האם יש כאן מקום גם לדיון אידיאולוגי ?

מיצפטיל

New member
../images/Emo41.gif לקראת סיכום

ראשית, אני חייב לציין שהופתעתי לטובה, הן מצד הנהלת הפורום, אשר אפשרה אשכול מסוג זה בפורום, והן מצד חלק מהגולשים, שענו בצורה עניינית, מעניינת, לעניין ושאר הטיות שורש ע.נ.ן
גם אם חלקן עזבו את הדיון כשהגענו לחלק המעניין, המרכזי עם השאלות הקשות. לא ברור לי מדוע טרחו שאר המגיבות להקפיץ את האשכול מעלה עם תגובות חסרות טעם, זה בניגוד לאינטרס שלכם
לקראת סיכום, אכתוב בכמה משפטים בלבד את הנקודה שאליה הגענו עם 2-3 מגיבים עניינים, אם מישהו מסוגל, יודע ורוצה להגיב - אשמח לקרוא תגובתו, אחרת - פשוט תתעלמו, והאשכול ירד לתהום הנשייה. אני מסכים עם העקרון שלא צריך להיות הבדל בין פרה, קוף, וכלבלב חמוד, אבל לא הצלחתי להבין מה הקריטריונים שלכם, מה הקווים האדומים שלכם, וחשוב יותר - מדוע ? מה המאפיינים שצריכים להיות ליצור חי כדי שתהיו מוכנים לקחת את חייו ? אני מודה שזו שאלה קשה, אישית לא הצלחתי לגבש תשובה, אשמח לקרוא דעתכם. מודעות ? בינה ? תבונה ? בהנתן חיה מסויימת (פרה, קוף, תינוק, הומלס, אני, חתול
) מה הקריטריונים שלכם שיקבעו האם מותר לכם לקחת את החיים של החיה למטרת הנאה, או שלא ? נשמע אולי מעט דמגוגי, אבל בהחלט מחדד את הנושא ומעצים את הדילמה : מה ההבדל בין תינוק חסר ישע, חסר בינה וחסר משפחה, שאותו אני מניח לא תיצלו בגריל, לעומת הטלה ? אני שואל בשיא הרצינות, ללא התלהמות, אשמח לקרוא תשובות קונקרטיות ומשכילות.

prizman

New member
מה שלי לא ברור

הוא איך אתה מטיף לאנשים על שגיאות כתיב כאשר אתה עצמך כותה "תמוהה" לגבי עניין שהוא זכר. כותבים "תמוה" בה' אחת. מעבר לכך אם יש לך דילמות יש/ פורומים יעודיים לכך ומטפלים בתשלום, לא ברור לי מדוע אנחנו אמורים לפתור לך אותן, למה שלא תפנה למשל לפורום סריגה? ולסיכום סופי שלי לפחות, דיונים יותר מרתקים מזה ירדו לתהום הנשיה ולא התאבלתי עליהם כך שעל זה ודאי שלא.

מיצפטיל

New member
אתה דווקא אחד המאכזבים.

לא אותי, אני לא מכיר ולא מעוניין להכיר אותך, אבל התיימרת להגיב לעניין, וברחת כמו מאש כאשר הוצגה בפניך שאלה קשה. כמובן שזה לא הפריע לך לכתוב עוד תגובות רבות ללא תועלת, אבל להתייחס לעניין - לא ולא, כנראה עניין פסיכולוגי פנימי שתפתור מתישהו בינך לבין עצמך. אגב, מה זה "כותה" ? אני מניח שהתכוונת ל"כותב".

מיצפטיל

New member
מסכים, הציון שמגיע לך הוא אכן ליצן ../images/Emo13.gif

הרווחת אותו ביושר, אם כי ליצן בור וזועם מתאים לך יותר
איחולי.

prizman

New member
אולי אתה תפתור עם עצמך

את האובססיה לנסות לדון עם אנשים בנושאים שלא מטרידים אותם? חסרה לך תשומת לב? לך תבנה מעון לנמלים חסרות בית. לא התיימרתי לכלום ובטח לא לדון עם נודניק.

מיצפטיל

New member
מדוע ענית לי מלכתחילה ?

מעניין, כל עוד אתה מסוגל להגיב, אתה עונה, אבל ברגע שהרציונל כבר לא לצידך אתה בורח, משעשע ומטריד גם יחד

prizman

New member
אני עושה

מה שבא לי, מתי שבא לי ואיך שבא לי. אם אתה מוטרד קח כדור הרגעה.

