האם צריך לדעתכם לאפשר לאדם כזה לעלות לזירה

• פותח הנושא no gi
  • פורסם בתאריך

The Iron Claw

New member
אני לא מומחה לפיזיולוגיה

אבל נראה לי שאם לבן אדם לא הגיע מספיק חמצן למוח ברמה כזו שהוא איבד הכרה , נגרם לו נזק . אולי על פניו כרגע הכל טוב , אבל זה לא מצב שהגוף אמור להתמודד איתו באופן רגיל וחוץ מזה , אם אדון רועי פרץ היה מגיע לשכונה כלשהי , ואז 10 חבר'ה היו מפשיטים אותו ומגלגלים אותו בתוך ערימת חרא של סוסים גם זה היה מצחיק בעינייך ? ומישהו , באופן היפותטי , היה מעלה את הסרטון של זה ביוטיוב וקורא לסוס מלך , היית חושב שזה בסדר ?

no gi

New member
אבל להתגלגל בערמת חרא של סוסים זה לא עושה נזק

תשתחרר אחי

3 נקודות העלת ואני אענה עליהן +ארתור שופנהואר

1. אבל נראה לי שאם לבן אדם לא הגיע מספיק חמצן למוח ברמה כזו שהוא איבד הכרה , נגרם לו נזק מאיפה אתה יודע? אולי ההפך הוא הנכון? אולי זה דווקא משפר דברים במוח? וחוץ מזה , אם אדון רועי פרץ היה מגיע לשכונה כלשהי , ואז 10 חבר'ה היו מפשיטים אותו ומגלגלים אותו בתוך ערימת חרא של סוסים גם זה היה מצחיק בעינייך ? 2. כן, זה היה מצחיק אותי. ותאמת אם תראה סירטון של 10 חברה מגלגלים מישהו בערמה של חרא תשלח לי לינק. 3.ומישהו , באופן היפותטי , היה מעלה את הסרטון של זה ביוטיוב וקורא לסוס מלך , היית חושב שזה בסדר ? זה ממש לא המקרה פה. אבל ממש לא קשור. במקרה שאתה מתאר תופסים מישהו תמים בניגוד לרצונו ומכניסים אותו לחרא, ובסוף משבחים בעל חיים. פה בא בנאדם, מלכלך על מישהו אחר, קורא תיגר, ומפסיד, ובסוף שים לב מה קורה? הוא מוחה כפיים! מה הקשר למקרה שהעלית? אלוהים יודע. ארתור שופנאוהוור שהוא הפילוסוף האהוב עלי כתב ספר על 38 דרכים לנצח בוויכוח. ואתה השתמשת ב2 טכניקות מתוך 38 (מצוטט מאראל סגל) 1. אם יריבך מכבד סמכות או מומחה מסוים צטט אותם כדי לחזק את מסקנתך. לצורך הדיון אתה יכול כמובן להביא ציטוט חלקי או מעוות, או פשוט לשקר ולהביא ציטוט שהמצאת בעצמך. 2. אם אתה מבקש להוכיח טענה הקשה להוכחה, הנח אותה בצד לעת עתה. הגש טענה אחרת, טענה חולק עליה, והצג אותה ככזו שממנה תגזור את מסקנתך הסופית. אם יתמזל מזלך יריבך העיקש ישלול אותה כי יחשוד בהטעיה. תשיג את נצחונך על ידי כך שתראה עד כמה אבסורדית התנגדותו לטענה אמיתית. אם יריבך יקבל אותה, חזור לסעיף הקודם ובביטחון הכרז כי טענתך המקורית נשענת על הסכמת יריבך. אמנם דרושה לכך מידה גדולה של עזות מצח, אך הניסיון מוכיח הצלחה במקרים רבים. no-gi השתמש בטכניקה הפשוטה יותר: עלוב ביריבך, בעיקר אם אתה מזהה ניצחון קרוב שלו. ירידה לפסים אישיים מטשטשת את נושא הדיון ומעבירה את המשחק למגרש שבו יריבך ייאלץ להתגונן מפני האשמות אישיות. טכניקה זו פופולרית מאוד, כי מספיקה מיומנות מוגבלת להפגינה.

The Iron Claw

New member
אני לא מכיר אף אחת מהנפשות הפועלות ....

