האם קיימת כפייה חילונית?

BravoMan

Active member
עכשיו אתה סתם משקר!

שאלתי אותך בפירוש היכן הסעיף שמאפשר להפלות, ולא הצגת לי כזה כי הוא לא קיים.
אין חוק שמאפשר אפליה. נקודה.
&nbsp
אם אתה טעון שיש, חובת ההוכחה עליך!

dude101

New member
כפיה דתית מול כפיה חילונית

לרוב, כשחילונים מדברים על כפיה, הכוונה היא למצב בו המדינה מכריחה אותם להתנהל בהתאם להלכה.
למשל כשלא מאפשרים לבעל עסק לעבוד בשבת, כשמכריחים זוג להתחתן ברבנות, כשלא מאפשרים להכניס חמץ לבתי חולים בפסח וכו'.
כשדתיים מדברים על כפיה, הכוונה היא לרוב למצב בו הם נחשפים למשהו שלא תואם את השקפת עולמם. למשל שלט חוצות של דוגמנית.
לדעתי זה זה ניסיון ליצור סימטריה מזוייפת, כאילו יש כפיה משני הצדדים. רק שהמדינה לא מכריחה אף דתי לעבוד בשבת או מונעת ממנו להתחתן ברבנות, ובדומה למה ששפיפון ים סינגפורי אמר, אני אפילו לא מסוגל לדמיין מצב בו לאדם חילוני תהיה החוצפה לומר ששלט חוצות עם תכנים דתיים מהווה כפיה.

pozetiv

New member
אין חוק שאוסר לפרסם .

יש חוקים שמגבילים פרסום כמו מוצרי טבק ואלכוהול ומחייבים צרוף אזהרה .

נניח שתרצה לצרף אזהרה לפרסום חוצות אליו התייחסת בהודעתך, אזהרה כמו *צריכה מופרזת תגרום להתקף צחוק* או *מומלץ להשתמש באמצעי מגן*.
ומה אתה חושב שיקרה אז? יפסיקו לצרוך ?

סתם, סתם, אל תענה. זה לא היה ברצינות, אני סתם צוחק איתך.

עכשיו ברצינות ,
יש שני סוגי אנשים בעולם אימהות וילדים, זהו, אין יותר סוגי אנשים, רק שניים .

אימהות שלא אוהבות להתאמץ כדי להשיג את מה שהן רוצות, משתמשות במה שהן משתמשות, כדי לגדל את ילדיהם ולילדיהם יתנו דוגמא אישית איך להשיג את כל מה שהם רוצים בדרך הקלה, בלי מאמץ, וכך אלו בתורם יבחרו להן נשים בדיוק כמו שהם מכירים מהבית , ואז נחש מה יקרה? אף אחד לא ירצה להתאמץ והחברה תתדרדר .

מצד שני יש אימהות שלא נרתעות ממאמץ, משקיעות הרבה בחינוך של הילדים שלהם ולא מוותרות על עיגול פינות וכך הילדים שלהם הופכים להיות נכס לחברה וכן הלאה לגבי ילדיהם .

הבנת עכשיו מה קורה עם המלחמה על הכפיה החילונית במרחב הציבורי ?
זה לגבי פרסום החוצות .

לגבי נושא הכפיה החילונית הוא עלה דווקא בעניין הפרדה מגדרית, אם אתה זוכר, האירוע בעפולה שהגיע לדיון עד לבית המשפט העליון .

עכשיו תשים לב יש ליברליזם ויש טוטליטריזם .

הדתיים בשם הדת טוענים טענה הפוכה לליברליזם כביכול נוטים לטוטליטריזם, כביכול. וזה מלחיץ את כולם, כי אפליה יכולה להגיע מהר מאוד למקומות אפלים (איזה קטע, אפליה ואפלה אותם אותיות) בית המשפט דחה את טענתם ונטה לכיוון הליברליזם בשם שיוויון דת גזע ומין .