אספרסו2

New member
הרגת פעם

זבוב או יתושה , עכביש או מקק? אני משער שכן. מן הסתם,ידך לא היתה קלה על ההדק כשבן-אנוש הטריד את מנוחתך.

מיצפטיל

New member
הצלחת להבין מה שכתבתי בכלל ?

מכיוון שתגובתך לחלוטין לא עונה על השאלה שלי, אבל אני מניח שגם זה עוד סוג של התגוננות ע"י התקפה, שאתם כ"כ מצטיינים בה. רק דבר אחד פשוט, לחשוב ברצינות ולכתוב לעניין, אינכם מסוגלים, משעשע, שווה אולי מחקר סוציולוגי.

מיצפטיל

New member
כדי שלא יהיו לך תירוצים.

לא, לא הרגתי מקקים, בפעמים הבודדות שנתקלתי בהם בתוך הבית, העפתי אותם אל מחוץ לדלת. לא הרגתי יתושים מכיוון שהם לא עוקצים אותי, אולי בשל דם מתוק
כעת במקום לשאול עוד ועוד שאלות, נסה להתמודד עם השאלה שלי, ולענות לעניין, לשם שינוי.

אספרסו2

New member
לא מאמין לך

כשהיית רך בשנים, ועוד לא היו בך את התובנות שיש לך כעת, בודאי נטלת את חייו של חרק כלשהוא, גם אם לא במזיד. כך בנויה ההירארכיה האבולוציונית ואתה חלק ממנה.

מיצפטיל

New member
בהחלט יתכן.

בהחלט יתכן שבעבר מחצתי חרק כלשהו בלי כוונה, איך זה משנה את הנושא ? רק שאדע, אתה מתכוון לענות על השאלה, או רק לשאול קושיות פסח ללא תועלות ?

אספרסו2

New member
אכן,זה עתה

פתרנו את הסוגיה. הרי לא היית מוחץ תינוק בלי כוונה,הלא כן? ואתה נאה דורש ואינך נאה מקיים?!

מיצפטיל

New member
אתה מאותגר שכלית ברמות קשות

ראשית, אם מדובר בתאונה, ומשהו שהוא ללא כוונה, הכל יכול לקרות, אבל שזה לא יפריע לך לבנות תלי תילים של טענות נבובות הנשענות על רציונל פגום.

אספרסו2

New member
אולי לא הבנת

והלכת לאיבוד בדרך. אבל לנוכח השטויות שאתה מפריח לחלל הפורום האינטרפרטציה שלי לטיעון שלך, הוכחה כנכונה.

uriler

New member
מיצפטיל, אני נכנס לשרשור בשתי מטרות:

1. אתה מבקש מהגולשים פה להציב מראה בפני עצמם ולחשוב. אני מבקש ממך לעשות אותו הדבר ולהודות - איני מאמין לך כי אתה קרניבור. איני מאמין כי יש לך "על האש" מכובד. אתה בדיוק כמו כל הפרובוקטורים הקודמים שהגיעו לפה במטרה מיסיונרית טהורה רק שאתה עושה זאת מאחורי כסות "פילוסופית" ודיונים לכאורה מוסריים, תוך הימנעות משימוש במונחים כגון "רוצח" (אבל לא הצלחת להתחמק משימוש בדימוי התינוק כסטייק). למה אני חושב זאת? פשוט - אתה משתמש חדש ומשום מה לא ניתן לראות היכן אתה כותב הודעות נוספות, כך שמטרתך כנראה היא רק השרשור חסר התוחלת הזה. אם תודה בכך, יהיה לכולם הרבה יותר קל. 2. שאלת למה אנחנו מבדילים? התשובה פשוטה - כי ככה בחרנו. לא כל בחירה ניתן לנמק, ובזה זה מסתכם. מבחינתי, אני יכול לאכול כמעט הכל אבל כנראה (ואני בכוונה אומר כנראה, כי עוד לא עמדתי בפני הסיטואציה) לא אוכל כלב או חתול (וכמובן שלא תינוק, בלי סייגים). למה? כי ככה אני מרגיש, ואני מדגיש - רגש, ולא החלטה מושכלת. עכשיו אתה מוזמן לפנות לפורום "פילוסופיה בגרוש" ולברר כיצד ניתן לנמק החלטה רגשית, לי אין יותר מה לתרום לדיון.

מיצפטיל

New member
1.אז אל תאמין 2.אז אתה מודה שאינך יכול לנמק

קל מאוד לברוח ל"רגש", כאשר השכל חסום

למעלה