האם מחקר מדעי וקוסטה ריקה הולכים יד ביד ?

tenshem

New member
הייתי חייבת...

כל מה שאת אומרת נכון לגבי הרבה מאוד אנשים בעבר וייתכן שגם בהווה (למרות שאני באופן אישי, ואך ורק באופן אישי לא מכירה). אך כותב ההודעה בסך הכל שאל שאלה אחרת לגמרי, מתוך רצון כן לעבור למדינה היפייפיה הזו. השאלה שלו נגעה בנקודה עובדתית: במקומות בהם אין תקציבים, לא יכול להתקיים מחקר רציני במדעים מדוייקים. הוא לא אמר דבר על כך שהוא חושב כי בקוסטה ריקה אי אפשר להפיק ידע מסוג זה, משום שבאופן אינהרנטי הם נחותים. כמו שבישראל טוענים כי "בריחת המוחות" נובעת מכך שאין תקציבים למעבדות, מכשור וכל דבר אחר שהכרחי לקיומו של מחקר מדעי טוב ומוביל, כך הוא הניח שייתכן ובמדינה לא עשירה וללא אוניברסיטאות מוכרות בינלאומית, יכול להיות שתהיה לו בעייה למצוא מקום עם מעבדות טובות למחקר. זה לא אומר דבר על יכולתם, כישוריהם ומוחותיהם של אנשי קוסטה ריקה. חוסר הקשבה, אטימות ואף אלימות, אותם הדברים שנגדם את יוצאת, לא רק מתבטאים במערכות יחסים בין קבוצות, מדינות וגושי השפעה. הם קודם כל מתחילים בין בני אדם. מהמיקרו למקרו.

Unicorn98

New member
../images/Emo45.gifדברי טעם,

אבל נדמה לי שבמקרה של אקטיבסטים רדיקליים כמו כוכב הצפון (ואני לא משתמש בביטוי הזה כביטוי שיפוטי אלא דיסקריפטיבי), היא וודאי תענה לך שבמקום שבו יש יחסי כוח מוטים באופן קיצוני כמו עולם ראשון -- עולם שלישי, יש צורך בטיעונים מחמירים רדיקליים המניחים יחסי כוח גם במקומות "נאיביים" כמו הודעתו של פותח השרשור. אני אישית לא מתחבר לגישה הזו, וחושב שניתן לדון באופן ענייני והוגן גם בטענות בצל יחסי כוחות כאלה או אחרים. אני אישית לא חשתי בהודעתו המקורית של פותח השרשור בנטיה גזענית או בגישה פטרוניסטית כלפי מוסדות האקדמיה בקוסטה ריקה או בעולם השלישי. זוהי עובדה פשוטה שניתנת להוכחה בקלות, שתקציבי המחקר במדינות העולם השלישי הינם נמוכים בכמה סדרי גודל (או לא קיימים במקרים מסוימים) בהשוואה למדינות אירופה, המזרח המתחדש או ארה"ב.

eitanlerner

New member
תודה רבה. חשבתי שעוד רגע מתחילים לדפוק לי מסמ

רים בידיים. כעת, לאחר שעניין זה הוברר, אחזור לי למחילה (המעבדה) הקולוניאליסטית הקטנה שלי ואמשיך לבצע את המדידות שמקדמות דיכוי בעולם השלישי. עד כמה פוסט מודרניזם יכול להיראות מוזר לבודדים שנותרו שפויים רציונלית.

Unicorn98

New member
חלק מההודעות שלך בסגנון לא ראוי,

אבל לטעמי ההודעה שפתחה את השרשור אינה נגועה בגזענות או פטרוניות מיוחדת.

eitanlerner

New member
מודה ומתוודה שאינני מאסטר לענייני סגנון

ואינני מתיימר לכך. בכל מקרה, לטעמי, על רמת דיון גבוהה ניסיתי לשמור. חבל שאין קופצים. ו....תדוה על ההגנה לה ציפיתי כשהרגשתי שאכם אני חי במאורת פריצים בה, כל אדם כבר הפך אוביקט לרדיפה.

eitanlerner

New member
תגובה לכל משתתפי השרשור

אני מצטער מקרב לבי שגררתי אתכם לדיון האומלל הזה. לא זו הייתה מטרתי. כנראה שזה מה שקורה כאשר אין תגובות ענייניות. זה כנראה גורר כעס, שמעורר אנטגוניזם. אולי זו הסיבה מדוע לא נוצר ה"קליק, הזה שצריך להיווצר בשביל דיון מוצלח. אולי זו הייתה מטרתה של "כוכב הצפון" מלכתחילה . זאת אינני יודע. אינני איש של ריב ומדון. בדעותיי אני בסה"כ מעוניין בטובת העם אליו אני שייך. אינני משתף אנשים כך בפומבי בדר"כ בדעותיי, אך נגררתי בצורה בוטה למצב זה. תגובות הגולשים (חלקן לפחות) רק עודדו אותי. להבא, נסו להיות ענייניים יותר. ולסיום, יש לנו רק ארץ אחת. כדאי שנהיה מלוכדים כעם. אני מאחל לכולכם לילה נעים.