אז מה קרה פה בעצם? החוק שהוא המדינה, מגדיר את עצמו כליברלי, שזה דבר טוב, אבל הדתיים כאן החטיאו את המטרה.
בעצם, כולם פיספסו את הנקודה והנקודה היא- האם בכלל שייך להגיד על דת שהיא ליברלית או טוטליטרית?

hnc

New member
כפייה חילונית יכולה להיות רק כשאתה מגביל את חופש הדת,

או כמובן אוסר את הדת לחלוטין ואני לא רואה שזה מה שקורה.
&nbsp

CANADA101010

New member
חילוני מתבקש לעצום עיניים ולבלוע כשהוא רואה את זה

https://img.mako.co.il/2018/12/11/sdfeeee_g.jpg
תמונה אחת שווה אלף מילים
בדיקת ממוגרפיה לנשים בכיכובו של גבר
וזה עוד לפני מימוש מדינת הלכה
חילוני מתבקש לעצום עיניים ולבלוע כשהוא רואה את זה
אתה יואל תעצום עיניים לכשתראה דוגמנית

קלייטון.ש

Well-known member
מודעה גאונית, הרבה יותר טובה מזו שהיתה מציגה אשה

לא היה מזיק להכין גרסה גם לנשים חילוניות.

CANADA101010

New member
הדתי מביט על עצמו במראה ורואה קלישאה

השקפתו של ״הדתי המקצועי״ דו ערכית: הדתי שולט והלא מאמין נשלט.
בחלוקה אתנוצנטרית זו אין מקום לדקויות. הקוד האתני הוא המגדיר את ״אנחנו״ ו״הם״. לא דעתו של הפרט קובעת, אלא אמונתו. אציע כאן אפיוּן לדמותו של הדתי:
ההתבדלות מרצון של הדתי צמחה אצלו כתמונת מראה. אפשר לשחזרה בתסריט כדלקמן: הדתי מביט על עצמו במראה ורואה קלישאה, כפי שזו עוצבה בתודעה שלו בלבד.
זוהי דמות קריקטורלית, רוויה דעות קדומות. מכיוון שהדתי המצוי לא תמיד מומחה בתרבות המערב, הוא מקבל באין ברירה את בבואתו שבמראה ומשוכנע שהיא תואמת את המציאות. כך נוצרה בתודעתו הקביעה שעליה גדל: נכסי צאן ברזל של התרבות האנושית מצויים כולם אצל הדתיים בלבד, ודלות תרבותית היא נחלתו של כל לא מאמין. מכיוון שאין בידי הדתי כלים לשנות סכמה פשטנית זו, לא נותר לו אלא לקחת את כל הקלישאות והסטריאוטיפים, לנופף בהם ולומר: כן, כאלה אנחנו, ואנחנו גאים בעצמנו. זהו פעלול מתוחכם שלפעמים מצליח להפוך את החיסרון ליתרון.
כך נוצר נרטיב שבו נהפכים הדתיים בעיניהם לאליטות. אם כך הדבר, אומר הדתי, , זאת מורשת אבותינו.האמונה היא יצירה תרבותית גבוהה, מדע והמוסיקה הקלאסית לא שייכים לנו. גיבורי התרבות שלנו הם עובדיה יוסף, הבאבא סאלי, הרב יאשיהו פינטו והרנטגן.
דרכנו היא הדרך היחידה - העגלה המלאה המושלמת כנאמר:
ואנחנו גאים בעצמנו. זהו פעלול מתוחכם שלפעמים מצליח להפוך את החיסרון ליתרון. בעיניהם בלבד

CANADA101010

New member
אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ

שלום כבוד הרב, וערב טוב !
לפני מספר ימים, (ולא בפעם הראשונה) יצא לי להתווכח עם אנשים חילוניים בקשר לאמונה, וההיבטים הכלליים על הדת בפני סוגי אנשים שונים. החילוניים נוהגים להכליל את החרדים כקבוצה מסתגרת בתוך עצמה ושלא רוצים שום קשר עם החילוניים (לא לעשות צבא וכו')
יש לי דעה גדולה בנושא ואני נוהג להגן על הצד של הדתיים כי אני חושבת שהוא הנכון.
אנחנו מתווכחים בלי סוף ואין כל חשיבות לויכוח..
שאלתי היא האם עלי לשתוק ולא להגיב כי גם ככה החילונים ישארו מקובעים ודעתם תישאר על אותה סטיגמה מכלילת החרדים, או שעלי להמשיך ולהתווכח ולנסות לשכנע אותם, למרות שאני יודעת שזה לא יעזור?
תוכן התשובה:

לדעתי אין טעם בויכוחים האלה, הם לא משנים דעות/ עמדות.
אבל אולי כדאי שתלמד היטב את הדרכתו של שלמה המלך (משלי פרק כ"ו),

BravoMan

Active member
מודעה שיצר אותה מטומטם!

