האם יש חשיבות לזרמים השונים

ch561

New member
לא מסכים איתך

אומנם כוחו של בית הספר כמחנך ירד. אבל עדיין הוא מחנך לכן לומדים במערכת החינוך ולא במערכת הלימוד.

דב מאיר

New member
חינוך משותף

משום מה יש הסוברים שללימודים הכלליים אין משמעות מעצבת על ההשקפות הדתיות/חילוניות של החניכים. לדוגמה, בשיעור היסטוריה של עם ישראל כיצד ילמדו בבית הספר על מקדש ראשון. לפי התיאוריה של פינקלשטיין או של הרבי מלובאביץ'? מה יהיה נחשב לספרות עברית? האם הכוזרי ורבי יהודה הלוי או טשרניחובסקי. ומי יתן ואיך יתנו את הפרשנות לספרות הזו?! בשיעורי אזרחות האם ילמדו את ארועי ועדת אור כחוסר אחריות של המשטרה או כמרד ופרעות של הערבים הושאים תעודת זהות ישראלית. וכיו"ב.

לאיתמר

אפשר שבמקביל לתפילה יתקיים שיעור תנ"ך (או מסורת ישראל) וכל תלמיד יוכל לבחור בין תפילה לשיעור. וכולם יילכו הביתה באותו זמן. 1. האם הכיתות יהיו נפרדות בנים/בנות ? לא. 2. האם הבנות ילכו בלבוש צנוע ? כן. 3. האם הילדים החילוניים יביאו אוכל כשר ? לא, אבל הם לא יאכלו אותו במזנון שיהיה כשר. אפשר גם לברר איך זה עובד בבתי ספר של תל"י.

איתמר770

New member
תן לי להסביר את זה בצורה אחרת...

לפני מס' שנים ראיתי קומיקס, שיסביר לך את הבעיה ואני אנסה להעביר את רוח הדברים לכאן: אמא מסורתית: אני לא מוכנה שהילד יגדל בלי ידע ביהדות, אני אשלח אותו לבית ספר דתי. שם הוא ילמד יהדות. אמא דתיה: אני לא מוכנה שבבית ספר של הבן שלי, ילמדו ילדים שהאמהות שלהם הולכות במכנסיים- איזה מין חינוך זה ? אסור שהילד יראה נשים שלבושות כך- אני אשלח אותו לבית ספר תורני. אמא תורנית: אני לא מוכנה שבבית ספר של הבן שלי, ילמדו ילדים שהאמהות שלהם הולכות בלי כיסוי ראש, פשוט לא יתכן- אני אשלח את הבן שלי לחינוך החרדי. אמא חרדית: שומו שמים ! בכיתה עם הילד שלי לומד ילד שיש לו טלויזיה בבית. אוי גוואלד !!! הנקודה היא, שאם לא כל המסגרת מתאימה לחינוך- אז זה לא מתאים בכלל.

tiptip4u

New member
גם אני חושבת כמוך ../images/Emo45.gif

אפשר, וצריך לעשות מערכת חינוך שה שעות הקצה הן שעות לימודי יהדות, והזמן נוח לכולם. אחרת הילדים לא יכולים להכיר אנשים אחרים- אנשים טובים. ולא יכולים להכיר את הדת- אפילו לא מעט. אני יודעת שאני למשל הייתי שמחה ללצמוד בבית הספר עם יותר משתי הדתיות שיש לנו בכיותו ז' (תאומות). תחשבו מכה חברים חדשים אני פספסתי עם החינוך של פינגווינים, תחשבו כמה אחותי מפספסת עד היום. ואפשר- ורצוי- לשנות את זה. תחשבו רק כמה אתם מפספסים.

sarav55

New member
שכחת להוסיף

איך יראו הדמויות החינוכיות במוסד ואיך תיראה המורה לתנ"ך האם זה יהלום את ערכי הדת זוהי שאלה עמוקה ביותר

איתמר770

New member
נכון

ועדיין לא דיברתי על נושאי הלימודים, למשל מתי ילמדו על הקופים, בשיעורי "טבע" או בשיעורי "אבות ובנים"...

sarav55

New member
זה יהיה צחוק רציני

מצד אחד ילמדו על תורת דרווין ומצד שני ילמדו את התורה הקדושה איך זה מסתדר צחוק הגורל

א ו ר בת

New member
שיתחילו קודם

עם מערכת חינוך אחת לכל החרדים במקום החלוקה הנוכחית שמתחשבת במקום הולדתם של הסבים והסבתות שלהם...

