אז גם התרנגולות והפרות לא צמחוניות
השאלה היא אם נקודת המבט שלך היא ביולוגית-זואולוגית או אנתרופולוגית. ביולוג אנתרופולוג שיבדוק את מבנה הגוף ואת התכונות האופיניות לקבוצה הביולוגית, יקבע בבירור שהאדם הוא צמחוני, כמו התרנגולת והפרה. לעומתו, אנתרופולוג או סוציולוג שיעשה סקר ויבדוק את מה שנהוג בתרבות לאכול, יקבע שהאדם הוא אוכל בשר, שהתרנגולות והפרות אוכלות פסולת תעשייתית ועצמות טחונות של תרנגולות ופרות אחרות. וכפי שאמר בריאיון בתקשורת לא מזמן אחד מבכירי מערכת הבריאות והאקדמיה בארץ, הוא יקבע שסרטן ומחלות לב הם דרכי המיתה הטבעיים עבור בני אדם, ושתסמונת קרויצפלד-יעקב ("הפרה המשוגעת"), מחלת הפה והטלפיים וכו' הן מחלות טבעיות עבור פרות ותרנגולות. אבל (והזואולוג דסמונד מוריס מסביר את זה יפה בספריו) את התנהגות בעל החיים האנושי (ואת התנהגות הפרות והתרנגולות במשקים המתועשים) יש לבחון מתוך הבנה שהוא חי בשבי ולא בתנאים טבעיים. כן, אולי קצת קשה לנו לתפוס את זה כי אנחנו עמוק בתוך זה, אבל אנחנו חיים בתנאי שבי די קיצוניים. וכפי שהתרנגולות והפרות במשים מואבסות במזון שאינו מתאים להן, וכתוצאה הן מתות ממחלות שונות (מחלות שעוברות לפעמים אל בני אדם, כמו הפרה המשוגעת, שזה תוצאה של האכלת פרות - שהן צמחוניות - בבשר), כך גם האבסת בני האדם, שהם צמחוניים, בבשר, מביא למחלות רבות. פרה או תרנגול או אדם שיגודל באופן טבעי וחופשי לא יבחרו לאכול בעלי חיים אלא אם זה עניין של חיים ומוות, רק בתהליך של כפיה/אילוף ניתן לגרום לבעל חיים לאכול מזון שלא מותאם לו. כל ילד, כשהוא מגלא ש"שניצל" ו"המבורגר" וכל הדברים המוזרים האלה עם השמות המוזרים הם בעלי חיים, נרתע מלאכול אותם ואוכל רק בלחץ של הורים היודעים-כל מבחינתו. כמו כן, אם אותו אנתרופולוד/סוציולוג יבחן את ההתנהגות התרבותית לא רק באותו יום אלא על פני תקופה ארוכה, של אלפי ומאות אלפי שנים, בכדי קבוע את ההתנהגות של המין, הוא יראה שאכילת בשר יומיומית היא מנהג חדש מאוד, ושעד לפני כמה עשרות שנים בני אדם (למעט מיעוט העשירים) יכלו להרשות לעצמם לאכול בשר רק לעיתים רחוקות, כי מדובר בתעשייה מאוד בזבזנית, המבזבזת את רוב האוכל שיש על החיות במשקים במקום לתת אותו לבני האדם - השקעה של 7 עד 21 קלוריות בכדי לקבל קלוריה אחת, הרבה מאוד אדמה, מים, אנרגיה וכו'. ולפני הביות, בתרופה הטרום ניאוליתית, גם זה לא היה, אנשים היו מלקטים פירות וירקות, ולפעמים שורפים שאריות של חיות שניצודו על ידי חיות טורפות ואוכלו אותן, וצדו רק לעיתים רחוקות, כשלא היו צמחים לאכול. כך שאם נסתכל על התנהגות האדם בטווח של יותר מכמה עשרות שנים נגלה שאכילת בשר כנורמה היא חדשה מאוד, ושהנזקים שלה לבריאות בני האדם שאולפו לנורמה הזו חמורים ביותר.