האם מחקר מדעי וקוסטה ריקה הולכים יד ביד ?

eitanlerner

New member
האם מחקר מדעי וקוסטה ריקה הולכים יד ביד ?

שלום. אני מברר מידע בנוגע לפוסט דוקטוראט בביוכימיה. האם יש מקומות הגונים לבצע מחקר בתחום זה בקוסטה ריקה ? התאהבתי במדינה הזו בטיול האחרון ומאוד הייתי שמח אם זה היה משתלב יחד עם החיים האקדמיים.
 

NorthernStar

New member
מההודעה שלך נודף ריח רע של גזענות

כאילו ש"מדע" (כלומר תחומי ידע מסוימים) הוא נחלתן הבלעדית של מדינות המערב.
 

eitanlerner

New member
לא לא. ממש לא לשם כיוונתי.

אל תפרשי אותי לא נכון. אני שואל משום שנפוצה השמועה שכך הדבר בנוגע למדינות מרכז אמריקה. הייתי רוצה להאמין כמוך שמדע טוב ניתן לעשות בכל מקום, אבל רבים האנשים הטוענים כנגד טענה זו, והם אינם מתבטאים מתוך גזענות או בורות (כך גם אני) כי אם מתוך סוג של ניסיון. אני לא מעוניין לעבור ולהתאכזב, פשוט משום שלא היתה לי האינפורמציה המוקדמת הרצויה. אז אני מבקש לענות לי לעניין ולא להתייחס למסביב.
 

eitanlerner

New member
אה ... ועוד משהו

צדקת כשרשמת "מדע" בגרשיים מכופלות. לכל המעוניינים לתת לי אינפורמציה כלשהי בנוגע לשאלתי, הכוונה היא למדעים מדויקים ולמדעי החיים. מקצועות בהם נדרשת גישה לשימוש במכשירים ובטכנולוגיה יקרים מאוד, שעצם הנגישות אליהם תלוי בתקציב לכך, ולא בכל מדינה משקיעים את התקציבים הראויים למחקר מדעי (מדעים מדויקים למדקדקים) שכזה. לכן אני שואל. ומשהו נוסף בנוגע לגזענות. אם הייתי גזען, הסיבה היחידה שהייתה לי לעבור לקוסטה ריקה זה אם הייתי רוצה לחיות בין עבדים, ומכייוון שאני מעוניין לעבור שם כדי לגור שם ולתרום למדינה זו כמדען (ולכן בייצוג המדינה) לא סביר שאני גזען. הלוא כן ? אם הייתי גזען הייתי עובר כמו רוב המדענים בישראל לארה"ב. איך קפצת למסקנה הזו ? יש לי תחושה שאני לא בפורום הנכון ושבפורום של "מביני עניין" (בעניינים כמו שלי) מייד היו עונים לי לעניין ולא פוצחים איתי בויכוח שהטיעונים בו מופרכים ומבוססים באי הבנת הנקרא ! האם יש מישהו שיכול לספק תשובות ענייניות ?
 
אין לי מושג מה קורה בקוסטה ריקה

אבל כוכב הצפון היא, אפשר לומר, קצת רגישה כאשר מדובר בלא מערביים (ולא יהודיים)...
 

FPNH

New member
אפילו אם נודף מההודעה ריח של בטא-מרקפטואתנול

זה לא ישנה את העובדה שאין לו מה לחפש באוניברסיטאות של קוסטה ריקה (או כל מדינה מרכז אמריקנית אחרת) אם הוא רוצה לבצע מחקר בביוכימיה. כן, תחומי ידע מסויימים הם בעיקר נחלתן של מדינות המערב (גם אם לא בלעדית). אמנם יש גם מחקר מתקדם בסין, הודו, ברזיל, ארגנטינה ועוד מדינות לא מערביות, אבל אם הוא רוצה שיתיחסו אליו ברצינות אז רק צפון אמריקה, מערב אירופה ואוסטרליה. פוסט-דוק בביוכימיה בקוסטה ריקה (או באוניברסיטה הסוציאליסטית של ונצואלה) לא יקדם אותו לשום מקום אקדמי.
 

eitanlerner

New member
בדיוק מה שחשבתי

רק תסביר ל"כוכב הצפון" את ההגיון שאולי אני לא הצלחתי להסביר לה. זה שבהודעות שלה יש שירה פלסטינית על הדיכוי של האויב, לא אומר שכל מה שלא מתאים לדעותיה או לשפה המוכרת לה הינו גזענות. ובנוגע לתגובתך - שים לב. אמרתי שאני מעוניין לעבור לשם. האין שם מרכזי מחקר מערביים ? כמו שלדוגמא בהונגריה יש מרכז מחקר רפואי אמריקאי ?
 

