האם יש אלוקים?

lordjek

New member
לא דומה

לגבי אעאעאעא אף אחד חוץ ממך לא שמע, לעומת זאת על אלוקים הפקנועד כה כ200(!!!) תגובות

עמלק

New member
ומה עם

בודהה... אבל כדי לקבל תשובות תצטרך לכתוב בהודית... אני חושב שתקבל יותר מ- 200 תגובות...

אז מה, אתה מוותר

על "הדיון השכלי" ועובר להצבעה? לשיטת פריימריז? איך היגעת דווקא למספר 200? אתה סופר את התגובות לדבריך בלבד? ובכן, הסבר: מבחינתי המילים "אעאעאעא" ו"אלוהים" חסרות משמעות במידה שווה.

עמלק

New member
אתה מסכים ?

ואולי ננסח את שאלותיך כך : יש אלוהים כי אתה מאמין בכך ? יש אלוהים למרות שהמדע אינו מסוגל להוכיח זאת ? השאלות שלך, משלב לשלב עושות רושם שאתה הולך ונהיה נואש... הוכחה בשלבים זה אולי אחלה בהרצאה של אמנון, כאן בפורום שאחוז הבורים הוא נמוך למדי - רצוי לפרט בהודעה אחת את כל השלבים כולל המסקנה. הרי אם השלבים והמסקנה נכונים והגיוניים, זה לא אמור לשנות כלום אם אתה הולך שלב שלב או ישר לעניין ? או שמא אתה מנסה להוכיח משהו עם שגיאות לוגיות מובנות... כמו הטריקים שאפשר להוכיח ששתיים קטן מאחד עם שגיאות מוסוות בלוגים... אז מה ההחלטה, אתה מתכוון למתוח אותנו או שתגיע לנקודה שלך כבר ?

lordjek

New member
בטח

תראו איזה יופי, אנשיפ פה מפגים תגובות! הללויה! כעת, האם אני אמנון יצחק? האם אני אנמנון שחק? האם אני אמנון לוי? האם אני אמנון-ותמר? האם אני צריך ללעוס את הכל בשבילכם, להציג בשרשראות לוגיות בשלושה עותקים עם לינקים? יש עוד הרבה דברים לדון בהם.

הנביא החדש lordjek

ואללה, איך הצליח לסחוף את כלם! לדוד170 היה לפחות רעיון הסנפירים. ה-MASORTI ניסה להפגין "היגיון" ו"התרגזות". מגהמוח הביא עדות המונית לראיית קולות בהר סיני שמסר לו אבא שלו. אולי מישהו יצליח להסביר לקשֵי תפיסה, על מה מדבר הנביא החדש? אני לא מצליח לקלוט על מה בכלל הוא מדבר? על איזה "קו לוגי"? האם אני היחידי בפורום שלא מצליח לראות את בגדי המלך החדשים?

preacher

New member
זו הוכחה קצת מסובכת...

הוכחה ב-763 שלבים, ומהם אנחנו נמצאים בשלישי. חכה עוד 760 שלבים... תוך שנה שנתיים בטח תבין.

L7

New member
הטריק כאן שימוש במקלדת שחוקת אותיות

ואח"כ פיזור עצום וחוסר מיקוד ובהירות.

lordjek

New member
כן

שלב 1: זיהוי קיומי בפורום שלב 2: זיהוי שאלות שאני מציג. לכל אלה שעוד לא הגיעו לזה - זההמשפטים עם סימן שאלה שנראה כך :
בשחור לבן בקצה. שלב 3: לזהות שאני לא מנסה להוכיח כלום. כתבתי את זה, ציינתי את זה, הצגתי את זה, אבל טרם נקלט.

אמנם לאט-לאט, אבל אני מתחיל לקלוט:

1. זיהוי קיומך בפורום הוא אכן נושא חשוב מאוד, ללא ספק. 2. זיהוי שאלות שאתה מציג, לפי סימן השאלה בסוף המשפט. טוב, אשתדל לזכור. 3. דווקא את זה, שאתה לא מנסה להוכיח שום דבר, אלא סתם זורק מילים חסרות משמעות, עם ובלי סימני שאלה, הבנתי כבר מזמן. הרשה לי להוסיף: 4. בקיצור, אתה מודה שכל הטקסטים שלך עם החיצים היו פרובוקציה בלבד. ומבחינתי זו אינה מילה שלילית. גם אני אוהב פרובוקציות לשמן, מעין אתגרים. אבל בתנאי שיהיה מעניין. תראה, גם אני אינני מתיימר להצלחה מלאה בתחום זה, אני בכלל לא בטוח שכל ההלצות שלי מוצלחות, ושכל הפרובוקציות מוצלחות או מעניינות. אבל בקשר אליך אני קובע חד משמעית, שלפחות מבחינתי, נכשלתָ בגדול: הפרובוקציות שלך לא מעניינות. יעבור זמן, נזכור את הסנפירים, את הקולות על הר סיני, את הדילוגים ואת הדריאדות החמודות, ואולי-אולי בקושי מישהו יזכור שהיה גם בחור אחד שדיבר הרבה מאוד על לא-כלום.

lordjek

New member
הבנתי

מפאת קוצר הזמן, עד כה התקשתי ליצור סיכום מגובש. מבטיח שכשאתפנה, אביא כאן את הסיכום.

יש בורא לעולם ואין ביסוס להכחשתו!

אני רק בן 16, ואני לא צריך יותר מזה כדי לדעת שחייב להיות בורא לעולם כל-כך מושלם. תמיד היתה לי אמונה באלוקים, ולא רק אמונה בו, אלא גם זכיתי לניסים מופלאים מגיל קטן. בכל בעייה שהייתה לי פניתי לבורא ותמיד זכיתי למענה. לא צריך להיות כל כך חכם כדי להבין שהאדם לא נוצר סתם כך, כל אחד צריך להביט על עצמו, על איבריו, על רגשותיו, ואופיו. איך זה שגוף האדם כל כך מורכב, מדויק, איך זה שכל איבר מופיע פעמיים בסימטריות מדהימה כזאת? בואו ניקח לדוגמא את העין, ממה היא מורכבת, איך זה שהיא מופיעה בדיוק במקום שיכל לשרת אותנו, האם יכולה להווצר עין כזאת פתאום, כמו שהמדענים טוענים שהיא נוצרה ב"מפץ הגדול". אין פה הגיון, אי אפשר להגיד דברים כאלה בלי ביסוס. וזוהי רק עין אחת פשוטה, מה עם כל שאר הדברים המופלאים המקיפים אותנו בעולם, איך החמצן שאנו נושמים נמצא בשפע ואילו אוצרות הטבע במיעוט, ומה עם כל החיות המשמשות לנו מזון, ומה אנו עונים לקב"ה, במקום תודה ענקית, אנו מכחישים את קיומו?

למעלה