../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif תמונה ומילות סיכום
לאחר שטחנתי לכם ת'מוח, מגיע לכם לפחות תמונה טובה
להלן חלק מהאוכל של היום בערב, מצטער על האיכות, צילמתי בסלולארי. נראה לי שהדיון מיצה את עצמו, הופתעתי לטובה שבכלל התאפשר כאן דיון, אבל הופתעתי לרעה מרמת הדיון הירודה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, אני פחות נהנתי היום מהאוכל, אני מאמין שבסופו של דבר אהפוך לצימחוני, מכיוון שזה הדבר הנכון והמוסרי לעשות. אתם יכולים להמשיך לעצום עיניים, לצעוק שיצאו לכם מהווריד ושלא יסתכלו לכם בצלחת, אתם יכולים להמשיך לתרץ לעצמכם שזו האבולוציה, שזו היררכיות המזון, אתם יכולים לומר בגאווה שאתם לוקחים חיים מכיוון שאתם רוצים, יכולים וחזקים, אתם יכולים להמשיך עם תירוצים נבובים הגורסים שמכיוון שאי אפשר להמנע לחלוטין מפגיעה (בנייה, תחבורה), אז שוברים את הכלים והכל מותר (הגיון קלוקל, בהגדרה), אתם יכולים להמשיך לתקוף את מי שחושב אחרת ברמה האישית, במקום לחשוב על עצם הדברים, אתם תעשו בעצם הכל, העיקר לא לרדת לעצם (תרת משמע) העניין, גם אם זה בינכם לבין עצמכם. אבל בשורה התחתונה, בלי התפלספויות כלל, המסקנה שלי היא שאין לנו זכות לקחת חיים שלא מתוך חובה הישרדותית, ושלא צריך להיות עבורכם הבדל בין לקחת חיים של פרה לבין חיים של תינוק, וכל הניסיונות לתרץ זאת עלו בתוהו, אין שום הצדקה מוסרית ללקיחת החיים, לא של פרה ולא של לתינוק. גם תעשו תרגיל מחשבתי, אמיתי, יסודי ועמוק עם עצמכם, תגלו שאין לכם תשובות מוסירות טובות. אבל תמשיכו לגלגל עיניים,זה בסדר, אתם לא שונים מהרוב, והרוב כידוע - טיפש וחסר מוסר, לצערי. שבוע טוב.