האמת - מאחר וידעתי שתתחכם לגבי סעיף אחד , הלכתי וקראתי כמה מאמרים בנושא (כן , היה לי משעמם בשעות האחרונות ) , ולא תאמין - מחקרים אכן מצביעים על זה שזה גורם נזק (חפש קצת מחקרים על רולטת חניקה וכדומה) ומאחר ובמסגרת לימודי האמנות שלי באקדמיה למדתי לא מעט פילוסופיה , באמת שאין לי כוח להכנס לדיונים פילוסופיים ... אז לא הדיון פה הוא לא לגבי האדם שליכלך ,קרא תיגר , והפסיד . הוא לא מעניין אותי כהוא זה. הדיון פה הוא לגבי אדון "מורה" , שאמור לשמש כמודל לחיקוי עבור התלמידים שלו . מה הם למדו פה ? שאם מישהו מלכלך עלייך מספיק מותר לך לגרום לו לאבד את ההכרה ? יש טבלה שמרכזת את מידת הפגיעה ואת מידת התגובה ? נניח - אם הוא קרא לך אפס והשפיל אותך , אתה חייב לתבוע את כבודך ? ואם הוא גם הוסיף שאמא שלך זונה - אתה חייב להוריד לו לום לראש ? ואם בכלל הוא גם התחיל עם חברה שלך , מה דעתך על לדקור אותו? אה סליחה , הגזמתי . לא נגרם שום נזק ..... כי אדון רועי פרץ הוא לא רק מודל לחיקוי , אלא גם מומחה לחקר המוח שיודע שכלום לא יקרה .... וגם אלוהים כי הוא יודע שלבן אדם שאותו הוא חונק אין שום בעיות רפואיות .... כי כנראה הוא מילא אצלו שאלון לפני ... בקיצור , בעיניי אין שום הבדל בין ערס שדוקר מישהו כדי ללמד אותו לקח כי הוא הוציא אותו קטן ליד החברים שלו והוא חייב לפצות ולהוכיח שהוא גבר לבין מורה שלא משחרר מישהו שנחנק על ידו מול התלמידים שלו כדי ללמד אותו לקח כי הוא "העליב" אותו והוא חייב לפצות ולהוכיח שהוא גבר בסה"כ אחד ילך לשבת בכלא , והשני יעביר שיעור גרוע מאוד לתלמידים שלו . התוצאה לא משנה , משנה הדרך .

דקירה ? אתה רציני??

אתה משווה דקירה לזה? מעניין אם נדקר לאחר דקירה מוחה כפיים לדוקר. לגבי המחקרים, תביא לי לינק ואני אקרא ואני אודה שאם זה מחקר רציני אז טעיתי. אבל תביא לינק.

The Iron Claw

New member
ושוב אתה נתפס לתוצאה .....

מבחינת מה שקרה , תקיפה היא תקיפה . אם היה למנוצח שכל בקודקוד , היה תובע לאדון רועי את התחת , וגם היה זוכה (יש לזה הוכחות מצולמות .... ) רק שפה , בדיוק כמו אצל עבריינים שהולכים מכות , ה"כבוד" מונע ממנו לעשות את זה (ותאמין לי , אני מכיר את הדינמיקה . אני בא מהעולם הזה) כל זה טוב ויפה , רק כמו שכל המבקרים פה אומרים , הקשר בין זה לבין מה שמייצגות אמנויות לחימה הוא slim to none . לגבי המחקרים - לא מנסה לשכנע אותך . אתה יכול להחזיק בדעתך . אם אתה משוכנע שאתה לא טועה , שיבושם לך אם אתה חושב שאתה כן - גוגל יעזור לך למצוא מחקרים בדקה, אני מצאתי . בכל מקרה , יש לי עבודה :) יום נפלא :)

1. תן לינק 2. לא הצלחתי להבין את הנקודה שלך

בחלק הראשון. אגב תקיפה היא יזום אלימות ללא הסכמה ובניגוד לחוק.

The Iron Claw

New member
שיהיה לך , בעניין התקיפה

תקיפה היא עוולה מסוג per se. זאת אומרת, אפשר לתבוע בגין תקיפה גם אם לא נגרם נזק. סעיף 23 לפקודת הנזיקין מגדיר את עוולת התקיפה: תקיפה היא שימוש בכוח מכל סוג שהוא, ובמתכוון, נגד גופו של אדם על ידי הכאה, נגיעה, הזזה או בכל דרך אחרת, בין במישרין ובין בעקיפין, שלא בהסכמת האדם או בהסכמתו שהושגה בתרמית, וכן ניסיון או איום, על ידי מעשה או על ידי תנועה, להשתמש בכוח כאמור נגד גופו של אדם, כשהמנסה או המאיים גורם שהאדם יניח, מטעמים סבירים, שאכן יש לו אותה שעה הכוונה והיכולת לבצע את זממו. לא בהכרח בהסכמתו . קח את זה http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5706a1.htm ועכשיו תגיב לי ש " זה לא מדבר על חניקה אחורית ב-MMA " ו"אין שום מחקר שמדבר על MMA או ג'יוג'יטסו" ואני אגיד לך "אז מה , גם אין מחקר שמוכיח שמכה פעם ביום מלום לראש גורמת לנזק מצטבר" ואז תגיד "מה הקשר ? לא הבנתי " אז עזוב , מיציתי. שבת שלום

swelli

New member
תגיד אתה אמיתי..?

