האם עם ישראל באמת שכח את יציאת מצרים?

אתה טועה. העובדה שחוגגים חג כזה או אחר לא רלוונטית.

אנחנו חוגגים את פסח כל שנה, הנוצרים חוגגים את חג המולד כל שנה, להינדואיזם יש את החגים השנתיים שלו ולמעשה, לכל דת שאי פעם היתה היו חגים.
&nbsp
אם העובדה שחוגגים חג מסויים היא ראיה לכך שהמיתוס שהחג מציין הוא אכן אמת ולא מיתוס, הרי אתה צריך להאמין גם שישו הנוצרי נולד כתוצאה מההפריה של מרים הבתולה מלא אחר מאשר יהוה בכבודו ובעצמו, ובכל שאר הקשקושים של כל שאר הדתות האחרות.
&nbsp
מכיון שרוב הדתות בעולם סותרות אחת את השניה (לפחות בנקודות מסוימות), לא יכול להיות שכולן צודקות - אבל בהחלט יכול להיות שכולן טועות.
&nbsp
&nbsp

shirai ryu

New member
מאיפה אני יודע, זה מה שרשום בפסוק

כל השאר לא באמת מעניין אותי.

קרה או לא קרה, לא ממש מעניין אותי האמת.

אם קרה, אז מה, אם לא קרה, אז מה.

אבל תקשיב לרבנים, הם מסבירים לנו למה הכוונה בפסוקים האלה

זכותך (כמו האתאיסטים) לפרש את הפסוקים לא נכון, אבל אז אתה תגיע למסקנה לא נכונה ואפילו לפרדוקסים (אין סיכוי שדור אחד בלבד אחרי מעמד הר סיני אנשים פתאום שכחו ממה שהיה!).

shirai ryu

New member
אין מה לפרש. הפסוקים מאוד ברורים.

באמת שאין לי מושג מה אתה רוצה.

ציטטת פסוקים שמוכיחים שבעצם מה שמוזכר לא קרה בכלל.
מוכיחים לטענתם של אתאיסטים וכל מיני אנאערף נגיד.

אז זה לא נכון, זה לא מוכיח כלום.

תם הדיון.

זו בדיוק הבעיה של אתאיסטים, שהם לא מבינים את מה שכתוב בתנ"ך

כתוב בפסוקים שעם ישראל שכח מאלוקים, אבל תגיד לי זה באמת נראה לך הגיוני? נראה לך הגיוני שדור אחר בלבד אחרי הניסים הגדולים שאלוקים עשה במעמד הר סיני כולם פתאום שכחו ממה שקרה? ההסבר היחיד זה שאתם פשוט לא מבינים את מה שכתוב בפסוקים האלה ומפרשים אותם איך שנוח לכם.

העם לא שכח מאלוקים, זו לא הכוונה בפסוקים האלה.

shirai ryu

New member
זו בדיוק הכוונה כי לפעמים זה מאוד מאוד פשוט.

קשה מאוד להתייחס לזמנים, כי הפסוקים, והפרקים,
הם אינם מסודרים בצורה כרונולוגית.

שמע, יש אימרה מאוד פשוטה,
שאם מחפשים משהו, אז מוצאים אותו בסופו של דבר,
גם אם זה לא קיים בכלל,
תמיד ניתן למצוא תירוץ לקיום.

אז אתה מצאת את הפרשנות שהיית צריך,
אני לא מחפש שום פרשנות.
ציטטת פסוקים, אני פשוט קראתי אותם,
לא נתתי לעצמי להתבלבל לרגע,
כי יש לי איזה מניע להוכיל לעולם,
שאין אלוהים.

זה לא מעניין אותי.
עושה לך טוב? סבבה.
אין לי מה לעשות לגבי זה.
אתה צריך מה? שיגידו לך שאתה צודק?
אז אני לא האדם הזה.
האגו שלך ייפגע מאוד, ואתה תתעקש על זה,
אבל מצטער, אתה לא צודק.

אני חושב שבטעות השתמשתי בשרשור הזה בשם המפורש של אלוקים

מחילה, אני בתהליך של התחזקות בחודשים האחרונים ולפעמים בגלל חוסר צומת לב אני מתבלבל ושוכח דברים.

