האם למדתם משהו?

One Echoe

New member
אמרת שלפי היהדות

"זה לא ברכה אם יורד גשם בסוכות, אז זה די חרא"

האם למדתם משהו?

טוב, הפורום מזמן כבר הפך למקום להוציא עצבים על הצד השני של קשת הדעות הפוליטיות והדתיות. השאלה היא - והתשובה צריכה להיות אישית, לא כללית - האם למדתם משהו מהפורום או רק התחזקתם/התבצרתם בדעות שלכם? אני, למשל, בעד ההתנתקות, אך בזכות הפורום בסופו של דבר למדתי גם על הסבל של המתנחלים המפונים. למרות כל הנימוקים המוסריים בעד הפינוי, עדיין מדובר בכאב אמיתי של אנשים, שפונו מהבית אותו טיפחו ועליו הגנו במשך שנים רבות. להיות מגורש מאדמה חקלאית זה לא כמו לעבור דירה מבניין רב-קומות אחד לשני. האם מישהו עוד למד משהו כאן על הצד השני? האם גם השרשור הזה יהפוך לריב?

very dark girl

New member
הרבה...

רק לפני כמה ימים התחלתי סוף סוף להבין שכדי להגיע לשלום עם העם (שזה דבר אני כ"כ רוצה..) אני צריכה גם לוותר קצת, וללכת לקראת דברים למרות שהם לא נראים לי כל כך... ולמרות כל הכעס שלי על החיילים אני מצטערת בשבילם על הכאב שלהם... כאן בפורום נחשפתי בפעם הראשונה לכל מיני דמויות בעם שלנו שלא חשבתי שיש להם קיום מעבר לסטריוטיפים זולים... אז כן, למדתי הרבה.. וכן,לדעתי השרשור הזה בסופו של דבר יהפוך לריב (אם רבנו על פיצה אנחנו יכולים לריב על כל דבר
)

Rotema3

New member
האמת,

לפני שלושה חודשים כשהתחלתי לכתוב כאן, הייתי נגד הפינוי. ממש כאב לי על המפונים, ואחזתי בדעות ימניות. אחרי שלושה חודשים של ויכוחים, פה, ובכלל, שיניתי את הדעות שלי ב180 מעלות. למרות הכל תמיד אני אבין את הכאב של המפונים, אני לא מבינה למה אנשים הפנו אליהם כ"כ הרבה כעס, ואני חושבת שהתהליך היה צריך להיות רגיש. מעבר לכך אני מאוד בעד הפינוי. חג שמח לכולם, ורק טוב! :)

יוטו

New member
עלק .. ואני בדיוק ההפך

הייתי בעד הגירוש ועכשיו אני נגד ..
אני לא מאמין שמשהו פה שינה את דעותיו ממש מקצה לקצה ..

Rotema3

New member
:), זה לא בגלל הפורום

התווכחתי עם מספיק אנשים מכל הסוגים בזמן הזה מחוץ לפורום, וגם בו.

האמת שכן

הכעס שבי רק גדל מההשתפות בפורום הזה. ראיתי איך מתייחסים לחייל, ראיתי איך מבזים את רון, וכרגע נשאר לי רק לחשוב אם יש סיבה להשאר בפורום.

../images/Emo32.gif

כולנו התייחסנו בכבוד לחייל חוץ מבודדים..שהזמן ירפה את הפצעים שנחרטו בהם. לא ראיתי הודעה אחת שהיה בה בוז לרון ארד השבוי...אף אחד לא ביזה אותו..רון ארד הגיבור ולא ראיתי אף אחד פה שחלק על זה או ביזה את זה. חבל שלא תישאר בפורום...אבל אם בסוף תחליט לעזוב, תהיה מאושר איה שתהיה... ובאמת צריך לזכור.. אל נהיה רק צודקים, בואו נהיה גם חכמים.

מה קשור?

מי שחושב שלא צריך לדבר על רון ומי שמנצל שרשור על רון להבעת דעות פוליטיות ופתיחת ריבים, הוא מזלזל.

eris1515

New member
לא ממש

תמיד הייתי נגד ההתנתקות וכלום לא גרם לי לחשוב ההפך... תמיד חשבתי שגם החיילים וגם המתנחלים מסכנים... שני הצדדים נפגעו...

למעלה