FPNH

New member
בדקתי ב web of science

מאמרים שהתפרסמו בשלושה עיתונים על ידי מחברים מקוסטה ריקה (מאז 1965): Journal of Biochemistry - אפס מאמרים Biochemistry - שלושה מאמרים (1992, 1995, 2006) בכולם ה corresponding author הוא איטלקי. Journal of Biological Chemistry - יש 11 מאמרים, רובם בשיתוף עם חוקרים ממכון קרולינסקיה בשבדיה. תנסה לחפש משהו על המקומות האלה (הם על המאמרים עם השבדים): Univ Costa Rica, Fac Microbiol, Inst Clodomiro Picado, San Jose 2060, Costa Rica Univ Costa Rica, Fac Med, Dept Bioquim, San Jose 2060, Costa Rica אני לא מכיר את המדינה הזאת ולא יודע איזה מרכזי מחקר יש שם. אני מרשה לעצמי להניח שתקציבי המחקר הם אפסיים ורובם באים משיתופי פעולה כחלק מתוכניות סיוע של מדינות אירופאיות למדינות מתפתחות (משם כנראה השיתוף פעולה עם שבדים ואיטלקים). אבל אם אתה רוצה לחיות שם אז אולי אתה בכלל לא צריך פוסט ויכול למצוא משרה ישר אחרי דוקטורט. או לעשות שנתיים פוסט בישראל, ארה"ב או אירופה, ואחרי זה לנסות למצוא שם עבודה.
 

NorthernStar

New member
מדבריך משתמע,

שבדיוק כמו ארנסט רנאן בזמנו (ושאר גזענים מהמאה ה19), אתה מאמין בהיררכיה: היררכיה גזעית, לפיה מי שאיננו לבן בן המערב איננו מסוגל להפיק ידע "מדעי" או שמדינות "מתפתחות" (כלומר כאלה שהן קולוניות לשעבר או כאלה שנמצאות תחת שליטה אימפריאליסטית מערבית) אינן מסוגלות באופן אינהרנטי להפיק ידע כזה. היררכיה של תחומי ידע, לפיה תחומי ידע מסוימים שהומצאו במערב ויש להם יומרה לאוניברסליות, לרציונליות, לאמפיריציזם עולות בערכן ובחשיבותן על תחומי ידע אחרים לא "מדעיים" ולא מודרניים ובעיקר כאלה שמקורם לא במערב. במקום לבקר את האקדמיה, שהיא היררכית, אירופוצנטרית וכו' - אתה מברך על כך ותומך בסדר הקיים.
 
את מסוגלת להתייחס לעובדות שהוא הציג?

הוא דיבר על מחקר בפועל, לא על מסוגלות אינטלקטואלית. את מוזמנת להביא בפני פותח השרשור (הגזען החשוך) מוסדות מחקר בינלאומיים בתחום הביוכימיה (או קרובים לו) הפועלים בקוסטה ריקה.
 

FPNH

New member
כמה שטויות את מלהגת

(והשימוש הנרחב במילים לועזיות לא מסתיר את זה, רק קצת יותר נלעג). אנשים לא לבנים מסוגלים להפיק ידע נהדר בביוכימיה. למעשה, הם עושים את זה מדי יום באוניברסיטאות שנמצאות בארה"ב, קנדה ואירופה. אולי לא שמת לב, אבל יש שם חוקרים ממוצא סיני, הודי, אפריקאי ודרום אמריקאי, לא רק לבנים אנגלוסקסים. המדינות המתפתחות לא מסוגלות להפיק את הידע בגלל שהן לא משקיעות את הכסף במחקר - אינהרנטיות יש אולי בדימיון שלך, אני לא כתבתי כזה דבר ובהחלט צריך דמיון מפותח בשביל להבין משהו כזה ממה שכתבתי. אם נראה לך שהביוכימיה שמקורה לא במערב היא ערכית וחשובה אז את מוזמנת לסור אל רופא האליל הקרוב למקום מגורייך ולרכוש אבקה מקרן קרנף סומטרי לשיפור הראייה. את גם יכולה לכתוב את התזה ואת המאמרים שלך בשפה הערבית או הטורקית בלבד ולכעוס על האוניברסיטה הארופוצנטרית שלך אחרי שהם יגידו לך שזאת לא שפה אקדמית. אבל אל תוותרי להם ואל תהיי חלק מהמערכת, תבקרי את האקדמיה ואל תשתלבי ותתמכי בסדר הקיים.
 

eitanlerner

New member
הייתי ממשיך את תגובתך אבל...

