד, דרך אגב, עונה על השאלה. שתורנית!! לא יכול להיות שתהיה הוכחה של מאת האחוזים למציאות האל.

גנדרן

New member
פשוט מאוד

ותודה על המחמאה מי שנוסע ברכבת שנוסעת באופן עקיב ומדוייק, יכול לחשוב שכל המטרו הזה מתנהל מעצמו. כי הכל מדוייק ומטוקטק, בדיוק כמו שהמנהל רוצה שיהיה רק כשקורות בעיות "נזכרים" שיש איזה מנהל שעובד קשה שהכל יצליח....

סוג ב

New member
../images/Emo101.gifהרגת אותי../images/Emo101.gif

בואנה, הרכבות כ"כ לא קשורות
מה אנחנו ילדים בני שנה שחושבים שהרכבת פועלת לבד ונזכרים במפעיל רק בשעת תקלה? תפסיק להמשיל את אלוקים לרכבת. נו באמת.. מה הקשר?? הוויכוחון שלנו לא סובב סביב השאלה אם יש אלוהים (למרות שזו כותרת השירשור) הוויכוח סובב סביב הטיימינג של פניה או תלונה לאלוקים. אני לא אחזור על כל מה שכתבתי, אבל השורה התחתונה: כשנוח למאמינים, הם מודים לאלוקים על הניסים הפרטיים/השגחה פרטית. כשלא נוח למאמינים, הם לא באים בתלונות לאלוהים (כי מי הוא האיש הקטן שיאשים את הכל יכול) והם מתרצים ב:'נשגב מבינתנו' או 'אי אפשר להכנס לחשבונות כל יכול'

גנדרן

New member
מוכן לעשות לך החייאה.....

עברתי גם קורס חובשים אז מוכן לעשות לך החייאה יש כמה חבר'ה שחיים היום בזכות זה.... הרכבת היא משל, בסך הכול שממחיש את העובדה שאנחנו רגילים לעולם מסודר ועיקבי, אבל לא שואלים איך זה שהכל מסביב עובד כמו שצריך כמובן שחשבונות של רבון העולמים איננו יודעים, למה לאחד עשיתי החייאה והוא חי ואילו השני לא הצלחתי, התלונות אל אלוקים היא כעין תלונה של אישה ששכחה במטרו את המזוודה שלה ועכשיו מנהל המטרו צריך לחפש אותה באלף רכבות. אז מה נראה לך שמנהל הרכבת "עובד אצלנו" כל אמא יודעת בדיוק את הטיימינג, קוראים לטיימינג צירי לידה.... ואז כולן בלי יוצא מן הכלל לא רק מתפללות לאלוהים הם זועקות...... אני לא צריךלספר לך

למעלה