כנראה לא חשבת לעומק לפני שכתבת...
&nbsp
תסתכל טוב טוב במודעה: יש עליה גבר חרדי, שעושה כאילו הוא מדליק נרות שבת.
זה מנוגד להלכה, ויכול לפגוע בציבור אליו מיועדת המודעה.
&nbsp
אפשר להבין מפרסם שימנע משימוש בתמונת אישה בפרסום לציבור החרדי.
היות ומדובר בעניין רפואי חשוב, אפשר גם להסכים לזה.
&nbsp
אך הפתרון הנכון לא היה לנסות לדחוף את התמונה ההזויה הזו שאינה מתאימה לאיש, לא לחרדי ולא לחילוני, אלא לעצב את כל הפרסום ללא תמונה.
לא היה מזיק למשל להגדיל את הטקסט החשוב שמפרט מה צריך לעשות, או לשים סמל גדול יותר של האגודה למלחמה בסרטן.
&nbsp
יש 1001 דרכים חכמות באמת לעצב את המודעה הזו, ומי שעשה אותה בחר בדרך המטומטמת ביותר.
&nbsp
אגב, הניחוש שלי שמדובר דווקא במשרד פרסום חילוני, מישהו כנראה היה אצלן ועשה פוטושופ מהיר, כי אמרו לו (או לה) "אסור נשים".
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
מצוות הדלקת נרות מוטלת גם על הגבר

כאשר יש נשים במשפחה הן מדליקות, אבל גבר רווק או גבר אלמן אמור להדליק נרות בעצמו. וזו הנקודה הגאונית של המודעה. הגבר מדליק נרות בעצמו כי אשתו מתה מסרטן. זה גם הכיתוב שם. הימנעות האשה מבדיקה יש לה השלכות גם על המשפחה שלה ולא רק על עצמה. הרבה יותר חזק מסתם להגיד לנשים ללכת להיבדק. את רוצה שבעלך ייאלץ להדליק נרות בשבת בעצמו כי את תהיי מתה? לא? אז רוצי להיבדק.
מעולה.

BravoMan

Active member
שמע, כשאתה צודק (טכנית), אתה צודק!

אפשר אכן לפרש את המודע כפי שפירשת, אבל זה לוקח מאמץ מחשבתי לא קטן.
&nbsp
קפיצה מחשבתית שאם אשתו של הגבר מתה הוא יישאר לבד להדליק נרות, היא לא משהו שייעשה במשפחות חרדיות גדולות, שם תמיד תמצא נשים להדליק נרות.
&nbsp
המצווה להדליק נרות אומנם חלה כביכול על גברים אם הם לבדם בבית (דבר נדיר בציבור אליו כוונה המודעה), אך לא מדובר במצווה דשמימה (מן התורה) אלא מדרבנן, שתיקנו עליה תיקונים ע"ג תיקונים.
&nbsp
כך למשל, חלק מהסיבה לברכה היא לכפר על חטא חוה.
https://bit.ly/2BGYjAP
&nbsp
אז אני לא הייתי ממהר לפרש את המודע כפי שאתה פירשת, וגם אם היא לא מטומטמת לגמרי, גאונית היא בטוח לא.

קלייטון.ש

Well-known member
זה לא משנה איך אתה היית מפרש את המודעה

משנה איך אשה חרדית היתה מפרשת את המודעה. אתה מתייחס למודעה מתוך בורות ואילו אשה חרדית מכירה היטב את מצוות הדלקת נרות ויודעת מצויין מה זאת אומרת שגבר מדליק נרות. אתה חושב שראיית העולם שלך היא היחידה שקיימת ומפרש את העולם רק מתוך הראייה שלך, שהיא מאד, מאד צרה. כל עוד לא תתקן את הבעיה הזו לא יהיה שום ערך לדעות שאתה משמיע.

