האם שמעת על המיטריקס?

Gilliana

New member
תבין משהו עקרוני

אני לא מנסה לגרום לך להסכים איתי - אתה זה שמנסה לגרום לי להסכים איתך, וזה - אם לא ברור לך עדיין, לעולם לא יקרה. לצערי - אינני מכירה אף אדם שמימיו לא ניזון ממוצרים מן החי, כל שכן אדם עם כולסטרול גבוה או כזה שעבר חלילה התקף לב אבל אני משוכנעת שישנם לא אחד ולא שניים כאלו. אני אגב מכירה אדם טבעוני (לא מלידה אמנם) במשך שנים רבות שסובל מכולסטרול גבוה וטריגליצרידים בדם. לצערי - כל המאמרים המחקריים שהצלחתי לאתר בנושא הנם בתשלום ואתה הרי ממילא לא מכיר בהם כקבילים כך שמלכתחילה חבל על המאמץ. אני מציעה איפה שנסגור את הדיון הזה ב-"איש באמונתו יחיה".

את ממש מתאמצת לא לדעת

אני לא חי באמונות תפלות שמכניסים בי בעלי הכוח בחברה, אני טורח לברר דברים. את דוגמה למקרה קיצוני של מישהו שגם כל כך מתאמץ לא לברר, וגם דבק באמונות התפלות שלו. אשמח לפגוש את הטבעוני שאת מכירה שיש לו כולסטרול גבוה, זו תופעת טבע ייחודית שבהחלט מענינת אותי. אגב, את מכירה גם אנשים שחורים שצבע העור שלהם לבן ומתים שהם חיים וננסים גבוהים? ועוד אגב: למה את מסרבת בתוקף להתעלם מ"מחקר סין"? ומהציטוט שהבאתי של הרופאים? ומשאר העובדות שדיברתי עליהן כאן? מה ההסבר שלך לזה?

Gilliana

New member
הסברתי כבר עשרות פעמים

ובפעם האחרונה בהחלט - מחקר סין הוא מחקר אחד מתוך אלפי מחקרים, רופאים - יש רופאים מאסכולה X ויש רופאים מאסכולה Y עובדות? לא הבאת שום עובדות, רק דעות. ובכלל- מה האובססיה הזו להמשיך ולהתווכח כאשר ברור כבר לגמרי שהדיון הזה מוצה ומזמן? אתה מקבל אחוזים על כל צמחוני שאתה "מחזיר בתשובה"?

איכס

אני נגרר עם הדיון הזה בדיוק כמוך, אז אני יכול לשאול האם את מקבלת מתנובה אחוזים. מחקר סין הוא הגדול ביותר, והוא מכיל עובדות, ואת מתעקשת להתעלם ממנו משום מה. כל עניין האסכולות הוא בולשיט. יש את אסכולת האינטרסנטים, המומחים-מטעם, ויש את האובייקטיבים, הבלתי תלויים. אני דווקא קורא את מה ששתי ה"אסכולות" כותבות, את זו שקוראת רק אחת מהן.

Gilliana

New member
אתה סתם משמיץ עכשיו

שכן אני קוראת גם קוראת מה שכותבות שתי האסכולות - אבל בדיוק כשם שאתה מקבל מה שאומרת האחת ומתנגד לשניה, אני מקבלת מה שאומרת השניה ומתנגדת למה שאומרת הראשונה. אני בטח לא מקבלת אחוזים מאף אחד כי אני לא מנסה לשכנע אף אחד באובססיה לאכול בשר כפי שאתה מנסה לשכנע ההיפך. אולי די כבר עם הוויכוח הזה? קבל את זה שיש אנשים עם דיעה שונה משלך וכבד זאת - כפי שאני מכבדת את דעתך.

לא נכון

לא קראת את המחקר העיקרי בתחום ונראה שאין כוונה לקרוא. את מתעלמת באופן עקבי מהמחקרים האובייקטיביים וקוראת רק את אלה של התעשייה. הדעה שלך לא נקבעה בגלל למידה אחראית. את מאוד משתדלת לשכנע שבשר זה בריא ושבני אדם הם טורפים, ומתעלמת מהעובדות, ומנסה להציג אותי כ"אובססיבי" ועוד טעונת שאני הוא זה שמשמיץ?

Gilliana

New member
חשבתי שמיצינו, לא?

אני בכל אופן כבר מזמן מזמן מיציתי - מעבר למה שכבר אמרתי אין לי יותר מה לומר.

0Pandemonium0

New member
מאיפה הבאת את הזין הזה?

סלח לי, אבל ההודעות שלך פשוט מרתיחות. אתה קורא בכלל את ההודעות שאתה מגיב עליהן או שאתה סתם מבלבל את המוח? מה כל ההתפלספות המיותרת? כי אמרו לך שצריך להתפשר ולא להיות צמחוני, וכי אנשים רוצים לאכול בשר? מי אמר שצריך להרוג יהודי כל יום? מי אמר שצריך לאנוס ילדות מעל גיל חמש? לחתוך את הורידים? מאיפה לכל הרוחות המזויינות הבאת את הקשקוש הזה?

Master Boo

New member
כי זה הקטע של מצחונים

קרניבורים הם בדיוק כמו נאצים. ואנסים. וכו'.

מחפספר

New member
היית רוצה

יכול להיות לך נוח להציג את זה ככה. ברור שאמרתי את הדברים בתגובה לטיעון שמה שצריך לכוון את ההתנהגות שלנו זה לא ההיגיון או המצפון שלנו, אלא "מה שלא קיצוני", כלומר לכוון את התנהגותנו בהתאם למה שעושים רוב האנשים, או במילים אחרות - "עדריות".

