האם יש אלוהים?

אייני

New member
אני רק שאלה

למה בדיוק אתה טורח להגיב או להתווכח? סתכל מה כתבת - "יופי עכשיו אתה רוצה להגיד לי שכל המבנה המסועף הזה של תא בודד מבקטריה מים המלח נוצר במקרה...". האם בדקת, שאלת, למדת, ביררת או עשית כל דבר שהוא כדי לוודא את זה? לא. אתה פשוט קם וקובע חד משמעית עובדה, ולא ברור אפילו למה או איך הגעת אליה (ועזוב שלהגיד ש"כל המבנה הזה נוצר במקרה" זה פשוט לא נכון, אפילו לפי האבולוציה, שזה רק מדגיש עוד יותר את הבורות שלך בנושא). אז מה הטעם? באותה מידה תכתוב "אני צודק וזהו!!!11אחדאחד". הרבה יותר תמציתי ומבטא בצורה הרבה יותר טובה את מה שאתה באמת רוצה להגיד.

גנדרן

New member
את יודעת מה זה ריבוזום?

מה מערך הריבוזום ומה זה אומר לגבי התא? אם כן ספרי לנו ....... ואם לא אז אולי יהיה לי זמן להסביר לך

אייני

New member
א' אני בן

וב' - מעניין שבמקום לענות לי, אתה פשוט בורח לנושא אחר. מה קשור בכלל מה שדיברתי עליו לריבוזום של התא? דיברתי על משפט אחר לחלוטין שלך - "איך ייתכן שזה נוצר באקראי". מצידי תוכל להחליף את אותו ריבוזם של התא ב"איך ייתכן שהג'ירפה/הפיל/האדם נוצרו באקראי", האם זה משנה את מה שדיברתי עליו? לא. העובדה נותרת בעינה - אין לך שמץ קלוש בנוגע לתורת האבולוציה, ואתה פשוט שופט אותה מיידית (ובשגיאה גסה מאוד - כי היא בהחלט לא אומרת שזה נוצר בסתם אקראיות מוחלטת) ומחליט לפיה. ולכן אני שואל - מדוע אתה טורח להתדיין כאן? אם הוויכוח היה לצורך למידה, אז בכיף. אני בטוח שיש עשרות אנשים, שרובם יודעים פי כמה יותר ממני - שישמחו להסביר לך על האבולוציה. אבל אתה לא מתווכח לצורך למידה. אתה פשוט מפריח הצהרות שגויות לחלוטין (כמו העובדה שזה נוצר ב"סתם אקראיות") על דברים שאתה לא מבין בהם - כדי לגרום להם להיראות כלא נכונים! האם הפצת שקרים (או, אם נוותר לך ונראה בכך פשוט טעות גסה של אדם בור בנושא) נראית בעיניך כדיון הולם? אם כן, הרי שכדאי לך לוודא זאת קודם אצל בן שיחך. אחרת אנשים עלולים להיעלב מהכלי ה"לגיטימי" שלך - לשקר להם בפרצוף.

גנדרן

New member
אז אתה לא יודע מה זה ריבוזום

וגם אתה לא יודע איך הוא קשור לתורת האבולוציה של דרווין?

אייני

New member
....הא?

כאילו, זאת מין טקטיקת התחמקות עילגת כזאת? במקום להבין שאני מדבר על כישורי הדיון שלך, אתה בכוח מנסה להסיט את הנושא לדיון עצמו? ובכן, אז כעת אני צריך להחליט אם לזרום עם הבריחה שלך שנועדה למנוע ממך להיראות במקרה הטוב בור ובמקרה הרע שקרן, או לסיים את הדיון כרגע. ובכן. אם לשפוט לפי כל התגובות שלך במהלך השרשור כאן, כולל התגובות אליי - אינך אדם שמעוניין כלל ללמוד או כל דבר אחר. אתה מעוניין לבוא ולהפריח כאן עובדות, ושום דבר פה לעולם לא ישנה דעתך. אם כן, לזרום עם הבריחה שלך לא יוביל לשום מקום. הרי אחרי שראיתי שאינך מהסס להשתמש בשקרים/חצאי אמיתות/או סתם להפריח דברים שפשוט אינך יודע, לא אוכל להאמין למילה מדבריך - ולכן דעתי לא תשתנה - ואילו דעתך לא תשתנה משום שאינך מעוניין בלהקשיב לי באמת, כפי שהוכחת כאן, ולא רק לי. אם כך אסיים כאן את הדיון ואקווה שמתישהו תשיג כאן כישורי דיון ראויים לשמם. יום טוב!

