האם ליבוביץ אהב את הקב"ה?

Souffle01

New member
יש שיפוצניק אם אתה מחפש,גם אינסטלציה,אם יש לך עבודה-אז סבבה

Souffle01

New member
במחשבה שניה וגם ראשונה- אני מעדיף שתתקע עם הג'ורה שלך לבד!!!

Souffle01

New member
וכמו שאני אומר בתור שיפונצניק לאנשים כמוך- חפש מי ינענע אותך

u r i el

New member
שאלה לא ברורה לפורום ליבוביץ.

מה זה קב"ה ?
מה זה "אהב" ?
המסורת היהודית ההיסטורית מייחסת לאברהם " אהבת ה' " למשל : "וְאַתָּה יִשְׂרָאֵל עַבְדִּי יַעֲקֹב אֲשֶׁר בְּחַרְתִּיךָ, זֶרַע אַבְרָהָם אֹהֲבִי."
לפיכך בהתייחס לדמויות הספרותיות הללו, אלוהיו של אברהם דיבר אליו, התווכח איתו, הבטיח לו, ברך אותו וכיוצ"ב וכמובן צווה אותו לשחוט את בנו - ואברהם הלך למלא את הצו הזוועתי הזה ללא מילה של מחאה. כך על פי הסיפור.

ליבוביץ איננו סיפור. שום אהבה, שום קב"ה במובן של הסיפור האברהמי לַא תפיס ביה כלל.
תסביר את שאלתך.

יש לשאוף לשלמות - אמר הרמח"ל

אין שלמות בעולם - אמר הרמב"ם

לא השגת המטרה היא החשובה אלא עצם החתירה לשלמות
גם אם לא תושג לעולם - אמר ר' ישעיהו לייבוביץ.

לדעתי, וזו דעתי האישית.

ר' ישעיהו לייבוביץ נהנה\אהב את ההזדמנות שניתנה לו ללמוד בשעת מסע החיים שלו.
ללמוד את היקום\אלוהים\עולם\(?) גם אם לא תושג לעולם בשלמות.

שבת שלום!

הר' מליובאוויטש

סיפר על פרופסור אחד שסיפר לו, שכשהיה סטודנט ולמד כיצד הרגל זזה, פתאום היה לו קשה להזיז את הרגל שלו...
וזה הזכיר לי סיפור ילדים: טלה אחד שאל את אמו איך הולכים? קודם רגל ימין או רגל שמאל? ואח"כ מה? ועוד שאלות כיו"ב. צעקה עליו אמו: מה כל השאלות האלה! ודחפה אותו. הטלה ברח בלי להשיב לעצמו באיזה רגל מתחילים...
&nbsp
האם לדעתך אנחנו לא יכולים לשאול שאלות על אלוהים לפני שאנחנו יודעים מה זה אלוהים?
וכן את ליבוביץ על האלוהים שלו?
&nbsp
ואיך אדם יכול לומר לאהובתו אני אוהב אותך כשמשוררנו הלאומי שואל מה זאת אהבה?
&nbsp
שבת שלום.
&nbsp

u r i el

New member
אין דבר כזה

שאי אפשר לשאול שאלה.

במקרה של ליבוביץ - המושג "אהבת הקב"ה" הוא מלל סתום במקרה הטוב וע"ז במקרה הרע. חשוב על זה קצת.

שבת שלום וחודש טוב.

שבוע טוב וחודש טוב

ליבוביץ מדבר על עבודת ה' ועל ואהבת את ה' אלוהיך בכל לבבך ובכל נפשך אפילו נוטל נשמתך.
אז לא לגיטימי לשאול אותו על אותו אלוהים לשיטתו?
&nbsp

u r i el

New member
גם אני

מדבר על זה. מכאן ועד המסקנה שאני אוהב את הקב"ה - ארוכה הדרך ורבה.
מה הוא הקב"ה עבורו ? אולי תשיב לי במקומו ?
לדעתי - מלל מקושקש.
וכבר אמרתי לך ואני מתכבד לחזור על כך - לשאול תמיד לגיטימי !

מצטער אני לא מוכן לקבל את זה

הוא מדבר על החובה לעבוד את ה', ושזה הערך העליון על כל ערך אחר, ואתה אומר שהוא הוא סתם מבלבל את המוח?
האיש שכתב את האנציקלופדיה, שמילא אולמות בהרצאות שלו, שמרצים גדולים לפילוסופיה ראו בו מורם ורבם, אינו אלא קשקשן?
&nbsp

u r i el

New member
אוהו .... לאן שאתה לוקח את זה ...

מה קורה לך, לעזאזל - וכי אמרתי שליבוביץ קשקשן ? מה אתך ?!
כתבתי לך שהמושג קב"ה מבחינת ליבוביץ הוא מלל מקושקש. וכי לא ?

אם לא תואיל להשיב לי על השאלה :
מהו הקב"ה עבור ליבוביץ ?
אנא ראה בהודעתי זו את סוף השיח בינינו להפעם.

מלל מקושקש

שהוא ערך עליון?
מהו הקב"ה עבור ליבוביץ? זאת שאלת מליון הדולר!
אבל בוודאי שזה לא קשקוש. אדם לא יקום כל יום ב6 בבוקר לתפילת שחרית ואח"ך מנחה ומעריב, בשביל קשקוש.
וכמובן שבת ופסח וכשרות ושאר תרי"ג.

u r i el

New member
ערך עליון ?

אולי קיום איזושהי פרקטיקה פולחנית. זה הערך העליון שלו. אולי. בטח גירסה דינקותא.
הקב"ה בכלל לא רלוונטי, ובוודאי לא "זה" של היהדות המסורתית היסטורית ולכן לא שייך לדבר על "אהבתו". את מה אהב? את מי אהב ? למה זו שאלת מליון הדולר ? לגבי רוב היהודים הנורמטיבים אין זו כלל שאלה, אז אם מתקשה אתה להשיב מהו הקב"ה עבור ליבוביץ כיצד ניתן להשיב על השאלה אם אהב אותו ??
אולי אהב לקום ב - 6 בבוקר כל יום ולקיים חלק מתרי"ג. לא יודע. קב"ה של הדתיים המסורתיים הרווחים - אין פה. תזכור רק איך ל' לקק את השפתיים מכל מאמר של קודמים לו שבטא שתורה משמים היא היא התורה מהארץ ואיך התפתל במתק שפתיים כדי להתמודד עם עקרון ההתגלות. מה אהב ? - קשקוש.

למעלה