האם לדעתכם פינק פלויד ממוסחרים יותר

brotos

New member
מי אני? אדם, עם מצפון ושכל ישר.

כשאתה אומר "מי אתה", אתה בעצם יורה לעצמך ברגל: מי הם שיחליטו שהמוזיקה עולה כסף, מי המדינה שהחליטה שגניבה זה רע וכו'.

brotos

New member
שאלו, באופן תיאורטי.

סך גדול של פרטים, בסופו של דבר. למלא פקודות זה לא כבוד גדול, אתב יודע. בסופו של דבר, אם משהו נראה לך כמו עוול, מרגיש לך כמו עוול ואתה משוכנע שהוא עוול - התנגד לו. לא אנרכיה, אלא התנגדות שקטה [לא לקנות פ"פ זו החלטה שקטה ולגיטימית]. לפ"פ יש את הזכות ליצור כסף באמצעות מוזיקה, למדינה יש זכות לתמוך בכך, לי יש זכות להחליט אם אני תומך או מתנגד. גניבה זה רע? סבבה, בשבילי, 90 שקל על דיסק זו גניבה. מישהו ילך לכלא על זה? לא, כי זו זכותם. להוריד באינטרנט מוזיקה שאתה אוהב במקום לשלם מחירים מטורפים על מוזיקה של להקה שלא עשתה כלום במשך 25 שנה זו גניבה? יכול להיות. במקרה כזה אני מעדיף להחשיב עצמי כ'רובין הוד' For a day, ולגנוב. אדם שעושה משהו רק בגלל שהוא חוק של מדינה הוא פושע בהכרח. אדם שלא עושה משהו בגלל שזה חוק של מדינה הוא פושע בהכר גם כן. אדם שמפעיל בכל החלטה את כל חושיו, ועושה מה שנראה לו כנכון - לא רק עבורו, אלא עבורו כאדם בתוך חברה! - הוא אדם מוסרי בהכרח. ואני לא מתיימר להיות מוסרי. פשוט, אין לי 90 שקל מיותרים להוציא על דיסקים, ואם יהיו לי הם יילכו על ספרים או על מוזיקה ישראלית פעילה, כמו אביתר בנאי, לדוגמא.

ניצן, אני ממליצה לך לקרוא מה שחרטוש

ה ואנוכי כתבנו למעלה בשרשור. נשמח אם תתייחס גם לדברים האלו, בניתוח שלך.

THEDUDE911

New member
הועלו כאן דברים מאוד מעניינים

אך לדעתי הוצאו קצת מהקשרם... ראשית, אני מסכים עם ברוטוס שהמחיר לדיסק של פינק פלויד יהיה איכותי אשר יהיה הוא בהחלט מופרז.אך מצד שני אני לא חושב שבחיים הייתי מוריד מהאינטרנט שום דיסק שלהם, מהסיבה הפשוטה היא שאתה קונה דיסק מקורי את לא קונה רק את המוזיקה של הלהקה, אתה קונה גם את העיצוב, גם את ההשקעה וגם את המילים של השירים דבר שמעצים את חווית השמיעה.אם כל זה מצדיק את ה90 ש"ח לדיסק כל אחד עם שיקוליו.... דבר זה מוביל אותי לנקודה נוספת, לפי מה שהבנתי מחברי הפורום שהלהקה ברגע שחתמה על חוזה שמן עם החברה היא התחייבה לדברים מסויימים אשר אמורים להביא לרווח נקי של חברת התקליטים והלהקה.לאחר מחשבה בנושא הגעתי למסקנה שזה לא ממש בסדר מבחינת האנשים שאוהבים את המוזיקה שלהם, ואני בטוח שפ"פ לא ממש אהבו את הרעיון גם כן, כי זאת להקה של דיסקים היא לא להקה של שירים בודדים שאין קשר בין שיר אחד לאחר. כך שאני שומע את האוספים שלהם(יותר נכון רואה את רשימת השירים שלהם) זה ממש לא מסתדר לי איך אפשר למזג שירים מהחומה עם meddle ו עוד כמה דיסקים. לדעתי זה פשוט לא פייר להוציא אוספים כאלו,כי יש אנשים שרוצים להכיר את המוסיקה של פ"פ ואז הם קונים איזה אוסף כזה ויכולים להתבאס מאוד מזה, לדעתי זה פוגע בפ"פ.

