האם עם ישראל באמת שכח את יציאת מצרים?

תגיד אתה עושה צחוק??

ואחר כך אתאיסטים טוענים שהם יותר אינטליגנטים ממאמינים...
מה נראה לך שאלוקים יתן לך סימן בדיוק על הדקה שבוע אחרי שביקשת ממנו??!

תקרא שוב את מה שכתבתי, אמרתי בתוך שבוע! זה יכול להיות אחרי יומיים וזה יכול להיות אחרי 5 ימים! איפה הבנת הנקרא שלך?

אם הסימן היה מתרחש בדיוק אחרי שבוע אז היית יודע ב 100% שזה מבורא עולם, אבל אלוקים ברוב חוכמתו רוצה להשאיר לך קצת ספק כדי שתישאר לך בחירה חופשית. אם זכית בפרס גדול בלוטו 4 ימים אחרי שביקשת סימן ואתה לא מבין שזה בזכותו אז משהו עם ההיגיון שלך לא הכי בסדר...

BravoMan

Active member
אתה זה שעושה צחוק, וכותב פה שתויות שאפילו ילד בן 5

היה מבין שהן קשקוש.
&nbsp
אלוהים שלך רוצה לתת לי סימן, אבל כזה שאני אפקפק בו?
וזה גם יכול להיות דבר רע שקורה בתור עונש על כך שפקפקתי בו?
&nbsp
איזה מין משחק דפוק זה?
&nbsp
מה קשור עכשיו רצון חופשי?
אם יש לי רצון חופשי, יופי. שהאל שלך יציג את עצמו, ואני אשתמש ברצון החופשי שלי להחליט אם אני מציית לו או שם עליו ז'.
&nbsp
אם הוא רוצה לשמור על עמימות, שלו יותר טוב ממה שישראל שומרת על עמימות הגרעין, למה שאאמין בו?

כי אלוקים נותן לנו מספיק סימנים שמראים שהוא קיים

לא רק מעמד הר סיני אלא גם המון ניסים שהוא עושה כל יום לאנשים.

לא סתם אומרים "נסתרות דרכי האל" הוא החליט להתגלות לפנינו דרך ניסים.

למשל הרבה נשים נכנסו להריון רק אחרי שהם קיבלו ברכה מהרב, זה לא יכול להיות סתם צירוף מקרים. תקרא למשל על הרב הרנטגן ויש עוד... אנשים שהתרפאו ממחלה קשה רק אחרי שרב בירך אותם ואחרי שהרופאים לא עזרו להם.

BravoMan

Active member
קראתי, הכל שקרים. מעולם לא ראיתי נס.

בקיצור - אלוהים שלך לא קיים ואתה שקרן.
זו המסקנה היחידה.

תבינו משהו, זה שרשום -

"וְגַם כָּל-הַדּוֹר הַהוּא נֶאֶסְפוּ אֶל-אֲבוֹתָיו וַיָּקָם- דּוֹר אַחֵר אַחֲרֵיהֶם אֲשֶׁר לֹא-יָדְעוּ אֶת-יְהֹוָה וְגַם אֶת-הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה לְיִשְׂרָאֵל"

לא אומר את מה שאתם חושבים בטעות שהעם שכח את יציאת מצרים. אין סיכוי שהם שכחו את זה דור אחד בלבד אחרי שהדברים קרו. לכן ברור שהפירוש שלכם לפסוק הזה הוא לא נכון.

הכוונה שהם התרחקו מאלוקים, אבל הם בפירוש כן זכרו את מה שההורים שלהם סיפרו להם על יציאת מצרים ועל מה שהם עברו במדבר ובהר סיני.

BravoMan

Active member
הבנו שאין לך מושג ואתה מקשקש בקומקום.

אם באת לכאן לבחון את אמונתך, נראה שהיא חלשה למדי, כי אתה פוחד לענות על השאלות הקשות.
&nbsp
התירוצים שלך מאוד בסיסיים והם אפילו לא ברמה של "כיתה א'" בתחום "תשובות דתיים לשאלות אתאיסטים".
&nbsp
תחזור לספסל הלימודים!
או, עדיף שתתפכח ותפסיק להאמין בשטויות.

אתה מאמין בשטויות

אתה זה שמאמין שאין בורא לעולם ושעם ישראל שכח ממעמד הר סיני.