BravoMan

Active member
ומה אתה חושב שיקרה לך עכשיו?

סתם מתוך סקרנות:
האם הסיבה שבאת לכאן לנסות "לנצח" אותנו, היא כי מי שמדריך אותך בהתחזקות הזו אמר לך לעשות את זה כשעורי בית?
&nbsp
אתה יותר מאמין עכשיו שדיברת איתנו?

אף אחד לא נתן לי שיעורי בית

רציתי רק להסביר לכם שמה שאתם כל הזמן טוענים שלפי ההתורה עם ישראל שכח את מעמד הר סיני זה לא נכון. אתם מפרשים את הפסוקים שהבאתי בצורה לא נכונה ולכן זה יוצר לכם פרדוקסים.

לא יכול להיות שדור אחד בלבד אחרי מעמד הר סיני אנשים שכחו מהניסים וממה שהיה, וגם לא יתכן שהתורה תטען שהיא כביכול נשכחה. כמו שרשום בקישור שנתתי הכוונה בפסוקים האלו היא בכלל לספר דברים ולא לתורה.

אתם מפרשים את הפסוקים האלו בצורה לא נכונה ומסיקים מזה בטעות שלא היה מעמד הר סיני.

BravoMan

Active member
אה, לקחת את זה מזמיר כהן?

המטומטם שלא יודע מה זה "מאובן" וחושב שזה כמו לבשל מרק?

&nbsp
כן, זמיר כהן טוב בלהטעות אנשים בורים ללא השכלה, כי דבריו נשמעים מאוד "מדעיים" ו-"הגיוניים" ו-"מציאותיים".
&nbsp
מי שכן יש לו השכלה סבירה, מבין שהוא נוכל ובור בדיוק כמו אלה שהוא עובד עליהם.
&nbsp
שום פסוק בתורה לא יוצר שום פרדוקס, אם מבינים שהתורה היא אוסף של סיפורים לא קשורים שנלקחו מתרבויות שונות וחוברו יחדיו עם קצת עריכות.
&nbsp
אתה יודע שיש 2 סיפורי בריאה עם סדר בריאה שונה, כן?
וגם תהליך בריאה שונה עבור בני אדם: באחד, ישר ברא האל זכר ונקבה בני אדם כמו כל החיות, ובסיפור השני הוא רצה שאדם יבחר לו חיה להזדווג איתה, ורק אחרי שגילה שאדם אליטיסט ולא רוצה לז*** כבשים, הרדים אותו, לקח לו צלע, ועשה ממנה בחורה.
&nbsp
אתאיסטים שמפרשים את הפסוקים בתור זה שהעם שכח את יציאת מצריים, טוענים שזה תרוץ לכך שאף אחד לא הכיר את הסיפור לפני שנמצא הספר.
בתור דתי, הפירוש הזה טוב לך, כי אם העם שכח, זה יכול להסביר למה אין שום עדויות ליציאת מצריים אלא רק סיפור אחד כללי.
&nbsp
כי אם העם לא שכח, כפי שאתה טוען, יש לך הרבה חוסרים להסביר...
&nbsp
אתה אוהב הרצאות ברשת?
קח, תלמד:
https://www.youtube.com/watch?v=4a9pJq8XrIE
אבל רק אם יש לך אומץ!
&nbsp
והנה עוד אחד טוב, שמראה כמה "חכם" הרב שבחרת:
https://www.youtube.com/watch?v=H4bxMmUiEf8

BravoMan

Active member
אה, כלומר זה בסדר גמור לנוח ביום שלישי ולא שבת

כי אלוהים לא באמת שבת ביום השביעי, הרי אין סדר, נכון?

אתה לא מבין כלום

בספר בראשית פרק א' מפורטים כל הימים (יום ראשון, יום שני וכל שאר הימים) ולעומת זאת בפרק ב' אין פירוט של הימים. לכן זה שרשום שם סדר אחר של הבריאה זה לא סותר את פרק א', כי אם לא מפורטים שם ימים או תאריכים אז הסדר לא חייב להיות כפי שבאמת היה (וכפי שמפורט בפרק א').

למעלה