ליקטתי תגובות, למען האמת, כדי להראות עמדות ולהדגים השגות פוטנציאליות. עוד לא הבאנו תשובה, אבל אנחנו בדרך. כעת, עמדך היא: תנו לי ניסוי מדעי אמין שיוכיח שיש אלוקים , ואז אני אצטרף למיליונים... נכון?
קיומו של אלוהים אינו ניתן להוכחה או להפרכה מבחינה מדעית - אמפירית. כך טוען המדע עצמו, דרך אגב. לי אישית תספיק סיבה סבירה להאמין, אבל כזו תצטרך להיות מספיק חזקה כדי לשבור התניה ואמונה של שנים.
אגב, זה מראה על מוגבלות מסוימת של המדע, לא? אבל יש לנו כאן פורום שלם להציג רעיונות, טענות, הוכחות, תירוצים בקשר ךקיומו.חוסר קיומו של כח עליון. עוד נגיע למשהו.
זה מראה על תחומי העיסוק של המדע. להגיד שהמדע מוגבל זה כמו להגיד שהמכונית שלי מוגבלת כי היא לא שואבת אבק, וששואב האבק מוגבל כי אי אפשר לסוע איתו לבאר שבע. המדע לא מתיימר להסביר את הכל כמו הדת. למדע יש תחום מוגבל בו השיטה המדעית יעילה - והוא מציאת החוקים לפיהם פועל הטבע וגילוי עובדות שנוגעות לעולם החומרי. יש הגדרה מאוד ברורה של מה ניתן או לא ניתן לבדוק בשיטה הזו - ואלוהים, מה לעשות, נופל מחוץ להגדרה הזו.
זה ממש לא נראה כך. כאשר ענה לך פלוני "לא" ישר זינקת ודרשת "תוכיח!!!". זה לא פעולה של ליקוט תגובות אלא פעולה של הנחייה... משאר התנסחויותך איני למד שאתה אהבל. בנוסף, מי זה "עוד לא הבאנו תשובה" ? ולא.. לא נכון, זו לא עמדתי. ע"פ המדע אי אפשר להוכיח קיום אלוהים, כי אז המדע יתמוטט. אם תרצה פירוט, קרא את היסטוריית הפורום. עמדתי היא - אין אלוהים.
הליקוט נעשה בתשובה תחת כותרת "גדול!". ההקפצה הייתה מובנת מעליה, וכבר ציינתי שהשאלה נקורית היתה שאלה מכשילה. אבל איך מתחילם דיון ממקום שכה מובן מאליו לכולם שלא כותבים אותו. כעת, האם עמדתך היא: אין אלוקים כי המדע לא מסוגל להוכיח זאת. אין אלוקים למרות שהמדע אינו מסוגל להוכיח זאת?