גימגומים של צה"ל

אם אני חושב שאני יודע לקרוא בעיתון בין השורות, אזי גלעד שליט הביא את השבי "על עצמו", הטנק שלו הותקף בירי אולם לא בער, חבריו נהרגו אולם הוא לא נפגע רציני, ולו הוא היה נשאר בטנק הוא לא היה נשבה כי הם לא נכנסו אליו, ואם הוא היה משיב באש הוא לא היה נשבה, כמו שכל חבריו שהיו עשרים מטר ממנו לא נשבו. הוא פשוט יצא מבוהל מהטנק ישר לידיים שלהם, במקום להילחם על חייו, זה כל הסיפור לא מצאו בשום מקום ולו סימן קטןשל מאבק. כך אני הבנתי את ההסברים של צה"ל על כךשהוא נשבה.

החשבונאות אפילו מורכבת יותר

לפני הרבה שנים כשאוטובוס תלמידים נפגע ע'י רכבת ליד חוף דור מיהר שר הפנים מטעם ש'ס (נדמה לי ששמו היה פרץ) לטעון שזה בגלל חילול שבת או משהו בסיגנון. כלומר כשחילונים נפגעים או כשנרצחו "ציונים" בשואה, החשבונות ברורים מאוד. הם נענשו על חטאיהם. כאשר נרצחו חסידים או ליטאים התמונה מסתבכת כי הם הרי בטוח שלא חטאו ולכן הם נענשו כנראה על חטאיהם של אחרים.

סוג ב

New member
אבא שלי אומר../images/Emo197.gif

יהודים ערבים זה לזה. אני שוכבת בנידה, השכן שלי יכול לחלות בסרטן. השכן אונס, אני נפגעת בתאונת דרכים. טוב, זה היה באחת השיחות על היותי עדיין רווקה (סוג ב', אבל עדיין סוג של רווקה) והצורך הדחוף שלי להתחתן, כי אישה שלא הולכת למקווה היא נידה ומולידה הרבה מזיקים בעולם. אז שאלתי, 'למה כשהייתי חרדית דוסית, עדיין קרה לי ככה וככה' וזה מה שהוא ענה לגבי יהודים ערבים זה לזה וכל הבול שיט... נו באמת, זו הדרך להשתיק לחרדים את התהיות על אלוקים. או שאומרים, אי אפשר להבין את חשבונות אלוקים, או שאנחנו ערבים זה לזה... אז למה כשההוא זכה בלוטו, לא נכנס לי קצת כסף לחשבון?? ערבים, זה עד הסוף. לא?

גנדרן

New member
מי יודע למה זכה בלוטו

מישהוא זכה בלוטו זה אומר שהרבה אחרים הפסידו בלוטו(משם הגיע הכסף שלו) למה הוא הרוויח? זה קשור למשל הרכבת והשכל שעניתי למעלה

גנדרן

New member
לאחד הוא נותן שכל ....

שבו הוא מחשב איך יזכה בלוטו, לשני מזל לזכות בלוטו, לשלישית יופי כדי לסובב על האצבע הקטנה שלה את זה שזכה בלוטו ולרביעי קזינו כדי שזה שזכה בלוטו יבזבז שם את כספי הזכייה.......

אני מניח שזאת פשוט הדרך הקלה

כשהחשבונות מסתדרים בצורה נוחה וקל לראות את ה"קשר" בין המעשה לעונש, או כשהנענש הוא "מישהו שראוי לעונש" אז כולם יודעים בדיוק איך נעשה החשבון. כשהשאלה נעשית מסובכת יותר שולפים את נשק יום הדין ואומרים "שאי אפשר להבין למה אלוהים עושה כך או אחרת". אני לפחות עקבי בטענה שלי שהכל מקרי.

