האמת מאחורי חיסוני השפעת.

elraviv

New member
האמת מאחורי חיסוני השפעת.

אני מביא כאן בהתחלה את העובדות האמיתיות לגבי חיסון השפעת. את ההסבר על מקור כל טעות ואיך הגעתי לאמת אני מביא במרוכז בסוף ההודעה.
לכן לפני שמגיבים נא לקרא עד הסוף.

1. חיסון נגד שפעת יעיל בשיעור של 50%-75%

2. 20% מעובדי מע' הבריאות מתחסנים, למרות שהם לא בקבוצת הסיכון ולמרות שעובד חולה לא מגיע לעבודה (מרפאה) בניגוד לאדם חולה שמגיע למרפאה במקרה חמור.
יוצא שרוב השפעת במרפאות הם מהחולים (שרובם לא התחסנו) ולא מהצוות.

3. אין בחיסון כספית או תאי בעלי חיים.

4. הסיכוי למות מהחיסון הוא לפחות פי 1000 לפחות יותר קטן מאשר למות משפעת.

1. מקור השקר שטוען ליעילות של 1%-3% הוא בדף של אתר חסון סעיף יעילות חיסון שפעת
http://tinyurl.com/a74g7n8
מה האמת?
בסיכום המחקר שחסון נותנים כתוב שם ירידה במספר החולים מ 4 מתוך 100 ל 1 מתוך 100. כלומר כל 4 חולים הפכו ל 1 זה ירידה של 75%.
(חסון פשוט חיסרו 4-1=3 והגיעו ל 3%)
ב http://tinyurl.com/ay7klyf בתאריך 20/01/2013 בשעה 16:53
מור סגמון (ראש אתר חסון) טען שבתוך המחקר (אין לי גישה מלאה לכל המחקר) כתוב:
"בעוד שיעילות החיסון העונתי עבור הזנים המומלצים ע"י ארגון הבריאות העולמי עומד על 75%, האימפקט שלו על שיעור המקרים הקלינים של מחלה דמויית שפעת – מוגבלת (סביב ה 16% בתרחיש הטוב ביותר)"
במילים אחרות היעילות היא 75% והאימפקט כלומר לכמה אנשים זה באמת משנה אם היו חולים או לא זה 16%. (זה ממוצע! לזקנים ילדים וחולים כרוניים זה משנה יותר מאשר לשאר).

2. מקור השקר ש 2.5% בלבד מתחסנים אותו עמוד מסעיף 1.
מקור האמת?
אתר חסון http://tinyurl.com/agzkm7e הבעיה הנתון הזה קבור בתוך דיון מקצועי מתיש.

3. מקור השקר סעיף בטיחות החיסון בעמוד שנתתי בסעיף 1.
מקור האמת
אתר חסון, ליד כל חיסון הם נותנים קישור לאתר של היצרן ובו פירוט המרכיבים, כספית יש רק ב multidose כלומר בקבוק יחיד המכיל 10 חיסונים (בגלל
שמחוררים אותו 10 פעמים זיהום עלול לחדור ולכן מוסיפים כספית כהגנה).
לא משתמשים בכזה חיסון בארץ, ובנוסף קל היה להבחין אם היו "מרמים" וכן משתמשים כי היו משתמשים בבקבוק שמספיק ליותר מזריקה אחת.

4. מקור הטעיה כמו בסעיף 3. כתוב שם שב 20 שנה מתו 643 אנשים מהחיסון.
מקור האמת
http://www.cdc.gov/flu/about/disease/us_flu-related_deaths.htm
הבעיה היא שהנתון על מספר המתים משפעת (אנשים לא יכולים לפתח שפעת מחיסון כי הנגיף ממות) הוא נמוך מדי כי:
אין חובה לדווח על מקרי מוות משפעת מעל גיל 18, והרופא לא תמיד כותב שמי שמת מדלקת
ריאות בעצם מת משפעת שגרמה לדלקת ריאות.
יש שם הערכות של בין 36אלף ל25אלף מתים בשנה. יוצא שלפחות 500,000 אנשים מתו משפעת ב 20 שנה. לעומת 643 מחיסון.
שימו לב שעל כל אחוז בודד אחד! של יעילות החיסון אנחנו מצילים 5000 איש.