BravoMan

Active member
סליחה, לא היה לי מושג שאתה אישה חרדית!

אם אתה אכן אישה חרדית וכך פירשת את המודעה, אין לי אלא לקבל את הפירוש שלך ולהתנצל על בורותי וטעותי!
&nbsp
עם זאת, הוויכוח שאתה מנהל פה בשבת גורם לי לפקפק בכך שהיכרותך עם דעות של נשים חרדיות גובר על שלי

pozetiv

New member
פרסום מבריק שמקדם את המודעות למחלת הסרטן בקרב הציבור החרדי

לא בושה לשאול למה הכוונה במודעה לפני שאתה רץ להסיק מסקנות עוד לפני שחשבת וניתחת מה עומד מול עינייך .
ממך הייתי מצפה שתשאל - ומה עם הציבור הספרדי שיש בתוכו יש גם הרבה חרדים?

אולי אתה פמניסט שחרד לראות בכל פעם שאישה נדחקת לפינה, אבל יש גם פמניסטיות דתיות שמיד יבינו שאם יש שני פמוטים ועוד פמוט עם ארבעה נרות בסה"כ שבעה נרות נר עבור כל ילד והורים זה אומר אלמן עם חמישה ילדים .

נזכרתי פתאום בזה שזרק אבן לבאר ומצפה שמישהו יוציא אותה משם .

חנוך25

New member
אין כפיה לא "דתית" ולא "חילונית".

ישראל זאת מדינה שיש בה פרלמנט מחוקק שנבחר באופן דמוקרטי. חוקי הפרלמנט הזה הם אלה שנאכפים.

בלי קשר - שלטי החוצות הם זיהום ורעש חזותי שנכפה על כולנו.

BravoMan

Active member
אתה אוהב להתאלם מהמציאות כמעת כמו אדם דתי!

השיטה הפרלמנטרית בישראל שבורה.
היא מאפשרת למפלגות קטנות לסחוט את הממשלה ולקבל כוח להעביר חוקים שלא אמור להיות להם רוב.
&nbsp
המפלגות הקטנות האלה הן חרדיות, והן מנצלות את הכוח הזה כדי למוטת את השיטה הדמוקרטית.
&nbsp
למשל, בממשלה הקודמת ניצלה יהדות התורה את העובדה ששימשה כלשון מזניים כדי להעביר חוק שייתן לסגן שר סמכויות של שר.
&nbsp
האם טכנית זה דמוקרטי? אתה וודאי תגיד שכן.
האם כך דמוקרטיה אמורה לעבוד? ממש לא.
&nbsp
אני מזכיר לך, שגם החמס בעזה עלה לשלטון באופן דמוקרטי ע"י ניצחון בבחירות.
(אם מתעלמים מכך שהם רצחו ברחובות כל מי שהאז להתנגד להם).

חנוך25

New member
הדיון לא על שיטת הממשל שלנו כרגע.

הדיון הוא על מטבעות הלשון "כפיה דתית/חילונית".

(המפלגות הקטנות הן סחטניות בגלל שיטת הממשל. לא בגלל דתיות)

BravoMan

Active member
אבל אתה זה שטוען ששיטת הממשל אינה מאפשרת כפיה דתית

מעצם הגדרת כ-"דמוקרטית"!
&nbsp
לי לא משנה למה המפלגות הקטנות סחטניות.
מה שמשנה זה התוצאה:
א) הסחטנות שלהם עובדת ומשיגה את מבוקשן.
ב) מבוקשן הוא לכפות על מי שאינו דתי להתנהג כפי שדתיים מתנהגים.
&nbsp
זו בדיוק כפיה דתית, וזה שהיא מתרחשת בחסות הדמוקרטיה לא הופך אותה ללא כפיה, או ללא דתית.

חנוך25

New member
אז הם מבקשות. מי שכופה עליך משהו זה מוסדות המדינה.

וגם- הצעקות "כפיה דתית!" משיגות תוצאה הפוכה,
כי זה משחרר את הממשלה והכנסת מאחריות - יעני "אז מה אתה רוצה מאיתנו? אנחנו לא דתיים. דבר איתם. אנחנו איתך באותה סירה"

למעלה