האם לדעתכם בישראל יש ימין כלכלי?

SupermanZW

Well-known member
אני מקווה שלגבי "בתוך העיר" כתבת בצחוק

כי אם לא אז אינך מכיר את הגישה הליברטאריאנית לגבי השלטון המקומי והתחבורה העירונית.

גם אתה לא מכיר את הגישה הליברטריאנית

אתה מערבב בין ימין, ליברליזם, קפיטליזם וסתם ריאקציונריות

SupermanZW

Well-known member
למרות שהשאלה לא הייתה מופנה אליי אענה

מכיוון שאני ליברטאריאן ודאבל תפוח עדיין אינו סגור על השקפתו הכלכלית ולא החליט איך להגדיר את עצמו.

לגבי הכבישים ונושא התחבורה בכלל יש לי תשובה ארוכה, מצ"ב קישור.

לגבי הקמת בתי חולים, המדינה לא תצטרך לדאוג לכך, אין בתחום ואקום ועובדה היא שבגלל שהממשלה לא בנתה מספיק בתי חולים באו יזמים פרטיים ועשו זאת במקומה. אם אתה שואל את עצמך מאיזה כסף ימומנו אותם בתי חולים שיקומו (ואפילו אלה שכבר קמו) התשובה היא מהכספים שמשלמים המטופלים במידה ולא ביטחו את עצמם בביטוח המכסה אותם או מהביטוח של המבוטחים כאשר הביטוח מכסה ועל כל אדם לקחת אחריות ולבטח עצמו בביטוח הבריאות הטוב ביותר שהוא יכול ולעשות סקר שוק לפני. אני יודע שזה נראה מפחיד בקריאה ראשונה ואפילו שנייה, אך אחרי שביצעתי חישובים מדוקדקים הגעתי למסקנה שכך תהיה עלות הבריאות לנפש נמוכה בהרבה ממצבה הנוכחי, כולל עבור חולים שעלות טיפוליהם יקרה, מצ"ב קישור.

לגבי טיפולים בסרטן, הם ימומנו מכספי הביטוח בו המבוטחים ביטחו את עצמם. חברות הביטוח יחויבו בחוק לבטח כל מי שמעוניין בביטוח והתעריף יהיה בהתאם למצבו הרפואי, ימנע מצב שבו מי שמעוניין בביטוח לא יוכל לבטח את עצמו, מחלות רקע יוכלו להעלות את המחיר אך לא למנוע את הזכות להיות מבוטח (והזכות הזו נדרשת כאשר השליטה יוצאת מידי הממשלה). התחרות בין חברות הביטוח תגרום לכך שהמחיר יהיה תחרותי ולא עושק.

baudrate

New member
את התחבורה אתה משאיר בשליטה ממשלתית

גובה מס הדלק למשל, נקבע על ידי הממשלה, גובה האגרות נקבע על ידי הממשלה,
זהות ראש הרשות נקבעת על ידי הממשלה. אילו כבישים יסללו, איזו תחבורה ציבורית
תהיה ? אתה משאיר כל זה בידי הממשלה.
אם כן , מה הועילו חכמים בתקנתם? אם הממשלה אינה יכולה לנהל מוסך (להשקפתך),
איך היא תוכל לנהל מערכת מורכבת כמו מערכת התחבורה?
חוץ מזה, התחבורה ברמה המקומית מנוהלת על ידי הרשות המקומית - וכך אנחנו מגיעים למוקש של השלטון המקומי.
כמו שבתים גדולים מנוהלים על ידי חברת ניהול, כך אפשר גם שכונה, רובע ועיר, לא?
על מנת שלחברת הניהול יהיה כח לנהל מצד אחד, ואינטרס לפתח מצד שני, צריך שיהיו לה זכויות
קינייניות על המקום שהיא מנהלת. זוהי המשמעות של הפרטה.
זה לא אומר שהתושבים לא יוכלו לבחור וועד, בדיוק כמו שלעובדים במקום העבודה יש ועד.
אבל תפקיד הועד אינו לנהל, אלא ליצור דיאלוג עם ההנהלה, כך שכולם יצאו נשכרים.
טוב, אני מסיר את הדיסקט הזה. הוא לא שלי.

בקיצור זה חזרה לימי הביניים

אלא שאפילו שם באירופה לפחות היו מנזרים שטיפלו חינם בחולים

לא בהכרח

כי פיאודליזם זה מצב שכל אדם מכריז על תלות באחר הואסאל באדון והאדון במשהו שמעבר לו, ואפילו העירוני תלוי בגילדה שלו ובראשיה... קשיה לי להאמין שהליברטריאנים דוגלים בכך.
אני מתכוון שזה מצב שבו כל קהילה וכל שכונה יחליטו לבדם איך לנהל את העיניינים המקומיים, כל אחד יהיה בעצם חשוף להתקפות של החזק ממנו וכן הלאה...

למעלה