בקשר לטענה שרק 1%-10% ממקרי תופעות הלוואי של החיסונים מדווחים - היא אולי נכונה לגבי תופעות קלות הנפוצות אבל בטח שלא נכונה לתופעות נדירות הדורשות אישפוז ובטח לא מקרי מוות.

הייתי יכול להמשיך כל מה שצריך לעשות זה לקחת טענה של עמותת חסון ולחפש את האמת, זה לא קל כי החומר מקצועי ובאנגלית. ולכן הם יודעים שלא תבדקו.
כמו שניתן לראות בהתכתבות של מור ב http://tinyurl.com/ay7klyf הוא מודע לעובדות ולא מתקן אותן באתר שלו.

לפני שאתם מגיבים תזכרו אני אדם אחד ולא יכול לענות לכולם אז לא להציף.
אין טעם לשלוח לי הודעות אישיות אני לא משתמש במע' ההודעות הגרועה של תפוז. ובכלל הדיון צריך להיות גלוי.
(בפייסבוק אני לא מקבל הודעות ממי שלא חבר שלי)

כמה חוסר הבנה והשמצות בהודעה אחת

אלרביב, אני אתעלם מהסגנון הבוטה שלך לעת עתה, ואתייחס לכל טענה שלך כאן.
קצת משעשע אותי לראות אותך מתייחס בהרחבה למחקר שכלל לא קראת אותו, לפי עדותך. (אגב, מדובר בסקירת מחקרים, לא במחקר אחד).

1. אתה כותב שיעילות החיסון היא 50%-75%. אז אתה כותב. אתה תוקף את הסעיף הזה באתר שלנו המדבר על יעילות החיסון, שבו כתוב: "יעילות חיסוני השפעת נעה בין 3% (במקרה הבלתי סביר שיצרני החיסון בשנה נתונה קלעו בול לשני זני הנגיף הצפויים בעונה הקרובה – סיכוי של 10%) לבין 1% במקרה היותר שכיח, שבו טעו היצרנים בהערכת שני הזנים הצפויים. כלומר, מכל 100 מתחסנים – למתחסן אחד לא יתפתחו תסמינים של שפעת!".

בניגוד אליך, שאינך עושה הפרדה בין יעילות אפידמיולוגית לבין יעילות קלינית פרטנית, אנחנו כן עשינו זאת, וטרחנו להביא (בהדגשה) את המשפט המבהיר הזה כפי שניתן לראות למעלה: "כלומר, מכל 100 מתחסנים – למתחסן אחד לא יתפתחו תסמינים של שפעת!". בוא ונבדוק איך זה כתוב בהבהרת החוקרים עצמם:
" The combined results of these trials showed that under ideal conditions (vaccine completely matching circulating viral configuration) 33 healthy adults need to be vaccinated to avoid one set of influenza symptoms. In average conditions (partially matching vaccine) 100 people need to be vaccinated to avoid one set of influenza symptoms"

כלומר, ניתן לראות שהמידע המוצג באתר של העמותה מייצג נאמנה באופן מדוייק את תוצאות הסקירה הזו, רחוק מאד מה "שקר" אותו ניסית להציג.
אני מסכים שעבור גוף הגוזר מדיניות חיסונים לכלל הציבור, נתון היעילות האפידמיולוגית של 75% חשוב, אבל עבור אותו אדם המבקש להחליט האם להתחסן או לא, זה לא מעניין אותו כלל וכלל. מה שמעניין אותו, זה לדעת שאם יתחסן, יש לו סיכוי של 1%-3% להנות מהגנה מפני מחלה דמויית שפעת בזכות החיסון. העובדה שאתה "מצניע" תוצאה כל כך חשובה וחיונית זו, וכותב "יעילות של 50-75%" על מנת לבלבל ולהטעות את הקורא - אומרת דרשני. היכן בדיוק השקר כאן, באתר העמותה או אצלך?

2. אולי זה מתיש אותך למצוא את מקור המידע ברפרנס, אבל זו בעיה שלך בלבד. במקרה הזה, מדובר גם בנתון שלא מסתירים אותו. היית שומע אותו גם בכנס מהחודש שעבר. יש בתי חולים שזה שיעור ההתחסנות שם. הממוצע עומד על 20%. ובכנס מפברואר 2012 היית שומע את הנתון הזה מפי מי שערך את הסקר הזה והציג אותו. אם יש לך בעיה לאתר את מקור המידע הזה, בשביל מה אתה מציג את זה כאן בתור "שקר"? אולי השקר היחיד שיש כאן, הוא בעצם דבריך שלך?