נראה לך שהנחנק מחה כפיים למאמן המפגר הזה כאות הערכה..? הוא מחה כפיים כי כולם מחאו כפיים והוא התעורר מאיבוד הכרה שניה לפני..! נראה לי שאתה עדיין ישן עם תגובות כמו שלך...

swelli

New member
טוב אתה אמיתי..

אבל, יש עפרונות חדים ממך מסתבר.. תקרא קצת מאמרים מה עובר על אדם שאיבד הכרה וחזר להכרה... הוא בטוח מוחה כף על הביצוע המושלם של המאמן הטמבל. ברור.

יש שני צדדים למטבע....

מצד 1 - זה גועל לבוא למאמן באמצע שיעור ואל מול תלמידיו לקרוא תיגר עליו ועל שיטתו. מצד 2 - אותו מאמן (רועי) היה צריך לעזוב אותו כאשר הוא דפק ונכנע. אותו אחד שקרא תיגר, רצה וביקש ואף הוביל לזה שיערך קרב מול כולם, על זה אני חושב שאין שום בעיה, הבעיה היחידה שאני רואה כאן זה האגו של רועי שראה מניסיונו שהוא מנצח, ופשוט השפיל את היריב מולו בזה שהרדים אותו, הוא היה יוצא יותר מכובד ויותר מלכותי אם היה עוזב אותו כאשר הוא דפק. השאלה מה רועי רצה ליצור במה שהוא עשה: אם זה התרעה, אז הוא הצליח, קשה לי להאמין שעכשיו משהו יעז לקרוא עליו תיגר.., אם זה פחד למתחרים שעולים מולו , הוא גם הצליח : עכשיו כולם יודעים שמדובר באחד שלא מותר לא כל כבודו ולא על אמותנו והולך עד הסוף. מקובל וראוי זה ממש לא, גם הגרייסים שקראו עליהם תיגר במכונים שלהם, ברגע שהיריב דפק, הם עזבו אותו (זה לפחות בסירטונים שאני ראיתי) יניב

ranzz

New member
יש מספיק סרטונים שלהם מרדימים ושוברים גבר...

GRACIE IN ACTION, לא הדברים הקצרים ביוטיוב

udi102

New member
דעתי ....

כמובן שזה לא מכבוד המאמן להשפיל כך מישהו , אך המטרה כאן היתה ללמד לקח ,כמובן שזה לא ספורטיבי וזאת לא דוגמא חינוכית אבל גם שכל יצור יכנס לאיזה מכון אומנויות לחימה ויקרא תיגר על לוחם מנוסה או משהו משם זה לא מכובד ,ובעצם מה זה נתן לאותו בחור שקרא תיגר על אותו מאמן ? להראות שהוא יותר טוב ? שהאומנות שלו יותר טובה ? בשנת 93 גרייסי כבר ענה על השאלה הנ"ל .

yair_bar

New member
מנהל
הסיבה לא משנה ואיך לכל הרוחות ככה אימצתם

פתאום את ההסבר שמישהו נכנס וקרא עליו תיגר וכל השטויות? הדברים לא היו צריכים להתרחש התלמידים קיבלו שיעור גרוע ממי שאמור להיות המורה שלהם אני לא מכיר את האדון, אבל זו לא התנהגות המצופה ממורה לאמנויות לחימה יש משהו אחר (אך הוא לא נראה ככה מתוך הסרטון) שבו מורה חונק תלמיד כדי שזה יתעלף על מנת לגרום לתלמיד בשלבים הראשונים של לימוד חניקות לא לפחד מהחניקה ולא להכנע בשניות הראשונות אם יש לו דרך עדיין לצאת וגם בכלליות להוריד את החשש הטבעי מהתהליך. לשמחתי עד היום לא שמעתי על מורים שגם שוברים איברים כדי ללמד לא לפחד מבריח

udi102

New member
לא צריך להגזים

אני בטוח שאותו מאמן הבין שהוא טעה במקרה הזה ,אנשים עושים טעויות ,זאת לא טעות של חיים ומוות ,גם אני מסכים שהמאמן כאן טעה ובגדול ויש מקום להתנצלות בעיקר בפני אותו בחור ובפני תלמידיו על שימוש לרעה באומנות לחימה שתפקידה הוא אך ורק למטרות התגוננות ולא על מנת להשליט טרור ,לפחות זאת דעתי .

yair_bar

New member
מנהל
לפי מה אתה בטוח?

יש פה גולש שטוען להיכרות אישית ובמקום להגיד שהמאמן הבין שהוא עשה טעות הוא בא והסביר מה היו המניעים מאחורי הפעולה

למעלה