יש לי פיק לאסוף. קצת יותר חשוב מתגובה לארופוצנטרית.
 

eitanlerner

New member
אוקיי. עכשיו לאחר ש...

...אספתי את הפיק, שמתי בדיאליזה ואני שוטף את הקולונה, אני יכול להגיב בשקט ובשלווה לאירופוצנטריות. את/ה לא לומד/ת נכון ? תקרא/י עוד פעם את התגובה ששלחתי לך מקודם בשרשור. אוסיף ואומר לך כי אינני צ'ה גווארה ולא פידל קסטרו ואינני מתיימר לשנות את פני העולם במובן הסוציו-דמוגרפו-אקדמאי. אם אזכה לכך, אשתדל לשנות (לטובה אני מקווה) את העולם בדרכים טהורות יותר (לטעמי) בהן אדם יבין יותר על מהות הטבע, מהות החומר ומהות החיים. כאשר באים לדון בשאלות כאלו (שהן ללא ספק השאלות שנמצאות במקום הראשון ברשימת השאלות שברומו של עולם) נפגשים מדענים (ולא תועמלנים שמציגים עצמם כמדענים) מכל קצוות תבל לפתור בעיות אלו. בעיות אלו הנמצאות לרוב על קצה גבול היכולת לגבי דברים שעין אנושית איננה מצליחה להבחין, אף עם טלסקופ אלקטרונים, או לחילופין לגבי המקום המאקרוסקופי בו אנו חיים, קרי היקום, מושכות אליהן מן הסתם אנשים אידיאולוגיים בהגדרה, לעומת אותם תועמלנים בחזות מדענים ההולכים לחפש תרופה לסרטן או לאלצהיימר, בכוונה מראש, בשל הכסף הרב שבעניין (לא שלא הייתי שמח אם היה לבעיות אלו פיתרון, אך המדע צריך להיות נטול אינטרסים עד כמה שאפשר). את/ה בוודאי מבין/ה עד עכשיו שבשביל פתרון בעיות אלו יש צורך בשילוב ידיים ובשיתוף פעולה. שת"פ במחקר מתבצע לצערי הרב כמעט רק בארצות מערביות בשל התקציב הניכר הדרוש לפתרון בעיות אלו, וכמו כן, הראייה לטווח ארוך (ולשם כך יש צורך בכסף זמין). עצם האפשרות שאני וחבר מרעיי המדענים נוכל לעבוד במדינות עולם שלישי כמדענים, ולהביא להישגים שם, וכך לייצג מדינות אלו בעולם, כבר מרחיק אותנו מן האפשרות שהצעת. מהסברייך עולה הרושם (שלי לפחות) שאם את אקדמאית (שהרי את בפורום שכזה) הרי סיכויים גבוהים שאת באה מתחום מדעי הרוח או מדעי החברה. ואם אוסיף את הכיתוב הקבוע במסרייך המצטט את שירתו של דרוויש בנוגע לקיפוח הפלסטיני, הרי שהסיכויים מתחדדים. הרשי לי בעניינך להיות גזען. אנשים שכמותך רק מעודדים אותי לחשוב על ארצות בלתי נגועות בנגע הפוסט מודרניזם, כדוגמת קוסטה ריקה.
 
תשמע, קשה לי עם כמה מהנחות היסוד שלך

אמירות כמו: "כאשר באים לדון בשאלות כאלו (שהן ללא ספק השאלות שנמצאות במקום הראשון ברשימת השאלות שברומו של עולם)" - באמת? מי קבע מה הן השאלות הראויות לעמוד ברומו של עולם? למה דווקא מהות החומר ולא, נניח סוגיות שנוגעות לדרך בה מתמיינים תאים? או תמורות חברתיות?. אה, שכחתי, מדעי החברה לא ראויים בעיניך. כאן, בניגוד להודעה הראשונה, נודף ריח כבד של התנשאות (לא מעמדית, לא גזעית. סתמית). "מושכות אליהן מן הסתם אנשים אידיאולוגיים בהגדרה, לעומת אותם תועמלנים בחזות מדענים ההולכים לחפש תרופה לסרטן או לאלצהיימר, בכוונה מראש, בשל הכסף הרב שבעניין". סליחה? "תועמלנים בחזות מדענים"? לא נראה לך שהגזמת קצת, רק קצת? לא מעט אנשים הולכים במסלול מדעי כי זה מרתק אותם. כי פתרון שאלות (שבעיניך נדמות נחותות כנראה) מהסוג הזה מאתגר אותם ואת שכמותם, נדמה בעיניהם כדבר חשוב לא פחות ממהות החומר. רובם, אגב, לגמרי לא מתעשרים מהמדע. אבל זה לא רלוונטי, הם "תועמלנים" ורק מי שעוסק במהות החומר הוא-הוא המדען האמיתי, נטול האינטרסים (האם פרסומים, קידום, מעמד מחקרי, בטחון תעסוקתי לא נחשבים בעיניך אינטרסים, או שמי שעוסק ב"מהות החומר" לא חושב כלל על הדברים האלה?...). את ההודעה הראשונה שלך קראתי כמות שהיא - שאלה עניינית על מצב האקדמיה במדינה מסוימת. בלי שום סבטקסט גזעני. ההודעה הזו מציגה אותך באור קצת אחר. חבל.
 