3. אתה מסביר כאן שהכספית מצויה בבקבוקי ה multidose, ממש כפי שמצוטט באתר שלנו מעלון היצרן. אז כנראה שאין כאן "שקר". יחד עם זאת, אתה קובע שלא משתמשים בזה בארץ, שוב, קביעה שרירותית שלך שאיננה מבוססת, כי אתה לא קורא מחקרים, לא את תדריך החיסונים של משרד הבריאות ולא את עלוני היצרנים. אתה מנחש שלא משתמשים בזה, כי הרי קל היה לעלות על ה "תרמית" אילו כן היו משתמשים. אבל אין כאן שום תרמית, פשוט מידע שלא נגיש לציבור ושהציבור לא יודע שהוא צריך להתעניין בזה. מכל מקום, הספקולציה שלך איננה רלונטית. באתר של העמותה המידע מוצג באופן מדוייק ונאמן למקור המוסמך של הנתונים (כרגיל). השקר - בדבריך שלך.

4. גם כאן, אתה מתווכח עם נתונים מפורסמים ומפליג בספקוציות שלך. הנתון על דיווחי מקרי המוות משפעת עומד בפני עצמו, וההערכה ששיעור הדיווחים הוא עד 10% גם כן עומד בפני עצמו. אין מה להתווכח איתם. אתה מפליג בספקולציות שיש הבדל בשיעור הדיווח בין תופעות קלות לחמורות. בסדר, אז תמשיך להפליג בספקולציות. אשמח אם תביא לכאן נתון רשמי באשר למספר תופעות הלוואי החמורות לחיסוני השפעת בישראל ב 20 השנים האחרונות. אתה מציע ניתוח המשווה בין הסיכון מהחיסון לסיכון מהמחלה. זה יפה מאד רק שזה לא סותר שום נתון המוצג באתר העמותה, כך שאין שום "שקר" באתר. שאלת הכדאיות להתחסן אל מול הסיכון למחלה גם כן עומדת בפני עצמה (ובפני כל אדם) אך איננה רלוונטית למידע המוצג באתר, ואם הכנסת הדיון הזה תחת הכותרת של "שקר" בנתונים המוצגים באתר כדי לבלבל את הקוראים - לא הצלחת, אבל נותרת, שוב, עם השקר לפיתחך.

אתה ממשיך עם טענות הסרק שלך ורומז על דרך פעולה של העמותה המכוונת לכאורה להטעיית הציבור ("הם יודעים שלא תבדקו"). אתה יכול לעשות זאת בתור פחדן אנונימי שלא מוכן לעמוד מאחורי ההשמצות שלו ולהגן עליהם בבית משפט.
הפיתוי למחוק את התגובה הבוטה שלך היה גדול, אבל הרבה יותר ראוי היה לחשוף כאן את בורותך וסגנונך.

nightriders

New member
זה נראה כמו קצר בתקשורת עם שקשוקת מונחים

באפידמיולוגיה ישנם כל מיני מדדים של סיכון. סיכון יחסי (RR) סיכון מיוחס (AR) סיכון מיוחס באוכלוסיה (PAR) ועוד...
אחד מהמדדים הוא
number needed to treat (NNT.
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_needed_to_treat

מקריאה זריזה זה נראה שהברנש שמעליך כיוון ל relative risk ואתה כיוונת ל NNT. שאלה מדדים שיש קשר ביניהם אבל הם לא אנאלוגיים. יכול להיות טיפול עם RR מאוד גבוה, אבל כיוון שמדובר במחלה סופר נדירה ה NNT יהיה גבוה.

זה כל הסיפור.

כדי לנהל דיון צריך קודם כל שפה משותפת , וכדי להבין מחקרים קליניים/ אפידמיולוגיים זה אומר ידע מסוים בסטטיסטיקה ובאפידמיולוגיה. זה לאו דוקא מסובך , אבל זה נראה שחלק לא מבוטל מחברים בפורום מנהלים דיון מבלי שיש אותו.

מסכים, אבל

אם הנקודה הראשונה היתה היחידה אליה הוא היה מתייחס, למען הספק הייתי מסכים שמדובר באי הבנה של מונחים.
אוסף הנקודות המופרכות שלו שביחד ניסו ליצור תדמית מסויימת לעמותה איננה משאירה מקום לספק שכזה.

