האם לגויים יש נשמה?

tamarhp

New member
לא נכון.

היות האדם יהודי נותנת לו אחריות גדולה יותר - וחובות גדולים יותר (תרי"ג מצוות). זה לא אומר שהוא טוב יותר. ולא הבנתי מה רצית לומר על הנכדים.

masorti

New member
מה קשור אחריות לענין?

את דיברת על "מהות רוחנית" שונה שקשורה לקיום או מחסור של חלק מהנשמה. אם נסכים שליהודי ולגוי יש נפש (=רוח=נשמה) זהה לחלוטין וכל ההבדל הוא בחובות שהוטלו על היהודי - אז יופי. מה שרציתי להגיד בענין הנכדים הוא שהטענה שלבני דודים "סימטריים" (בעלי הורה אחד יהודי ואחד גוי) יש נשמות ממודלים שונים היא טענה מגוחכת.

האם אתה מכיר בקיומה של הנשמה?

בוודאי תשמח לגלות כי הפסיכולוגיה כבר הוכיחה מזמן שהנשמה אינה בתוך הגוף החומרי. אם כן, היכן היא? במצב תודעתי (מציאותי) שונה. מהם מושגי הטוב והרע? מדוע ישנה כזו התפתחות של דומם, צומח, חי, אדם? מדוע דווקא האדם הוא יצור ששואף להסרת גבולות? מדוע מדענים חוקרים ללא הרף את המציאות? - האם אכן זוהי המציאות הנייטרלית האובייקטיבית בה אנו חיים-

masorti

New member
ודאי שאני מכיר בקיום הנשמה...

אלא שאיני מכיר בקישקוש הנאופלטוני של חלוקתה לנפש בהמית ונפש צמחית ונפש אלוהית. הנשמה היא אחת ויחידה, והיא זהה במהותה לכל בני האדם בלי קשר לדתם. (מבחינתי נפש/נשמה/רוח הם מילים נרדפות לאותו דבר) מי שרוצה לדקלם כתוכי את תורת הנפש של אפלטון תוך הוספת ממבו-ג'מבו ניו-אייג'י - שיבושם לו. אני לא שייך לאלה שנוהגים כך.

שמוליקיפiד האם לגויים יש נשמה?

האם לגויים יש נשמה? מה אומרת על כך היהדות? כתבתי על כך בבלוג אתה מוזמן

enigma4u

New member
ועכשיו יסבירו לנו באותות ומופתים

ועכשיו יסבירו לנו באותות ומופתים שהתורה שהתורה לא גזענית.

enigma4u

איך אתה קובע שאני גזענית ? שאלת שאלה קיבלת תשובה אם אתה לא מעוניין בתשובות אז למה לשאול שאלות? ואם כבר שאלת שאלה וקיבלת תשובה לא כרצונך תלמד להשיב לא לסתום את שאלתך בתירוצים כגון גזענות בשביל מה לך הפורום הנ"ל ? האם הוא בשביל שאלות ותשובות למען נחכים ? או סתם בשביל להפיג לך את השעמום?

enigma4u

New member
אל השקט שלי

1.היכן כתבתי שאת גזענית? 2. היכן שאלתי שאלה? 3. אני עניתי תשובה לשאלה שנשאלה. 4.כמו שלך מותר לענות, גם לי מותר לענות. 5.תמיד אתה מגיב לא לעניין?

חחחחחח סליחהenigma4u

ענית שהתורה גזענית לא ? השאלה הייתה אם גם לגויים יש נשמה אז סליחה כניראה טעיתי מבטיחה לבדוק תן חיוך הכל לטובה

לקשמי

New member
התורה אינה גזענית

הגזענות שייכת לאנשים מסויימים שמפרשים אותה. בבלוג שקישרת אליו את מגיעה למסקנה שלגויים אין נשמה מהעובדה שיש מלחמות. את יודעת למה יש מלחמות בעולם? בגלל גישה כמו שלך! לא בגלל שלאדם כזה או אחר אין נשמה. בגלל דעות כמו: מי שהוא לא כמוני ושונה ממני הוא משול לבהמה במקרה הטוב. במקרה הפחות הוא בכלל חסר נשמה. גם התורה של דארווין אינה גזענית כשלעצמה. אבל זה לא הפריע להיטלר לעשות בה שימוש ופירוש מעוות ולהגיע למסקנה שהיהודים הם בהמות כי הם לא שייכים לגזע הארי. ומה ההבדל בין הגישה הזאת לבין הגישה שאומרת שלגויים אין נשמה?

