האם למדתם משהו?

the mnm factor

New member
אני לא למדתי הרבה

אני ידעתי להעריך מפונים מסוימים עוד קודם... ומבחינתי כל מי שהתפנה מרצון או בלי אלימות ראוי להערכה מסוימת על אף העובדה שהוא מתיישב בצורה לא חוקית ומהכסף של המדינה... זה הכל... לא למדתי כאן כלום- הפורום רק חיזק את עמדותיי.

One Echoe

New member
למדתי.

למדתי שיש אנשים כמו יוטו ומגורשת - עם דיעות קיצוניות מאוד. למדתי את הכאב של המפונים, למדתי להכיר בהם ולהבין שהם אחים שלי!. למדתי להבין שהתקשורת בדר"כ רק מסיטה(כנגד זה, או אחר). למדתי גם להשתעבד לדיעות שמאלניות קיצוניות. ועוד...

the mnm factor

New member
כולכם יצאתם מאותה האמא?

לא... אז אתם לא אחים. אפילו לא חצי אחים (אלא אם כן יש לכם אותו האבא)... הדבר היחידי שהוכיחו לגביי קרובי משפחה ביהדות הוא שכל האנשים ששם משפחתם כהן (ולא שהוא החליף... אלא כהן דוגרי) יש ביניהם איזשהו קשר עתיק. ויש גן מסוים שיש רק ליהודים (ואפילו לא לכל היהודים)- שזה כלל לא קשור לאחים או לא. ואפילו אם הם כן אחיך (זה כל פעם מצחיק אותי מחדש)... מה זה אומר? זה אומר שאתה צריך להעדיף אותם על פני אנשים אחרים? זה אומר שצריך לתת להם פריבילגיות גם אם זה בא על חשבון אנשים חפים מפשע? מה זה אומר? זה לא אומר כלום! אז מה זו השטות הזו?

One Echoe

New member
שטויות במיץ?

איש, תתחיל להתחבר ללאום שלך. אנחנו כמדינה, אנחנו עם רדוף, וכדאי שנתחבר לעצמנו. אין לי מושג למה אתה לא אוהב את המדינה שלך, זה מוזר לאללה.

the mnm factor

New member
מה הקשר?

אני אוהב את המדינה (אם לא הייתי אוהב, הייתי עוזב)... לא אוהב הרבה מהאנשים שיושבים בה. אני צריך ישר להגיד שכולם כאן אחים שלי כמוך? לא אתה, ולא אף אחד שאני לא מכיר יכול להיות אח שלי. אנחנו עם רדוף? אנחנו עם שרודף אחרי עצמו... אנחנו עם שכובש עם אחר וזו הסיבה היחידה שאנחנו "רדופים" (ע"י העולם).

One Echoe

New member
אתה חי בסרט. צא ממנו.

עם כובש? אתה יודע מה זה עם כובש? צא ולמד. פתח סיפרי היסטוריה, תקרא על נפוליאון. עם כובש? אנחנו רדופים בערך משאנחנו קיימים, ה " כיבוש " שאתה מדבר עליו, שהוא כמובן לא כיבוש, בכלל היה לא מזמן. ואני אח שלך, תרצה או לא תרצה. או לפחות אתה אח שלי. אתה חלק מהמדינה שלי, מהלאום שלי, ואני אוהב אותך באשר זה. יש המון חרא במדינה, אני יודע, אבל זה לא מונע ממני לאהוב אותה, או את היושבים בה. תאמין לי, אני שונא את רוב האנשים במדינה הזאת, אך עדיין לא מסתייג חס וחלילה מהלאום שלי.

the mnm factor

New member
אנחנו לא עם כובש?