אגב, גם הציבור הרחב לא מבין את כל המונחים המקצועיים הללו, אבל זה עדין לא משנה את העובדה שהוא יכול בקלות להבין סיכוי לתועלת הגנתית מהחיסון של 3% מקסימום עבור כל פרט המתחסן. ניתן להציג כל תוצאה סטטיסטית גם במילים פשוטות...

nightriders

New member
חולק עליך

להגיד שה"סיכוי לתועלת הגנתית מהחיסון הוא 3 %" זה בהכרח הצגה במלים פשוטות זו לא יותר מהשערה שלך שאני מאוד לא מסכים איתה.
מנסיוני מה שהצגת הוא משפט מסורבל ומאוד לא אינטואיטיבי.
רב האנשים מבינים בקלות מונחים כמו סיכון מוחלט וסיכון יחסי. למשל

הסיכון שלך לחלות בשפעת אם לא תתחסן הוא X (סיכון מוחלט)
הסיכון שלך לחלות בשפעת עם תתחסן הוא Y (סיכון מוחלט)

הסיכון שלך לחלות בשפעת אם תתחסן גדול/קטן פי Z מאשר אם לא תתחסן.

להגיד לציבור שצריך לטפל לחסן 100 אנשים כדי למנוע מחלה באדם 1 זה מאוד לא אינטואיטיבי....

elraviv

New member
מור האם תתקן את האתר שלך?

1. אז בו נכתוב את זה בצורה ברורה יותר יעילות החיסון 75% הסיכוי לחלות 4%.
אלה 2 מושגים נפרדים. אתה רוצה להציג אחד מהם תציג אל תקרא לו בשם של השני. עדיף אם היית מציג את שניהם.
אני עדיין מחכה למקור במחקר שקובע שרק ב 10% מהמקרים הם מגיעים למקרה של 75%.
ובנוסף הורדת משום מה את הקישור בין המסקנות שאתה נותן באתר לבין המחקר אותו אתה מצטט
- היה צריך להיות כתוב [7] ליד ה 3%.
לגבי הטענה שלך שאני "מצניע" תוצאות חשובות - אתה צודק התוצאה החשובה היא
שהסיכוי שלי בתור מתחסן לחלות בשפעת קטן פי 4 ממי שלא התחסן.

2. הנתון שלך כרגע באתר הוא 2.5% - האם תתקן אותו ל 20% ותקשר למקור המידע (מקור המידע ל 2.5% כבר לא קיים וגם כבר לא רלוונטי)

3. באתר שלך עדיין כתוב שיש "תאים מסביבת התרבות (כליות פרגית, ביצים)" או שתביא קישור המוכח זאת או שתוריד את זה.
באתר שלך לא כתובה מילת הסבר אחת שתגרום לאזרח לחשוב שיש הבדל בין חיסון מולטידוס לבין חיסון רגיל.
אם באמת אכפת לך לתת מידע רלוונטי למתחסן למה שלא תיתן לו את המידע איך להתגונן למקרה ויצטרך לקבל חיסון נגד שפעת? - האם תתקן את האתר?
אני אוהב את הלהט שבו אתה כותב "אתה קובע שלא משתמשים בזה בארץ, שוב, קביעה שרירותית שלך שאיננה מבוססת, כי אתה לא קורא מחקרים, לא את תדריך החיסונים של משרד הבריאות ולא את עלוני היצרנים. אתה מנחש שלא משתמשים בזה"
אם תסתכלו במה שכתבתי ב 15/01/2013 בשעה 21:55 באתר http://tinyurl.com/ay7klyf
וברור שהוא קרא את זה כי הוא הגיב לי על זה הרי נתתי שם קישור
http://www.chisunim.co.il/Claim.aspx?cat=1&id=6 שאומר
"במדינת ישראל כמו בארה"ב אין טימרוזל באף אחד מחיסוני השגרה הניתנים לתינוקות כולל חיסונים כנגד שפעת."
האם תתקן את נושא הכספית באתר שלך?

