האם לגויים יש נשמה?

מהיכן יצאה החסידות..

מהיכן יצא האיסלאם.... מי היו אותם המקובלים הגדולים שהנחילו לנו חוכמת האמת. בעל הסולם, האר"י, רבי שמעון בר יוחאי, חז"ל, הבעל שם טוב, הרמח"ל.....וכך אפשר להמשיך ולהמשיך.. ישנו פשט וישנו סוד, שניהם כתובים ומוסכמים על ידי פרשני התורה כיום (לפחות הרוב המוחלט)

תפסיקו לחשוב שהרמב"ם הוא היחיד ביהדות..

וחוץ מזה...הרי שגם הוא עסק בחוכמת הקבלה. ניתן לחקור ולגלות את זה. אני מניחה שארי80 יודע להסביר הרבה יותר טוב ממני, כבר נוכחתי בכך. בכל אופן, הרמב"ם הוא לא נושא שאם הוא טוב לי אני אקח וכשלא טוב אני אזרוק.......

עוד דבר מאוד מעניין.

מה שמעניין הוא שכל גדולי הרבנים יסכימו על חלק הסוד שבתורה, והנה התלמידים של הרמב"ם(..)("") אומרים שאין חלק כזה. מעניין מאוד.

וכפי שאומר בעל הסולם במאמר "שופרו של משיח"

"ומזה מובן, מה שהיה לנו, אם חכמינו היה מגלים חכמת הנסתר לעין כל. ומתוך שאנו מצניעים, נמצא אשר האיש הפשוט שלנו, כל עוד שאינו כדאי למסור לו רזי תורה, הנה אין לו שום מושג כלל בחכמת הדת. וע"כ מובן מאליו, איזו התפעלות שאדם כזה קונה, בעת שמוצא טעמים וחכמה של מה בתיאולוגיה שלהם, שכל עיקרה אינו אלא קיבוץ של ידיעות גנובות מהנסתר שלנו בתוספות מטעמים ספרותיים. ואחר שרואה זה, אומר ומכחיש את תורתינו המעשית ואח"כ לכפירה לגמרי רחמנא ליצלן. (שפחה כי תירש גבירתה) ודבר זה נקרא "שפחה כי תירש גבירתה", כי כל כח הגבירה, דהיינו שליטת הפנימיות, הוא בכח החכמה ודעת שלנו, בסו"ה "ונפלינו אני ועמך מכל העם, אשר על פני האדמה". ועתה קדמה השפחה ומתגאה בהמון, כי היא ירשה החכמה הזאת ח"ו. ותדע, שכחם זה הוא השלשלת, שבו כובלים את רגלי בני ישראל בהגלות תחת שליטתם."

היהדות יצאה כמובן

מעם ישראל. הרי היא תרבותו, דתו ותורתו. ובזכות פלורליזם מדהים יש לנו מגוון דעות (חסידות, אריסטוטליות, חילוניות, קבלה, משיחיות וכו') כחלק מאותה תרבות. תגידי, את מאמינה ביהדות או בקבלה?

הלכות היהדות משתנות מתקופה לתקופה...

מהי היהדות האמיתית? הרי שבחומריות, לא נוכל להגיד ולקבוע....על אף ש"אחר רבים להטות". אך ברוחניות כן נוכל לקבוע, שחוכמת הקבלה או חוכמת האמת היא היהדות המקורית, אותה אחת שמחברת בין הגשמי והרוחני ועל כן מהווה מטרת הבריאה "להיטיב לנבראיו". -כדאי מאוד לקרוא מאמרים של הבעל סולם, איש חרדי אבל גם רציונליסט ומשכיל-

להאמין שקיום מצוות גשמיות יביא אותך

לגן עדן.....כלומר, השפעה של חומרי על הרוחני (כפי שגם נהוג במיסטיקה) הוא מופרך. האם בידיך ורגליך תשנה את גורלך? הרי שאפילו מבחינה יומיומית אין הדבר נכון, המציאות משתנה כאשר התפיסה של המציאות משתנה. אם כן, מהו הדבר הנכון? הדבר הנכון יהיה לראות מהי מציאות הבורא. אך מכיוון שהינך מזלזל במילים הללו, אני אודה לך ונוכל להמשיך לעיסוקינו, כל אחד בעיסוקו שלו.

מי דיבר על גן עדן?

הנה שוב את בורחת מהשאלה שלי. את מסכימה שהקבלה היא דרך חיים ושאר התורות והטקסטים מיותרים או עקרים?

מצווצ גשמיות הן אינן התפל.

אך יש גשמי ויש רוחני. והרוחני הוא העיקר שעליו מתלבש הגשמי. וזה יותר מורכב ממה שאתה מנסה לעכל בתובנה שלך. מצטערת.

masorti

New member
אה טוב... הגענו לנימוק המנצח...

"וזה יותר מורכב ממה שאתה מנסה לעכל בתובנה שלך". ממבו-ג'מבו פסבדו-רוחני האופייני לכל חסיד של תורה מיסטית החל מתלמידי אשראם בהודו וכלה במשתלמים אצל כהן-דת אינדיאני.

יש לי הצעה:

בואי נלך ביחד יד ביד לעשות סדרה של מבחנים: מבחני אינטיליגנציה, מבחני ידע כללי, מבחני אינטיליגנציה רגשית, מבחני קארמה, מבחני הילה רוחנית, מבחני תפיסה וראייה מפוכחת ואפילו מבחן פסיכומטרי אם תרצי. בואי ניגש ללב העניין ונראה אם אני לא מסוגל להבין שוב דבר או שאת פשוט... שוב בורחת.

כל המבחנים הללו

תלויים בראייה גשמית. אך מה עם ראייה רוחנית? הרי המציאות שלך ושלי נתפסת רק מחמשת החושים שלנו והמח פועל רק בפוטנציאל של 2 עד 3 אחוז. האמת היא איננה מדוייקת אלא משתנה ואפילו סותרת מזמן לזמן. ורק מי שמפתח חוש שישי נוסף, שמסוגל להכיל את מציאותו של הבורא (שהרי הוא כולל כל המציאות לפי היהדות) מסוגל לראות מהי המציאות האובייקטיבית ושכולה טבעו של הבורא. אני אף פעם לא בורחת, אלא שנזהרת במילותיי, מכיוון שאינני רוצה לעורר מחשבות לא רצויות וביקורת קיצונית על החוכמה הזו.

אז מי שכופר ביהדות

ועובר הלאמין בקבלה מפתח חוש שישי? אני אשמח לראות איפה זה כתוב.

לא חסר מקומות.

נשאר רק לחפש ולמצוא. וכמובן,ניתן למצוא גם הסכמות מהרבה רבנים, מוכרים יותר ומוכרים פחות, לעניין חוכמת הקבלה והפצתה.

למעלה