האם "רקע ישראלי" מהווה יתרון בקבלה לאוניברסיטת עילית בארה"ב?

כמה דברים

שלושת הפרמטרים הכי חשובים זה GPA, ACT/SAT ו- Academic Rigor (כיתות AP ו- Subject Tests). אחרי שלושת הדברים האלה מתחיל ה fluff...
מה זה fluff? דברים פחות חשובים שמוסיפים קצת טעם... אם יבואו שני ילדים עם GPA ו-SAT זהים, ושניהם לקחו מספר דומה של כיתות AP, אז נכנס לתמונה מה הם עשו מעבר לצד האקדמי. רצוי שהדברים הנוספים יהיו קשורים למקצוע שאותו הם רוצים ללמוד, למשל אם הוא בקטע של הנדסה אז להיות חבר במועדון הרובוטיקה של בית הספר יכול לעזור, אם הוא ראש המועדון אז זה בכלל סבבה כי זה מראה גם כישורי מנהיגות. באפליקישיין שואלים בפרוש כמה שנים עסקת בפעילות הזאת? כמה שעות כל שבוע? זה לא משהו שאפשר "לזרוק סתם" זה שאתה צריך להיות מסוגל לכמת (מלשון כמות), וכמו שכתבו כאן רצוי שזה יהיה משהו שיש לו המשכיות, למשל הייתי במועדון הרובוטיקה 4 שנים ומג'וניור הייתי ראש המועדון... עוד דבר שיכול לעזור באפליקיישן זה אינטרנשיפ... למשל, הבת שלי נרשמת לביולוגיה באוניברסיטה כרגע, ואת הקיץ האחרון היא העבירה בביה"ח Brigham and Women's במעבדה כשעשתה ניסויים על רעלת הריון בעכברושים.

אם היה שחור או היספאני היה משמעות למוצא שלו אבל לישראלי אין שום יתרון, אנחנו נחשבים ללבנים.

די גזעני להגיד שבכלל שהוא ישראלי הוא יצירתי או חושב מחוץ לקופסא... אמריקאים ממש לא אוהבים הכללות כאלה, לא כל מי שהוא ישראלי הוא כזה, ולא כל מי שהוא כזה הוא ישראלי. את היצירתיות והחשיבה מחוץ לקופסא אפשר להכניס למכתבי ההמלצה ולחיבור אבל הייתי מתרחקת מהחיבור בין זה לבין ישראל.

באופן עקרוני די קשה להתקבל לאונברסיטאות עילית, תוודעו שיש לכם מספיק אונברסיטאות Safety ברשימה.
בהצלחה

rachello1

New member

למעלה