אז מה אנחנו? ודרך אגב, אני עושה עכשיו עבודת גמר על נפוליאון... אז מי אתה בכלל שתספר לי סיפורים עליו? אתה מדבר עכשיו ממש כמו מתנחל... דמגוגיה זולה- מדי פעם מוסיף "אני אוהב אותך"... פשוט בא לי להקיא. אתה לא אח שלי- לי יש שתי אחיות וזה הכל. ואני לא אח שלך- אתה יכול לחיות באשליה שכולם כאן אחים שלך... שכולם כאן חברים שלך.. אבל אתה פשוט תחיה בסרט- ותתעורר ממנו ברגע שהאחים האלה ירצו לרצוח אותך כי אתה "שמאלני" (אגב, אתה ממש לא... הדעות שלך הם מרכזיות). אתה רואה אותי אומר שאני לא ישראלי או יהודי? אז למה אתה מכניס לי מילים לפה ואומר שאני "מסתייג מהלאום שלי"? אנחנו עם כובש ומדכא- אנחנו מדכאים את הפלשתינאים כבר שלושים שנה כמעט... עושים להם את המוות במחסומים- נמצאים איתם במלחמה מתמדת, לא נותנים להם להתפתח, חיים בתוכם עם צבא כמו קוץ בגרון ועוד המון דברים... אז אל תגיד לי שאנחנו לא עם כובש ותשלח אותי ללמוד על נפוליאון... לך תלמד מהי ההגדרה של כיבוש (שזה לכפות את עצמך על שטח עם אחר ולקחת לו אותו... בדיוק כמו שאנחנו עושים ביהודה ושומרון כרגע).

One Echoe

New member
חבר, כרגע שתרגע

לפני שאתה קובע עלי עובדות. אנחנו עם רדוף שרוצה לחיות בשקט. עם כובש? אפילו לא מתקרבים לזה. גם אם איבדנו את המוסר כלפי הפלסטינים, זה בהחלט מגיע להם. שיטת המלחמה שלהם לא אנושית ושיטת המלחמה שלהם איבדה כל מוסר מלכתחילה. אל תתיימר להגיד לי מה אני, שמאלני, ימני, או מרכז. שמאלני זה לא רק מה הדיעה שלך כלפי הערבים, שמאלני זה קשת רחבה מאוד של דיעות. צא ולמד. אני מדבר כמו מתנחל? אז? זה רע? כל המדינה אחים שלי, מהסיבה הפשוטה שזה הלאום שלי. נולדתי כאן, ואני שותף להישרדות של כל עם ישראל. ויהודים בכלל. אני שותף לאנטישמיות ולסבל שפוקד אותנו יום יום. אמרתי, אתה אולי לא חושב שאני אח שלך. אבל אתה בהחלט אח שלי. ואל תבלבל לי את המוח על כיבוש, לך תלמד אתה מה זה כיבוש. הכי קל לבוא ולצעוק על הצבא שלך, שמגן עליך, על המדינה שלך - כובשת. אבל האין זה, שגם לפני הכיבושים ב67, היינו רדופים? ע"י כולם. מדינה כובשת היא מדינה, לעניות דעתי, מדינה שרוצה לשלוט בכמה שיותר שטחים ולהתעשר. אנחנו נראים לך כאלה? אין לנו ברירה אלא לדכא אותם, מפאת הדברים שהם עושים לנו. נתנו יד לשלום המון המון פעמים, והם לא לקחו את היד אף פעם. הם סובלים, אני יודע, הם חיים בתת רמה-אבל זו כמעט אך ורק אשמתם. אז אל תרחם על האויבים שלך, קלל ראשון במלחמה.

the mnm factor

New member
אין לך מושג מה אתה אומר.