וחברי הלהקה מסכימים אתך...

אוספים זה מוצר שחברות התקליטים מעוניינים בו, בד"כ - לא האמנים עצמם. הסיבה המיידית היא ברורה: הוצאת השירים מהקשרם המקורי. יש עוד סיבות מדוע אוספים אינם אהובים על אמנים, ואת חלקן שכחתי. אני צריכה להתעדכן. (אגב, אני לא ממש מקבלת את הקביעה לפיה הפלויד היא להקה של "אלבומים" ולא "שירים בודדים" - עובדה שהם ביצעו שירים בודדים ב-Live 8, למשל. אבל החלוקה הזו ממילא היא מופרכת). אוספים כאלו פונים לכמה סוגים של קהל: קהל אוהדים שטחיים, שמכירים רק שירים בודדים, ואינם רוצים להכיר את האמן מעבר ל"להיטים", ומאזינים חדשים, שאינם מכירים כלל את האמן, ורוצים "לטעום" על מנת להחליט אם זה בשבילם. אני לא חושבת שאנשים "מתבאסים" מאוספים - זה בד"כ המוצר הכי נמכר, יותר מאלבומים מקוריים - ויעידו על כך גם האלפים שנהרו לחנויות במוצ"ש כדי לרכוש את האוסף Echoes של הפלויד (ועל כך גם ב"חשדות" שאעלה עוד מעט).

shay or eli

New member
היא "להקה של אלבומים"

במובן שכל אלבום שלה הוא יצירה בפני עצמה, ולכל אלבום יש אווירה ו- "רוח" משלו. ולדעתי, אדם יהנה הרבה יותר מלקנות אלבום אחד או שניים של פינק פלויד מאשר לקנות אוסף שלהם (חוץ מ- Relics, שהוא יוצא דופן). זה לא שהשירים שלהם לא מתפקדים בנפרד מהאלבום, זה שהם נשמעים טוב יותר באלבום.

thezanani

New member
ציף העלאה של השרשור כולו למאמרים!

"פינק פלויד והמיתון"! נוסי!

brotos

New member
החומר נקרא.

"כל הדברים ברי-החלוף אינם אלא משל", ועדיין- הנושא נידוש כבר עד דק באין ספור מקרים בפורומים דומים [שירשורפלצת מיתולוגי ב'רוקמתקדם', עם ברייטמן ההמוני], כך שאם את וחרטושה ייגעתם אותנו עם כל הפרטים אין הרבה מה להוסיף. בתימצות: - פ"פ היא להקה מסחרית, וככזאת אני מעריך אותה פחות מלהקות אינדי שונות, וחושב שהיא עוסקת בבידור יותר מבאומנות [האם עדיין יש משמעות לשתי ההגדרות האלה, בחינת שתי קטבים? שאלה מרתקת בפני עצמה...], אבל שפועלת בצורה לגיטימית, לדעתי. NMI, וכל חברות הענק האחרות, שמרשות לעצמן להתייחס בגסות כלפי צרכן המוזיקה [מחירים מטורפים על הלהקות הגדולות, ביניהם פ"פ והביטלס; אוספים אין-ספור ומרצ'ניידז מיותרים, אם כי זה בתחום האפור... ועוד], מכריזות בכך מלחמה, ולכן מותר לי, בתור פרט, להתנגד להם. הדרישה פה היא מהאדם, שיתנהג בצורה הוגנת כפרט בתור חברה. - המוזיקה של פ"פ עצמה היא בידור יותר מאומנות, ובכך אין חטא עבור מוסד הפופ, בו היא התיימרה ומתיימרת לפעול. - יש הבדל בין יצירת אומנות וויזואלית-אונטית, כגון ציור ופיסול, לבין אומנות 'ווירטואלית', כמו קולנוע ומוזיקה. אין משמעות כלשהי לדיסק עצמו, אלא מבחינת פלטפורמה רלוונטית להעברת המידע-עצמו. כל נתינת ערך לדיסק היא בעצם פ'טישיזם שלילי. - אין שום צורך להעביר את הדיון ל'מומלצים', פשוט כי אין לו שום ערך. תעשו חיפוש ב'רוקמתקדם' או 'אגדותרוק', ותקבלו מה שתרצו. --- עדיין, אחלה מוזיקה.

