ילד בן 16 קורא לי ילדון!
אני אעבור אחד אחד ילדון... כי באמת שאין לך מושג מה אתה אומר: " אנחנו עם רדוף שרוצה לחיות בשקט." רדוף ע"י מי? נכון שיש מדינות ערב ששונאות אותנו... אבל אתה יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שהם עשו משהו בעניין הזה? במלחמת המפרץ... שזה היה לפני 15 שנה. אז רדופים אנחנו לא! רוצה לחיות בשקט? תפסיק להתעלל בפלשתינאים ותן להם מדינה! רדוף ע"י מי? אני צריך להזכיר את השואה? אני צריך להזכיר את כל מעשי הנאצה שנעשים נגד יהודים בעולם? פקח את העיניים, " ילדון ". ואגב, לפני כמה חודשים\שנה נזרקו על ישראל קטיושות מלבנון. סתם להעמיד אותך על טעותך. אין לי בעיה לתת להם מדינה, הם פשוט לא יקבלו מה שהם רוצים. אם הם היו רוצים שלום, הם מזמן היו מקבלים אותו. ופה אני חושב שהימניים אצלנו גם נורא טיפשים בעניין. לריב על שטח זה הדבר הכי מטומטם. לטעמי, צריכים ללכת על קו האמצע, ולחלק את הגבולות ל2. או משהו כזה. באופן כללי, אין לי בעיה לתת להם מדינה. "עם כובש? אפילו לא מתקרבים לזה." אני נתתי לך הגדרה מילונית (אבל בלשוני) של מהו "כובש"... ע"פ ההגדרה אנחנו בהחלט כובשים- אתה יכול לעצום עיניים ולהגיד "לא" אבל אתה פשוט תטעה. כבר כתבתי לך למה אנחנו לא עם כובש. פקח את העיניים. " גם אם איבדנו את המוסר כלפי הפלסטינים, זה בהחלט מגיע להם. שיטת המלחמה שלהם לא אנושית ושיטת המלחמה שלהם איבדה כל מוסר מלכתחילה." או זה מה שחפשתי שתגיד- חבוב, אתה פשוט ימני... זה בהחלט מגיע להם? החמאס, הגיהאד, אל אקצה והשאר... אף אחד מהם בכלל לא קשור לרשות הפלשתינית והם פועלים בזכות עצמם... להיפך, כרגע הם במלחמה עם הרשות הפלשתינית... בכל הארגונים האלה ביחד יש פחות מ10% (!) מכלל הציבור הפלשתיני... ככה שזה לא מגיע ל90% שאנחנו נתעלל בהם בגלל ש10% פועלים ככה. שיהיה לך ברור! אלה לא השיטות "שלהם"! אלא השיטות של הקיצוניים שלהם! לא של כולם! אוקיי, אז תקרא לי ימני. למה אתה חושב שזה מעניין אותי? כל ההתעסקות שלך בימין ושמאל רק מעידה על כמה זה משחק בשבילך, המצב בישראל. אכפת לי מהמדינה ולא ממש אכפת לי איך תגדיר אותי. באופן כללי, אני רואה את עצמי כשמאלני - מרכז. אני בעד לתת לפלסטינים שטחים, אבל רק עם הסכם שלום. אני נגד התנחלויות. כלומר, התיישבויות של כמה משפחות בתוך אוכלוסיה פלסטינאית. קיצוניים? שמענו על זה. יש לך הוכחות שזה רק הקיצוניים שבהם? יש לך הוכחות של כמה פלסטינאים תומכים בטרור, וכמה לא? " שמאלני זה לא רק מה הדיעה שלך כלפי הערבים, שמאלני זה קשת רחבה מאוד של דיעות. צא ולמד." אתה אוהב את צמד המילים "צא ולמד" נכון? בנתיים אני הוכחתי לך שאתה לא יודע מהו כיבוש- או מהו העם הפלשתיני... אולי אתה תצא ותלמד? אתה ימני מתון בדעה המדינית שלך (כאן זה פורום מדיני, לא איכפת לי מה הדעה שלך על הכלכלה או החקלאות). צא ולמד זה אחלה ביטוי
