האם יש אלוקים?

lordjek

New member
סבבה

ליקטתי תגובות, למען האמת, כדי להראות עמדות ולהדגים השגות פוטנציאליות. עוד לא הבאנו תשובה, אבל אנחנו בדרך. כעת, עמדך היא: תנו לי ניסוי מדעי אמין שיוכיח שיש אלוקים , ואז אני אצטרף למיליונים... נכון?

preacher

New member
בהחלט לא.

קיומו של אלוהים אינו ניתן להוכחה או להפרכה מבחינה מדעית - אמפירית. כך טוען המדע עצמו, דרך אגב. לי אישית תספיק סיבה סבירה להאמין, אבל כזו תצטרך להיות מספיק חזקה כדי לשבור התניה ואמונה של שנים.

lordjek

New member
בסדר

אגב, זה מראה על מוגבלות מסוימת של המדע, לא? אבל יש לנו כאן פורום שלם להציג רעיונות, טענות, הוכחות, תירוצים בקשר ךקיומו.חוסר קיומו של כח עליון. עוד נגיע למשהו.

preacher

New member
מוגבלות? כלל לא.

זה מראה על תחומי העיסוק של המדע. להגיד שהמדע מוגבל זה כמו להגיד שהמכונית שלי מוגבלת כי היא לא שואבת אבק, וששואב האבק מוגבל כי אי אפשר לסוע איתו לבאר שבע. המדע לא מתיימר להסביר את הכל כמו הדת. למדע יש תחום מוגבל בו השיטה המדעית יעילה - והוא מציאת החוקים לפיהם פועל הטבע וגילוי עובדות שנוגעות לעולם החומרי. יש הגדרה מאוד ברורה של מה ניתן או לא ניתן לבדוק בשיטה הזו - ואלוהים, מה לעשות, נופל מחוץ להגדרה הזו.

lordjek

New member
שאלה

האם זה אמור להגביל גם אותנו? את המחשבה האנושית? האם גם אנו כבולי =ם בכבלי החומר?

preacher

New member
אני לא מבין את השאלה.

מה אמור להגביל אותנו באיזו צורה?

lordjek

New member
אם המדע עןססק בחומר

האם כך גם חיינו יתרכזו סביב החומר?

preacher

New member
מה הקשר בין המדע לחיינו?

אני שואל את המדע "איך היקום נוצר" אבל אני בטח לא הולך לשאול אותו "מה אני רוצה לעשות בחיים" או "האם לצאת עם הבחורה שפגשתי אתמול".

lordjek

New member
אבל

השאלות הללו קשורות, לפחות אצלי. יש לי משהו שמאחד את סיבת היקום, סיבתי שלי, והכויוון של כל העסק.

preacher

New member
אצלך כן - אצלי לא.

לדעתי אין סיבה, אין מטרה, אין כיוון. אנו כאן לגמרי במקרה, ואנחנו יכולים למלא את חיינו בכל תוכן שנבחר, או לא למלא אותם בשום תוכן, אם נבחר בזה.

lordjek

New member
תעודת הכופר בעיקר

מוענקת בזה ל: preacher על כך שנבחן ועמד בקריטריונים הדרושים על ידי הטענה: "לית דין ולית דיין" בהצלחה בהמשך קיום!

עמלק

New member
ליקטת תגובות ?

זה ממש לא נראה כך. כאשר ענה לך פלוני "לא" ישר זינקת ודרשת "תוכיח!!!". זה לא פעולה של ליקוט תגובות אלא פעולה של הנחייה... משאר התנסחויותך איני למד שאתה אהבל. בנוסף, מי זה "עוד לא הבאנו תשובה" ? ולא.. לא נכון, זו לא עמדתי. ע"פ המדע אי אפשר להוכיח קיום אלוהים, כי אז המדע יתמוטט. אם תרצה פירוט, קרא את היסטוריית הפורום. עמדתי היא - אין אלוהים.

lordjek

New member
מסכים

הליקוט נעשה בתשובה תחת כותרת "גדול!". ההקפצה הייתה מובנת מעליה, וכבר ציינתי שהשאלה נקורית היתה שאלה מכשילה. אבל איך מתחילם דיון ממקום שכה מובן מאליו לכולם שלא כותבים אותו. כעת, האם עמדתך היא: אין אלוקים כי המדע לא מסוגל להוכיח זאת. אין אלוקים למרות שהמדע אינו מסוגל להוכיח זאת?

preacher

New member
למה להגביל לשתי התשובות האלו?

שאלה דומה: לורדג´ק, האם כבר הפסקת להכות את אחותך? ענה לי בכן או לא, בבקשה.

למעלה