tamarhp

New member
כי

1. השפעה - הילדים החילוניים ישפיעו על הילדים הדתיים בלי שתהיה להם אפשרות "להתגונן", וגם הפוך - ילדים דתיים ישפיעו על ילדים חילוניים שההורים שלהם שונאי דת. 2. מעמד - יכול להיות גם מצב של לחץ חברתי - בו החילוניים יהוו את החלק הדומיננטי, ומי שיהיה השונה זה הדתיים, וגם הפוך (תלוי באחוזי האוכלוסיה שבעיר). ילדים שנוהגים שונה בבית מאשר החלק הדומיננטי, ירגישו דחויים. 3. בעיות דתיות - הילדים נוסעים לטיול שנתי, מביאים אוכל כשר. יש הורים חילוניים שיתלוננו למה צריך דווקא אוכל כשר ולמה הבן שלהם לא יכול לאכול צ'יזבורגר (כמו שטענו כלפי הצבא). אם יהיו הפרדות - זה הורס את כל השיטה. או לדוגמה גם מסיבות ליל שישי. ואפילו אם יהיו פשרות - כל צד יאשים את השני שבגללו הוא צריך לוותר. 4. החינוך עצמו - למה יחנכו? הדתיים ירצו לקבל חינוך תורני, והחילוניים לא (אני מדברת על ההורים, לילדים אין ממש זכות שיפוט בנושא). המורה לתנ"ך תסביר את התנ"ך בצורה אחת, והילדים הדתיים יתקנו אותה שהיא לא הבינה נכון את הכתוב (עפ"י מה שהם שמעו בגן) או הפוך - הילדים יענו תשובות בשיעורי הבית כמו שההורים ללימדו אותם, והמורה תפסול כי היא מאמינה שהתנ"ך הוא אגד ולדעתה הפירוש לא נכון. 5. הצביון והתקנון - מה יהיו החוקים בביה"ס? בנות דתיות צריכות לבוא עם חצאית.. חילוניות לא... לחיולניות אסור לבוא חשוף כי זה יפריע לבנים... אני מאמינה שיש עוד סיבות. בי"ס כזה יכול רק להגדיל את הקרע במקום להקטין אותו.

tiptip4u

New member
לא בהכרח,

אם הילדים ילמדו מיחד מגן- הרי שכל הבעיות החברתיות כמעט נפתרות, לפחות כל חלק 2 מבוטל. המטרה שבבית ספר דתי-חילוני הוא להרגיל את הילדים לשונה, והפעם- לצערי- השונה הוא הדתייםחילוניים. לבית ספר כזה לא יישלחו ילדים שההורים שלהם לא רוצים, אלא ילדים שההורים שלהם רוצים, ואפילו רוצים מאוד שהילדים שלהם ייפגשו עם משהו שהוא קצת שונה, והם מוכנים לוותר על כך. אם אף אחד לא ייוותר- עד שניכחד נחייה בשתי חברות שונות- במקום באחת.

lala897

New member
הטעות של כמה מהחילונים פה נובעת

מההנחה שלהיות דתי זה לקיים מספר מסוים של חוקים בדיוק כמו ששומרים את חוקי המדינה. מן תהליך פשוט וברור שברגע שמאמינים עושים את זה בלי קשיים, בלי רצונות לעשות הפוך למרות שיודעים שזה לא בסדר. זה פשוט לא ככה. לקיים את החוקים לבד (גם בלי ה"מסביב") זה מאאאאדדד קשה. זה התגברות ענקית של התאוות והרצונות שברגע שאתה חשוף להם יותר הם יותר קורצים. קל מאד להגיד: מה הבעיה , פשוט תעשו מה שאתם צריכים וזהו. זה לא ככה.

ch561

New member
להלה צודקת

איך זה אפשרי למשל בית ספר מעורב. הפסקה הילדים החרדים יוצאים ומשחקים עם הבנות החילוניות החשופות? לא נראה לי אפשרי, מיותר ואין לזה כל הצדקה. חוץ ממתחים לא יוסיף כלום ללמוד ולהכיר את האחר. אפשר חוגים אחרי הצהריים. חוגים יעודיים להבנה של הצד השני (כמו הפורים הזה נגיד).

tiptip4u

New member
צריך להתאמץ...

אבל "הכל עוד אפשרי" (משינה). אם באמת רוצים, אני חושבת שאפשר- בטח שאפשר- הילדים החרידים יכולים לצאת ולשחק עם הבנות החילוניות הלא חשופות, כי אפילו אצלי בבית הספר אני הולכת עם חולצה בלי בטן- ורק אחי שרוול- והמורות היו מעדיפות שאני אלבש את השק ולא את החולצות הצמודות. ואם אני למשל הייתי בבית ספר שיש בו גם תיידים- כן- הייתי מכבדת אותם יותר, והייתי לובשת רק בגדים שלא היו מפריעים להם בעניים. או לפחות לשק עם הבנים החילוניים שלא חובשים כיפה. אתם מעדיפים את הקיר החוצץ הזה? וכן, אולי בתור התחלה אפשר בהחלט לעשות חוגים אחצ"ה. אבל גם בחוגים יש את אותם הטיעונים, לא?...

tiptip4u

New member
תיקונים:

ורק חצי* שרוול. בית ספר שיש בו גם דתיים* לפחות לשחק*

צריך להתאמץ 2

אם האידיאולוגיה זה ללמוד בנים לחוד בנות לחוד אז יש בעייה. לכן אולי לחרדים זה לא יתאים. אבל אצל דתיים יש כיתות מעורבות, לא? אם ככה רק צריך לקבוע קוד לבוש שיתאים גם לדתיים ואפשר לצאת לדרך. גם בקשר לכיתות מעורבות/לא מעורבות אפשר לחפש דרכים אמצעיות. למשל: שלא יישבו באותו שולחן בן ובת. או: שהבנים יישבו בצד שמאל והבנות בימין. זה ידרוש קצת גמישות מחשבתית משני המחנות...

tiptip4u

New member
כמו אצלנו בכיתה ../images/Emo6.gif

במשך חודש+ יצא שישבנו חצי כיתה בנים חצי כיתה בנות- עד שהמורה התערבה...

למעלה