מחפספר

New member
קצת מביך להגיד את המובן מאליו...

להצדיק את עצמך באמצעות דה-לגיטימציה למי שטוען שמה שאתה עושה הוא לא בסדר. השיטה הנפוצה היא לנסות להכפיש את מי שנמצא מולך במקום להתייחס לטיעוניו. לטעון שהאדם הזה הוא לא בסדר ולכן לא מצריך להתייחס לטיעוניו. (לכנות אותו "מצחוני", למשל, וכל שאר הדברים שכתבת). כמו שהנשיא ניסה כנראה לעשות בתקופה האחרונה לזו שהתלוננה שאנס אותה.

Master Boo

New member
צודק. טעות שלי.

לעשות הקבלה בין טורפים לבין נאצים זה בסדר. לשגות במצחונים במקום צמחונים זה big no no. ברשותך, או גם לא ברשותך, בוא נסגור את הדיון הזה פה (לפחות מהצד שלי- אתהי כול להמשיך עם מי שאתה רוצה). תודה.

0Pandemonium0

New member
מי דיבר על עדריות?

איפה קראת את זה? או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, או שאתה קורא ומתעלם בכוונה, או שבגלל הצמחונות חסרים לך חומרים חיוניים במוח. שמע, אף-אחד לא אמר שצריך להיות כמו כולם ושצריך ללכת עם העדר. אמרו שצריך למצוא את דרך המרכז ולא להיות קיצוני, לשום צד. איך הגעת מכאן לעדריות ולהצדקת השואה, אלוהים יודע. אף-אחד לא עושה לך דה לגיטימציה, אתה עושה את זה לעצמך. אם היית נרגע קצת ומקשיב לאנשים אחרים, לא היית כותב כאלה שטויות ומסיק כאלה מסקנות מהדברים שנאמרו כאן. אף-אחד לא תקף את הצמחונות, תקפו את הצמחונים. אתם עושים את זה לעצמכם, עם הקיצוניות הזו. שוב, נסו למצוא את דרך האמצע ותפסיקו לבלבל לנו את המוח. אני רוצה לאכול בשר, ואל תכפה עליי את דעתך כמו שאני לא כופה עליך את שלי. אגב, אתה יודע שגם צמחים הם יצורים חיים, נכון? למה לאכול אותם? כי הם לא מרגישים כאב? איך אתה יודע? אני שמעתי על מחקרים שהוכיחו שכן. אולי אין להם עצבים, אלא מערכת אחרת שעוד לא גילינו שבעזרתה הם יכולים לחוש? אתה רוצח חסות! ואני מצטרף לבו, אני בחוץ. אתה מוזמן להמשיך לנהל את הויכוח הזה עם אנשים אחרים. בעצם, בגלל שניהלת אותו רק עם בו ואיתי ושנינו עוזבים, אתה יכול להמשיך להתווכח עם עצמך, כמו שעשית עד עכשיו, כי את ההודעות שלנו, לא קראת.

Lonly badger

New member
../images/Emo89.gif, שמן למדורה

זה פורום, אנשים מביעים את דעתם. לא צריך לברוח או להתקיף אף אחד. --- בוא נניח שכל דבר בטבע הוא חי. אנחנו צריכים ללמוד לשים לב ולהתיחס אל החיים האלו - אולי זאת הנקודה ? הכל בטבע גם מת מרגע לרגע . אז זה לא בהכרח לא מוסרי להשתמש בחיים.

אז אל תקרא את זה

כל מי שקרא את הודעותיך והודעותיי מבין שאתה בעד עדריות, שההתנהגות תיקבע לפי מה שנהוג, "לא להיות קיצוני", וגם ברור שאני לא הצדקתי את הושאה, בדיוק ההיפך מכך. בכדי שלא תוכל להגיד שעשיתי זאת אפילו כתבתי באופן הכי בנאלי בסוף הודעתי שהיא צינית. והקשקושים על צמחים הם מגוחכים. אתה בעצם טוען שזה בסדר לגרום סבל, ולכן אתה זה שמצדיק את הושאה וכל אירוע אחר שגורם סבל, וברור שאתה לא אוכל בשר בגלל שאתה חושב שלצמחים יש מערכת עצבים מרכזית ומוח אלא בגלל שהתרגלת, מה מכונה דיסוננס קוגניטיבי (מצב שבו יש אי התאמה בין המצפון וההיגיון שלך לבין התנהגותך, ובמצב זה אנשים נוטים לשנות את מה שהכי קל לשנות, שזה את הדעות, למצוא הצדקות, מטופשות ככל שיהיו, ולא את ההתנהגות). אבל בוא נלך עם זה: כשאנחנו אולכים בשר אנחנו מממנים את "ההרג" של הכמויות הגדולות של צמחים שהאכילו את בעל החיים בהן, ולכן אכילת צמחים מביאה ל"הרג" של הרבה פחות צמחים מאשר אכילת בשר.

מחפספר

New member
לא באמת...

מי שלא אוכל בשר אבל אוכל מוצרים אחרים מהחי, הפרשות של בעלי חיים (חלב, ביצים וכו') מגדיר את עצמו כצמחוני, למרות שהוא צורך גם מוצרים מהחי ולא רק מהצומח. לא שההגדות האלה באמת משנות.

Lonly badger

New member
שימו לב

שטוב ורע הם היפוכים , ניגודים, דיאלקטיקה, דואליזם , מה שמרמז על קונפליקט. היכן שיש קונפליקט תהיה אלימות. להתקיף את המתקיף רק יחמיר את המצב. להתקיף את הטועה גם כן. להגן על עצמך או להכיר בטעות של הטועה או בתקיפה של המתקיף זה דבר שונה לגמרי.

למעלה