4. אתה כותב "שאלת הכדאיות להתחסן אל מול הסיכון למחלה גם כן עומדת בפני עצמה (ובפני כל אדם) אך איננה רלוונטית למידע המוצג באתר"
סליחה אז מה כן רלוונטי כשבאים להתחסן אם לא השוואה בין הסיכון של לא להתחסן לבין הסיכון של כן להתחסן?
לבקש ממני את הנתונים לגבי ישראל זה הסטת הדיון כשהדיון הוא מה כתוב אצלך באתר.
לא טענתי לרגע שלא היית צריך להביא את הנתונים להפך טוב שהבאת אותם אבל תביא את כל האמת, כי במקרה הזה חצי אמת יותר גרועה משקר. 643 מתים מתוך כמה מתחסנים? מתוך 1000 או 1000000 או 100000000?

בפסקה הבאה אני מזכיר את אתר אמת אחרת - הנה הקישור http://tinyurl.com/ay7klyf
בדיון שלנו באתר אמת אחרת השתמשתי במילה "כשלים" במקום "שקרים", לפי דעתי ברגע שלכל הכשלים יש אותה מגמה ברורה נגד חיסונים, אז אתה כבר לא אוביקטיבי כמו שאתה מציג את עצמך.
העובדה שכל הכשלים נכתבו לך באתר אמת אחרת ואתה בחרת לא לתקנם. גרמה לי להחריף את ההתבטאות שלי כלפיך כדי להזיז משהו.

לגבי צילומי המסך שפורסמו ע"י bmno למרות שהם לא קשורים בכלל לעניין - כי זאת סתם התקפה אישית עלי.
לגבי התצלום הראשון אני עומד על כך ש"מנהל הפרויקט" באמת לא קרא את מה שהוא נתן לי.
ואת זה אפשר לראות בהתכתבות בינינו.
לגבי צילום המסך השני אני גם עומד מאחורי מה שכתבתי הסיכוי יורד מ 3% ל 0.03% ברגע שעושים את החישוב עם מחשבון וידע של ילד בכיתה ד'
לפירוט תראו מה כתבתי ב22/01/2013 בשעה 2:41 באתר אמת אחרת.
יש לי רק טעות אחת במה שכתבתי שם לגבי מור - הוא לא מתקן את הטעויות באתר כמו שקיוויתי שיעשה.
כן אני מודה בטעויות שלי. האם מור קובר את שלו?
אז bmno איפה כאן לשון הרע? אמת דיברתי!

ושוב אני קורא ל"שוחר האמת" לבצע תיקונים באתר שלו כדי שישקף את האמת כל האמת ורק האמת.

elraviv

New member
הנתון שהסיכוי לחלות הוא 4% - לא ממש רלוונטי

מור מבסס את החישוב שלו על כך שרק 4% מהאנשים יחלו בשפעת בכל עונה ובגלל שיעילות החיסון היא 75% יוצא שרק 3% מאוכלוסיית המתחסנים תרוויח מכך.
הבעיה היא ש 4% (1/25) זה ממוצע שתלוי בהמון גורמים. אם תיגש לזקן בן 75 ותשאל אותו כמה פעמים חלית בשפעת בכל חייך - סביר להניח שהוא לא יגיד לך 3 פעמים... כי כל עונה זה תלוי בהמון גורמים כמו: סביבה (יש מקומות שהשפעת פשוט לא הגיעה אליהם בעונה מסוימת), תזונה, קבוצת מטיילים שחזרה עם שפעת משופרת מסינגפור (ניסיון אישי שלי
) והכי חשוב האדם עצמו.
הסיכוי של האוכלוסיות שבסיכון (זקנים ילדים חולים כרוניים) לחלות גבוה משל שאר האנשים.

אתה קורא את השטויות שאתה כותב?

אני באמת מציע לך להשיג את הסקירה המלאה, לקרוא אותה בעיון, ולחזור לכאן להמשך דיון.
אגב, כאשר אתה קורא אותה, אל תפסח על החלק הדן גם במידע המדעי התומך בבטיחות החיסון...

עד שתקרא את הסקירה הזו, תסלח לי שאיני מבזבז את זמני על דיון איתך עליו.