אני אעבור אחד אחד ילדון... כי באמת שאין לך מושג מה אתה אומר: " אנחנו עם רדוף שרוצה לחיות בשקט." רדוף ע"י מי? נכון שיש מדינות ערב ששונאות אותנו... אבל אתה יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שהם עשו משהו בעניין הזה? במלחמת המפרץ... שזה היה לפני 15 שנה. אז רדופים אנחנו לא! רוצה לחיות בשקט? תפסיק להתעלל בפלשתינאים ותן להם מדינה! "עם כובש? אפילו לא מתקרבים לזה." אני נתתי לך הגדרה מילונית (אבל בלשוני) של מהו "כובש"... ע"פ ההגדרה אנחנו בהחלט כובשים- אתה יכול לעצום עיניים ולהגיד "לא" אבל אתה פשוט תטעה. " גם אם איבדנו את המוסר כלפי הפלסטינים, זה בהחלט מגיע להם. שיטת המלחמה שלהם לא אנושית ושיטת המלחמה שלהם איבדה כל מוסר מלכתחילה." או זה מה שחפשתי שתגיד- חבוב, אתה פשוט ימני... זה בהחלט מגיע להם? החמאס, הגיהאד, אל אקצה והשאר... אף אחד מהם בכלל לא קשור לרשות הפלשתינית והם פועלים בזכות עצמם... להיפך, כרגע הם במלחמה עם הרשות הפלשתינית... בכל הארגונים האלה ביחד יש פחות מ10% (!) מכלל הציבור הפלשתיני... ככה שזה לא מגיע ל90% שאנחנו נתעלל בהם בגלל ש10% פועלים ככה. שיהיה לך ברור! אלה לא השיטות "שלהם"! אלא השיטות של הקיצוניים שלהם! לא של כולם! " שמאלני זה לא רק מה הדיעה שלך כלפי הערבים, שמאלני זה קשת רחבה מאוד של דיעות. צא ולמד." אתה אוהב את צמד המילים "צא ולמד" נכון? בנתיים אני הוכחתי לך שאתה לא יודע מהו כיבוש- או מהו העם הפלשתיני... אולי אתה תצא ותלמד? אתה ימני מתון בדעה המדינית שלך (כאן זה פורום מדיני, לא איכפת לי מה הדעה שלך על הכלכלה או החקלאות). " כל המדינה אחים שלי, מהסיבה הפשוטה שזה הלאום שלי. נולדתי כאן, ואני שותף להישרדות של כל עם ישראל. ויהודים בכלל." אז הם לא אחים שלך... הם שותפים ללאום שלך... זה לא אותו דבר אם אתה לא יודע. " מדינה כובשת היא מדינה, לעניות דעתי, מדינה שרוצה לשלוט בכמה שיותר שטחים ולהתעשר." אין כאן עניות דעתך... יש כאן את המונח "עם כובש" ויש כאן שטויות שאתה ממציא... אנחנו עם כובש ע"פ הגדרה וזה הכל. " אנחנו נראים לך כאלה? אין לנו ברירה אלא לדכא אותם, מפאת הדברים שהם עושים לנו." אין לנו ברירה אלא לדכא 2 מליון איש? אתה שומע מה שאתה אומר? מפאת דברים שה-ם עושים לנו? הם לא עושים לנו כלום... ה10% האלה כן עושים... ובגללם אתה בוחר להעניש 90% חפים מפשע. אני רואה שאתה אוהב לבכות על יהודים שמתים (בצדק), אתה יודע שמאז תחילת האנתיפאדה הראשונה מתו פי 10 (!) פלשתינאים (לא רק מחבלים, גם חפים מפשע) יותר מיהודים! מה תגיד על זה? עליהם אתה לא בוכה כי הם לא אחים שלך? " נתנו יד לשלום המון המון פעמים, והם לא לקחו את היד אף פעם" הצחקת אותי! במשך עשרים שנה (1969-1989) אנחנו רק ישבנו את ההתנחלויות ולא עשינו דבר בשביל הפלשתינים! "נתנו יד לשלום" רק שלוש פעמים ב30 שנה! פעם אחת הרצח במערת המכפלה וביבי הרסו את אוסלו... פעם אחת באמת ערפאת הרס את קמפ דייויד... ועכשיו ההתנתקות שאנחנו לא יודעים עוד מה יקרה... ככה שאנחנו 1-1 בלהרוס הסכמי שלום עתידיים. " אז אל תרחם על האויבים שלך, קלל ראשון במלחמה." עכשיו הם האויבים שלי? האויבים שלי הם האנשים שלא רוצים שלום... כמו המתנחלים הקיצוניים, כמו הימין הקיצוני וגם כמו התנועות הקיצוניות של הפלשתינאים... הערבים הם לא האויב, הקיצוניים שבהם כן. אני לא יודע מי אתה חושב שאתה, חושב שאתה יודע משהו על המצב המדיני? אתה ידעת שמתו פי עשרה פלשתינאים מיהודים מאז תחילת "המלחמה"? אתה ידעת שהם חיים כמו ג'וקים בבקבוק? אתה ידעת שאנחנו הצענו את ידנו לשלום רק שלוש פעמים מאז 1969? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שאחוז הפלשתינאים החפים מפשע גדול מ85%? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שהחמאס הג'יהאד וכל השאר בכלל לא קשורים לראשות הפלשתינית? אתה ידעת שהם במלחמה עם הראשות? אתה יודעת את זה? לא, אז "צא ולמד"!