. כבר אמרתי לך מה זה עם כובש. ומה זה העם הפלסטינאי. ושוב, אתה יכול לקרוא לי ימני. לא אכפת לי. " כל המדינה אחים שלי, מהסיבה הפשוטה שזה הלאום שלי. נולדתי כאן, ואני שותף להישרדות של כל עם ישראל. ויהודים בכלל." אז הם לא אחים שלך... הם שותפים ללאום שלך... זה לא אותו דבר אם אתה לא יודע. כאן אתה נכנס איתי לדקויות. אין לי עניין בזה. כל המדינה אחים שלי, תצעק עד מחר שלא, מבחינתי - כן. " מדינה כובשת היא מדינה, לעניות דעתי, מדינה שרוצה לשלוט בכמה שיותר שטחים ולהתעשר." אין כאן עניות דעתך... יש כאן את המונח "עם כובש" ויש כאן שטויות שאתה ממציא... אנחנו עם כובש ע"פ הגדרה וזה הכל. אני לא חי ע"פ הגדרות. גם אם נלחם עכשיו עם הפלסטינאים, ובאמצע המלחמה תהיה לנו אפשרות לכבוש להם שטחים, אני אהיה בעד זה. כי זה במלחמה. זה לא במטרה של לכבוש. כבר כתבתי, מדינה כובשת זו מדינה שכובשת למען המטרה של ההתעשרות עצמה. שוב פעם, ע"ע נפוליאון. " אנחנו נראים לך כאלה? אין לנו ברירה אלא לדכא אותם, מפאת הדברים שהם עושים לנו." אין לנו ברירה אלא לדכא 2 מליון איש? אתה שומע מה שאתה אומר? מפאת דברים שה-ם עושים לנו? הם לא עושים לנו כלום... ה10% האלה כן עושים... ובגללם אתה בוחר להעניש 90% חפים מפשע. במצב הנתון, בהחלט אין לנו ברירה אלא לדכא אותם. לעשות הסגרים, ולעשות מחסומים. אני לא מסכים עם היחס הלא מוסרי הניתן במחסומים, אבל זה לדיון אחר. גם אם אלו רק קיצוניים, עדיין אין לנו ברירה. אני רואה שאתה אוהב לבכות על יהודים שמתים (בצדק), אתה יודע שמאז תחילת האנתיפאדה הראשונה מתו פי 10 (!) פלשתינאים (לא רק מחבלים, גם חפים מפשע) יותר מיהודים! מה תגיד על זה? עליהם אתה לא בוכה כי הם לא אחים שלך? כל אדם הוא אשר אדם בשבילי, וכולנו שווים. זה לא קשור לזה שיש לי ערך ללאום שלי ולמדינה שלי. אני מוחה על כל החפים מפשע שמתו, אבל ככה זה במלחמה. אף פעם לא הייתה לנו מטרה להרוג חפים מפשע. למעט מקרים יוצאי דופן. " נתנו יד לשלום המון המון פעמים, והם לא לקחו את היד אף פעם" הצחקת אותי! במשך עשרים שנה (1969-1989) אנחנו רק ישבנו את ההתנחלויות ולא עשינו דבר בשביל הפלשתינים! "נתנו יד לשלום" רק שלוש פעמים ב30 שנה! פעם אחת הרצח במערת המכפלה וביבי הרסו את אוסלו... פעם אחת באמת ערפאת הרס את קמפ דייויד... ועכשיו ההתנתקות שאנחנו לא יודעים עוד מה יקרה... ככה שאנחנו 1-1 בלהרוס הסכמי שלום עתידיים. " אז אל תרחם על האויבים שלך, קלל ראשון במלחמה." עכשיו הם האויבים שלי? האויבים שלי הם האנשים שלא רוצים שלום... כמו המתנחלים הקיצוניים, כמו הימין הקיצוני וגם כמו התנועות הקיצוניות של הפלשתינאים... הערבים הם לא האויב, הקיצוניים שבהם כן. אתה פשוט מצחיק.. אתה יודע שהחאמס קיבל רוב בבחירות שם ? הראשות הפלסטינאית נגד החאמס? אתה חי בסרט, זה הכל פיקציה. לא ראיתי שום מלחמה מאסיבית כנגד ארגוני הטרור שלהם. זה משהו שכולנו מחכים לו. אני לא יודע מי אתה חושב שאתה, חושב שאתה יודע משהו על המצב המדיני? אתה ידעת שמתו פי עשרה פלשתינאים מיהודים מאז תחילת "המלחמה"? אתה ידעת שהם חיים כמו ג'וקים בבקבוק? אתה ידעת שאנחנו הצענו את ידנו לשלום רק שלוש פעמים מאז 1969? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שאחוז הפלשתינאים החפים מפשע גדול מ85%? אתה ידעת את זה? אתה ידעת שהחמאס הג'יהאד וכל השאר בכלל לא קשורים לראשות הפלשתינית? אתה ידעת שהם במלחמה עם הראשות? אתה יודעת את זה? אני גיל. יודע. ככה זה במלחמה. לא אנחנו אשמים בזה. הם לא נתנו יד אף פעם לשלום. במדינת ישראל כולם חפים מפשע. לא 85 אחוז.(אולי למעט אחוז או 2 של קיצוניים ימניים). עוד פעם הסרט שלך - במלחמה עם הרשות. חחחחחחחחחחחחח. אתה לא מבין שלחאמס יש וטו? מתי ראית מלחמה מאסיבית כנגד ארגוני הטרור? תאיר את עיני, כי אני אף פעם לא ראיתי אחת כזו.