הוכחתי לך ולכל האתאיסטים כאן שזה לא יכול להיות ושאתם מפרשים בצורה לא נכונה את הפסוקים בתורה.

BravoMan

Active member
אתה חושב טיפה לפני שאתה כותב?

נכון, אני מאמין, אפשר אפילו לומר בטוח ב-100%, שאין שום בורא לעולם.
&nbsp
אבל אם אתה מבין את זה, אתה צריך להבין שאין מצב שאני מאמין שעם ישראל שכח ממעד הר סיני.
כי מבחינתי, מעמד הר סיני הוא סיפור בדיוני, בדיוק כמו הארי פוטר.
אי אפשר לשכוח את מה שלא קרה מעולם.
&nbsp
תבין פעם אחת ולתמיד:
פסוקים בתורה אינם הוכחה לשום דבר.
לא משנה איזה פרוש שלהם נקבל, אינך יכול להשתמש בספר תורה כהוכחה לכך שמעמד הר סיני התרחש במציאות.

בטח שאפשר להשתמש בספר התורה כהוכחה למעמד הר סיני

אם הסיפור הזה לא התרחש במציאות אז הם לא היו מעבירים אותו במשך כל כך הרבה שנים, הסיפור הזה חייב להתחיל ממשהו אמיתי שקרה באמת.

לכן הוכחתי לכם שעם ישראל מעולם לא שכח את מעמד הר סיני, אתם חושבים שכן רק בגלל שאתם מפרשים את הפסוקים בתורה בצורה לא נכונה והוכחתי לכם שהפירוש שלכם לפסוקים האלה לא הגיוני.

לא יכול להיות שהתורה תטען שדור אחר בלבד אחרי מעמד הר סיני אנשים שכחו פתאום ממה שהיה, זה לא הגיוני לטעון כזה דבר ולכן מעמד הר סיני התרחש ב 100% ואלוקים קיים והוא נתן לנו שם את התורה.

BravoMan

Active member
מי זה הם?

כל מה שיש לך ביד זה ספר עתיק שאין לך מושג מי כתב אותו.
&nbsp
סיפור יציאת מצריים התחיל כנראה כמו סיפורים אחרים בחומש - במוחו של מישהו שכתב אותו, או אפילו התחיל לספר אותו לאנשים, וכך עבר מפה לאוזן.
&nbsp
זה הכל.
&nbsp
יש מלא סיפורים כאלה בעולם.
גם סיפור של ישוע שאני מזכיר לך שוב ושוב.
הסיפור מספר על כך שישוע עשה נסים בפני אלפי אנשים.
שהוא חזר לחיים אחרי שמת, ואחרי זה עלה לשמיים.
שהוא נולד לאם בתולה שלא ידעה גבר.
&nbsp
מעל שני מיליארד (טעיתי קודם, יש הרבה יותר 1.5 מיליארד נוצרים בעולם), נשבעים שכל מילה ומילה בספר שלהם היא אמת, ואין מצב שכל העדים שהיו שם המציאו את זה.
&nbsp
אז זה לא משנה מה התורה טוענת.
אם אין לך ראיות חיצוניות לגבות את התורה, היא אמתית בדיוק כמו הברית החדשה, הקוראן, וספרי הארי פוטר.

הניסים של ישוע עלובים ולא מתקרבים אפילו למעמד הר סיני

כמעט כל "הניסים" שהוא עשה היו לעיני אנשים בודדים... יש רק נס אחד שהוא עשה מול אלפי אנשים הנס שהוא חילק כיכר לחם ודג להרבה אנשים, אבל מי אמר שזה לא היה טריק ועבודה בעיניים? אולי הוא החביא שם הרבה ככרות לחם והם חשבו שזה רק לחם אחד?

בקשר למעמד הר סיני אני לא מאמין שמישהו יבוא פתאום ויגיד לאנשים שאבותיהם יצאו ממצרים בעזרת ניסים גדולים והם יאמינו לו ויתחילו לספר את זה לילדים שלהם, זה לא הגיוני! אנחנו חוגגים כל שנה את חג הפסח בגלל אירוע שהיה חייב להתרחש!

BravoMan

Active member
אה, פתאום למדת משהו על הנצרות, הא?

