האם יש אלוקים?

lordjek

New member
הממצא

בניסוי מדעי, תואם מציאות מדעית. כדוגמא מאותו ניסוי ידוע במהלכו התברר כי עכביש בלי רגליים - חירש.

....

אתה רוצה להגיד לי שניתן להוכיח שיש ארועים שניתן להוכיח שאין אף חוק דטרמניסטי שיכול לנבא אותם במדויק? כדי שתפרט בתשובתך.

...

ייקח לי קצת זמן... אני בנתיים קראתי את המאמר הראשון... לא הבנתי את המושג "סופרפוזיציה". הכותב כותב מה המושג הוא לא, אבל לא כותב מה הוא כן. המאמר מאוד נחמד... כמובן שהייתי מעדיף משהו פחות פפולרי ויותר מדויק, אבל לא נורא...

preacher

New member
עזוב, חכה לאוניברסיטה.

תלמד את זה שם עם כל הפרטים והמתמטיקה. תוורת הקוונטים זה לא משהו שניתן להבין אינטואיטיבית - המתמטיקה שלה הוכחה כמנבאת טוב תוצאות של ניסויים אבל במלים היא לא יוצאת טוב. ואני אומר את זה כאחד שלא למד אותה באוניברסיטה, לא יודע את המתמטיקה, וקיבל את העובדה שלא יבין אותה ממש.

אז ככה

אינני יודע מה הרקע המתמטי הדרוש, אבל יש לי רקע די רחב [בקרוב יהיה לי תואר ראשון במתמטיקה]. יש לי הרגשה שהעיקר זה משוואות דיפרנציאליות רגילות וחלקיות [כמובן גם אינפי + מרוכבות ואולי קצת אנליזה פונקציונלית... בקיצור קלקולוס]]. בקשר למאמר, לפי מה שהבנתי הרעיון של בוהם שאיננו נשלל עד כה הוא רעיון דטרמינסטי! אז אפילו המדע לא שולל עדיין את הדטרמניזם.

preacher

New member
וואו, בגיל 17? סחטיין...

אני עוד הייתי עסוק בגיל זה במילוי השולחן בכיתה בציורי עטיפות של מטאליקה - אבל כל אחד והתחביב שלו, אני מתאר לעצמי.

vizini

New member
מה היא סופרפוזיציה

נניח שיש לך תופעה א, שגורמת לתוצאה ב כאשר היא לבדה. נניח עוד שיש לך תופעה ג, שגורמת לתופעה ד כאשר היא לבדה. סופרפוזיציה משמעה שכאשר א וגם ב קוראות יחדיו, התוצאה תהיה סכום של ג וד. דוגמא לסופרפוזיציה היא גלים. אם יש לך גל שנע מימין לשמאל, וגל שנע משמאל לימין, והם קורים יחדיו, התוצאה תהיה גל עומד שאיננו נע, והוא סכומם של שני הגלים.

רק כשהתופעות לינאריות

בתופעות לא לינאריות יכולה להיות דיסיפציה של האנרגיה בין המודים.

lordjek

New member
נכון

השרשרת אניה לוגית כשלעצמה, אלא מצגיה תרשים זרימה תודעתי. הגיון צרוף אינו נתון לויכוח, תרשים זרימה כן, שכן רק חלק ממנו יכול להיות נכון.

L7

New member
קיום ה´- סבירות נמוכה .לא פותר כלום

כל אי ההבנות יחד אינן מישתוות לאי ההבנות הנוצרות אם נניח שאלוהים קיים הפיזיקה והכימיה והפסיכולוגיה של האלוהות ועוד שטחים שיוגדרו אם קיים- כל אלה שאלות לא פתורות. ספירה פשוטה של השאלות אם נניח אלוהים קיים תראה שהן רבות לעין שיעור ממספר השאלות אם נניח שאיננו קיים

L7

New member
קיום ה´- סבירות נמוכה .לא פותר כלום

כל אי ההבנות יחד אינן מישתוות לאי ההבנות הנוצרות אם נניח שאלוהים קיים הפיזיקה והכימיה והפסיכולוגיה של האלוהות ועוד שטחים שיוגדרו אם קיים- כל אלה שאלות לא פתורות. ספירה פשוטה של השאלות אם נניח אלוהים קיים תראה שהן רבות לעין שיעור ממספר השאלות אם נניח שאיננו קיים

lordjek

New member
מה שהתכוונתי הוא

שמשפטיםכמו "שואה היתה לטובה" (אם כבר דשנו אותו מכל כיוון) , הוא לאו דווקא היקש לוגי מן ההגיון הצרוף, אלא תוצר של חשיבה של אנשים. כלומר יש אנשים שחושבים : ה´ בורא עולם ומכוון את הכל -> וכו´ וכו´ -> השואה הייתה לטובה קראתי לזה תרשים זרימה תודעתי- ובלשון פשוטה ככה המוח שלהם עובד. להבדיךל מהיקש לוגי, תרשים זרימ תודעתי יכול לשנות כיוון ב180 מעלות, אם רק תטיל ספק/תראה חוסר אמינות של שלב אחד ממנו.

עמלק

New member
יחי ההבדל הקטן.

כתבת : "עמלק - קרל סייגן, בספרו "עולם רדוף שדים" התיחס למשל זה (אלא שאצלו זה היה דרקון מרחף יורק אש בלתי מוחשית במרטף). הוא המשיך ואמר שנכון שאתה לא יכול לאשות עם זה כלום אבל, אם יש לך במקרה מליון איש שטוענים כי אכן יש דרקון, אל תתעלם מאפשרויות, אלא תמשיך לחקור. " ותשובתי פשוטה, יופי טופי, אני אכן ממשיך לחקור. ואיך בדיוק אפשר להתעלם מהטירוף, הרוע, הרשע והפגיעה בחופש האישי שלי שהדבר הזה יוצר ? בינתיים לא נתקלתי אף לא בארוע אחד, הוכחה לוגית אחת או מחקר מדעי אחד שיכול לאשש את הטענה שיש אלוהים וכן ניתקלתי במקרים רבים שההיסק הלוגי מהם הוא שאין בכלל אלוהים. אז יש כמה מיליונים של יהודים שמאמינים באותו האל כמוך ואותה התורה כמוך, ויש עוד מיליארדי אנשים שחושבים אחרת... אז מה ? ? ? התשובה שלך אינה תואמת לתחילת השרשור, אני למד מכך ששינית את המהלך שלך באמצע.

למעלה