גנדרן

New member
עיין במשל הרכבת למעלה

רק תהפוך את המשל ל"מטרו" ענק בו עשרות אלפי רכבות ענות ביחד בכל שניה. ומנהל אחד שמזיז את הכל, עם לו"ז צפוף והון תחנות שלכולן הרכבת צריכה להגיע בזמן

אף פעם לא הבנתי

איך הופכים דיון על אמונה לשרשרת של משלים על רכבות, אוטובוסים, אוניות או גמלים. אלוהים זה ענין של אמונה. אתה בוחר להאמין או לא לפי מי ומה שאתה, ואתה בוחר לקחת את האמונה שלך למקום שאתה רוצה מבחינת מצוות והלכה. הטענה שמהסתכלות על העולם ברור שהוא נברא ע'י אלוהים היא טענה שרק מי שמראש מאמין בקיומו יכול לקבל.

גנדרן

New member
מצטער אם היה מסובך מידי

אבל אמר כבר האיש החכם במאה העשרים, או בחמש מאות שנים האחרונות לשאלה אם הוא מאמין באלוהים ענה איינשטיין "מה אתה חושב בוודאי שיש אלוהים, ויש לי להוסיף שהוא לא משחק בקוביה...." אז סמוך על אלברט אינשטיין(משלנו כמובן) שהוא הבין על מה שדיבר דרך אגב לתאוריה שלו ששינתה את פני האנושות הוא הגיע מתוך מעקב בנסיעה ברכבת ומתוך התבוננות בקשר בין זמן הנסיעה למקום שהוא חלף על גביו בדרך לעבודה במשרד הפטנטים הקטן והאפרורי שלו כך שאל תזלזל במשלי רכבות אפשרי להזיז בהם עולם ומלואו

איינשטין מעולם לא האמין

בהשגחה פרטית או באלוהים שעסוק בחשבונאות של מעשים ותוצאות. ובציטוט ישיר ממנו: "מה שקראת על אמונותי הדתית היה, כמובן, שקר – שקר שחוזרים עליו באופן שיטתי. אינני מאמין בהשגחה פרטית ומעולם לא הכחשתי זאת, אלא הבעתי זאת בבהירות. אם יש בי משהו שניתן לכנותו דתי, זוהי ההערצה בלתי מוגבלת למבנה העולם ככל שהמדע שלנו יכול לגלותו." (מתוך "אלברט איינשטיין, הצד האנושי"). איינשטיין לא טען מעולם שהוא אינו מאמין באלוהים, אבל המרחק בין אלוהיו של איינשטין לבין מנהל החשבונות של החרדים דהיום דומה מאוד למרחק בין העלאת הגירה בנושא "ביצה שנולדה בשבת" (אצל אנשים שלא ראו מעולם לול מטילות מבפנים) לבין החדשנות של ארבעת מאמריו של איינשטיין מ 1905.

גנדרן

New member
הכרת אותו?

אני לא וגם אתה לפי גילך לא, אז מנין לך אם האמין או לא?... יש לנו את זכרונותיו, ואת הראיונות הרבים שנתן לתקשורת..... לא אמרתי שהיה דתי, בשום מובן שהוא. להיפך הוא היה יהודי גרמני מתבולל וגאון.שהתרחק מכל מגע עם הדת(כך הוא חונך מהבית מה לעשות....) אלוהי אינשטיין הוא גם כנראה מה שהחרדים מאמינים בו, רק שהכלים שלהם והמטודה לגבי מה זה אומר. כבר מזמן לא רלוונטיים אין סוגיא על ביצה שנולדה בשבת חביבי, גם אני למדתי קצת תלמוד.. אז נא לדייק ביצה שנולדה ביו"ט. וחבל שאתה מזלזל כי בהמשך יש שיעור שלם בסטטיסטיקה בתוך הגמ'(אפרוחים לבנים ושחורים וכ" וכ"ו) החרדים אוהבים לנהל לאלוהים את הפנקס... השאלה אם הוא הסכים לזה ואם הוא בכלל אוהב את זה... לי אישית נראה שממש לא הוא מוותר להם וסובל אותם למרות שהם מציקים לך ולשאר חבריך, כי הם חיילים צייתנים כנועים ומוכנים למות למענו ללא שאלות אז הוא מרחם עליהם.....

אני לא הכרתי אותו

ולכן הבאתי ציטוט. אם יש לך ציטוט אחר שמראה שהוא האמין באלוהים שהוא מנהל חשבונות, תן אותו. וכנראה שגם אתה לא עבדת בלול, אין היום בשום מקום מסחרי אפרוחים שחורים ולבנים, האפרוחים צהובים והבוגרים לבנים כולם. סטטיסטיקה אני יודע מספיק ולא צריך גמרא בשבילה.

למעלה