אתה בטח מתלוצץ

נתקן כי אתה או פרופ' סומך טוענים? משעשע...
אם תמצא סתירה בין הנתון המוצג באתר לבין המקור שלו - תטרח לומר לנו, נבדוק, ואם זה יהיה המצב - נתקן.

elraviv

New member
מצאתי ובבקשה תתקן

מר.מור סגמון.
תקרא בבקשה את מה שכתבתי ב 29/01/13 17:41.
בסעיף 2 אתה טוען טענה שכבר אי אפשר לבדוק אותה, עדיף שתחליף לטענה השניה (20%) שממילא נמצאת במקום אחר באתר שלך. (אם כי מקום פחות בולט מאשר בחיסוני השפעת)
סעיף 3 מצאתי סתירה בין הנתונים המוצגים באתר לבין המקור שאתם מצטטים (כליות).
כמו כן הבאתי מקור למדיניות מ.הבריאות כמו שביקשת.
אתה גם נותן שם מידע חלקי שלא עוזר לאנשים (אלא רק מפחיד אותם), אם אתה לא רוצה לתקן אולי תסביר למה אתה לא חושב שצריך לטובת האנשים לתת את מלא המידע.
סעיף 4 אולי לא תסכים לתיקון אבל לפחות תגיד למה אתה מספק מידע חלקי. שלא מועיל. סיכוי הפגיעה יותר מועיל מאשר מספר אבסולוטי ב 20 שנה. כי אנשים צריכים תמיד לחשב סיכונים, והסיכונים הם יחסיים.
לגבי סעיף 1 אני עדיין קורא את הסקירה - אז עוד נחזור לזה. בנתיים אולי תגיד לי איפה מצאת בסקירה את הנתון שרק ב 10% מהמקרים היעילות של החיסון מגיעה ל 75%. זה הרי מסמך של 119 עמודים. ומי שמביא טענה צריך גם להביא את ההוכחה לטענה שלו.

החובבנות שלך לא כל כך מתאימה לכאן

העובדה שאתה לא מסוגל לבדוק את הנתון של אחוז המתחסנים באיכילוב איננה אומרת שהנתון לא קיים או שאינו רלוונטי. הרפרנס מפנה לפרוטוקול רשמי של ישיבת ועדה בכנסת, ואם אתה מתעקש, אתה יכול לגשת לכנסת ולעיין בפרוטוקול (הפעם אחסוך ממך, כי בחיפוש פשוט בגוגל הפרוטוקול קופץ לעיניים, אבל אני לא באמת הולך להיות המסונג'ר של החובבנות שלך בהמשך).

גם סעיף שלוש על תכולת החיסונים, יש לך גם קישור לכל עלוני היצרנים וגם רפרנס המפנה לפרסום של ה CDC על תכולת החיסונים. שוב, המגבלות שלך בחיפוש טריוויאלי של מידע המונח לפני אפך אינם הופכות את המידע המוצג באתר לשגוי.

לא ראיתי שום מקור לנתון ממשרד הבריאות שהבאת, רק לאתר של פרופ' סומך שלא כולל שום רפרנס לשום דבר.

אנו מציגים נתוני דיווחים ממערכת הדיווחים בארה"ב, אתה רשאי לעשות עם הנתונים מה שבא לך, ותודה על הייעוץ איך להציג ומה להציג. תקים אתר משלך ותציג שם מה שבא לך (אם ההערות שלך כאן הם הפרומו, מציע לך לוותר מראש על הרעיון).

אלרביב, כאשר עולות כאן בקשות ענייניות לתיקון נתונים באתר העמותה, הנתמכים ברפרנסים ובדרך ארץ, אנו מתייחסים ברצינות, בודקים לעומק, וגם מתקנים כשצריך. הקריאה שלך "בבקשה תתקן" לכל מיני פנטזיות ושליפות חובבניות, אחרי שכינית נתונים מוצקים בתור "שקר" ואת העמותה הצגת כאילו מבקשת להטעות בכוונה את הציבור, לא ממש עושים חשק לדיון ענייני על חיסונים איתך, מה גם שהוא לא מקדם אותנו. אני לא מתכוון להיות המורה והבייבי סיטר שלך לכל השטויות שאתה מעלה כאן בנושא שאתה לא מכיר מספיק לעומק בביטחון כזה.

elraviv

New member
הבטחות צריך לקיים ומי שטוען טענה צריך להוכיחה

הבטחת שאם אמצא סתירה בין מה שאתם כותבים לבין המקורות שאתם נותנים תתקן. ומתוך נסיון אני יודע שעשית זאת כאשר מחקת את הטענה (באנגלית) שיש כליות בחיסון שפעת בשאיפה.
עברתי שוב על כל 5 המקורות שאתם נותנים ועדיין אין "תאים מסביבת התרבות (כליות פרגית, ביצים)" בחיסונים. (מוזכרים אלבומין וחלבון ביצה אבל זה לא תאים מסביבת התרבות ובטח לא כליות). מצאתי סתירה, הבטחת, תקינת בעבר (באנגלית בלבד) עכשיו תתקן גם בעברית.
אם אתה טוען שזה בכל זאת נמצא שם אז זה נורא פשוט, אלה קבצים קצרים קל להוכיח שטעיתי.

