האם יש חשיבות לזרמים השונים

tamarhp

New member
ואיזה דתיים?

כאלו שרמת הלימוד חשובה להם יותר מהחינוך הדתי והם חושבים שבחינוך החילוני הרמה יותר גבוהה (או כמובן מסיבות אחרות שלא תלויות בהם). בטח דתיים שהאמא לא הולכת עם כיסוי ראש והבת הולכת עם מכנסיים.

SupermanZW

Well-known member
דתיים רגילים

לא חרדים. חוץ מזה לידיעתך יש רבנים שמתירים מכנסיים לבנות, כבר יצא לי לקרוא על זה. יש נשים שחובשות פאה ואת חושבת שהן ללא כיסוי ראש.

tamarhp

New member
דתיים רגילים?

אולי אתה לא ממש מכיר דתיים. אולי התכוונת לחפיפניקים.

SupermanZW

Well-known member
למה ציפית?

לחרדים בבי"ס ממלכתי? נו באמת... אנשים שומרים תורה ומצוות הם דתיים, את טוענת אחרת? אם כן לטענתך רק החרדים הם דתיים.

tamarhp

New member
לא...

אבל אותם דתיים לא ממש מקפידים על הכל. הם מגדירים את עצמם דתיים אבל הם לא שומרי מצוות 100%. הם שומרים רק מה שנראה להם ומה שנוח להם. הרבה מאלו מורידים את הכיפה בצבא כי הם אף פעם לא קיבלו חינוך תורני שורשי, אלא הם קיבלו את זה יותר כמנהגים. חוגגים את חגי ישראל בכיף, אבל לא מדקדקים בכל המצוות, וזה מה שיוצא...

SupermanZW

Well-known member
אז אולי את תסבירי לי

איך את מגדירה דתי (לא חפיפניק ע"פ הגדרתך) ובמה שונה ע"פ הגדרתך הדתי מהחרדי (ע"פ הגדרתך). חוץ מזה כמות הדתיים שמורידים את הכיפה בצבא זניחה לעומת כמות החילונים שחוזרים בתשובה לפני או אחרי הצבא, ובכלל כמות החוזרים בשאלה זניחה לעומת כמות החוזרים בתשובה בכל מקרה, למרות שהרוב הוא חילוני, לכן לדעתי לטענתך אין שום בסיס.

חוזרים בשאלה לעומת חוזרים בתשובה

"ובכלל כמות החוזרים בשאלה זניחה לעומת כמות החוזרים בתשובה" אתה סגור על זה? יש לך נתונים?

SupermanZW

Well-known member
נתונים סטאטיסטים לא

אך אני מכיר אישית 4 חוזרים בתשובה ואף לא חוזר בשאלה אחד.

נתון ממש לא מייצג. אני מכיר

2 חוזרים בתשובה והרבה חוזרים בשאלה (אני לא טוען שזה נתון מייצג - אבל זה מה שאני מכיר). במקום אחד שעבדתי בו היו למשל 3 דתל"שים בחדר אחד - לגמרי במקרה. לקח לי הרבה זמן לגלות לגבי כל אחד מהם שהוא דתי בעברו. יש הרבה חילוניים שהם דתל"שים ואתה פשוט לא יודע שהם היו פעם דתיים. masorti הביא נתון ש 20% מהדתיים הלאומיים מורידים את הכיפה. (אגב, לפי ההבנה שלי דתל"ש וחוזר בשאלה זה אותו הדבר. מישהו שהיה פעם דתי או חרדי והיום חילוני.)

א ו ר בת

New member
למה

"כמות החוזרים בשאלה זניחה לעומת כמות החוזרים בתשובה בכל מקרה, למרות שהרוב הוא חילוני" ? זה דווקא בגלל שהרוב חילוני. כך יוצא שהקהל הפוטנציאלי לחזרה בתשובה גדול מזה שיכול לחזור בשאלה. ולא שיש לי סטטיסטיקות אבל אני מדברת על גודל קהל היעד.

איתמר770

New member
בית ספר לא מחנך - האומנם ?

אני חושב שאתה טועה, בית ספר מחנך (אני מתכוון ליסודי ולא לתיכון). וגם אם הוא לא מחנך, ההווי מחנך. כלומר, הילד נמצא עם ילדים אחרים, והוא לומד איך צריך להתנהג בחברה. אם בחברה לא נוטלים ידיים- הוא לא יטול. אם בחברה לא מברכים - הוא לא יברך. בבית, מברכים. בחוץ- לא. ועובדה שיש גם כאלו שבדרך להיות דתל"שים בצבא, שבבית מברכים ומתפללים. ובחוץ- לא. נכון הוא שהחינוך הבסיסי מתחיל מהבית, אבל בבית מכוונים את הילד לבית-ספר שיחנך אותו, ולא רק ילמד.