One Echoe

New member
ילד בן 16 קורא לי ילדון! :)

אני אעבור אחד אחד ילדון... כי באמת שאין לך מושג מה אתה אומר: " אנחנו עם רדוף שרוצה לחיות בשקט." רדוף ע"י מי? נכון שיש מדינות ערב ששונאות אותנו... אבל אתה יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שהם עשו משהו בעניין הזה? במלחמת המפרץ... שזה היה לפני 15 שנה. אז רדופים אנחנו לא! רוצה לחיות בשקט? תפסיק להתעלל בפלשתינאים ותן להם מדינה! רדוף ע"י מי? אני צריך להזכיר את השואה? אני צריך להזכיר את כל מעשי הנאצה שנעשים נגד יהודים בעולם? פקח את העיניים, " ילדון ". ואגב, לפני כמה חודשים\שנה נזרקו על ישראל קטיושות מלבנון. סתם להעמיד אותך על טעותך. אין לי בעיה לתת להם מדינה, הם פשוט לא יקבלו מה שהם רוצים. אם הם היו רוצים שלום, הם מזמן היו מקבלים אותו. ופה אני חושב שהימניים אצלנו גם נורא טיפשים בעניין. לריב על שטח זה הדבר הכי מטומטם. לטעמי, צריכים ללכת על קו האמצע, ולחלק את הגבולות ל2. או משהו כזה. באופן כללי, אין לי בעיה לתת להם מדינה. "עם כובש? אפילו לא מתקרבים לזה." אני נתתי לך הגדרה מילונית (אבל בלשוני) של מהו "כובש"... ע"פ ההגדרה אנחנו בהחלט כובשים- אתה יכול לעצום עיניים ולהגיד "לא" אבל אתה פשוט תטעה. כבר כתבתי לך למה אנחנו לא עם כובש. פקח את העיניים. " גם אם איבדנו את המוסר כלפי הפלסטינים, זה בהחלט מגיע להם. שיטת המלחמה שלהם לא אנושית ושיטת המלחמה שלהם איבדה כל מוסר מלכתחילה." או זה מה שחפשתי שתגיד- חבוב, אתה פשוט ימני... זה בהחלט מגיע להם? החמאס, הגיהאד, אל אקצה והשאר... אף אחד מהם בכלל לא קשור לרשות הפלשתינית והם פועלים בזכות עצמם... להיפך, כרגע הם במלחמה עם הרשות הפלשתינית... בכל הארגונים האלה ביחד יש פחות מ10% (!) מכלל הציבור הפלשתיני... ככה שזה לא מגיע ל90% שאנחנו נתעלל בהם בגלל ש10% פועלים ככה. שיהיה לך ברור! אלה לא השיטות "שלהם"! אלא השיטות של הקיצוניים שלהם! לא של כולם! אוקיי, אז תקרא לי ימני. למה אתה חושב שזה מעניין אותי? כל ההתעסקות שלך בימין ושמאל רק מעידה על כמה זה משחק בשבילך, המצב בישראל. אכפת לי מהמדינה ולא ממש אכפת לי איך תגדיר אותי. באופן כללי, אני רואה את עצמי כשמאלני - מרכז. אני בעד לתת לפלסטינים שטחים, אבל רק עם הסכם שלום. אני נגד התנחלויות. כלומר, התיישבויות של כמה משפחות בתוך אוכלוסיה פלסטינאית. קיצוניים? שמענו על זה. יש לך הוכחות שזה רק הקיצוניים שבהם? יש לך הוכחות של כמה פלסטינאים תומכים בטרור, וכמה לא? " שמאלני זה לא רק מה הדיעה שלך כלפי הערבים, שמאלני זה קשת רחבה מאוד של דיעות. צא ולמד." אתה אוהב את צמד המילים "צא ולמד" נכון? בנתיים אני הוכחתי לך שאתה לא יודע מהו כיבוש- או מהו העם הפלשתיני... אולי אתה תצא ותלמד? אתה ימני מתון בדעה המדינית שלך (כאן זה פורום מדיני, לא איכפת לי מה הדעה שלך על הכלכלה או החקלאות). צא ולמד זה אחלה ביטוי