הייתי שואלת אותך כמה שאלות

לגבי מה שכתבת... למשל, למה כוונתך ב: "יש הבדל בין יצירת אומנות וויזואלית-אונטית, כגון ציור ופיסול, לבין אומנות 'ווירטואלית', כמו קולנוע ומוזיקה". אבל, מה הטעם? כפי שאמרת, העניין נדוש כבר גם כאן וגם בפורומים אחרים, אז בשביל מה לדון בו שוב? אתה אמרת את דברך. אני אמרתי את דברי, וכך גם כל שאר המשתתפים, כאן ושם. אז העניין סגור, נכון?

brotos

New member
אפשר לסגור את הפורומים.

העניין סגור, פשוט היה לי חשוב לומר את דברי בקשר לרכישת האלבומים. --- "יש הבדל בין יצירת אומנות וויזואלית-אונטית, כגון ציור ופיסול, לבין אומנות 'ווירטואלית', כמו קולנוע ומוזיקה". יש יצירות שלחומר עצמו יש משמעות, כמו למשל ה'מונה ליזה' ו'דוד', ויש יצירות שאין לחומר [לפיזיס] משמעות, כמו למשל 'קזבלנקה' ו'דארק סייד'. לא מסובך. למעשה, פשוט באופן מחריד.

האזרחק

New member
פקודות?

מעולם לא פקדו עלי לקנות דיסק. להגיד לך שאני מרגיש אושר גדול כשאני קונה דיסק ב-90 ש"ח כשאני יודע שחלק גדול מהסכום הזה הולך לאנשים שאין שום קשר בינם לבין היצירה? אני לא אגיד. היום, בזכות האינטרנט יש סיכוי שנוכל לוותר על ה"פלטפורמה להעברת מידע" ובכך נקצר את הדרך בין האמן לבין המאזינים. פעם, להזכירך, זה פשוט היה בלתי אפשרי. ייקח שנה, ייקח שנתיים, בסוף כולם יקנו שירים בזיל הזול ב ITUNES ודומיו ובכך כל הויכוח הזה יהפוך למוצג ארכיאולוגי. (יחד עם חברות התקליטים אם ירצה השם)

NIR Y

New member
אתה מאד משכנע

זה בטוח. ואתה צודק בכל מה שכתבת, אבל אחרי הכל אתה עדיין גונב, עם כל מי שהיה צורב מוזיקה היה חושב ככה, אולי היה יוצא מי זה משהו טוב. אבל בגלל שהמצב לא ככה אתה רק מעודד משהו לא חוקי, ובגלל זה אני לא רואה הבדל בינך לבין כול אחד שצורב מוזיקה. חוץ מי זה שאני גם מאד נהנה מי זה שיש לי אלבום עם עתיפה, חוברת, ודיסק עם הדפס עליו, וגם אני נהנה להרחיב את האוסף המוזיקאלי שלי במשהו מוחשי.

shay or eli

New member
הגונב מגנב פטור

תאגידי המוסיקה גונבים גם מהצרכנים וגם מהלהקות, ולכן אני לא רואה שום מניעה מוסרית מלגנוב מהן (ע"י הפצה באינטרנט או צריבה). אבל בלי קשר למוסריות, בגלל יצר הצרכנות שלי, אני כן קונה דיסקים... זה לרוב גם באיכות טוב יותר ועם כל הטראראם שמסביב (עטיפה, מילים וכיוב').

למעלה