SupermanZW

Well-known member
אני לא חושב

אני מכיר דתל"שים רבים וכולם שומרי מצוות גם בביתם וגם מחוץ לו, אני לא יודע על מה אתה מדבר. אתה שוכח שבחברה המעורבת יהיו גם דתיים וגם חילוניים, אין זו חברה שבה דתי בודד נאלץ לחיות כאשר מסביבו רק חילונים והוא בקבוצת לחץ, כך שלדתיים יהיה תמיד עם מי להתפלל ואף אחד לא ינסה לשכנע אותם להפסיק ליטול ידיים או לברך, איש כהרגלו (וחלק מסביבתו) ינהג. עד כמה שמנסים למצוא לילדים בתי ספר שיחנכו אותם, כבר אי אפשר למצוא בתי ספר כאלה, וחבל, ומשום שכך טובה ציפור אחת ביד (גישור בין דתיים וחילונים ושכל אחד יכיר ויכבד את עולמו של האחר), משתיים על העץ (אין גישור ואין חינוך).

דתל"שים שומרי מצוות?

לא הבנתי את זה. אתה יכול להסביר? למיטב הבנתי דתלש = דתי לשעבר = חילוני עכשיו = לא שומר מצוות

SupermanZW

Well-known member
תתפלא

דתל"שים בדרך כלל הופכים למסורתיים ולא לחילונים והם שומרים מצוות מסויימות בכוחו של הרגל. דתל"שים אינם חוזרים בשאלה משום שהם שומרים על אורח חיים מסורתי.

Marinka78

New member
אתה נותן יותר מדי קרדיט לילד קטן

לא שאני חלילה מזלזלת באינטליגנציה של ילד, אבל, כל אדם וילדים על אחד כמה וכמה מושפעים מהסביבה. ה"פיתויים" לעזוב את הדת בסביבה החילונית הם גדולים, במיוחד עבור ילד. כל החברים שלי הולכים לרקוד בליל שבת (שישי בערב) ומה איתי?! בתור התחלה זה יכול ליצור חיכוכים עם ההורים. שלא לדבר על כך שאדם הלומד במסגרת חילונית, (ואני מדגישה - מסגרת , לא היחשפות פה ושם) יש יותר סיכוי שיכרסם בליבו הספק לגבי האמונה. לילד מאוד קל לחשוב "אבל אם כולם (או אפילו חצי כיתה) לא שומרים מצוות, אז אוליזה לא כזה נורא. אז למה שאני אשמור? ואלי זו סתם מעמסה מיתרת, או דרך של ההורים להציק לי?" לא חובה שזה יקרה כמובן, אבל חינוך משותף הוא פתח ענקע לדברים מהסוג הזה. אני מסכימה שבית הספר הפסיק לחנך (וחבל). אבל גם בלי לחנך ישירות הוא משפיע. אני יכולה לחשוב על כמה וכמה דוגמאות לאנשים ש"חזרו בשאלה" בעקבות חינוך במסגרת ממלכתית, ולהיפך. שורה תחתונה - למסגרת חינוכית השפעה עצומה, במיוחד על ילדים בגילאים האלה ומכיוון שהורים חילוניים לרוב לא רוצים שילדם יחזור בתשובה, הורים דתיים בטח שלא רוצים שילדם יעזוב את המצוות, חינוך משותף לא נראה לי אופציה

oldfield

New member
פינת העצה השבועית

מרינקה, אל תקחי את זה אישית. סתם אני תופס עלייך טרמפ. העצה שלי היא לקרוא מה כתבתם לפני שלוחצים על "שלח". מקובל?

Marinka78

New member
אין בעיה

אבל גם אחרי שקראתי את מה שאחרים כתבו (ונהניתי ;)), זכותי לחזור על חלק מהדברים בדרך שלי, לא?

oldfield

New member
או שלא הסברתי את עצמי טוב...

או שלא הבנת אותי... או שניהם. התכוונתי לזה שאנשים שולחים הודעה עם טעויות, ואחרי זה שולחים הודעה עם תיקונים. ההצעה שלי היא לקרוא כל הודעה לפני ששולחים ולתקן מה שצריך כדי שלא יהיה צורך לשלוח הודעת תיקון.

למעלה