ומה בדיוק קרה בהר סיני?
הרי משה עלה להר לבדו. כל מה שעם ישראל ראה זה קצת ברקים ורעמים.
&nbsp
זה היה כ"כ לא משכנע, שבזמן שמשה היה על ההר, העם החליט לבנות עגל זהב, ולהתפלל לאל יותר מרשים.
&nbsp
זה שההיגיון שלך פגום, זו בעיה שלך.
העובדה היא שיש בעולם הרבה חגים דתיים, שהמון אנשים חוגגים אותם כל שנה, לזכר כל מיני דברים שמעולם לא התרחשו.
&nbsp
פסח אינו מיוחד מהבחינה הזו, ואם עצם החגיגה שלו מוכיח לך שסיפור יציאת מצריים אמתי, אין לך ברירה אלא לקבל שקריסמס מוכיח את הנס בלידה של ישוע ולהפוך לנוצרי.
&nbsp
או לחגוג את זה:
Ganesha Chaturthi — celebration the birth of Ganesha, son of Shiva. Festival may last 10 days, or may be celebrated at home.
&nbsp
ולהפוך להינדואיסט...

dude101

New member
אם אביא לך דת עם התגלות בפני כל האנושות, זה ישנה את דעתך?

רק בגלל שזה כתוב, לא אומר שזה נכון.

תשתמש קצת בהיגיון, במידה ויש לך כזה - אם כל העם היה עד למעמד הר סיני, איך זה שהם היו מספיק מטומטמים כדי לבנות את עגל הזהב ארבעים יום אח"כ?
&nbsp
כלומר, אני לא יודע בקשר אליך, אבל אם אני הייתי משוכנע שאני עד להתגלות אלוהית, הדבר האחרון שהייתי חושב עליו הוא לעצבן אותו ע"י סגידה לאל אחר.
&nbsp
חוץ מזה - בוא נראה רגע מה כתוב - שמות פרק י"ט: (https://www.mechon-mamre.org/i/t/t0219.htm)
&nbsp
"טז וַיְהִי בַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי בִּהְיֹת הַבֹּקֶר, וַיְהִי קֹלֹת וּבְרָקִים וְעָנָן כָּבֵד עַל-הָהָר, וְקֹל שֹׁפָר, חָזָק מְאֹד; וַיֶּחֱרַד כָּל-הָעָם, אֲשֶׁר בַּמַּחֲנֶה. יז וַיּוֹצֵא מֹשֶׁה אֶת-הָעָם לִקְרַאת הָאֱלֹהִים, מִן-הַמַּחֲנֶה; וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר. יח וְהַר סִינַי, עָשַׁן כֻּלּוֹ, מִפְּנֵי אֲשֶׁר יָרַד עָלָיו יְהוָה, בָּאֵשׁ; וַיַּעַל עֲשָׁנוֹ כְּעֶשֶׁן הַכִּבְשָׁן, וַיֶּחֱרַד כָּל-הָהָר מְאֹד. יט וַיְהִי קוֹל הַשֹּׁפָר, הוֹלֵךְ וְחָזֵק מְאֹד; מֹשֶׁה יְדַבֵּר, וְהָאֱלֹהִים יַעֲנֶנּוּ בְקוֹל. כ וַיֵּרֶד יְהוָה עַל-הַר סִינַי, אֶל-רֹאשׁ הָהָר; וַיִּקְרָא יְהוָה לְמֹשֶׁה אֶל-רֹאשׁ הָהָר, וַיַּעַל מֹשֶׁה. כא וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, רֵד הָעֵד בָּעָם: פֶּן-יֶהֶרְסוּ אֶל-יְהוָה לִרְאוֹת, וְנָפַל מִמֶּנּוּ רָב."
&nbsp
אז... עשן, אש, שופר, וקולות חזקים - אם דבר כזה היה קורה היום היית גם אתה אומר שזה בסך הכל פירוטכניקה בשקל. לא שאני טוען שטכנולוגיה מודרנית היתה קיימת בתקופה המדוברת, אבל צר לי, אני לא כל כך מתרשם.
&nbsp

BravoMan

Active member
אז מה?

איך זה שהסיפור הוא על התגלות המונית משנה משהו?
&nbsp
ואם כבר - מה העם ראה? ברקים ורעמים על ראש הר?
ומה שמע? לא את עשרת הדיברות!

למעלה