. כבר אמרתי לך מה זה עם כובש. ומה זה העם הפלסטינאי. ושוב, אתה יכול לקרוא לי ימני. לא אכפת לי. " כל המדינה אחים שלי, מהסיבה הפשוטה שזה הלאום שלי. נולדתי כאן, ואני שותף להישרדות של כל עם ישראל. ויהודים בכלל." אז הם לא אחים שלך... הם שותפים ללאום שלך... זה לא אותו דבר אם אתה לא יודע. כאן אתה נכנס איתי לדקויות. אין לי עניין בזה. כל המדינה אחים שלי, תצעק עד מחר שלא, מבחינתי - כן. " מדינה כובשת היא מדינה, לעניות דעתי, מדינה שרוצה לשלוט בכמה שיותר שטחים ולהתעשר." אין כאן עניות דעתך... יש כאן את המונח "עם כובש" ויש כאן שטויות שאתה ממציא... אנחנו עם כובש ע"פ הגדרה וזה הכל. אני לא חי ע"פ הגדרות. גם אם נלחם עכשיו עם הפלסטינאים, ובאמצע המלחמה תהיה לנו אפשרות לכבוש להם שטחים, אני אהיה בעד זה. כי זה במלחמה. זה לא במטרה של לכבוש. כבר כתבתי, מדינה כובשת זו מדינה שכובשת למען המטרה של ההתעשרות עצמה. שוב פעם, ע"ע נפוליאון. " אנחנו נראים לך כאלה? אין לנו ברירה אלא לדכא אותם, מפאת הדברים שהם עושים לנו." אין לנו ברירה אלא לדכא 2 מליון איש? אתה שומע מה שאתה אומר? מפאת דברים שה-ם עושים לנו? הם לא עושים לנו כלום... ה10% האלה כן עושים... ובגללם אתה בוחר להעניש 90% חפים מפשע. במצב הנתון, בהחלט אין לנו ברירה אלא לדכא אותם. לעשות הסגרים, ולעשות מחסומים. אני לא מסכים עם היחס הלא מוסרי הניתן במחסומים, אבל זה לדיון אחר. גם אם אלו רק קיצוניים, עדיין אין לנו ברירה. אני רואה שאתה אוהב לבכות על יהודים שמתים (בצדק), אתה יודע שמאז תחילת האנתיפאדה הראשונה מתו פי 10 (!) פלשתינאים (לא רק מחבלים, גם חפים מפשע) יותר מיהודים! מה תגיד על זה? עליהם אתה לא בוכה כי הם לא אחים שלך? כל אדם הוא אשר אדם בשבילי, וכולנו שווים. זה לא קשור לזה שיש לי ערך ללאום שלי ולמדינה שלי. אני מוחה על כל החפים מפשע שמתו, אבל ככה זה במלחמה. אף פעם לא הייתה לנו מטרה להרוג חפים מפשע. למעט מקרים יוצאי דופן. " נתנו יד לשלום המון המון פעמים, והם לא לקחו את היד אף פעם" הצחקת אותי! במשך עשרים שנה (1969-1989) אנחנו רק ישבנו את ההתנחלויות ולא עשינו דבר בשביל הפלשתינים! "נתנו יד לשלום" רק שלוש פעמים ב30 שנה! פעם אחת הרצח במערת המכפלה וביבי הרסו את אוסלו... פעם אחת באמת ערפאת הרס את קמפ דייויד... ועכשיו ההתנתקות שאנחנו לא יודעים עוד מה יקרה... ככה שאנחנו 1-1 בלהרוס הסכמי שלום עתידיים. " אז אל תרחם על האויבים שלך, קלל ראשון במלחמה." עכשיו הם האויבים שלי? האויבים שלי הם האנשים שלא רוצים שלום... כמו המתנחלים הקיצוניים, כמו הימין הקיצוני וגם כמו התנועות הקיצוניות של הפלשתינאים... הערבים הם לא האויב, הקיצוניים שבהם כן. אתה פשוט מצחיק.. אתה יודע שהחאמס קיבל רוב בבחירות שם ? הראשות הפלסטינאית נגד החאמס? אתה חי בסרט, זה הכל פיקציה. לא ראיתי שום מלחמה מאסיבית כנגד ארגוני הטרור שלהם. זה משהו שכולנו מחכים לו. אני לא יודע מי אתה חושב שאתה, חושב שאתה יודע משהו על המצב המדיני? אתה ידעת שמתו פי עשרה פלשתינאים מיהודים מאז תחילת "המלחמה"? אתה ידעת שהם חיים כמו ג'וקים בבקבוק? אתה ידעת שאנחנו הצענו את ידנו לשלום רק שלוש פעמים מאז 1969? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שאחוז הפלשתינאים החפים מפשע גדול מ85%? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שהחמאס הג'יהאד וכל השאר בכלל לא קשורים לראשות הפלשתינית? אתה ידעת שהם במלחמה עם הראשות? אתה יודעת את זה? אני גיל. יודע. ככה זה במלחמה. לא אנחנו אשמים בזה. הם לא נתנו יד אף פעם לשלום. במדינת ישראל כולם חפים מפשע. לא 85 אחוז.(אולי למעט אחוז או 2 של קיצוניים ימניים). עוד פעם הסרט שלך - במלחמה עם הרשות. חחחחחחחחחחחחח. אתה לא מבין שלחאמס יש וטו? מתי ראית מלחמה מאסיבית כנגד ארגוני הטרור? תאיר את עיני, כי אני אף פעם לא ראיתי אחת כזו.