ביקשת התיחסות של משרד הבריאות לגבי כספית בחיסונים, אז למרות היכולת המוגבלת שלי בחיפוש בגוגל מצאתי בקלות.
http://www.health.gov.il/Subjects/p...ation_of_infants/Pages/questions_answers.aspx
הם גם מסבירים שם שמכניסים כספית רק ב"בקבוקונים שהכילו כמות חיסון למנות רבות" כך שאפילו הם מאשרים שתוכל להבחין איפה הפוטנציאל לכספית בחיסונים. חבל שרק אתה תדע את זה והקוראים שלך ימשיכו לפחד מתוך בורות.

טענת שרק ב 10% מהמקרים החיסון מגיע ל 75% יעילות. עברתי על המקור שנתת - זה לא מופיע שם. בעבר הבאת ציטוטים מהירים מהקובץ הזה. אני משער שתוכל לעשות זאת שוב.

אין לי כל כוונה לפתוח אתר מתחרה, כל הכוונה שלי שהאתר המצוין שלך יעמוד בסטנדרטים של עצמו. כמו שאתם כותבים הסיבה לקיומכם היא:
"המידע הנמסר ע"י משרד הבריאות, הרופאים בחלקם ואחיות טיפת חלב אודות החיסונים, הינו מידע חלקי בלבד. בארגון "חסון" אנו משלימים מידע זה"
ואני בהחלט מסכים עם מטרה זאת. אז קדימה תספק מידע מלא, לא חלקי.

תוספת קטנה לגבי כספית

לא יכולתי שלא להתעלם שנושא הכספית שוב עולה על אף חוסר הרלוונטיות שלו. הראתי בעבר שאין כספית בחיסונים בישראל למעט שיירים זעומים בחיסון DT שלא ניתן לילדים (לא בגלל הכספית אלא בגלל שיש חיסון דומה שמכיל רכיב לשעלת). משרד הבריאות הצהיר שאין בארץ כספית בחיסונים. הFDA הציג רשימה של חיסונים שמכילים כספית ואף אחד מהם לא ניתן בארץ, אודה לך אם תאיר את עיננו ותיתן רשימה של חיסונים הניתנים כיום בארץ ומכילים כספית למעט DT.

פולספגן

New member
זה שתחזור על עצמך כ-
טוב, לא יהפוך את

זה לנכון ולהזכירך אפילו הודית בזה מס' פעמים, לדוגמא כאן.

כרגיל, תפקידי בין היתר לדרוס את האמינות שלך

קודם תדאגי לאמינות שלך ששואפת לאפס

אחרי זה תדברי על אמינות של אחרים.

פולספגן

New member
אתה מנסה את הטקטיקה הזולה של התקפה?

אני לעומתך, מביאה ציטטות מדבריך לאחר שכאמור השתכנעת בטעותך, אך זה לא מפריע לך לכתוב את זה שוב ושוב.

מה לעשות, אך בפורום הזה, שיטת המצליח לא תעבוד ותמיד יהיה את התורן המתנדב להדגיש את מעללך ולכן גם שיטת ההתשה לא עובדת לך

בניגוד אליך

יש לי דברים יותר חשובים לעשות חוץ מלהכנס לטרוליאדה שלך. אם טעות בחשבון (שאגב הודיתי בה) זה כל מה שיש לך עלי מצבי מצויין.

במקרה שלך לעומת זאת יש רשימה ארוכה מאוד של כשלים החל בסיפור האפופטוזיס (זוכרת?), דרך טיעוני כספית, מוטציות, סרטן, מדידת פעילות תאי B, פאניקות של מערכת הבריאות ועוד הרבה מאוד. היות ואין לי כוונה לפתוח את כל הנושאים הללו (אחרי הכל משפט שדה הוא עדיין עבירה על כללי הפורום) אני חושב שאחזור לי לעיסוקי ולא אשחית את זמני על דברי ההבל שלך. את מוזמנת להתכבד ולכתוב תגובה מזלזלת/מתגרה עם אייקונים של טרול/כובע טמבל כמו שאת אוהבת.

למעלה