Aeroguy

New member
הערה קטנה בקשר לשרשור שהתפתח

רק עכשיו שמתי לב אליו, ואני לא יודע אפילו לאן להיכנס. אבל Underdevelopment של מדינות "העולם השלישי" הוא לא "מקרי", אלא בגלל שהקפיטליזם העולמי (שמבוסס ב"מערב" הפוליטי) צריך להחזיק מאגר עובדים לא מיומנים בשביל לייצר ובזול. אם אין מעבדת ביוכימיה טובה בקוסטה ריקה זה בגלל שיש למערב אינטרס ברור להשאיר את כוח העבודה בקוסטה ריקה בלתי מיומן, בשביל שהחברות יוכלו להשתמש בהם בזול. מה שזה אומר, זה שהגיוני מאוד שאין בקוסטה ריקה מעבדות מחקר מתקדמות, אבל גם יש לזה סיבה אקונומית\פוליטית מאוד ברורה, ולא בגלל שהקוסטה-ריקנים "לא מפותחים" או כל טיעון פסוודו-ביולוגי או פסוודו-סוציולוגי. ואגב, יש לא מעט מדינות בעולם השלישי שמתנגדות לאימפריאליזם. קחו למשל את קובה. האוניברסיטה של הוואנה הוא כנראה בית הספר לרפואה הטוב ביותר בעולם, בו לומדים אלפי סטודנטים מרחבי "העולם השלישי" רפואה על חשבון ממשלת קובה בשביל שיוכלו לחזור כרופאים מוסמכים לארצם, ועוד אלפי קובנים, שיוצאים בעשרות אלפיהם להתנדב במדינות עולם שלישי (35,000 רופאים, יותר מאשר מכל ה- World Health Organisation יחדיו). בעולם שבו הקפיטליזם הגלובלי משתלט על המערכת הרפואית והופך את הרפואה למונעת-רווח, אוניברסיטת הוואנה מהווה כיום לדעתי את ההתגשמות הטובה ביותר של המשמעות האמיתית של מקצוע הרפואה. ואגב, למי שטען כאן שהשליטה של ארה"ב על מדינות עולם שלישי היא תיאוריית קונספירציה, אני ממליץ בחום על הסרט התיעודי War On Democracy של ג'ון פילג'ר, מהעיתונאים, סופרים, ויוצרי הסרטים הדוקומנטרים החשובים בעולם. הסרט יצא בשנה שעברה, וניתן לצפייה ביוטיוב http://www.youtube.com/watch?v=kphGgtVm3F0

ואולי זה סתם בגלל שבקוסטה ריקה יש כולה

4 מיליון איש, שלא יכולים לחקור הכל? הרי אתה לא מצפה ממדינה מפותחת, עם סדר גודל זהה של אוכלוסיה, שתעסוק בכל שטחי המחקר, נכון? אז זה נחמד מאוד שמצאת מקום לזעוק בו את זעקתם של נרדפי הקפיטליזם, הגלובליזציה והקולוניאליזם, אבל משום מה נראה לי שגם ללא כל אלה, קוסטה ריקה היתה נשארת עם שניים-שלושה תחומי מחקר שבהם היא לא עוסקת ברמה בינלאומית. ומה שכתבת על הוואנה נשמע מעניין. יש לך לינק לדירוג רשמי כלשהו?

נברא

New member
אני חייב להודות שהדיון כאן מרתק

אמנם הודעה שרשמתי לכובבת הצפון נמחקה אבל אני לא מתיאש... תמיד סברתי שיש בעם היהודי אנומליות מיוחדות במינן. מחד גיסא - תרומות יוצאות דופן במדעי הרוח והחברה, במדעים המדוייקים, בתרבות ובערכי המוסר, בפילוסופיה ובשירה. מאידך גיסא, טיפוסים מוטרפי-זעם, אגוצנטרים, סומים ונכי-מוסר. ויש גם הכלאות של אלו באלו למכביר, דמויות מיוחדות במינן שרק המציאות החזקה מכל דמיון עשוייה לחולל. אני בטוח שהקאפו היהודי היה משוכנע שמעשיו הן כליל המוסר בתנאים הקיימים. לנין סבר שהוא עושה לכולם אך טוב, בובי פישר היה בטוח שהציונות גרועה מהנציזם, חומסקי מעדיף את החיזבאללה, אורי אבנרי היה מאוהב בערפאת בזמן שזה היה מאוהב באיברים מרוטשים של תמימי דרך ממוצא יהודי. ועוד ועוד אנומליות מיוחדות ויחודיות. רוחות הצפון הקרירות הנושבות מכיוונה של כוכבת הצפון אינן נוף יוצא דופן בתוך פסיפס האנומליות המרתק והמטורף הזה. אבל, כפי שכבר נרמז כאן, הנוף הזה שהיא מביאה עימה הוא נוף קפוא של קרח חצץ וטרשים, ואוי לו להלך שיקלע בו.

eitanlerner

New member
דברי חכמים בנחת נשמעים

...רק חבל שכ"כ מאוחר (ביחס לזמן השרשור) :->

דברי חכמים בנחת נקראים

...רק חבל שאין לי שמץ של מושג למה כל זה משורשר אלי.

למעלה