תיקון קל,

הרבה פחות מאחוז אחד של "קיצוניים" ימניים כפי שאתה מגדיר. אני, לפי מראה שטחי, יכולה מיד להצטרף להגדרת- ימין קיצוני, ימין קיצוני מאוד אפילו. (למרות שכמו שאמרתי..אני לא ממש בעד המילה קיצוני.) אני נמצאת ב"קצה" אולי, שהוא לענ"ד פחות מחצי אחוז מכלל מדינת ישראל, אני לא חולמת להרוג שום ערבי. רוב ה"קיצוניים", לא שואפים להרוג ערבים חפים מפשע, אלא רק מחבלים המאיימים על חיינו. השאלה מי נמצא בתוך גדר של מחבל, היא כבר אחרת. ותמיכה בהעברה של ערבים בלי שום אמצעי המאיים במוות או בפגיעה - אינה הופכת אדם לפושע. גם אדם שמדבר בעד רצח ערבים, ואינו עושה עם זה כלום, ולא תומך כלכלית או בכל סיוע פיזי כלשהו באנשים המבצעים פגעים בערבים - אינה נחשבת פשע. ולכן פרט לעשרות יהודים (אולי אפילו פחות), העם היהודי חף מפשע.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifצודקת.

התכוונתי רק למחבלים. אבל, יש גם כאלה שפוגעים בפלסטינים, המון מתנחלים מתעללים בהם.

מה זה המון?

הרוב לא רואים אותם ממטר, מה זה התעללות? לבנות להם בית מול הפרצוף נחשב? אלה שגרים קרוב אליהם נמצאים איתם ביחסים של אל תתקרב אליי כי אני לא מפחד ממך. אבל אני גם לא משועמם שיבוא סתם לתקוף אותך. אלה שגרים רחוק לא מעוניינים להתקרב אליהם. אני חושבת שאין אנשים שנמצאים איתם בקרבה שמספיקה להתעללות. אלא אם אתה מדבר על יפו? עכו? לא שמעתי על התעללות. ההתעללות המדוברת, לענ"ד, היא במחסומים, ונראה לי שהקצינו לגמרי את המצב. אותי לא בודקים לפני שאני נכנסת לקניון? ולא ראיתי אנשים יהודים, שממש חקרו להם כל חלק בגוף? ואני לא מפספסת אוטובוס שמגיע פעם בשעה בגלל בדיקות בטחוניות? ככה זה. בדיקות בטחוניות.

One Echoe

New member
אני לא מדבר על זה.

אני שמעתי הרבה פעמים על התעללויות בשומרון. שמעתי גם חיילים שדיברו ונתנו עדות. נתונים של איפה ומתי אין לי. אבל אני אחפש אם תרצי. מתנחלים פשוט מתעללים בפלסטינאים. גועל נפש. למשל כמה ילדים יהודים באים ומרביצים לפלסטינאים... ולא נותנים להם לעבור לבית שלהם. זה גועל נפש. זה גזענות, וחוסר צדק.

למעלה