eitanlerner

New member
צודק. זה היה מסר אישי ל"כוכב הצפון" אולי

הייתי צריך לשלוח לה את זה במסר אישי. ולגבי אמרתך בנושא אינטרסים אישיים. לטעמי, מדען צריך לשאוף (בדגש על לשאוף) להיות נטול אינטרסים (אלו שציינת) עד כמה שאפשר. זוהי ראיית עולמי, ולדעתי זה תקף על כל אחד מהמדעים. זאת בשאיפה לקדם את האנושות עד כמה שאפשר. התנשאות. האם תרצה לדון בכך או שגם אתה מאלו ששמים תויות ובורחים ? אשמח לפצוח עמך בדיון בנושא זה. בעיניי לפחות, קיים מדרג בין הסוגים השונים של המדעים שנמצא קרוב לודאי בהתאמה למדרג הכלליות של הנושאים. אין ספק כי "טבע החומר" הינו נושא יותר כללי ויותר רחב מאשר טבע התרבות האנושית, ואין בכך לגרוע ממנה. זוהי המציאות. החומר היה כאן הרבה לפני התרבות האנושים והרבה אחריה. החומר מרכיב את אבני הבניין של היצורים החיים. מן הטבע ניתן לקחת בהשאלה דוגמאות רבות הנמצאות בהתאמה מוחלטת להתנהגות או לתרבות האנושית לדוגמא. אני משתדל להימנע מלסווג את המדעים ל כימיה, פיסיקה, ביולוגיה ופסיכולוגיה. הגישה האנאכרוניסטית המסווגת כל תחום במדע כעומד בפני עצמו איננה רלוונטית. כל דבר במדע מעניין ויש לחקור כל שאלה מדעית (כן כן, גם כזו הנוגעת לתרבות האנושית) מזויות מרובות ככל האפשר וזה כולל לדוגמא : 1. אותות ביוכימיים במחלת סכיזופרניה 2. אנלוגיות בין תהליכים המובילים למלחמת אזרחים ובין תהליכי אוטואימוניים בגוף וכיו"ב דוגמאות. אם גישתי המולטי-דיסציפלינארית למדע, ובכלל זה לחיים מפריעה לך ומביאה אותך לקרוא לי מתנשא, אני מודה לך על המחמאה.
 
מה בדיוק ניתן ללמוד

מ"אנלוגיות בין תהליכים המובילים למלחמת אזרחים ובין תהליכי(ם) אוטואימוניים בגוף"? אני שואל מתוך סקרנות.
 

eitanlerner

New member
אני שמח על סקרנותך ומייד עונה...המממממ..

בתהליכים אוטואימוניים, תאים של הגוף תוקפים את הגוף עצמו. אך הם ממשיכים להיות חלק אינטגראלי מהגוף עד להיפסקות החיים כתוצאה מהמחלה. תהליך שיכול לגרום למלחמת אזרחים הוא שאזרחי מדינה כלשהי (תאים) נלחמים, מטעמיהם הם, באזרחים אחרים, מתוך סיבות שאינן הגיוניות לעצם קיום העם הזה. תהליכים פוסט ציוניים למשל שמתרחשים בימים אלו. חפש מאמר ושמו "הקיום קודם לדו". אני לא בטוח שפורסם בשל ההחרמה הכוללת של המיינסטרים התקשורתי של כל מאמר המשקף עמדה שכזו. תודה. ממתין לתגובתך.
 

oranger

New member
זה יפה לסיפורת ושירה, לא למדע.

ההסבר שלך לא עונה על השאלה. ידוע מהי אנלוגיה, אתה נתת דוגמא במקום להסביר איך ניתן ללמוד ממנה.
 
למעלה