לקשמי כולם פה לתיקון

בוא נעשה קצת סדר השאלה בפורום הייתה אם גם לגויים יש נשמה ומה אומרת על כך התורה 1)אני לא דתיה אבל מאמינה בתורה 2)לגבי היטלר ועוד כל מיני עריצים היכן בדיוק אתה מוצא בהם נשמה? 3)נשמה זו דרגה גבוהה של דעת וחכמה(ולא הסכלה )ומין הסתם אם הייתה אמונה ואנשים היו מגיעים לדרגת נשמה אז לא היו מלחמות אלימות ושאר צרות אם היו פה רק נשמות אפילו חילוקי דעות לא היו לנו 4)חומד אילו לכולם הייתה גישה כמו שלי באמונה אפילו מלחמונת קטנטונה לא היית רואה בעולמך כולם שליחים של הבורא ולי כאדם אין בעיה אם בני אדם אפילו לא גויים ( החברים הלא יהודים שלי מקסימים) ורק עוד שאלה קטנה אתה יהודי ?

אחת הסוגיות המכוערות ביותר ביהדות

בעיני הסוגייה הזו מציפה הרבה מה"כביסה המלוכלכת" של התרבות שלנו לתודעה. אני חושב שעצם העיסוק בסוגיה נושא איתו ניחוח מר של גזענות (אני לא מאשים אותך, שמוליקיפוד, או את גולשי הפורום בשום צורה שהיא). יש משהו מאוד בעייתי כשאתה מסתכל על מישהו ששונה ממך (ולא משנה אם זה הבדל בדת, בצבע העור, בדעות או במין) ואתה מחליט שכיוון שהוא שונה הוא נחות ממך (אתה יותר טוב או שאין לו משהו שיש לך). יש לנו מודעות מאוד חזקה לזה כשזה קורה נגדנו, נגיד בהתבטאויות אנטישמיות. זה צורם לנו שמישהו חושב ומעיז לומר שבגלל שהדת שלי שונה משלו אז אני פחות טוב ממנו (או חמור מכך). הרב מרדכי קפלן התעסק הרבה בשאלה הזו וההחלטה שלו הייתה לשנות את ההתיחסות אל הגויים. כתוצאה מכך יש קהילות שלא אומרות בתפילות "אשר בחר בנו מכל העמים" אלא "אשר קרבנו לעבודתו", מתוך התפיסה שהסתכלות על האחר כפחות טוב ממני היא גזענית ופסולה. בעיני, הרבה יותר חמור לטעון שלמישהו אין נשמה כי הוא לא יהודי. אגב, כשגוי מתגייר, איפה הוא מקבל את הנשמה? ברבנות? כשעושים לו מילה?

את חלק הנשמה

לא מקבלים בברית מילה. מקבלים לאחר עבודה רוחנית אמיתית. וכמו שלי אין זילזול בחילוניים ובנוכרים אני מצפה לאותו היחס בהתאם. תודה לכם.

זאת הסיבה שחוכמת הקבלה נחוצה

היא נחוצה על מנת להראות מהו ההגיון מאחורי כתיבת התנ"ך ומדוע לא מדובר כאן בגזעניות. וחבל על התקיפה.

אני מסכים

אבל אם את מאמינה שלך יש נשמה ולחילוני או לנוצרי אין זה די מתנשא, לא?

כבר אמרתי שאת חלק הנשמה...

כל אחד יכול לפתח. יש פה סוגייה אחרת: סוג הנשמה====> יהודית או של גוי, זה לא בהכרח תלוי היכן האדם נולד (אצל הגוי זו יכולה להיות נשמה יהודית גם), מה שכן, מי שנולד לאם יהודיה, אצלו הנשמה היא יהודית בהחלט. ויש עוד עמקות לעניין, אין להסתכל על זה כדבר של מה בכך. אפילו שיש שונות בין הנשמה היהודית לנוכרית.....הרי שזה מציין מהו התפקיד של העם היהודי ולא על הכרח של נחיתות כלשהי כלפי 70 אומות עולם.....(שגם זו חלוקה אנרגטית ולאו דווקא פיזית)

למעלה